Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Re: Случки на пътя

Мнение от b0bituy » 11 Юни 2011, 23:55

zzuzi написа:Айде и аз да се оплача от "Колега".Вчера следобед(18:00-18:30) си карам в София,по ул.Йоаким Кърчовски (абе тясна двупосочна уличка с 3-4 преки),съответно си има движение,коли,пешеходци щъкат и както си карам от колоната в насрещното на 10 метра от мен срещу мен изхвърча лилаво Е39 М5 с киселогледащ гъзар вътре,държащ волана стил "ГТИ",който въобще не се притеснява от това,че аз съм на 10 метра от него с 2 тона Волво комби.Естествено с всичка сила на кучките (добре,че спира тоя танкер)заковавам се.Пича с Е39ката въобще не ебава да намалява,настъпва си,със засилка се набива пред колата до него и се завира в няква пряка все едно кара в 4 през нощта и на улицата няма никой.Аз си седя и си мисля как ако не бях спрял тоя киселяк щеше да има да си събира М5цата в пликче,въпреки че в неговите представи сигурно е най-великия шофьор,който винаги избягва опасните ситуации и нищо не може да го спре.Ама другия път вместо кола със спирачки и адекватен човек вътре срещу него може да има дърво,което едва ли ще му направи път,щото е с М5.Та така,поздрави на колегата,ако влиза тук и чете,в което се съмнявам.
То това лилавото м5 май са продава в мобиле и сигурно ако е намерил купувач го като за последно да изцеди всичко от него :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Bmw M3
Детайли за колата: Bmw e30

Мнение от The_Doberman » 18 Юни 2011, 18:12

Хахахах няма такива истории, някой са сюреалистични. Това с "Решиха, че трябва да си пребоядисвам бронята" направо ме уби! :>
Газта е за готвене, нафтата за топлене, бензина за каране!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

Мнение от Osmicata » 30 Юни 2011, 9:57

Още една за безсмъртните по пътищата

Много хубава темичка, сега започвам да я чета. Историята става преди две години, на пътя Велико Търново - Ябланица, не помня точно в кой участък. Карам с около 110 в дясно, пред мен чисто, дъъълга права, сигурно към 2 км. От ляво се движи колона от около 25-30 автомобила! Подредени като сардели. Не знам що, така беше. Отдясно има тесен банкет и след това следва наклонче около метър и половина надолу и поле. В момента, в който доближавам пилотния автомобил на насрещната колона виждам, че черна S-класа, последен модел, започва да изпреварва колоната и е плътно в моето платно. Моментално става ясно, че пича трябва да изпревари ЦЯЛАТА колона, щото просто няма къде да се свре вътре. Това в случай че искаше. А той не особено. Лети с, по моя преценка, около 140, и просто не му пука че в платното му има кола. До сблъсъка са около 120 метра и аз разбирам, че изравня ли се с колоната или трябва да сляза през наклончето в полето или правим челен удар с около 250 сумарно. Набивам спирачки и все не ми се иска да слизам в полето щото си представям в кви ремонти влизам след това, тъпо, ама и това си мислех в този момент (не се притеснявах, че нещо сериозно може да стане с мен при акция "поле", просто колата щеше да стане на задник а много си я харесвам :)). Пичът даже ускорява! Прекрасно разбира кво става след малко но въобще не промени поведението на колата си (не че реално имаше кво много вече да направи; но поне можеше да се опита да се свре някъде, не знам или да спре и да изчака задминатите коли да го задминат и да си се прибере откъдето идваше с подвита опашка). И лети към челен. Аз съм с с 30 плътно вдясно, колата вече е половината на банкета. Реших да не влизам в полето, продължих супер бавно напред, но нещата се развиваха толкова бързо, че нямаше много време за каквото и да било друго. Между мен и класата имаше около кола и половина разстояние, когато се отвори диагонален прозорец между мен и пилотната кола на колоната. Мерцедесът се шмугна в този прозорец и всичко се размина. Пичът не намали, не промени скоростта след ускорението, не направи опит за каквото и да било. Най-шокиращото е, че когато той ме е видял е бил някъде на първа-втора кола от колоната. И въпреки това продължи да изпреварва колоната. Просто не му пукаше. Варненска регистрация, с доста еднакви цифри. Да, аз съм по лек :) но силно се съмнявам, че на него щеше да му се отрази добре тази катастрофа. Мислех да обърна да го стигна и докато го гоня да звънна на ченгетата. Реших че няма смисъл. 4 км по-късно некво селско Ауди 80 беше застанало напреки на пътя в опит да направи незнайно какво. Пак се разминахме на косъм. Ебаси прибирането.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Юли 2011, 0:01

Наскоро взех един ГоУф 3 на газ :mhihi: и викам чакай да се повозим малко с гаджето...
Айде Русе-Варна за една разходка и да видим морето... Мак Доналдс, ала-бала-портокала... Обичайните неща...
Отиваме, всичко точно, всичко по план... Не ни е сефте...
Връщаме се около полунощ...
Гледам часът на таблото - 01ч
Обръщам се към мадамата - спи сладко...
Намалявам музичката, да не я будим...
Късите ми вадят очите от циклене... В главата ми бошуват разни DIY теми как да ги отворя, почистя, напръскам леко с черен спрей и един китайски 'синон за 50-60лв. Все пак е Голф...
Докато тези и разни други мисли се въртят в главата ми, вече излизам от магистралата и подминавам Шумен...
Стигам малко преди Разград, карайки спокойно с 90-100, все пак за никъде не бързаме...
Сам съм на пътя, нулев трафик... Супер, казвам си...
По едно време, от ляво на платното, забелязвам нещо да бяга ?! :paranoid:
Викам си, че сигурно съм изморен от разходката, пътуването и т.н., а както знаем (незнайно защо), макар и седнали в колата, натискайки педалите, ръчкайки лоста и въртейки волана, пак се изморяваме и то доста... Заради психическото натоварване, може би... Кой знае...
Та поглеждам отново... Няма лъжа, няма измама, бате... Онова 2 пъти колко' Голфа голЕмо и бяга... :shock: Викам си, ебаси филма, извънземните дойдоха :mhihi:
Да де, 'ма що не реши т'ва нещо като на пешеходна пътека, да пресече пътя точно пред мен :kuku: Като застана пред мен, само краката му бяга колко' Голфа големи :shock: От там-нататък започваше тялото :paranoid:
Гледам - то елен...благороден...
Веднага на кучките в насрещното и слава Богу нямаше никой отсреща, че щеше да стане мазало...
Буквално на сантиметри се разминахме... а бяхме ли се блъснали... не искам да го пиша и да си го мисля... Едва ли щях да мога да споделя това сега...
Та така...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 04 Юли 2011, 10:25

uCnaHeTcA написа:...

http://www.youtube.com/watch?v=zYkheZfjEUk

moose vs car

gj за реакцията :smoke:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Юли 2011, 11:17

vicho написа:...

Пък представи си с Голф 3 к'во щеше да му се случи (На Голфа де :mhihi: ) :kuku:
Как да е... Важното е живи и здрави да сме, пък поне за сефте видях такова нещо :paranoid: :kuku: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 04 Юли 2011, 12:27

uCnaHeTcA написа:
vicho написа:...

Пък представи си с Голф 3 к'во щеше да му се случи (На Голфа де :mhihi: ) :kuku:
Как да е... Важното е живи и здрави да сме, пък поне за сефте видях такова нещо :paranoid: :kuku: :yes:

Край Разград и елени ли има викаш колега :shock: :roll:
Изображение
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 04 Юли 2011, 13:20

Sesko написа:Край Разград и елени ли има викаш колега :shock: :roll:

и то благородни :lol:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 04 Юли 2011, 13:23

и аз не знаех ,че правят такива тестове и направо настъхнах :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Юли 2011, 14:22

Huku написа:
Sesko написа:Край Разград и елени ли има викаш колега :shock: :roll:

и то благородни :lol:

На вас ви е смешно, 'ма на мен тогава не ми беше :mhihi:
И аз за сефте видях, 'ма дано втори път не ми се налага такава близка среща :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 07 Юли 2011, 17:55

Точно около Разград не знам дали има, но 20-30 км на север почва лудогорието и там със сигурност ги има тези твари, а и в обратната посока да е -юг има един бая голям баир по южният склон на който всичкото е гора, там също може да ги има.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F30 335i M Sport Estoril Blue

Мнение от Anordetic » 09 Юли 2011, 23:18

Айде и аз да разкажа за една случка, която бая ми постегна душицата. Та карам си аз на бащата Е39-ката (тогава още нея карахме, сега сме на Е46 :D ) по пътя към Доспат. Карам спокойно, че има завои, а и пътят не беше от най-направените. Обаче гледам зад мен една Шкода Октавия се движи доста близо и не пази нормална дистанция. Дотук добре, карам аз и влизам в десен завой. Отсреща обаче излиза един бус Мерцедес, от тия с пирамидите за превоз на стъклария - ама се настанил човека удобно кажи-речи целия в моето платно :bang: . Веднага спирачка и волана максимално вдясно, така че хем да не ме залепи оня, хем да не отида в дерето. Хубаво, че и онзи бивол сви веднага в дясно и в крайна сметка се разминахме на около 3 пръста разстояние. И то да не е една беля, ами в следващия момент поглеждам и задното огледало, онзи със Шкодата беше оооще малко по-близо до мен, но хубаво, че не беше достатъчно, явно виждайки какво става и неговия крак е бил върху спирачката. Аз си мислех, че той може да ми създаде някакъв сърцетуп, а той кой ми го създаде. Ей, казвам си вече, трябва да се внимава, че белята става и най-неочаквано... Бащата все пак каза - Добре реагира и хубаво, че караш ти, щото ако бях аз вече да съм обърнал :mhihi: Не проумявам просто как може с такава тежка машина да тръгнеш да сечеш завой.... :censored: Аз тогава бях и на по-малко от година шофьорски стаж, та това ми беше първата по-сериозна ситуация :oops: А дано такива ситуации са по-малко както за мен, така и да вас :yes:

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 10 Юли 2011, 3:13

TsvetanVR написа:
Leudi написа:...
Това вече ме ядоса и като го питах какво става ми отговори:
- Че ти не знаеш ли ги кои са тези?
И след това спомена два прякора буквално каза нещо от рода на: "Репата и Компиро".

.....

Аз за т'ва съм се навил да си взема един читав, компактен диктофон (или телефон с як диктофон) и да си ги записвам всеки път. За всеки случай. То ми писна от "ти знаеш ли кой е тоя", "ще ми влезеш в черния списък" и т.н.

Гледам руснаците се запасяват с едни видео камери които записват постоянно.. как си карал какво си правил и такива.. дори спирането на полицая и разговора може да запише.. някой ако има информация за тези устройства да сподели..

Аз за да не съм офф моята случка е от преди 2 години.. доста конфузна ситуация бих казал.. Та бях взел един форд монфео.. пълен клозет като повечето мои коли.. Но според така създалата се ситуация въпреки състоянието на колата ( нямаше парно, акумолатора беше извън строя) трябваше да пътувам до варна а просто нямах друг вариант за превоз.. Случката ставаше януари 2010г. Та тръгваме ние по маршрута Русе-Варна вечерта около 20 00 вече тъмно.. ануари месец.. колата без никакво парно.. ние вътре с ушанките и караш на леко спуснат прозорец за да не се запотяват прозорците че веднага става на скреж.. :mhihi: Та минаваме Шумен и чувам отзад някакво лопане.. спирам аз да огледам и гледам бронята на мондеото леко откачена в задна дясна част.. тя на някакви щипки викай айде натиснах я щракна.. Качих се и продължавам аз.. Минах аз вече Шумен и тъкмо се качвам на магистралата викам айде няма сняг няма нищо ще настъпя малко че до там се мъкнах като баба с 80-90.. И натискам аз педала точно след като се качваме на магистралата.. 100-110-120.. и изведнъж се чува едно Храсссссс!!! Ей викам кво стана.. веднага бича аварийните.. излизам.. А то тъмнилка 21 30 някъде.. студ!! беше около -5 -10.. аз с ушанка ръкавици качулката на якето.. и пак студ.. Тъкмо беше едно: нямаше сняг ами само студ време.. И така де.. излизам аз гледам колата гледам няма я задната броня :shock: И първото нещо викам тичам да я търся.. и тъкмо докато го кажа.. и чувам Прассссссс и на около 100м зад моята кола спира една друга.. шкода октавия почти новичка.. :( приближавам се аз.. гледам предна броня помляна.. радиатори: воден, маслен, климатичен.. Излиза човека.. вика кво стана мале.. Викам ами откачи ми се бронята и ти май мина през нея.. а тя пък тъпата броня да вземе да се откачи заедно с гредата :shock: И така де.. веднага звъним на кат.. казваме така и така произшествие.. Пича звъни на пътна помощ и почва едно диво чакане.. моята кола не мога да гася понеже после нямам ток да запаля.. а по едно време гледам нещо тече и от мойта.. то па излезе че моя радиатор пробит.. :mhihi: Та минава около час и никой още не се вясва.. след около 1:30 мин или беше вече около 23 00 спира една пътна помощ.. излиза пича и почва.. Ей кво стана бе пичове.. така и така.. Заговорихме се кой на къде.. а моята кола беше с плевенска регистрация.. също и човека който ми "намери" бронята но никой от нас не беше от плевен.. :mhihi: И от приказка на приказка разбирам от пътната помощ аз че ще трябва да ми пишат акт за неизправност като дойде патрулката.. Викам си еми ще пишат.. и отивам към колата да взема документите.. граждански прегледи всичко.. Обачеее... сещам се аз понеже колата я продавах, че документите съм ги извадил и съм ги прибрал в нас.. :dummy: демек нямам НИЩО за колата.. Викам сега стана си е..е мамата..
Та вече в 23 30 полицаите идват.. спират и викат сега кво стана тука така и така.. обяснявайте.. И аз викам ами карах си падна ми бронята спрях да видя какво стана, а в същия момент той я намери.. Полицая стои и ме гледа.. и вика: Ми кво правиш тука.. ти нямаш никакво участие в ПТП-то.. заминавай.. седя аз в недоумение и викам: ама не трябва ли нещо акт това онова да ми пишете човека да си вземе за каското това... И полицая ми вика: Ами не.. при теб това е внезапно възникнала техническа повреда.. Човека ще му пишем акт за 240лв затова че не е видял бронята и я е ударил.. понеже е карал със несъобразена скорост и е нямал време да отреагира :conf:
Седя аз и гледам като идиот :conf: Викам на човека с шкодата ако трябва нещо да ми запише номера.. чак ми стана супер кофти.. Извиних се че е станало така.. качих се във форда и продължих.. После като се замислих.. супер тъпо е станало.. и как са се навързали нещата.. значи ако падне нещо от твоята кола върху задната то ти нямаш никаква вина дори да си го отрепал.. :shock: А човека за жалост отнася акт за 240лв и някакви точки, както и 400лв пътна помощ за няма и 100км..
Е още ми е кофти за тази ситуация и ако случайно човека прочете това: Искам да му се извиня за всичките проблеми които съм му създал.. И ако се засечем някъде някой ден.. поне да почерпя нещо каквото и да е.. поне да ми падне малка част от вината дето ми тежи за тази случка..
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: ..
Мечтае да кара: M, M, M, M.....

Мнение от Vantage » 13 Юли 2011, 11:58

Случки много, идиоти много... ще ме заболят пръстите да опиша малка част от тях.
Преди 5-6 дена, в петък, карам от В.Търново към Габрово. Приятен път- с хубав асфалт и много завои, но много натоварен трафик, постоянно пътуване в колона, абе все едно градско. Изпреварванията си бяха трудна работа, освен ако не караш нещо с поне 400-500 нм :mhihi: . Но както винаги беше пълно с нереализирани състезатели, изпреварвайки по завоите и разчитащи само на късмет и на това, че си длъжен да скачаш постоянно на спирачките за да могат да минат.
Но един се открои от тълпата... :censored: Карам зад камион с около 80 км/ч и зад мен се закача софийски Фокус, от новите, явно любопитен да разбере какво имам в багажника :lol: Идва горе-долу прав участък, като ясно се вижда, че отсреща се движи колона от 5 автомобила, която се приближава. Нашия пич с Фокуса явно си помисли, че кара RS и си дава мигача и започва изпреварване, и изобщо не го е*е за отсрещните коли. Чу се приятния звук от пищящи гуми, всички почти спряха, за да мине тоя балък, но последната кола от колоната, няква баничарка беше, не можа да спре и влезе в Реното отпред. Рейсърчето едвам се шмугна между колите и изчезна в черен облак(печката е видяла зор) Искаше ми се да спра да видя какви са пораженията, дали има някой пострадал, но с това движение, нямаше как да стане.
Не мога да разбера за къде бързат всички, чудо голямо, че ще стигне 4-5 мин. по-бързо... :ranting: А и не беше някакво младо рейсърче, а улегнал мъж на около 40 години...
...there is no replacement for displacement...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 14 Юли 2011, 22:40

Vantage написа:Случки много, идиоти много... ще ме заболят пръстите да опиша малка част от тях.
Преди 5-6 дена, в петък, карам от В.Търново към Габрово. Приятен път- с хубав асфалт и много завои, но много натоварен трафик, постоянно пътуване в колона, абе все едно градско. Изпреварванията си бяха трудна работа, освен ако не караш нещо с поне 400-500 нм :mhihi: . Но както винаги беше пълно с нереализирани състезатели, изпреварвайки по завоите и разчитащи само на късмет и на това, че си длъжен да скачаш постоянно на спирачките за да могат да минат.
Но един се открои от тълпата... :censored: Карам зад камион с около 80 км/ч и зад мен се закача софийски Фокус, от новите, явно любопитен да разбере какво имам в багажника :lol: Идва горе-долу прав участък, като ясно се вижда, че отсреща се движи колона от 5 автомобила, която се приближава. Нашия пич с Фокуса явно си помисли, че кара RS и си дава мигача и започва изпреварване, и изобщо не го е*е за отсрещните коли. Чу се приятния звук от пищящи гуми, всички почти спряха, за да мине тоя балък, но последната кола от колоната, няква баничарка беше, не можа да спре и влезе в Реното отпред. Рейсърчето едвам се шмугна между колите и изчезна в черен облак(печката е видяла зор) Искаше ми се да спра да видя какви са пораженията, дали има някой пострадал, но с това движение, нямаше как да стане.
Не мога да разбера за къде бързат всички, чудо голямо, че ще стигне 4-5 мин. по-бързо... :ranting: А и не беше някакво младо рейсърче, а улегнал мъж на около 40 години...

Точно от подобни идиоти се създава трафика!Ако цялата колона си кара с 80-100 няма да има проблеми,но понеже тарикатите не могат да карат заедно с балъците предприемет изпреварвания и при прибирането(обикновенно на косъм и със много спирачки)принуждават колата зад тях да намали доста и оттам всички назад...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории