Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: Peugeot 504 `72
Мечтае да кара: Mercedes-Benz C123 with M100 6.9 c.c. engine
Детайли за колата: ,,Elephant bone" collored PUG from 1972 year, without LSD and other things like it. No ABS, no ASR, no air condition, no power steering. Just natural aspirated OHV 2.0 liter, under 100 h.p. and running with LPG.

Re: Случки на пътя

Мнение от Тато » 11 Мар 2012, 0:25

Одеве се прибирам. Но, излезнах отново за да си купя паста за зъби. Нямаше, свършила, не мога без нея. Връщам се, почти стигам кръстовището до нас. На предишния светофар, Векра А застава от дясната ми страна и потегляме заедно. Шофьорът на Опела тръгна, а аз го пускам да мине пред мен защото след 100 метра ще завивам. Видя ме, разбра ме че му давам път и се престрои, както му е редът. Както всяка вечер - осветен булевард, няма движение, парното топли, отпуснал съм се блажено.......караме с около 50 км/ч, никой не бързаше за никъде. Опелът продължава направо, аз се каня да завивам. Бях на не повече от 10 метра зад него. Както влезе в средата на кръстовището изведнъж БУУМММ ! От уличката, със всичка СИЛА, без никакво намерение да спре и огледа - излетя друг Опел. Ужасно бързо караше и брутално блъсна Вектрата.

Булевардът по който се движехме с ударената кола е с предимство, всички улички са без предимство и имат светофар+знак, когато светофарът е в авария. Е, какво да правя. Спирам веднага, слизам....помогнах на хората от Вектрата да излезат, обадих се на Бърза помощ, КАТ.......имаше поне 4 човека във Вектрата. Много лошо бяха ударени. С много голяма скорост другия Опел удари Вектрата и я завъртя на 360 градуса. Просто ги ПОМЛЯ ! Шофьорът виновник - избяга. Никой не го видя, не го видях и аз, нямаше кога да се огледам. Покрай ваденето на хората от колата, въобще и не очаквах, че ще избяга. Как може ! :evil:

На предишния светофар когато потеглихме, мислех аз да мина пред Вектрата. Така или иначе -никой за никъде не бързаше. И да продължа надолу и мина по другата улица за да се прибера. Обислях го и докато се движих лежерно зад Вектрата. Мислено направих план да се престроя, да се изравня със него, да продължим заедно направо и да си завия след това. Аз към нас - той по пътя си. Мързел, МЪРЗЕЛ ме хвана при тая мисъл и след цял ден въртене на тоя волан. Реших да не обикалям, ами да се прибера по по-пряката, но разбита улица. И се отказах да продължа направо. Точно в тоя момент - ТРЯААААС ! Ако бяхме аз и Опела продължили заедно направо, всеки във своята лента - щяхме да се поломим всички още по-зле. Много зле беше намачкана Вектрата. Другата, виновната кола - също. Отнесе го със всичка сила.

Господ беше с нас тази вечер - не ме помля онзи идот мен, спасихме хора и нямаше жертви. Линейката дойде за 2-3 минути, през това време опитахме да спрем външни силни кръвоизливи на пострадалите и бяха откарани в болница.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 03' e46 330d
Мечтае да кара: Bmw E34 M5
Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.

Мнение от daniel_e30 » 11 Мар 2012, 11:14

Един голям поклон за постъпката ти ! А оня с вектрата.. смъртна присъда заслужава ! :ranting: :censored:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 11 Мар 2012, 18:06

:bowdown: :clap: ,почерпи хората,които цениш за сполетелият те късмет
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар
Кара: напред с вратите
Мечтае да кара: M3

Мнение от Angelov91 » 11 Мар 2012, 19:58

:bowdown: :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 11 Мар 2012, 23:23

Вчера, за една бройка и аз да участвам в много лош сценарий.. :shock: :shock:
Сега като се замисля какво можеше да стане ми се изправя косата, тогава нямах време да го мисля..
Значи случката е такава:
Тръгваме от Плевен за село по пътя Плевен-Гривишко шосе-Гл.път"Плевен-Русе" .
Всичко си е нормално-малко трафик.
В колата сме Аз, майками, бащами и бабами(беше дошла на преглед, че си беше извадила ръката от рамото в големия студ..)
По Гривишко шосе, трафика беше абсолютно нормален- всеки си кара в ограничението(70км/ч), хубав слънчев ден.
Двама мотористи изфучаха с доволна скорост по равния ремонтиран път и не след дълго се скриха.
Дотук добре, обаче вече наближавам разклона, където Гривишко шосе свършва и се качвам на главния път Плевен-Русе.Всички, които са от Плевен знаят, че там има един завой(без видимост) и ускорителна лента, в която да можеш да се включиш без никакви намаления от скороста в главния път.
Карам аз, няма кола нито пред мен, нито зад мен,и вече наближавам завоя с ускорителната лента (забелязвам ТИР, който се движи по моста на главния път).Няма никакви предпоставки за каквато и да е последвала ситуация.
Да ама в момента ,в който навлизам в ускорителната лента след завоя за секунда забелязвам 2мата мотористи спрели в ускорителната лента един до друг(заели я цялата), и си говорят :shock: :shock: :shock:
До този момент не вярвах на думите на бащами, че мотористите са "идиоти" и "донори"(аз самият съм моторист)
По това време тира се беше изравнил с мен...
Натиснах леко спирачката (преди това карах с около 70, което е по-бавно от обикновенното)
По някаква страхотна случайност се разминахме на боя разстояние от камиона и от двата мотористи.
Просто нямам думи :censored: :censored: :bang:
Аз съм си виновен сам донякъде, но кой би очаквал да спрат да си говорят там.. :kuku:
Най-интересното е, че след 50м от мястото където бяха спряли има огромна отбивка за ТИР.. :ranting:
След 2 минути пак ни изпревариха и се скриха, и след 10км бяха спряли на друга отбивка.. :censored: :dunno: :clap:
Та мисълта ми е колеги винаги очаквайте опасност, дори там където никога не бихте предположили.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 13 Мар 2012, 2:14

Още не съм си взел книжката и преди няколко дена един олигофрен с една астра комби за малко да ме метне в другата лента.... След има няма 20-30 метра тоя с астрата ме изпревари от ляво и почна да маха нещо с ръце.... Чудя се на акъла на простия българин... за малко да те блъсне и вместо да пусне аварийните да се извини изпреварва и почва да нарежда.. :ranting:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bahara » 13 Мар 2012, 15:05

b0bituy написа:Още не съм си взел книжката и преди няколко дена един олигофрен с една астра комби за малко да ме метне в другата лента.... След има няма 20-30 метра тоя с астрата ме изпревари от ляво и почна да маха нещо с ръце.... Чудя се на акъла на простия българин... за малко да те блъсне и вместо да пусне аварийните да се извини изпреварва и почва да нарежда.. :ranting:

Как така караш без книжка? Или случката става като караш учебна кола? Щото ми се струва малко странно някой да засече учебната кола и да показва агресия след това...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 15 Мар 2012, 18:16

bahara написа:
b0bituy написа:Още не съм си взел книжката и преди няколко дена един олигофрен с една астра комби за малко да ме метне в другата лента.... След има няма 20-30 метра тоя с астрата ме изпревари от ляво и почна да маха нещо с ръце.... Чудя се на акъла на простия българин... за малко да те блъсне и вместо да пусне аварийните да се извини изпреварва и почва да нарежда.. :ranting:

Как така караш без книжка? Или случката става като караш учебна кола? Щото ми се струва малко странно някой да засече учебната кола и да показва агресия след това...
Точно така стана колега, за малко да ме удари без аз да имам и 1 % вина в случая и после ме изпревари и започна да маха с ръка и май да нарежда нещо в колата... Няколко пъти и глупави пешеходци ми изкачат пред учебната кола, не им пука, че мога да се буторясам някъде само и само за да не ги блъсна, защото не пресичат на пешеходните пътеки.. Сега хубаво почнаха да ги глобяват в Бургас. Като им вземат 10-20 лева от пенсията ще им дойде акъла в главата :lol:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bahara » 15 Мар 2012, 21:55

Луди хора всякакви... Иначе в Бургас не съм видял много голямо раздвижване относно глобяването на неправилно пресичащите пешеходци - например: винаги, когато минавам през маршрута Механо - ТОХ - БСУ, се случва да има по някоя пресичаща през многобройните платна лелка. Трябва да започнем да минаваме по-близо до тях, да ги хване страх от отнасяне на огледало или капак и да се спрат че така създават опасност за шофьорите. :bang:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 18 Мар 2012, 22:09

Днеска спрях на една пешеходна пътка и за малко щяха да отнесат майката с детето. Тоя зад мен си мисли, че просто така спирам на средата на булеварда, заобиколи ме и добре че бях отворил прозореца и погледнах в огледалото за такива идиоти.. та си показах ръката да изчака и в тоя момент чух как гумите изсвириха на 1 метър от тях от спирачките :censored:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Апр 2012, 16:53

Виновен си и ти, неписан закон е, в трафик на булевард с повече от една лента в посока, да не се спира на пешеходна пътека(освен ако няма задръстване или значително намаляване на скоростта на трафика, поради друга причина) понеже по тоя начин се подвеждат пешеходците и в место да се направи добро, с даването на път, се създава предпоставка за сериозен инцидент. Просто манталитетът на шофьорите тук е такъв. За това е по-добре пешеходците да изчакат малко повече, но да минат на сигурно.
Естествено, ако пътят е с една лента и няма как да те заобиколят, тва по-горе не важи и прави чест, на този който спира да дава път :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Апр 2012, 15:58

Колега напълно ми е ясно, че ако има силен трафик не трябва просто ей така да се спира, щото нали има пешеходна пътека ако това ще застраши техния живот ;) :yes:

Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 05 Апр 2012, 16:44

ако има спряла кола в съседната лента на пешеходна винаги трябва да спирате.
http://www.youtube.com/watch?v=VuPtnDZLk-M

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 05 Апр 2012, 18:34

zBoost написа:ако има спряла кола в съседната лента на пешеходна винаги трябва да спирате.

Точно като първата случка от клипа щеше да стане. С разликата, че имаше и дете с жената :confused:

Винаги се уверявайте, че тоя зад вас е разбрал какво целите да направите и ако видите, че не е - не правете маневрата :lol: :confused:

Малееее, на 00:59 как ги отнесеее :shock: :kuku:

Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Апр 2012, 19:03

doomy525 написа:
zBoost написа:ако има спряла кола в съседната лента на пешеходна винаги трябва да спирате.

Малееее, на 00:59 как ги отнесеее :shock: :kuku:

А имаше и малко дете :|
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории