Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Re: Случки на пътя
То това лилавото м5 май са продава в мобиле и сигурно ако е намерил купувач го като за последно да изцеди всичко от негоzzuzi написа:Айде и аз да се оплача от "Колега".Вчера следобед(18:00-18:30) си карам в София,по ул.Йоаким Кърчовски (абе тясна двупосочна уличка с 3-4 преки),съответно си има движение,коли,пешеходци щъкат и както си карам от колоната в насрещното на 10 метра от мен срещу мен изхвърча лилаво Е39 М5 с киселогледащ гъзар вътре,държащ волана стил "ГТИ",който въобще не се притеснява от това,че аз съм на 10 метра от него с 2 тона Волво комби.Естествено с всичка сила на кучките (добре,че спира тоя танкер)заковавам се.Пича с Е39ката въобще не ебава да намалява,настъпва си,със засилка се набива пред колата до него и се завира в няква пряка все едно кара в 4 през нощта и на улицата няма никой.Аз си седя и си мисля как ако не бях спрял тоя киселяк щеше да има да си събира М5цата в пликче,въпреки че в неговите представи сигурно е най-великия шофьор,който винаги избягва опасните ситуации и нищо не може да го спре.Ама другия път вместо кола със спирачки и адекватен човек вътре срещу него може да има дърво,което едва ли ще му направи път,щото е с М5.Та така,поздрави на колегата,ако влиза тук и чете,в което се съмнявам.

Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- The_Doberman
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Bmw M3
- Детайли за колата: Bmw e30
Хахахах няма такива истории, някой са сюреалистични. Това с "Решиха, че трябва да си пребоядисвам бронята" направо ме уби! :>
Газта е за готвене, нафтата за топлене, бензина за каране!
- Osmicata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 220
Още една за безсмъртните по пътищата
Много хубава темичка, сега започвам да я чета. Историята става преди две години, на пътя Велико Търново - Ябланица, не помня точно в кой участък. Карам с около 110 в дясно, пред мен чисто, дъъълга права, сигурно към 2 км. От ляво се движи колона от около 25-30 автомобила! Подредени като сардели. Не знам що, така беше. Отдясно има тесен банкет и след това следва наклонче около метър и половина надолу и поле. В момента, в който доближавам пилотния автомобил на насрещната колона виждам, че черна S-класа, последен модел, започва да изпреварва колоната и е плътно в моето платно. Моментално става ясно, че пича трябва да изпревари ЦЯЛАТА колона, щото просто няма къде да се свре вътре. Това в случай че искаше. А той не особено. Лети с, по моя преценка, около 140, и просто не му пука че в платното му има кола. До сблъсъка са около 120 метра и аз разбирам, че изравня ли се с колоната или трябва да сляза през наклончето в полето или правим челен удар с около 250 сумарно. Набивам спирачки и все не ми се иска да слизам в полето щото си представям в кви ремонти влизам след това, тъпо, ама и това си мислех в този момент (не се притеснявах, че нещо сериозно може да стане с мен при акция "поле", просто колата щеше да стане на задник а много си я харесвам
). Пичът даже ускорява! Прекрасно разбира кво става след малко но въобще не промени поведението на колата си (не че реално имаше кво много вече да направи; но поне можеше да се опита да се свре някъде, не знам или да спре и да изчака задминатите коли да го задминат и да си се прибере откъдето идваше с подвита опашка). И лети към челен. Аз съм с с 30 плътно вдясно, колата вече е половината на банкета. Реших да не влизам в полето, продължих супер бавно напред, но нещата се развиваха толкова бързо, че нямаше много време за каквото и да било друго. Между мен и класата имаше около кола и половина разстояние, когато се отвори диагонален прозорец между мен и пилотната кола на колоната. Мерцедесът се шмугна в този прозорец и всичко се размина. Пичът не намали, не промени скоростта след ускорението, не направи опит за каквото и да било. Най-шокиращото е, че когато той ме е видял е бил някъде на първа-втора кола от колоната. И въпреки това продължи да изпреварва колоната. Просто не му пукаше. Варненска регистрация, с доста еднакви цифри. Да, аз съм по лек
но силно се съмнявам, че на него щеше да му се отрази добре тази катастрофа. Мислех да обърна да го стигна и докато го гоня да звънна на ченгетата. Реших че няма смисъл. 4 км по-късно некво селско Ауди 80 беше застанало напреки на пътя в опит да направи незнайно какво. Пак се разминахме на косъм. Ебаси прибирането.
Много хубава темичка, сега започвам да я чета. Историята става преди две години, на пътя Велико Търново - Ябланица, не помня точно в кой участък. Карам с около 110 в дясно, пред мен чисто, дъъълга права, сигурно към 2 км. От ляво се движи колона от около 25-30 автомобила! Подредени като сардели. Не знам що, така беше. Отдясно има тесен банкет и след това следва наклонче около метър и половина надолу и поле. В момента, в който доближавам пилотния автомобил на насрещната колона виждам, че черна S-класа, последен модел, започва да изпреварва колоната и е плътно в моето платно. Моментално става ясно, че пича трябва да изпревари ЦЯЛАТА колона, щото просто няма къде да се свре вътре. Това в случай че искаше. А той не особено. Лети с, по моя преценка, около 140, и просто не му пука че в платното му има кола. До сблъсъка са около 120 метра и аз разбирам, че изравня ли се с колоната или трябва да сляза през наклончето в полето или правим челен удар с около 250 сумарно. Набивам спирачки и все не ми се иска да слизам в полето щото си представям в кви ремонти влизам след това, тъпо, ама и това си мислех в този момент (не се притеснявах, че нещо сериозно може да стане с мен при акция "поле", просто колата щеше да стане на задник а много си я харесвам

Наскоро взех един ГоУф 3 на газ
и викам чакай да се повозим малко с гаджето...
Айде Русе-Варна за една разходка и да видим морето... Мак Доналдс, ала-бала-портокала... Обичайните неща...
Отиваме, всичко точно, всичко по план... Не ни е сефте...
Връщаме се около полунощ...
Гледам часът на таблото - 01ч
Обръщам се към мадамата - спи сладко...
Намалявам музичката, да не я будим...
Късите ми вадят очите от циклене... В главата ми бошуват разни DIY теми как да ги отворя, почистя, напръскам леко с черен спрей и един китайски 'синон за 50-60лв. Все пак е Голф...
Докато тези и разни други мисли се въртят в главата ми, вече излизам от магистралата и подминавам Шумен...
Стигам малко преди Разград, карайки спокойно с 90-100, все пак за никъде не бързаме...
Сам съм на пътя, нулев трафик... Супер, казвам си...
По едно време, от ляво на платното, забелязвам нещо да бяга ?!
Викам си, че сигурно съм изморен от разходката, пътуването и т.н., а както знаем (незнайно защо), макар и седнали в колата, натискайки педалите, ръчкайки лоста и въртейки волана, пак се изморяваме и то доста... Заради психическото натоварване, може би... Кой знае...
Та поглеждам отново... Няма лъжа, няма измама, бате... Онова 2 пъти колко' Голфа голЕмо и бяга...
Викам си, ебаси филма, извънземните дойдоха
Да де, 'ма що не реши т'ва нещо като на пешеходна пътека, да пресече пътя точно пред мен
Като застана пред мен, само краката му бяга колко' Голфа големи
От там-нататък започваше тялото
Гледам - то елен...благороден...
Веднага на кучките в насрещното и слава Богу нямаше никой отсреща, че щеше да стане мазало...
Буквално на сантиметри се разминахме... а бяхме ли се блъснали... не искам да го пиша и да си го мисля... Едва ли щях да мога да споделя това сега...
Та така...

Айде Русе-Варна за една разходка и да видим морето... Мак Доналдс, ала-бала-портокала... Обичайните неща...
Отиваме, всичко точно, всичко по план... Не ни е сефте...
Връщаме се около полунощ...
Гледам часът на таблото - 01ч
Обръщам се към мадамата - спи сладко...
Намалявам музичката, да не я будим...
Късите ми вадят очите от циклене... В главата ми бошуват разни DIY теми как да ги отворя, почистя, напръскам леко с черен спрей и един китайски 'синон за 50-60лв. Все пак е Голф...
Докато тези и разни други мисли се въртят в главата ми, вече излизам от магистралата и подминавам Шумен...
Стигам малко преди Разград, карайки спокойно с 90-100, все пак за никъде не бързаме...
Сам съм на пътя, нулев трафик... Супер, казвам си...
По едно време, от ляво на платното, забелязвам нещо да бяга ?!

Викам си, че сигурно съм изморен от разходката, пътуването и т.н., а както знаем (незнайно защо), макар и седнали в колата, натискайки педалите, ръчкайки лоста и въртейки волана, пак се изморяваме и то доста... Заради психическото натоварване, може би... Кой знае...
Та поглеждам отново... Няма лъжа, няма измама, бате... Онова 2 пъти колко' Голфа голЕмо и бяга...

Да де, 'ма що не реши т'ва нещо като на пешеходна пътека, да пресече пътя точно пред мен

Гледам - то елен...благороден...
Веднага на кучките в насрещното и слава Богу нямаше никой отсреща, че щеше да стане мазало...
Буквално на сантиметри се разминахме... а бяхме ли се блъснали... не искам да го пиша и да си го мисля... Едва ли щях да мога да споделя това сега...
Та така...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:...
Пък представи си с Голф 3 к'во щеше да му се случи (На Голфа де

Как да е... Важното е живи и здрави да сме, пък поне за сефте видях такова нещо

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
uCnaHeTcA написа:vicho написа:...
Пък представи си с Голф 3 к'во щеше да му се случи (На Голфа де)
![]()
Как да е... Важното е живи и здрави да сме, пък поне за сефте видях такова нещо![]()
![]()
Край Разград и елени ли има викаш колега

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Sesko написа:Край Разград и елени ли има викаш колега![]()
и то благородни

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Huku написа:Sesko написа:Край Разград и елени ли има викаш колега![]()
и то благородни
На вас ви е смешно, 'ма на мен тогава не ми беше

И аз за сефте видях, 'ма дано втори път не ми се налага такава близка среща

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Точно около Разград не знам дали има, но 20-30 км на север почва лудогорието и там със сигурност ги има тези твари, а и в обратната посока да е -юг има един бая голям баир по южният склон на който всичкото е гора, там също може да ги има.
Никой не мое ма връне на селу!
- Anordetic
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue
Айде и аз да разкажа за една случка, която бая ми постегна душицата. Та карам си аз на бащата Е39-ката (тогава още нея карахме, сега сме на Е46
) по пътя към Доспат. Карам спокойно, че има завои, а и пътят не беше от най-направените. Обаче гледам зад мен една Шкода Октавия се движи доста близо и не пази нормална дистанция. Дотук добре, карам аз и влизам в десен завой. Отсреща обаче излиза един бус Мерцедес, от тия с пирамидите за превоз на стъклария - ама се настанил човека удобно кажи-речи целия в моето платно
. Веднага спирачка и волана максимално вдясно, така че хем да не ме залепи оня, хем да не отида в дерето. Хубаво, че и онзи бивол сви веднага в дясно и в крайна сметка се разминахме на около 3 пръста разстояние. И то да не е една беля, ами в следващия момент поглеждам и задното огледало, онзи със Шкодата беше оооще малко по-близо до мен, но хубаво, че не беше достатъчно, явно виждайки какво става и неговия крак е бил върху спирачката. Аз си мислех, че той може да ми създаде някакъв сърцетуп, а той кой ми го създаде. Ей, казвам си вече, трябва да се внимава, че белята става и най-неочаквано... Бащата все пак каза - Добре реагира и хубаво, че караш ти, щото ако бях аз вече да съм обърнал
Не проумявам просто как може с такава тежка машина да тръгнеш да сечеш завой....
Аз тогава бях и на по-малко от година шофьорски стаж, та това ми беше първата по-сериозна ситуация
А дано такива ситуации са по-малко както за мен, така и да вас 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
TsvetanVR написа:Leudi написа:...
Това вече ме ядоса и като го питах какво става ми отговори:
- Че ти не знаеш ли ги кои са тези?
И след това спомена два прякора буквално каза нещо от рода на: "Репата и Компиро".
.....
Аз за т'ва съм се навил да си взема един читав, компактен диктофон (или телефон с як диктофон) и да си ги записвам всеки път. За всеки случай. То ми писна от "ти знаеш ли кой е тоя", "ще ми влезеш в черния списък" и т.н.
Гледам руснаците се запасяват с едни видео камери които записват постоянно.. как си карал какво си правил и такива.. дори спирането на полицая и разговора може да запише.. някой ако има информация за тези устройства да сподели..
Аз за да не съм офф моята случка е от преди 2 години.. доста конфузна ситуация бих казал.. Та бях взел един форд монфео.. пълен клозет като повечето мои коли.. Но според така създалата се ситуация въпреки състоянието на колата ( нямаше парно, акумолатора беше извън строя) трябваше да пътувам до варна а просто нямах друг вариант за превоз.. Случката ставаше януари 2010г. Та тръгваме ние по маршрута Русе-Варна вечерта около 20 00 вече тъмно.. ануари месец.. колата без никакво парно.. ние вътре с ушанките и караш на леко спуснат прозорец за да не се запотяват прозорците че веднага става на скреж..

Та вече в 23 30 полицаите идват.. спират и викат сега кво стана тука така и така.. обяснявайте.. И аз викам ами карах си падна ми бронята спрях да видя какво стана, а в същия момент той я намери.. Полицая стои и ме гледа.. и вика: Ми кво правиш тука.. ти нямаш никакво участие в ПТП-то.. заминавай.. седя аз в недоумение и викам: ама не трябва ли нещо акт това онова да ми пишете човека да си вземе за каското това... И полицая ми вика: Ами не.. при теб това е внезапно възникнала техническа повреда.. Човека ще му пишем акт за 240лв затова че не е видял бронята и я е ударил.. понеже е карал със несъобразена скорост и е нямал време да отреагира

Седя аз и гледам като идиот

Е още ми е кофти за тази ситуация и ако случайно човека прочете това: Искам да му се извиня за всичките проблеми които съм му създал.. И ако се засечем някъде някой ден.. поне да почерпя нещо каквото и да е.. поне да ми падне малка част от вината дето ми тежи за тази случка..
- Vantage
- Потребител
-
- Кара: ..
- Мечтае да кара: M, M, M, M.....
Случки много, идиоти много... ще ме заболят пръстите да опиша малка част от тях.
Преди 5-6 дена, в петък, карам от В.Търново към Габрово. Приятен път- с хубав асфалт и много завои, но много натоварен трафик, постоянно пътуване в колона, абе все едно градско. Изпреварванията си бяха трудна работа, освен ако не караш нещо с поне 400-500 нм
. Но както винаги беше пълно с нереализирани състезатели, изпреварвайки по завоите и разчитащи само на късмет и на това, че си длъжен да скачаш постоянно на спирачките за да могат да минат.
Но един се открои от тълпата...
Карам зад камион с около 80 км/ч и зад мен се закача софийски Фокус, от новите, явно любопитен да разбере какво имам в багажника
Идва горе-долу прав участък, като ясно се вижда, че отсреща се движи колона от 5 автомобила, която се приближава. Нашия пич с Фокуса явно си помисли, че кара RS и си дава мигача и започва изпреварване, и изобщо не го е*е за отсрещните коли. Чу се приятния звук от пищящи гуми, всички почти спряха, за да мине тоя балък, но последната кола от колоната, няква баничарка беше, не можа да спре и влезе в Реното отпред. Рейсърчето едвам се шмугна между колите и изчезна в черен облак(печката е видяла зор) Искаше ми се да спра да видя какви са пораженията, дали има някой пострадал, но с това движение, нямаше как да стане.
Не мога да разбера за къде бързат всички, чудо голямо, че ще стигне 4-5 мин. по-бързо...
А и не беше някакво младо рейсърче, а улегнал мъж на около 40 години...
Преди 5-6 дена, в петък, карам от В.Търново към Габрово. Приятен път- с хубав асфалт и много завои, но много натоварен трафик, постоянно пътуване в колона, абе все едно градско. Изпреварванията си бяха трудна работа, освен ако не караш нещо с поне 400-500 нм

Но един се открои от тълпата...

Не мога да разбера за къде бързат всички, чудо голямо, че ще стигне 4-5 мин. по-бързо...

...there is no replacement for displacement...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Vantage написа:Случки много, идиоти много... ще ме заболят пръстите да опиша малка част от тях.
Преди 5-6 дена, в петък, карам от В.Търново към Габрово. Приятен път- с хубав асфалт и много завои, но много натоварен трафик, постоянно пътуване в колона, абе все едно градско. Изпреварванията си бяха трудна работа, освен ако не караш нещо с поне 400-500 нм. Но както винаги беше пълно с нереализирани състезатели, изпреварвайки по завоите и разчитащи само на късмет и на това, че си длъжен да скачаш постоянно на спирачките за да могат да минат.
Но един се открои от тълпата...Карам зад камион с около 80 км/ч и зад мен се закача софийски Фокус, от новите, явно любопитен да разбере какво имам в багажника
Идва горе-долу прав участък, като ясно се вижда, че отсреща се движи колона от 5 автомобила, която се приближава. Нашия пич с Фокуса явно си помисли, че кара RS и си дава мигача и започва изпреварване, и изобщо не го е*е за отсрещните коли. Чу се приятния звук от пищящи гуми, всички почти спряха, за да мине тоя балък, но последната кола от колоната, няква баничарка беше, не можа да спре и влезе в Реното отпред. Рейсърчето едвам се шмугна между колите и изчезна в черен облак(печката е видяла зор) Искаше ми се да спра да видя какви са пораженията, дали има някой пострадал, но с това движение, нямаше как да стане.
Не мога да разбера за къде бързат всички, чудо голямо, че ще стигне 4-5 мин. по-бързо...А и не беше някакво младо рейсърче, а улегнал мъж на около 40 години...
Точно от подобни идиоти се създава трафика!Ако цялата колона си кара с 80-100 няма да има проблеми,но понеже тарикатите не могат да карат заедно с балъците предприемет изпреварвания и при прибирането(обикновенно на косъм и със много спирачки)принуждават колата зад тях да намали доста и оттам всички назад...