Вижте какво си имаме на нашия паркинг

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 18 Май 2004, 22:53

Добре де, въздушните възглавници не се ли отварят само ако Е сложен колана?!? :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 19 Май 2004, 8:28

а Октавията кабрио до БМВ-то продава ли се
:?:

Правопис Мастър
Аватар
Кара: X5

Мнение от MOPKOB » 19 Май 2004, 8:44

най - обичам някой да се изтърси (изтърсак демек) и да се хвърли яко в :OT:
:wtf: да то на служебния паркинг всички като си оставим колите , им оставяме и табелка с цена и тел. за контакти.
Да ти кажа в момента много са луднали всичките , да знаеш само какви цени са обадили. ама аре че се разписах пак.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 19 Май 2004, 8:56

MOPKOB написа:
силата на отваряне на ЕърБега е м/у 750 до 1200 кг/см2.

че то с тази сила няма ли да ти разбие нещо??? :roll:
Изображение
8.32

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 19 Май 2004, 10:36

то силата идва от скоростта на отваряне, която е необходима, за да може преди да си литнал напред да те притисне към седалката.
А ако не си си сложил колана (еър- бега се отваря, независимо дали си сложил колан или не) се срещате по средата.
Имайте и предвид, че ако на Тайсън удара е съсредоточен в една мала площ, колкото човешки юмрук, то еър-бега ви удря с тази сила през цялата физиономия и гръдния кош при не слагане на колана.
Много хора си мислят, че наличието на Еър - бег отменя слагането на колана, КОЕТО НЕ Е ВЯРНО :!:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 20 Май 2004, 0:36

ati написа:....(еър- бега се отваря, независимо дали си сложил колан или не) ..:!:

Аз не съм сагласен виждал съм супер много ударени коли от всички марки при който еър-бег'а не се е отворил точно защото не е бил сложен колана.Не си спомням добре но мисля, че на една Астра имаше и стикер на колана на които пишеше точно това. :wink:

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 20 Май 2004, 0:39

tsvet40 написа:Добре де, въздушните възглавници не се ли отварят само ако Е сложен колана?!? :roll:

не. БМВ има датчик под седалката на пасажера, а шофьорската се отваря винаги.
Изображение

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 20 Май 2004, 0:57

Значи чичо Майк е като двоен аир бег , че и отгоре :lol:
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 20 Май 2004, 8:50

:oops: сори за офтопика :oops:

не мисля че еърбега се отваря винаги.... принципно датчиците за еърбеговете са зад бронята на колата и се отварят само над определена скорост.

а да ви питам какво означава SRS (Supplementary Restraint System) AirBag???
ако не се лъжа това е типът еърбег , който се отваря само ако е сложен колана......

Engi сензора на дясната седалка отчита единствено дали има пътник там или не !!!

На БМВ еърбеците се отварят с различна скорост и по различно време в зависимост от това дали коланите са сложени или не...... :!:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Май 2004, 17:44

всяка кола има 3 сензора под предната броня и 1 инерциален датчик обикновено на централната конзола. за да се отвори торбата трябва 2 от 3те датчика да се активират плюс инерцялния да даде зелена светлина на пиро патрона. повечето нови торби не се отварят под 30 мили (45 км) в час.

srs торбите са просто новото название на системата. има срс и от старата генерация (едно-степенна). срс са също възглавниците във вратите, тавана и тн..

шофьорската торба се отваря винаги, пасажерската или винаги, или според дали има пасажер или се вкл/изкл. със ключ на арматурното табло (ако колата се ползва и за състезания).
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 21 Май 2004, 11:12

:OT:
Cult Society написа:а Октавията кабрио до БМВ-то продава ли се

м . . ка му и ти ли я видя?От колко време търся такава кола!Ако има как да стане бих я взел.
Изображение
0889424666

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Cult Society » 21 Май 2004, 12:30

ASEsound systems написа::OT:
Cult Society написа:а Октавията кабрио до БМВ-то продава ли се

м . . ка му и ти ли я видя?От колко време търся такава кола!Ако има как да стане бих я взел.

:lol: :ok: :bchug: 2ма сме с офтопика

Потребител
Аватар

Мнение от shofercho » 21 Май 2004, 17:57

хахахаахахах ама октавията продава ли се хахахаххах с какво се почна докъде стигна:)веселбата във форума никога не свършва:)
абе има ли двама - трима да бутнат??
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от shofercho » 21 Май 2004, 18:01

а някой от ладата добре е изхвърчал освен това веднъж сметнахме че ако се блъснеш с лада със 100 ти изхвърчаш горе - долу с 1.3 тона засилка което е около 13000 нютона веселба! за цифрите не съм много сигурен ама бяха горе долу такива та представете си ако предния прозорец е спукан от нещо излетяло от ладата с нереална засилка не им завиждам!
абе има ли двама - трима да бутнат??
Изображение

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 21 Май 2004, 18:40

SlipKnoT написа:
ati написа:....(еър- бега се отваря, независимо дали си сложил колан или не) ..:!:

Аз не съм сагласен виждал съм супер много ударени коли от всички марки при който еър-бег'а не се е отворил точно защото не е бил сложен колана.Не си спомням добре но мисля, че на една Астра имаше и стикер на колана на които пишеше точно това. :wink:

В опела на брат ми (Астра 02' 1,8 16В) има лепенки на коланите на който пише (цитирам по памет):
"Моля, поставяите предпазните колани защото Въздушните възглавници могат да нанесат сериозна вреда ако се "възпламенят" без да са поставени такива" ... даже четохме някъде, че има пиро патрон който пристяга коланите в момента на удара за да не бъдеш задушен от Airbag-a ....

Извинете за Off-topic !!
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории