Коланите!!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
alx написа:biohazard написа:Аз карам с колан,но само извън града.Просто ми се налага да слизам през 5-10мин. и ми писва да го слагам и свалям.Тръгна ли да карам извънграда,веднага го слагам,щото там скоростите са други.
75% от всички смъртни случай без колани са със скорости под 60км...
Къде ги гледаш тези статистики??да не си се заблудил нещо?Аз поне не помня да съм виждал или чувал за смъртен случай при скорост под 60!Може и да има,но едва ли е повече от 15%,камо ли 75!
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
Re: Коланите!!!
alx написа:................
Как имаш нервите/търпението бе човек, кое те мотивира да продължаваш да даваш....?
Как имаш нервите/търпението бе човек, кое те мотивира да продължаваш да даваш....?
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
biohazard написа:alx написа:biohazard написа:Аз карам с колан,но само извън града.Просто ми се налага да слизам през 5-10мин. и ми писва да го слагам и свалям.Тръгна ли да карам извънграда,веднага го слагам,щото там скоростите са други.
75% от всички смъртни случай без колани са със скорости под 60км...
Къде ги гледаш тези статистики??да не си се заблудил нещо?Аз поне не помня да съм виждал или чувал за смъртен случай при скорост под 60!Може и да има,но едва ли е повече от 15%,камо ли 75!
Колега за жалост миналата година станах свидетел на точно такъв случай и то на моята улица, която е доста спокойна. Въпреки това към 4 часа сутринта 2 момчета в нетрезво състояние и фиат браво отнесоха един стълб в края на улицата... полицията така и не разбра с колко точно , мисля че към 50 км/ч

Еми и двамата бяха без колан а пасажера отдясно почина от тежки травми

А иначе по темата, както и други колеги казаха , ако не съм си сложил колана имам чувството, че ще изпадна от седалката , нишо не ме задържа... даже понякога карам и хората отзад да слагат

- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
hemicharger написа:P_L_A_Y_B_O_Y написа:Колан си трябва задължително, един прост пример ... приятелката ми заедно с нейна позната тръгват до един салон на 200 метра от дома им, не си слагат колан, един камион препречва пътя последва удар с около 50 км/ч. предното стъкло счупено на 2 места от главите на мометата и още хиляди глупости заради един прост колан
Принципно си прав че трябва, ама на мене ми е неудобно да карам с колан в града......особено зимата - риза, костюм, сако, кожух и колан и се чусвтам като подводничар. От друга страна в София средната скорост ми е около 20 км/ч.
А най мразя да ми пишат актове за без колан, защо държавата ще ме санкционира при условие че живота си е мой?
Сигурно ше е по-яко да се чувстваш като труп хъххъъх

Много дрехи съм имал, слизал съм често, карал съм на малки разстояния, бил по цял ден в колата и куп други глупости.После, "Ако"...
Преди сигурно повече от 10-тина години бях свидетел на катастрофа, която стана непосредствено пред мен.
Джип се блъска челно в лека кола.Скорстта - не повече от 20-30 км/ч, просто самото място не позволява по-висока.
При сблъсъка, шофьора и спъника му на предната седалка, чупят предното стъкло на джипа с глави, и през него, излита бебе, държано от човек седящ по средата на задната седалка.Бебето се изстреля като куршум и се спря в предното стъкло на другата кола.
Та после, някой от някъде каза, че ако онези двамата, не бяга счупили стъклото, бебето щеше да остане в колата, и може би, щеше да е живо, въпреки силния удар в стъклото.
От тази случка, не е имало момент в който да си помисля да не си сложа колана.Също, го слагам/не свалям и когато колата е паркирана.Ситуации много, знам ли отзад, кой може да ме засили в колата,дървото или каквото и да било, което се намира пред мен...
Друга кофти ситуация, която наблюдавам е, че когато съм в нечия друга кола и съм отзад, ВИНАГИ съм обект на луда подигравка, когато си сложа колана.Абсолютно винаги, просто не е имало път, в който да не се повтори.
Една малка статистика която четох преди време - При 80% от катастрофите, пъниците на предните седалки, умират, не от първоначалния сблъсък, а от удара, който поучават отзад и това, че биват затиснати от пътниците отзад.Незнам, на мен това не ми звучи, като тема за подигравка, ама явно аз съм нещо дефектен.
И пича дето баща му си слагал колана зад гърба.Е, какъв пример дава тоя човек на сина си ?Ама пак, на кой ли му пука ?
Да, от началото и на моя баща не му харесваше да носи колан, ама го правеше заради мен, за да ме научи.Помня как се възхищавахме на американските Eagle-и които бяха с автоматични колани и помня много добре репликата на баша ми - "Абе хамериканците, може да са всякакви и да ги мързи и колана да си сложат, ама щом са направили някой или нещо друго да им го слага, явно има за какво той да е там."
И още нещо - нали знаете, че доста от краш тестовете се правят със скорости До 60км/ч.От там нататък, просто няма смисъл

Ако си мисли пък някой че колата ще се мятка така изпътя и някъв колан или еърбег ще го спасят много се лъже. За къде да бързам на майка си в п...ката ли да ида. Абсолютно съм за поставянето на колани и да не беше задължително пак щях с колан да карам ама съм много далече от мисълта че с колана съм безсмъртен.
ПС: Видеото е наистина гадно.
ПС: Видеото е наистина гадно.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
според теб са безполезни, така ли ? скоростта е около 200 км/ч
http://videos.streetfire.net/video/Torq ... 160274.htm
http://www.torquenstein.net/Torquenstei ... _Crash.htm
Последна промяна steeN на 15 Мар 2009, 12:02, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Без колан не си паля колата. Този навик трябва да се набива в главите на хората от първия миг, в който се докоснат до кола... Не се чувствам комфортно, ако не съм с колан. Просто въпрос на навик и тези които не го слагат, защото им пречел за пълни лиглиовци за мен.
Също много се дразня като видя хора, които си возят децата без столчета и без колани. Не си ли дават сметка че при един съвсем лек, невинен удар, това дете хвърчи из цялата кола, а може и извън нея... Направо като видя някой да вози малко дете ей така между седалките или на предна седелка без да е вързано с нищо ми иде да слезна и да му набия шамарите. Просто безобразие и простотия голяма !!
Също много се дразня като видя хора, които си возят децата без столчета и без колани. Не си ли дават сметка че при един съвсем лек, невинен удар, това дете хвърчи из цялата кола, а може и извън нея... Направо като видя някой да вози малко дете ей така между седалките или на предна седелка без да е вързано с нищо ми иде да слезна и да му набия шамарите. Просто безобразие и простотия голяма !!

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
[steeN] написа:според теб са безполезни, така ли ? скоростта е около 200 км/ч
Къде прочете че са безполезни.Казвам че не си безсмъртен когато го сложиш и това не ти дава право да караш като луд и едва ли вероятноста да оцелееш е 100% ако тръгнеш да се търкаляш с 200км/ч, дори и да останеш в колата едва ли ще мязаш на нещо.
ПС: Като почнете така да клеветите кой кво бил казал, пак казвам че съм твърдо за да се слагат колани, аз на паркинга седя с колан даже.
S 70/3 написа:купувам си бринирано Г 55 с компресор и да искам няма да мога да излетя през прозорците естествено без колан 4е за кво ми е?когато на моторите им сложат колани тогава и аз ще го слагам
Аз пък още съм благодарен ,че излетях през прозореца.

“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Щом в целия цивилизован свят са приели, че е необходимо да се слагат колани -сигурно е така.За тези, които искат по голяма сигурност, да слагат карбонови кокпитове, ролбари, каски, пожарогасители, катапулти и пр.Тези които не искат, да не слагат.Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш. 

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Аз пък предпочитам сам да правя собствената си съдба, затова слагам колан, за да имам по-голям шанс да стигна там на където съм тръгнал.
От тогава русото не е на мода.
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5