България
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
и аз съм горд че съм БЪЛГАРИН
само да съм чул някои да се оплаква .. вижте каква си ни е хубава кочинката

само да съм чул някои да се оплаква .. вижте каква си ни е хубава кочинката

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Мда гордейте се с crap-а в който се намираме.
Не гледам песимистично, ами реалистично на нещата.
Доста далеч сме от EU, пък US може да го сравним с нас и луната. В такава киша сме спрели, но се развиваме с темпове - Сърбия и Македония ги стигаме и минаваме даже.
Не гледам песимистично, ами реалистично на нещата.
Доста далеч сме от EU, пък US може да го сравним с нас и луната. В такава киша сме спрели, но се развиваме с темпове - Сърбия и Македония ги стигаме и минаваме даже.
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
E-24 написа:..........
добре хора винаги може и по зле помисли си от толкова оплакване ти си се предал вече човек свършил си изгърмял си гарнитурата ми ще се стене човек ще направиш нещо в тоя живот. да вмъкна малко история по турско робство по-добре ли е било? по време на воини пак по-добре ли е било? сетете че Българско знаме не е пленявано!!! не ви ли жарка нещо кат чуете това. винаги има недоволни.И англичаните не са доволни и мрънкат заради тяхното правителвтжо , редовно има протести и митинги. не опровергавам това което казваш но примера с че всеки които кара кола бил престъпник или изглежда такъв. Че в Щатите като всеки 3-ти е полудял половината имат пушки и ножове? Влиза някои в университет избива 15 човека еи така . Също така ако имал в предвид хубавите коли че са били престъпници и в България вече има редовен частен бизнес не всеки които ката Каиен е мутра. Пример на леля ми шефа и има абсолутно чист бизнес и кара чисто нов МЛ. Има и други дебелички тарикатчета с дебел врат и обръсната глава където обикалят с колата цял ден нагоре надолу, прости са колко бега влака - ако визираш тия че кои е виновен такъв е манталитета на бъгларина да се покаже колко е велик. Нека да сме безаконна държава ама се чувствам по сигурно от където и да е било. Остаи това в БГ има мангали тук таме ама в чужбината брато особено в щатите и лондон толко миризлива сган има че ще те хване гнус, маимуни , мангали всекви миксери , нее това не е за мен. А също спомена корупция гарантирам ти че КОРУПЦИЯТА Я ИМА НАВСЯКЪДЕ БРАТО.
ДО този които се е гордял с циганчетата на светофара ами човек в Лондон на светофари има румънски цигани дето ти мият стъклото съвсем сериозно.
За кучетата какво да ти кажа, тия с алигаторите в Флорида какво ще кажат един колега ми показа на телефона снимал един как пресича сметаии

По добре да съм Българин отколкото некъф изправил ушичките американец които е свършил курса от отдавна. А дали пък някои се е замислял колко истина има от събитията на 9/11? Гледаите филма "Loose change" и ще разберете как американците сами са си взривили и пентагона и близнаците. После ела живеи и рабити в Щатите , а пък и с тоя курс на долара в БГ честно ви казвам ще си намеря по добра работа (говорим за некфалифициран труд)
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
1. В България си роден ок и аз се гордея с това, че съм роден в България.
2. Историята на България е много яка и съм горд, че съм Българин.
3. Тук е цялото ми семейство и приятели.
Дотук бяха хубавите работи!!!
Лошите!!!
1. Ниски заплати - нисък манталитет, успеваемост никаква освен ако не си връзкарче.
2. Работиш като роб и изкарваш пари за нищо (дори и с 5 вишета).
3. Корупция има навсякъде, но в България е огромна.
пример: Старата кметицата на Перник празнува с колеги за 2-я откраднат милион. Преди нея кмета, продаде всичко общинско на смешни цени и то половината той ги купи!
4. Избори!! Хъх няма такова нещо! Кандидата за таз година за кмет съм го чувал как казва на колегата си че трябва да ходят до циганската махала да дават подкупи да не го изпържат, зашото го бях нарочили и го даваха по БТВ.
5. Шофьори олигофрени навсякъде, но в България са страшно много.
Току що взели книжка замалко щяха да отнемат живота на колегата ми при челен сблъсък с 19г. олигофрен.
5. Дупките да не говорим те са си ежедневие и за съжаление ще си останат такива. пример: Брат ми се прибра снощи от Австрия и сподели, че когато вали дъжд колите са мокри,но не и мръсни, пътищата са в идеално състояние. Докара неква японка 93г. е няма толкова здрава ходова част. А аз преди 1 седмица смени биалети и сега пак хлопам като каруца.
6. Държавна институция, ако отидеш там и Добър ден няма да ти кажат, а ще те изгонят. Арогантност, грубост, неприветливост наредили се некви бабички дето им е писнал живота и гледат да учернят и твоя.
7. Хората в България са враждебно настроени племена, както казва колегата да го погленеш и те е смлял от бой. пример: седя си в едно заведение и си пия кафе минават 15 минути и през стъклото минава камък голям колкото капака на резервоара ти. Удря едно момче по главата и го праща в болница, а от хвърчащите стъкла сервитьорката също е контузена с множество рани по главата. Кажи ми дали ще и минат белезите от лицето?
Мога да изброявам още лоши неща за България, за съжаление хубавите са малко. Природа къде я виждаш вече с това масово стройтелство???
2. Историята на България е много яка и съм горд, че съм Българин.
3. Тук е цялото ми семейство и приятели.
Дотук бяха хубавите работи!!!
Лошите!!!
1. Ниски заплати - нисък манталитет, успеваемост никаква освен ако не си връзкарче.
2. Работиш като роб и изкарваш пари за нищо (дори и с 5 вишета).
3. Корупция има навсякъде, но в България е огромна.
пример: Старата кметицата на Перник празнува с колеги за 2-я откраднат милион. Преди нея кмета, продаде всичко общинско на смешни цени и то половината той ги купи!
4. Избори!! Хъх няма такова нещо! Кандидата за таз година за кмет съм го чувал как казва на колегата си че трябва да ходят до циганската махала да дават подкупи да не го изпържат, зашото го бях нарочили и го даваха по БТВ.
5. Шофьори олигофрени навсякъде, но в България са страшно много.
Току що взели книжка замалко щяха да отнемат живота на колегата ми при челен сблъсък с 19г. олигофрен.
5. Дупките да не говорим те са си ежедневие и за съжаление ще си останат такива. пример: Брат ми се прибра снощи от Австрия и сподели, че когато вали дъжд колите са мокри,но не и мръсни, пътищата са в идеално състояние. Докара неква японка 93г. е няма толкова здрава ходова част. А аз преди 1 седмица смени биалети и сега пак хлопам като каруца.
6. Държавна институция, ако отидеш там и Добър ден няма да ти кажат, а ще те изгонят. Арогантност, грубост, неприветливост наредили се некви бабички дето им е писнал живота и гледат да учернят и твоя.
7. Хората в България са враждебно настроени племена, както казва колегата да го погленеш и те е смлял от бой. пример: седя си в едно заведение и си пия кафе минават 15 минути и през стъклото минава камък голям колкото капака на резервоара ти. Удря едно момче по главата и го праща в болница, а от хвърчащите стъкла сервитьорката също е контузена с множество рани по главата. Кажи ми дали ще и минат белезите от лицето?
Мога да изброявам още лоши неща за България, за съжаление хубавите са малко. Природа къде я виждаш вече с това масово стройтелство???
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
slav4o1 написа:
И много ми е интересно ти като си толкова закоравел Българин чии го дириш из Флорида да не ти е доскучало в България. Явно не си се прибирал скоро!!! Имам обяснение зашо всички ходят извън страта и всички вие я знаете тази причина и тя да се работи там където оценяват труда ти и ако може да си дойдеш с някакви пари изкарани от 3 месеца (а в България бъхташ цяла година) работа за да помогнеш да вашите или да ги влагаш в нещо.
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Май пак трябва да се сбираме пред народното.
Ако сме си все такива овце и поемаме турските и т.н пишки с наведени глави, нищо няма да се оправи.
Ако сме си все такива овце и поемаме турските и т.н пишки с наведени глави, нищо няма да се оправи.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
kronos написа:Май пак трябва да се сбираме пред народното.
Най вече това се чудя защо българина е такъв човек точно като овца! Преди съм гледал разни бунтове дето потрошиха Народното събрание, точно така трябва да бъде с тези боклуци, които ни управляват и само такива ще идват даже и по лоши, но ние ще седим и ще си кротуваме и ще ни е тъпо и гадно докато някой си пълнят джобовете с пари, а ние ще мизерстваме със стотинките.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: България - дали и кенефа му
Escape написа:Много се чудих дали да пускам нова тема, то не че нещо ще се промени де. Тъй като скоро се върнах от Америка и изведнъж започнах да забелязвам разни неща дето преди никога не са ми правили впечатление. Тука за има няма 2 седмици то не бяха простотии, то не бяха селски прояви, просто нямам думи.
Не знам даже от къде да почна....
1. Летището - 1 година по късно дупките по булеварда към летището са си все същите. Има и няколко нови... Винетките ги дигнаха, магистралата я построиха с 2 км по къса от колкото пише в договора. Пътните данъците пак ще ги дигнат.
2. Хаоса по улиците - това че всеки кара както си иска мога да го преживея. Днес маршрутка идваща по Андрей Сахаров зави надяно към Младост 2 и спря на 1 метър от кръстовището да слизат някви хора. За 5 секунди кръстовището се напълни. 2 мин по късно задръстването стигна до долния светофар.
3. Бялата астра която днес засече 3 пъти коли (и мен включиелно) заради рязки смени на платното без мигач. Карахме в една и съща посока от Цариградско до студентски. Тъпанара стигна 12 секунди преди мен в студентски. Когато минах покрай него тъкмо слизаше от колата....
4. Един приятел ми разказа миналата седмица за някъв джип който минавайки на червено на Гене Димитров удря количката на майка с дете. Детето е излетяло във въздухаи е паднало пред колата му - той е бил първа кола на светофара. Джипа спира 70 метра по надолу и потегля с мръсна газ.
5. Карайки Варна - София 3 пъти полицаите се криеха в храстите. на 2 километра след Велико Търново ВАЛЯК се движеше по пътя с 5 км/ч
Е да им го тура в устата заспала....
6. Завчера в студентски на паркинга пред Христо Ботев, хората си наспрели нормално на паркинга в няколко успоредни редици. Един селянин спрял перпендикулярно на колите и ме затворил от лявата страна. Вътре седят някви 2 дебили по 100+ кила и пушеха. След като любезно ги помолих да я мръдат 2 метра да изляза ония отказа.... вика "къв шофьор си" и ме гледа се едно съм ебал жена му до преди 5 мин. ОК изкарах я с 6 маневри напред назад. И на тях да им го тура.
7. На центъра на Ловеч един с едно Рено Клио мина през пешеходната пътека. Бяха близо 7-8 човека които най културно си пресичаха. Този път се размина без жертви.
То не знам просто още колко да изброявам. Тука за има няма 2 седмици постоянно гледам такива селянии. По улицата постоянно налитам на някви дебили готови да се сбият само задето съм ги погледнал.
Имам чуството че е станал баси кенефа тая България. Няма оправия явно. Ще се емигрира.
И аз съм на тоя хал.Много е зле.
- gotcha
- младши ентусиаст
-
- Кара: Diamantschwarz coupe
bmw maniqk ivo bmw написа:Ето за това сме на тоя хал защото всеки вика тука е дупка и няма да се оправиме никога.

Проблема си е изцяло в нас, българите. На всякъде има мизерия и то доооста по-голяма от нашата. Ако всеки се опита да бъде по-добър и да гледа позитивно нещата ще тръгнат на добре. Мен лично нищо не ме изненадва вече и съм станал пълно перде към горе-посочените факти.
Живял съм в чужбина, ами да си кажа едвам издържах, тука си ми е най-добре, просто си ми харесва мойта кочинка

Май ще ни трябва нов Паисий, че като чета какво пишете верно нямате самочусвие, че сте Българи, а така оправията ще си остане само мираж.
П.С. Сетете се този човек (Паисий Хилендарски) какво е направил и то в мнооого по-кофти време

Mens sana in corpore sano
Това което най-много ме дразни в България е, че има сериозна липса на професионализъм.
Например цената на дървата в Гърция и България е една и съща, в Гърция като поръчам дърва ми ги носят нарязани в чували и ги качват на 4-я етаж без да плащам нищо допълнително. В България като си поръчвам дърва идват пред къщата ХВЪРЛЯТ на земята дърва с размер по 1 метър и тръгват ! и после оправяй се.
Скоро трябваше да купя нови мебели, в Гърция като поръчаш мебели ги носят и ги качват до апартамента и ако трябва да се сглобят те го правят без никакво доплащане.
В България някои магазини не осигуряваха дори и транспорта или искаха да им се плати допълнително без да ги качват до апартамента, стоварват ги до входа и после оправяй се.
Не казвам че Гърция е za пример, в сравнение с европейските държави е много назад.
Мисля че всичко постепенно ще се оправи, въпрос на време е, 100-200 години.
Например цената на дървата в Гърция и България е една и съща, в Гърция като поръчам дърва ми ги носят нарязани в чували и ги качват на 4-я етаж без да плащам нищо допълнително. В България като си поръчвам дърва идват пред къщата ХВЪРЛЯТ на земята дърва с размер по 1 метър и тръгват ! и после оправяй се.
Скоро трябваше да купя нови мебели, в Гърция като поръчаш мебели ги носят и ги качват до апартамента и ако трябва да се сглобят те го правят без никакво доплащане.
В България някои магазини не осигуряваха дори и транспорта или искаха да им се плати допълнително без да ги качват до апартамента, стоварват ги до входа и после оправяй се.
Не казвам че Гърция е za пример, в сравнение с европейските държави е много назад.
Мисля че всичко постепенно ще се оправи, въпрос на време е, 100-200 години.

То просто не знам има или няма смисъл да се протестира или няма. Ще се подобри ли с нещо нещата? С подписката против затварянето на АЕЦ-а ко стана - загубиха 500 000 подписа
Айде даите да протестираме. Може да опънем някоя палатка и да раздаваме кебапчета и бира, че да дойдат повече хора поне.
Вече достигнахме етапа дето се загуби смисъла от самия протест. Дори и да стане нещо и да се изринат половината от управляващите ще дойдат други на тяхно място и пак ще е същото дередже. Дето е текло пак ще тече.

Айде даите да протестираме. Може да опънем някоя палатка и да раздаваме кебапчета и бира, че да дойдат повече хора поне.
Вече достигнахме етапа дето се загуби смисъла от самия протест. Дори и да стане нещо и да се изринат половината от управляващите ще дойдат други на тяхно място и пак ще е същото дередже. Дето е текло пак ще тече.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
slav4o1 написа:А според мен вас колкото и да се обяснява докато не отиде човек да види няма да изгради реална представа ако ви е омръзнало и скучно в бг не ви харесва вече бахти тъпнята излезнете по чужбината да поработите малко 1-2 години и после пак напишете във форума какво мислите.
Ех Славчо Славчо...Я сподели с нас простите Българи ...кога ти драги успя да излезеш и да поработиш.....да поживееш някъде, че да придобиеш и елементарна представа за това къде точно живееш и има ли то почва у нас?
Само не ми вкарвай някакви бригади и тати носи и мама меси из чужбината...
89 набор.... ти батка едва ли имаш и най-елементарна представа кой за какво говори и какво има предвид, че да изразяваш мнение по въпроса къде живеем.... тъй, че драги по-добре се спри за момент огледай се и тогава изразявай мнение....
Тея приказки за колко ни била хубава историята никой вече не го е*е и не му пука при положение, че помията в България го е стигнала и него...Много се радвам за на леля ти лелинчото дето карал хубава кола....но моля те недей да казваш кое било и кое не легално ...
Когато пораснеш достатъчно за да живееш САМ и да се оправяш САМ в тоя живот без помоща на родителите тогава приятелю твойто мнение ще бъде ценно по такава тема....
Сри ама много мразя ей такива като тебе който приказват и даже изразяват мнение по теми и неща по който хал хабер понятие си нямат за какво изобщо става въпрос....