Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- flashed
- Потребител
-
- Кара: Трамвай
- Мечтае да кара: Служебно балканче
Re: Случки на пътя
Преди два дни ми се случи следната история : Карам си по пътя към Плевен на прав участък и виждам как стремглаво настигам един КаМа3, точно преди десен завой с бурна растителност(дървета с големи клони и т.н.) видимост - нулева. КаМа3-а се движеше с около 70км/ч, което си е доста за него, а в същото време в огледалото виждам как бясно ме настига ТИР,а зад него друг 45 местен(т.е. голям автобус) при което се получи следната ситуация. 
Около 10 минути преди това бяхме спрели заедно с автобуса на една и съща бензиностанция и ясно видях целия автобус пълен до дупка. Чудно ми е как може този човек(визирам автобусния шофьор) с лекота да рискува живота на толкова много хора без изобщо да се замисли. След изпреварването на КаМа3-а автобуса нямаше абсолютно никаква видимост, явно просто се е молил да не изскочи някой.

Около 10 минути преди това бяхме спрели заедно с автобуса на една и съща бензиностанция и ясно видях целия автобус пълен до дупка. Чудно ми е как може този човек(визирам автобусния шофьор) с лекота да рискува живота на толкова много хора без изобщо да се замисли. След изпреварването на КаМа3-а автобуса нямаше абсолютно никаква видимост, явно просто се е молил да не изскочи някой.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Незнам какво му е страхотното, но две случки с полицаи
Първата.
Отивам на един семинар в Трявна, зима беше, ама нямаше сняг. Тогава имах Golf 3, и от Търговище тръгнах, за Трявна, към късния следобед, обаче усещам ще ще карам по гадните завои към Трявна по-тъмно и настъпах голфа. След. В. Трново бяха правили пътя и едни ограничения 60/40 такива и минавам край едно такова, спускане надолу, десен завой и хоп, палка. Идва полицая, добър ден, добър ден, докумените, слезте от колата и се почна. Ти знаеш ли с колко караш?, викам: Не. Със 123 км/ч при ограничение 60. Сеге знаеш ли, че се плаща 400 лв. акт, три месеца без книжка и после проверовъчен. Викам: Не, незнам. И защо бързаш толкова? Казах истината както си беше, отивам в Трявна на семинар, не ми се кара из завоите по тъмно и затова бързах. И онзи се замисли. Седеше в колата, другия се разхождаше с палката. И сега, вика, како да те правя? Другия му вика: Пиши му акта, какво да го правиш. Тоя още мисли. Другия пак му вика: Пиши. Ама явно в колата беше по-старшия и седи и мисли. По едно време вика, земай си документите и бягай до като не съм размислил. Зех си документите благодарих и тръгнах. После благодарих и на Бога.
Втората.
Май месец 2009, прибирам се от гостуване в Смолян, неделен ден. Малката щерка направи астматична алергична криза и в Смолян нямаше никой, който да ни помогне. Само ни казаха, в Габрово има някаквъ специалист идете там ако можете. Де е Габрово, де Смолян. Но и без това се прибирахме. Тръгнахме. Стигаме Пловдив, качвам се на магистралата за Стара Загора и газ. Малката лежи на задната седалка с майка си, а голямата на предната седалка с колан. Влизам на летището дето ограничението е 90. Аз обаче съм стъпал на педала и въобще не гледам. Колега ми присветна, ама късно. Видех палка и спрях, ама бая далече. Идва полицая и ми вика, абе къде летиш ти бе, знаеш ли с колко караше? Викам: Не. Със 190. Изстинах. Викам, така и така, дъщеря ми е болна с пристъп, пътуваме за Габрово, показах му и документи от болницата в Смолян. Това си беше самата истина. Онзи се почеса по главата и каза: айде тръгвай и по-внимателно. И така.
Пари на полицай не давам, каквото и да ми струва. А ми е струвало.
Първата.
Отивам на един семинар в Трявна, зима беше, ама нямаше сняг. Тогава имах Golf 3, и от Търговище тръгнах, за Трявна, към късния следобед, обаче усещам ще ще карам по гадните завои към Трявна по-тъмно и настъпах голфа. След. В. Трново бяха правили пътя и едни ограничения 60/40 такива и минавам край едно такова, спускане надолу, десен завой и хоп, палка. Идва полицая, добър ден, добър ден, докумените, слезте от колата и се почна. Ти знаеш ли с колко караш?, викам: Не. Със 123 км/ч при ограничение 60. Сеге знаеш ли, че се плаща 400 лв. акт, три месеца без книжка и после проверовъчен. Викам: Не, незнам. И защо бързаш толкова? Казах истината както си беше, отивам в Трявна на семинар, не ми се кара из завоите по тъмно и затова бързах. И онзи се замисли. Седеше в колата, другия се разхождаше с палката. И сега, вика, како да те правя? Другия му вика: Пиши му акта, какво да го правиш. Тоя още мисли. Другия пак му вика: Пиши. Ама явно в колата беше по-старшия и седи и мисли. По едно време вика, земай си документите и бягай до като не съм размислил. Зех си документите благодарих и тръгнах. После благодарих и на Бога.
Втората.
Май месец 2009, прибирам се от гостуване в Смолян, неделен ден. Малката щерка направи астматична алергична криза и в Смолян нямаше никой, който да ни помогне. Само ни казаха, в Габрово има някаквъ специалист идете там ако можете. Де е Габрово, де Смолян. Но и без това се прибирахме. Тръгнахме. Стигаме Пловдив, качвам се на магистралата за Стара Загора и газ. Малката лежи на задната седалка с майка си, а голямата на предната седалка с колан. Влизам на летището дето ограничението е 90. Аз обаче съм стъпал на педала и въобще не гледам. Колега ми присветна, ама късно. Видех палка и спрях, ама бая далече. Идва полицая и ми вика, абе къде летиш ти бе, знаеш ли с колко караше? Викам: Не. Със 190. Изстинах. Викам, така и така, дъщеря ми е болна с пристъп, пътуваме за Габрово, показах му и документи от болницата в Смолян. Това си беше самата истина. Онзи се почеса по главата и каза: айде тръгвай и по-внимателно. И така.
Пари на полицай не давам, каквото и да ми струва. А ми е струвало.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- lubomirov1985
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 и Skoda Octavia
Вчера вечерта, точно се беше стъмнило и си карам по околовръстното с около 70 км/ч в най-дясна лента от Драгалевци посока детелината на бул. България и точно срещу OMW на Бояна ме изпреварва кола в средна лента, която се движеше с не повече от 80 км/ч. Незнайно защо при свободна най-лява лента един гамен с пистов мотор реши да мине между мене и другата кола сигурно със 120-130 км/ч. Думи нямам. 

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Здравейте колеги !
Искам да разкажа една история от вчера. И все още се чудя нещо, но ще разберете какво накрая на историята.
Прибирам се снощи към 22:10 22:15. На кооперативния пазар на Люлин чувам галещ ухото рев. Обръщам се и видях едно е39 М как се беше лепнало зад задницата на едно "Ренде 19" и му свиркаше за да му направи път. Да, обаче кофти късмет за колегата бмвист. Хоп палка и човека отбива, обаче зад него една "Шкода" от тия дъртите, където моторите са отзад. Явно човека късно го видя и скочи на спирачките, съответно и гумите започнаха да се влачат и ха на ляво, ха на дясно, само и само да не влезе в багажника на е39-та. От там другия полицай излиза и спира "Шкодата" зад "БМВ-то". Е хайде аджеба ми обяснете що спряха човека с шкодилака. Хайде бмвиста си беше виновен до някъде въпреки, че и той не караше с повече от 50км/ч, но явно имаше това намерение.
П.П. Милиционерите бяха пеша, съответно нямаха и радар.
Искам да разкажа една история от вчера. И все още се чудя нещо, но ще разберете какво накрая на историята.
Прибирам се снощи към 22:10 22:15. На кооперативния пазар на Люлин чувам галещ ухото рев. Обръщам се и видях едно е39 М как се беше лепнало зад задницата на едно "Ренде 19" и му свиркаше за да му направи път. Да, обаче кофти късмет за колегата бмвист. Хоп палка и човека отбива, обаче зад него една "Шкода" от тия дъртите, където моторите са отзад. Явно човека късно го видя и скочи на спирачките, съответно и гумите започнаха да се влачат и ха на ляво, ха на дясно, само и само да не влезе в багажника на е39-та. От там другия полицай излиза и спира "Шкодата" зад "БМВ-то". Е хайде аджеба ми обяснете що спряха човека с шкодилака. Хайде бмвиста си беше виновен до някъде въпреки, че и той не караше с повече от 50км/ч, но явно имаше това намерение.
П.П. Милиционерите бяха пеша, съответно нямаха и радар.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
ами простичко казано- за да изкарат 20лв...
сега сериозно:
БМВ-то го спират щото е забранено да ползваш клаксона в града, още по-малко пък за да притесняваш тоя пред теб...
Шкодилака- липса на контрол и създаване на опасност от ПТП + неспазване на дистанция...
Общо взето има за к'во да ги спрат и двамата по закон, но реално са ги спрели за да изкарат някой лев...
сега сериозно:
БМВ-то го спират щото е забранено да ползваш клаксона в града, още по-малко пък за да притесняваш тоя пред теб...
Шкодилака- липса на контрол и създаване на опасност от ПТП + неспазване на дистанция...
Общо взето има за к'во да ги спрат и двамата по закон, но реално са ги спрели за да изкарат някой лев...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
ms написа:ами простичко казано- за да изкарат 20лв...
сега сериозно:
Е как ще е забранено използването на клаксона в града. Т'ва за пръв път го чувам

А тоя с шкодата си имаше бая дистанция но просто не видя, че бмв-то спира-видя го по-късно и скочи на спирачките и оня го отби...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

randity написа:ms написа:ами простичко казано- за да изкарат 20лв...
сега сериозно:
Е как ще е забранено използването на клаксона в града. Т'ва за пръв път го чувам![]()
А тоя с шкодата си имаше бая дистанция но просто не видя, че бмв-то спира-видя го по-късно и скочи на спирачките и оня го отби...
не си чел внимателно закона...
клаксон само за предотвратяване на ПТП и то извън града

- ms
-
-
randity написа:Е как ще е забранено използването на клаксона в града. Т'ва за пръв път го чувам![]()
Ако не са го отменили скоро, че правилника който имам е от преди няколко години (ама едва ли баш това са махнали) положението е следното:
Чл. 80. (1) Звуковият сигнал в населените места е забранен, освен за предотвратяване
на пътнотранспортно произшествие + глобата е 10 или 20лв.- нямам спомени, но беше дребна сума...
за шкодилака- щом се е наложило екстремно спиране това си е чиста проба "неспазване на дистанция" и създаване на предпоставка за ПТП... трябва да си на такова разстояние, че да можеш да спреш без такива изпълнения... а и трябва да си гледаш пътя- к'во е това "не видя", да не е кьорав...
Надявам се да нямаш книжка още и затова питаш що са спрени и двамата...
- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
ms написа:за шкодилака- щом се е наложило екстремно спиране това си е чиста проба "неспазване на дистанция" и създаване на предпоставка за ПТП... трябва да си на такова разстояние, че да можеш да спреш без такива изпълнения... а и трябва да си гледаш пътя- к'во е това "не видя", да не е кьорав...
това винаги ме е дразнило в закона супер много. Имам реален случай от преди година - карах на гаджето 206-цата и някъв изрод със S63 AMG ме засече брутално както си карах най спокойно в дясната лента и секунда след като ме засече наби рязко спирачки за да свали няква руса к**ва на спирката...
Познайте кое спира по бързо - 206 или АМГ

И ся ко праим?!? моята скорост от 50 ли е несъобразена или дистанцията?
- ms
-
-
Escape написа:това винаги ме е дразнило в закона супер много. Имам реален случай от преди година - карах на гаджето 206-цата и някъв изрод със S63 AMG ме засече брутално както си карах най спокойно в дясната лента и секунда след като ме засече наби рязко спирачки за да свали няква руса к**ва на спирката...
Познайте кое спира по бързо - 206 или АМГспрях буквално на 1мм от бронята му, като през цялото време имах усещането че съм го ударил.... просто предницата на пежото е едно 30-40см по къса от на Е36-цата. Просто ако бях с бавареца щях да съм в бронята му
И ся ко праим?!? моята скорост от 50 ли е несъобразена или дистанцията?
вярно е гадно, ама това е положението... а на въпроса- и скоростта, и дистанцията са ти "несъобразени"- нали знаеш, че в тая държава който е отзад е виновен

Една лека историйка и от мен надявам се поне малко да се впише тук
Карам си аз на темпомат със 120 с мойта Е39 525 ТДС и тръгвам да си изпреварвам съвсем културно някаква кола и както си изпреварвам някакъв пишленгар с гоуфО 5 (тука вече не са пестин коня както при 2 ,а сигурно иляда и пестин) се залепва на 2 санта от бронята и със звуково и светлинно шоу иска да мина в дясно върху колата до мен съответно аз понеже най ги обичам такива не натиснах газта ами си продължих така изпреварих и се прибвах при което оня докато минаваше покрай мен реши че е много добъв в жесто-мимичното изказване и ми обясни каде да отида и какво да си направя ... съответно в този момент (отбелязвам рядко се пъна на такива защото няма смисал) но реших че мога да го накажа ... натиснах педала автомата леко се замисли за 2-3 сек свали от 5та на 3та (с чип съм горкия човек отзад сигурно после в болница е влязал с натравяне от промишлени газове и нов по тъмен тен) настигна голфа минах го и пред него пак със 120 .. горкия какво ли си вика тоя кошник каде ме минава и тръгва пак със обичайните жестове докато минава покрай мен съответно пак подадох газ минах пред него и пак на 120 обаче не "пича" иска да ми покаже колко му фърка голфа викам си добре дай да те видим се пак колата ти е с някакви 7-8 години по нова и застанах зад него и му пресветнах да тръгва да покаже на какво е способен (това е на магистралата преди Аспарухов мост Варна-Бургас на завойте) търгнахме и някаде към 200 този реши че голфа много гори и спря аз съответно си намалих на 100 и пак на темпоматче, а тоя повече не ме изпревари ..
сополанковци всякакви важното е да не им се връзваме много да не стане белята .. дет са вика 1 секунда невнимание цял живот умрял

Карам си аз на темпомат със 120 с мойта Е39 525 ТДС и тръгвам да си изпреварвам съвсем културно някаква кола и както си изпреварвам някакъв пишленгар с гоуфО 5 (тука вече не са пестин коня както при 2 ,а сигурно иляда и пестин) се залепва на 2 санта от бронята и със звуково и светлинно шоу иска да мина в дясно върху колата до мен съответно аз понеже най ги обичам такива не натиснах газта ами си продължих така изпреварих и се прибвах при което оня докато минаваше покрай мен реши че е много добъв в жесто-мимичното изказване и ми обясни каде да отида и какво да си направя ... съответно в този момент (отбелязвам рядко се пъна на такива защото няма смисал) но реших че мога да го накажа ... натиснах педала автомата леко се замисли за 2-3 сек свали от 5та на 3та (с чип съм горкия човек отзад сигурно после в болница е влязал с натравяне от промишлени газове и нов по тъмен тен) настигна голфа минах го и пред него пак със 120 .. горкия какво ли си вика тоя кошник каде ме минава и тръгва пак със обичайните жестове докато минава покрай мен съответно пак подадох газ минах пред него и пак на 120 обаче не "пича" иска да ми покаже колко му фърка голфа викам си добре дай да те видим се пак колата ти е с някакви 7-8 години по нова и застанах зад него и му пресветнах да тръгва да покаже на какво е способен (това е на магистралата преди Аспарухов мост Варна-Бургас на завойте) търгнахме и някаде към 200 този реши че голфа много гори и спря аз съответно си намалих на 100 и пак на темпоматче, а тоя повече не ме изпревари ..
сополанковци всякакви важното е да не им се връзваме много да не стане белята .. дет са вика 1 секунда невнимание цял живот умрял
- ms
-
-
не че не ти вярвам, ама ако кажеш, че това цялото се е развило на онея 5км дето им викат магистрала между Харамията и Аспарухов мост в посока Варна просто не го вярвам- не за друго, ама то още преди да дадеш газ да го гониш и си стигнал табелата Варна
А и къде го видя тея завои- то са 2 завоя дето с кочината ги взимам с над 160 и в двете посоки, тоест не се броят изобщо 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Какви хора има... не е истина. Прибирам се аз от работа. Карам по трилентова еднопосочна улица. В средна лента съм и набливажам паркирани коли в дясната. И вече на метри от тях отдясно ме изпреварва черна мафиотска S класа
то не е смешно де... направо на магия стана. Аз леко кривнах в ляво (леко, защото нямах време за реакция и съответно да видя в лява лента има ли кола). Секунда след това (вече съм все по-близо до паркиралите коли) след Мерцедеса ме изпреварва черен мафиотски джип... До тоя момент още не мога да проумея как му стигна мястото... Що за водач трябва да си, за да предприемеш подобна маневра, още повече в непосредствена близост до пешаходна пътека с легнал полицай?! Да бързаш, колко да бързаш? Дотолкова, че да рискуваш да се пребиеш някъде и изобщо да не стигнеш там, закъдето си тръгнал... И на мен ми се е налагало да бързам наистина много (карах сестрата на един приятел, която беше получила почти топлинен удар), на аварийни, във всякакви ленти, даже в насрещното, но пак с едно на ум - че тая ситуация трябва да е предпоставка да внимавам в пъти повече, защото нося огромна отговорност. Един човек не ми свирна тогава, а сега... повечето хора явно решиха да не свирят на подобни на вид автомобили... че знаеш ли какъв ще излезе отвътре.