бавните коли убиват, не бързите...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо Мегов » 21 Сеп 2003, 0:34

alx написа: колите които караме са меко казано.... неуправляеми със 140 :(

незнам какво караш, ама аз карам BMW.......мога да ти демонстрирам управляема кола някой път при доста над 140 км/ч

относно електронната игра и аз си мислех така за непредвидените реакции на другите....... преди да предприема тази стратегия, която засега ми харесва повече, отколкото да карам между две и повече лелки или дядки, който се чудят къде е мигача ....... 8) 8)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Сеп 2003, 1:24

друга ми беше мисълта за управляемата кола със 140 - мисли не само за техническите характеристики на твоята кола и твоето умение, а че просто нещата се случват много бързо и толеранса на грешката се смалява значително. не знам търкалял ли си се, но като се случи и нещата изведнаж идват много на фокус и разбираш че това което си го възприемал като сигурни и контролируеми маневри всъщност е било дърпане на рогатия за опашката :wink:

а за дядките дето се чудят де е мигача... колко вярно. тези хора не правят катастрофи, но ги създават... :shock:
алекс
трабант 601с
разни други возила

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 21 Сеп 2003, 7:06

//MegOFF написа:аз пък нямам никакви проблеми с изпрварването!

Сега и аз нямам, ама като бях хлапе с книжка на 3 месеца, карах 1.3 65hp russian power, която съсипах (не говорим удар) за 2 години, да експериментирам какво може да се направи с един автомобил ... :angel:
//MegOFF написа: изнасям се рязко и превключвам на най-ниската въможна предавка,

всички изпреварваме така .. :smoke:
//MegOFF написа:у нас ако си поддържаш 150-170 по първокласен път рядко ще се намери някой да те изпревари

Вярно ... много е скучно! :zzz: Добре, че се събираме от време на време 3мата глупаци - аз, Pilota и Kamikadze, че лелките и чичковците от спокойно демонстративно пресичане преминават в подскоци със салта и размахани ръце като видят 3 автомобила да идват на врати към тях. В най-скоро време ще ни дават по телевизията ..

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 21 Сеп 2003, 10:24

Бе сигурно не е павилно, ма както каза Любо само агресивното каране му е майката :oops: И аз все ги дисциплинирам :arrow: като видат в огледалото зелено със синьо-бяло да бегат, ма не щат да са научат :cry:
Иначе най-мразя тия новите "богаташи",парвенюта, дето си взели нови Шкоди,Пежа и си мислят че кат са си платили пътния данък и шосето цялото е тяхно 8) Ама някои сигурно са поразмислили дали се кара в лявата лента с 40 :shock:
А сигурно и нас скоро ще ни дават по ТВ-то, след още 2-3 сбирки..........

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 22 Сеп 2003, 10:49

Така си е...
Имат Форд Фокус и го карат като Ферари...
Разбирам, че като е нова кола и върви добре и леко над 150 км/ч, ама все пак си е евтин форд с 1.6 мотор ...

Иначе Мегов е много прав, това се нарича активна сигурност. Затова искам семейната ми кола да е над 300 к.с. Например М5 :-)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 22 Сеп 2003, 11:17

Вчера даваха по bTV кадри от катастрофи, нецензурирани. Имаше и едно бяло, струва ми се Е36 със смачкана дясна страна. И то доста. Позамислих се - не са виновни производителите на автомобили, ми ние. Докато културата на пътя е равна на интелекта на Мунчо ще е така. А, децата? За тях кой да мисли? Родители? Учители? Кой е виновен, че парковете и градинките се превръщат в паркинги? :? :?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Потребител
Аватар

Мнение от Resurrector » 23 Сеп 2003, 9:38

Значи аз мразя 2 ситуации при изпреварването и престрояването:
Ситуация Но 1. Като си залепя стотарка извънградско, някой див селянин с полуразпаднала се бангия да тръгне да ме изпреварва. По средата на изпрварването всъщност се оказва, че максималната скорост на ковчега е 120 км/ч, изпреварването върви доста по-бавно от очакваното, и че няма да успее да ме изпревари преди да се джасне челно в камиона отсреща. Особено весело става, когато мястото му зад мен вече е заел друг. :) Почва една безумна истерия и паника, какафония с клаксона и други такива. Е, честно ви казвам, някой път ше ми изгърмят бушоните и няма да го пусна, ше го оставя да се размаже. :twisted:
Ситуация Но 2. Тръгваме заедно от светофар. Аз в средната лента, той - в дясната. На мен ми се налага да правя десен завой на следващото кръстовище, затова давам десен мигач и лекичко пипам спирачката, за да мога да се престроя зад тоя от дясно. От около 70-80 намалям на 50-60, обаче тоя остава плътно до мене в дясната лента. Почвам леко да полудявам. :x Пускам спирачката и давам леко газ, обаче кретена и той дава газ и пак е до мен!!! :evil: Тука вече откачам централно, ръчкам 2-ра, колата издава безумен звук (право гърне, над 5000 об.), съответно се изстрелва напред. Тъкмо се престроявам най-накрая, от храстите излиза чичко катаджия и си размахва близалката. Спирам аз и се почва - ква е дая скорост, кви са тия шумове. Аз бесен му обяснявам ква е ситуацията, той човека се оказа разбран и ме пусна по живо-по здраво. :)
Я вышел им наперерез!

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 23 Сеп 2003, 14:33

Аз пък да си кажа,че и бързите коли убиват понякога :oops: Наскоро летях по една магистрала във Франция с около 230км/ч, в бързата лента. Беше около 4:30 сутринта и имаше само камиони, които си караха много човешки в бавната лента. Хубаво де, ама един от тези чичковци, дали беше позаспал, дали не ме видя (въпреки всичките ми запалени фарове, а те вЕрвайте светят много), тръгна да се изнася в моето платно :bang: Питайте ме как се спира от 230км/ч до 100км/ч, особено гледайки как дупката между Porsche-то, камиона и мантинелата се смалява непрекъснато.... Размина ни се, но исках да кажа, че просто трябва да караме не според това как ние можем, а според това какво можем да очакваме от другите шофьори на пътя...
Power is Nothing Without Insanity

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 23 Сеп 2003, 15:22

И аз все се опитвам да докажа че със МАЛОУМНОТО ми каране най-много да се затрия сам :!: Докато чиченцето с ладето на магистралката влизайки пред теб на 50тина метра дистанция - ти със 170 той има няма 100-120 ще направите много по голямо МАЗАЛО отколкото мога да си представя :evil: :evil: Нито време за реакции нито нищо :!: Сега ще кажете - ти що не караш със 120 както е по закон :?: А тоя що не си погледна ОГЛЕДАЛАТА както е по закон също :?: Все си мисля че 58% от шофьорите си ползват огледалата не по предназначение,а само да си оправят прическата/грима.
Същия номер с мазния селянин :arrow: Пътувам за Свиленград.Некъв Местен герой със Опел Тигра ми прави нерви :!: При започването на изпреварването подава газ и си вървим така до 160-170 :shock: Е полудях от селския му номер но поне се оказа че имам някой друг катър отгоре на неговите та успях да го задмина в почти последния момент,преди да ме натряска някъв международен рейс :!: Абре аман от АБДАЛИ по пътищата :evil:

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 23 Сеп 2003, 17:35

Resurrector написа:........

Аз също мразя селските номера и гледам да не ги правя :lol:
Може да съм ЛУД :arrow: но съм КОЛЕГИАЛЕН :wink:

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 23 Сеп 2003, 17:38

pAbLo написа:Същия номер с мазния селянин :arrow: Пътувам за Свиленград.Некъв Местен герой със Опел Тигра ми прави нерви :!: При започването на изпреварването подава газ и си вървим така до 160-170 :shock: Е полудях от селския му номер но поне се оказа че имам някой друг катър отгоре на неговите та успях да го задмина в почти последния момент,преди да ме натряска някъв международен рейс :!: Абре аман от АБДАЛИ по пътищата :evil:

Да не е червена на цвят, щото заради една такваз на връщане от събора преди Пловдив счупих 3?? :x

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 23 Сеп 2003, 18:32

Както казах по-горе, за такива само бой до насиране и след това пак бой, до припадане, после му се измочай отгоре и го заплюй :no: :bang:

П.С. Май ще има конско от модераторите за вулгарния ми език :cry:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 24 Сеп 2003, 9:25

Верно си е,требе човек да е колегялен,винаги има някой по бърз и место да избиваме комплекси редно е да го пуснеш,щото иначе ставаш като ония мазни селяни дето всички ги мразиме страшно.
Ма тва само докато не си земете нещо около 321к.с после никво пускане :lol: :lol:

Храбрият Свинар
Аватар
Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),

Мнение от Alex 320i Cabrio » 24 Сеп 2003, 9:53

Аз като имам 330к.с. какво да правя? :oops: Да се затрия заради простотията на някой друг? Аз напоследък почвам съвсем човешки да си карам - просто няма какво да доказвам - Porsche-то е идиотски бърза кола и повечето хора на пътя, с малки изключения, го знаят... :wink:
Power is Nothing Without Insanity

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr.White » 24 Сеп 2003, 10:02

Там дето ти караш простотията като чели е доста по малка,такива впечетления добих от краткия си престой там.
Иначе си прав,като караш нещо злобно можеш да го караш и бавно и пак на всички да им е ясно за какво става дума,макар че не ми казвай че чат пат не палиш гуми :wink:

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории