За украса ли са огледалата ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Re: За окраса ли са огледалата ?

Мнение от ///peter » 16 Дек 2007, 15:22

BlackTown написа:Привет колеги , това което ще напиша някой от вас ще решат ,че е хулиганство други ще ме разберат , трети ще кажат че е неправилно да се кара така . Повечето от нас , караме бмв-тата като крадени балканчета по магистралите и на почти всички от нас ни се случва да бъдем засичани от други автомобили. Днес от София към Пловдив тръгнахме две 7ми серий на десният завой на Ихтиман влязохме с около 240/250 кхм когато по средата на завоя от дясната лента в лявата застана една Форд Фиеста и започна да изпреварва бял микробус с 81кхм а буса се движеше с 80! Пуснах дълги светках скачах на тях на 99% съм сигурен че шофиора на форда хвана тен и му загуряха ушите естествено не се мръдна ! Тираджйите са същата картинка. Някой може ли да ми обясни тези хора нарочно ли не мръдват в страни за да ни покажат че не сме нищо като караме по 500 коня коли , или просто ги мързи да погледнат огледалото ? Сега ще кажете как може да караш така ? Нека ви отговоря.
Мотора ръмжи под краката ви всичко се движи бързо това те държи концентриран. Правилата за движение по пътя са направени за да се спазват от ПОВЕЧЕТО за да има ред иначе всеки щеше да кара колкото може ! Винаги има и опастност някой дядо решил да пресече да прекопае бостана. За момент всичко се преплита в много рефлекси умение машина , съдба, късмет ето защо е много сложно да се даде подходяща скорост.
Машината се движи отлично , имам контрол над нея , аз определям дали да увелича до 290 , знам че машината ще издържи , усещам експлозийте в двигателя да се сливат в заглушаващ тътен , усещам как оборотите се вдигат до небесата Усещам къде и кога да спра. Знам, че не съм безсмъртен, по дяволите. Понякога да караш и с 40 са много - по натоварен път или по такъв с дупки (това всеки ден през седмицата каране ми се случва). Понякога някой да те ограничи на 90 е безобразие на гладък прав път, без да срещаш кола в продължение на половин час Още не съм катастрофирал , и не искам да го правя. Не го пожелавам на никой. Няма да карам бавно, а РАЗУМНО.

И все пак моля ви гледайте огледалата

Състезателю, а хрумвало ли ти е, че след като си карал с 250 а той очевидно с 80, просто си изскочил прекалено бързо? Аман от такива де карат 500коня коли, аз нарочно им спирам резко, малко да се поизпоти
:evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Дек 2007, 15:34

a случайно "окраса" не се ли пише с У отпред???? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BlackTown » 16 Дек 2007, 15:43

_65536_kb_sec_ написа:a случайно "окраса" не се ли пише с У отпред???? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

хаха кирлица латиница кирилица латиница и глей ко стана =) добре че поне някой е забелязал
BlackTown | Living oN A Video !!!

Порядъка е за слабите , силните владеят хауса !!!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 16 Дек 2007, 16:53

///peter написа:...

Много ми е итнересно,ако българските условия и закони бяха както в Германия и ограничението по аутобаните да бъде макс спийда на колата ти,дали щеше да изтресеш същото измислено мнение...като спреш рязко на някой засилен,герой ли се чустваш?Правиш предпоставки за птп,с което показваш че не преценяш ситуацията около теб и не си адекватен шофьор,което говори само лошо за теб...незнам това на каква основа е,комплекси ли...малоценностна система ли...първите 7 години ли...не ви ли писна най-накрая :evil: :evil: :evil:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2007, 17:06

///MapTo написа:
///peter написа:...

Много ми е итнересно,ако българските условия и закони бяха както в Германия и ограничението по аутобаните да бъде макс спийда на колата ти,дали щеше да изтресеш същото измислено мнение...като спреш рязко на някой засилен,герой ли се чустваш?Правиш предпоставки за птп,с което показваш че не преценяш ситуацията около теб и не си адекватен шофьор,което говори само лошо за теб...незнам това на каква основа е,комплекси ли...малоценностна система ли...първите 7 години ли...не ви ли писна най-накрая :evil: :evil: :evil:

По същата причина с която главния герой прави с 250 завой по магистрали където ограниченията са със 120 км в час по-малко.
А ограниченията не са като в Германия защото винаги ще се намерят състезателчета с особено "луксозни коли" които не падат под 180 ;)
А между немските аутобани и българските разликата е от земята до небето. И не киселейте толко много с тея скорости, щото видехме как ултра хубавите лимузини се търкалят няколко километра по магистралите :evil: :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dare__devil » 16 Дек 2007, 18:46

според мен правилата са правила за да се спазват....това им е смисъла в крайна сметка...а не да се чудим от къде да вземем най евтин радар детектор че да можем да караме с 200...
когато след неизвестен брой години всички почнат да карат курсове по 6 месеца и наистина се научат да карат...когато запълнят дупките по пътищата за да не забикаляме като ненормалници, когато има предпоставка за каране на магистрала е тогава ще си позволя да карам с 200 МОЖЕ БИ ...и то не защото ще стигна 30 мин по рано до Бургас...не защото ще съм пребит от умора и напрежение като сляза...не защото ще съм изхарчил път и половина повече гориво...не защото хората в колата ще са умрели от страх... не защото ще спукам гума и ще се метна по покрив... не защото хората ще ме псуват че те карат със 150 и аз им светкам... а защото съм решил че искам :)
нека го кажа така...ако карам със 130 в лява лента на магистрала и изпреварвам друг който ще да ми светка отзад...еми няма да се дръпна :) ще си изпреваря пък той нека ме псува и да си троши нервите.
те тия дискусии няма да са актуални много време още...нека напълнят И магистралите с камери и тогава ще е най лесно :)
Поздрави и внимавайте на снега :)

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 16 Дек 2007, 19:10

ми аз не знам за вас ама един такъв симпатяга като BlackTown преди една година едва не затри едно приателче.моя човек е карал със 130-140 на Тракия е газето смотано с Ауди А8 след като дочакал моя човек да си довърши изпреварването го изпреварил от дясно и го натиснал в мантинелата. резултата- купара разпорен от мантинелата от отпред до отзад, добре че са се отворили AIR-беците и се е отървал с леки травми, не знам за вас ама такива неща не са нормални и би трябвало да има толеранс независимо дали си с Есовица, Седмица, дали колата ти е 800 к.с. или си тръгнал с на бащати старата Жужа. карайте с акъл защото после е тъпо да се върви бавно след някой :kuku:
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2007, 19:14

абе къде се пречкате на агентите с бързите коли, като неможете да карате няма да стъпвате в левата лента където под 180 не тряя се пада :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: ретро ръжди

Мнение от M.Velichkov » 16 Дек 2007, 19:16

///peter написа:абе къде се пречкате на агентите с бързите коли, като неможете да карате няма да стъпвате в левата лента където под 180 не тряя се пада :mhihi: :mhihi:

а с балканчето можели там :mhihi:
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 16 Дек 2007, 20:30

Black TOwn,
Естествено че нямаш право. Въобще не виждам какво го дискутираме.
Да си караш с 240 е твой избор. Другите:
1. Не са длъжни да ти правят път
2. Не са длъжни да ти съдействат.
Какво очакваш? Камион кара с 80, форд го изпреварва с 90 примерно, и двамата карат по правилата;
и като те видят да подскочат и двамата да се преместят в канавката.
Напротив.
Като ги видиш, ти ще намалиш.
Ще изчакаш този, който е започнал маневрата(преди тебе, ти всъщност не правиш маневра, а искаш от него той да предприеме маневра в твоя полза) да си я довърши.
И тогава продължаваш да си караш както знаеш.
Аз лично също не правя път при такива условия, само защото си светнал. Както и всеки нормален човек. Ако искаш, блъсни ме. Въобще не виждам с какви очи правиш такава тема. Отговорът на така поставеният ти въпрос отива към "да, за украса са огледалата". Искаш изпреарващи се с висока(за тях) скорост автомобили да ти правят път щото искаш да караш с два пъти максимално разрешената. Е нема такъв филм на пътя!
Естествено, дали си собственик или само шофьор на тея автомобили... Не вярвам да си вземеш поука. Но ми са чудни колегите, които те подкрепят като изпаднат в такава ситуация как ли биха реагирали...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 36/ 318iS '94

Мнение от saphir » 16 Дек 2007, 22:48

Напълно подкрепям колегата D3BEP не е лошо на пътя да се пазим взаимно аз предполагам че за да си позволи да кара с тази скорост си е направил сметка какви може да са последствията.Нека карат както намерят за добре но да не се сърдят на тези който спазват закона. А за колегата ///MapTo само да се разбереме кога да се видиме да му кажа в очите, че досега съм превишавал максималната разрешена скорост с 10км/х и то само 2-3 пъти и то с колата на баща ми която се налага да карам VECTRA 3.0 CDTI.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Дек 2007, 22:53

В четвъртак от София към Пловдив по татковина магистрала, както си карам спокойно и по едно време забелязвам някаква не ясна форма литейки на 3-4 метра във въздуха към мен.
Имах чуството, че съм човека паяк и гледам на бавен кадър.
В следващия миг разбирам, че това е кола загубила всякакъв контрол от насрещното джижение и единствената ми мисъл беше "дано да оживея".
Въпросния глупак беше се засилил зверски все едно го гони гоздила и така се преземи на земята, че колата се рапръсна на 200 метра.
Колата се спря в страничното положение и след минута излезнаха 3-4 човека. Метри, метри мантинела липсваха, която беше използвана за изстрелване. Бих ги посъветвал да ходат да си пуснат тото понеже по-голями късметлии не бях виждал. А аз ще ида да си запаля свещичка, че се прибрах при семейството си. Предполагам някой не е погледнал огледалото, когато е изпрервал. Точно за това ограничението е 130, а не 330! Жалко, че нямаме закони като ти лепнат 5г затвор за превишена скорост и още 20 за неумишлени убийства. Като си толкова голям екстремист ходи си направи писта, скокни от литосферата, ако искаш и без парашут скокни твоя си работа, но ми отговори само на 1 въпрос. Мислиш ли че имаш правото да застрашаваш живота на другите ?
Няма как ще се отказвам от марката ще се събира за xc90 аман от камикадзета...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Дек 2007, 22:56

:arrow:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 16 Дек 2007, 23:39

много точно казано! а ако и ти караше с тази скорост дали щяхте да се разминете?
Ама те щото в Германия може да карат и с 800 дай и ние тука с убавите коли, дисциплинираните и хубавите пътища да караме с толко, абе аман от кисели гъзета :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nandrolon » 16 Дек 2007, 23:44

аз затова на цариградско като карам с 150 съм в бус лентата, че в другите все светка някой :roll: :roll: :roll:

е и там ми светкат тролеите ама като настъпя до 170- 180 горе долу им бягам ;)

е все се намери някой с колело да светка ама го пускам да ме изпревари на банкета , пък и на моста си има парапети :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории