За мигачите и защо са нужни
Модератори: mitaka7, Общи модератори
37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
ja написа:Длъжна си колежке да направиш място на престрояващ се автомобил, пише го в правилникаА тоя отзад пък е длъжен да пази дистанция...
Определено и абсолютно НЕ Е длъжна да осигури предимство на този който е подал мигач, освен ако той се намира на път с предимство.
Ето малко членове по този въпрос:
Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.
Естествено, че е необходим мигача. Не мога да си кривя душата, повечето пъти ме пускат при престрояване, аз също намалям или спирам ако трябва някой да се престрои или да излезе от невъзможен стоп. В крайна сметка една или две коли повече или по-малко в задръстване пред мен ми е все тая
Е, ако не ми дадат мигач някой път се дразня и нарочно не ги пускам, все пак за това са правилата, някои от тях трябва да се спазват 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
isa написа:Естествено, че е необходим мигача. Не мога да си кривя душата, повечето пъти ме пускат при престрояване, аз също намалям или спирам ако трябва някой да се престрои или да излезе от невъзможен стоп. В крайна сметка една или две коли повече или по-малко в задръстване пред мен ми е все таяЕ, ако не ми дадат мигач някой път се дразня и нарочно не ги пускам, все пак за това са правилата, някои от тях трябва да се спазват
е сега нека някой да даде идея как да покажа на другия че е поредния дето не е дал мигач, един вид да му направя забележка ама с мимики или нещо от сорта

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ja написа:...
Длъжна си колежке да направиш място на престрояващ се автомобил, пише го в правилникаА тоя отзад пък е длъжен да пази дистанция...
първо трябва да си малоумен, за да го МИСЛИШ изобщо това - отиваш в ЧУЖДА лента ама мигача бил давал ПРЕДИМСТВО... второ трябва да си неизлечимо тъп, за да го и КАЗВАШ. някой ще вземе да ти повярва, и вече сте с 1 повече олигофрените по пътищата...
п.с. имам идея, що не вземеш да пуснеш аварийки - така ще мига ВСИЧКО и ЯВНО ще си с УЛТРА-ПРЕДИМСТВО особено за направо и дори ще ти разчистят трафика на самолети над теб вероятно...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
t0sh написа:ja написа:...
Длъжна си колежке да направиш място на престрояващ се автомобил, пише го в правилникаА тоя отзад пък е длъжен да пази дистанция...
първо трябва да си малоумен, за да го МИСЛИШ изобщо това - отиваш в ЧУЖДА лента ама мигача бил давал ПРЕДИМСТВО... второ трябва да си неизлечимо тъп, за да го и КАЗВАШ. някой ще вземе да ти повярва, и вече сте с 1 повече олигофрените по пътищата...
п.с. имам идея, що не вземеш да пуснеш аварийки - така ще мига ВСИЧКО и ЯВНО ще си с УЛТРА-ПРЕДИМСТВО особено за направо и дори ще ти разчистят трафика на самолети над теб вероятно...
според последните ми проучвания върху шофьорите на бусове аварииките дават ПРАВО да се движиш с предимство еднопосочна улица, срещу движението

_65536_kb_sec_ написа:
е сега нека някой да даде идея как да покажа на другия че е поредния дето не е дал мигач, един вид да му направя забележка ама с мимики или нещо от сорта![]()
![]()
![]()
Kато чета по-горе, колега се оказва, че средния пръст върши работа

Шегувам се, естествено, но като предложение мога да дам интензивно примигване с клепачи, което да имитира дейността на мигача. Ако и да не се усети, поне ще го хвърлиш в размисъл...

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
isa написа:_65536_kb_sec_ написа:
е сега нека някой да даде идея как да покажа на другия че е поредния дето не е дал мигач, един вид да му направя забележка ама с мимики или нещо от сорта![]()
![]()
![]()
Kато чета по-горе, колега се оказва, че средния пръст върши работа![]()
Аз прибягвам до тази крайна мярка при екстремни обстоятелства, например престрояване за завой, забранено разбира се, неподаване на светлинен сигнал при престрояване, неадекватно поведение на пътя, туристическа скорост и т.н.
![]()
Шегувам се, естествено, но като предложение мога да дам интензивно примигване с клепачи, което да имитира дейността на мигача. Ако и да не се усети, поне ще го хвърлиш в размисъл...![]()
пърхането с клепачи едва ли 6те подобри културата при движение

37 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3