бавните коли убиват, не бързите...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
alx написа: колите които караме са меко казано.... неуправляеми със 140
незнам какво караш, ама аз карам BMW.......мога да ти демонстрирам управляема кола някой път при доста над 140 км/ч
относно електронната игра и аз си мислех така за непредвидените реакции на другите....... преди да предприема тази стратегия, която засега ми харесва повече, отколкото да карам между две и повече лелки или дядки, който се чудят къде е мигача .......

друга ми беше мисълта за управляемата кола със 140 - мисли не само за техническите характеристики на твоята кола и твоето умение, а че просто нещата се случват много бързо и толеранса на грешката се смалява значително. не знам търкалял ли си се, но като се случи и нещата изведнаж идват много на фокус и разбираш че това което си го възприемал като сигурни и контролируеми маневри всъщност е било дърпане на рогатия за опашката
а за дядките дето се чудят де е мигача... колко вярно. тези хора не правят катастрофи, но ги създават...

а за дядките дето се чудят де е мигача... колко вярно. тези хора не правят катастрофи, но ги създават...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
//MegOFF написа:аз пък нямам никакви проблеми с изпрварването!
Сега и аз нямам, ама като бях хлапе с книжка на 3 месеца, карах 1.3 65hp russian power, която съсипах (не говорим удар) за 2 години, да експериментирам какво може да се направи с един автомобил ...

//MegOFF написа: изнасям се рязко и превключвам на най-ниската въможна предавка,
всички изпреварваме така ..

//MegOFF написа:у нас ако си поддържаш 150-170 по първокласен път рядко ще се намери някой да те изпревари
Вярно ... много е скучно!

Бе сигурно не е павилно, ма както каза Любо само агресивното каране му е майката
И аз все ги дисциплинирам
като видат в огледалото зелено със синьо-бяло да бегат, ма не щат да са научат
Иначе най-мразя тия новите "богаташи",парвенюта, дето си взели нови Шкоди,Пежа и си мислят че кат са си платили пътния данък и шосето цялото е тяхно
Ама някои сигурно са поразмислили дали се кара в лявата лента с 40
А сигурно и нас скоро ще ни дават по ТВ-то, след още 2-3 сбирки..........

Иначе най-мразя тия новите "богаташи",парвенюта, дето си взели нови Шкоди,Пежа и си мислят че кат са си платили пътния данък и шосето цялото е тяхно

А сигурно и нас скоро ще ни дават по ТВ-то, след още 2-3 сбирки..........
Вчера даваха по bTV кадри от катастрофи, нецензурирани. Имаше и едно бяло, струва ми се Е36 със смачкана дясна страна. И то доста. Позамислих се - не са виновни производителите на автомобили, ми ние. Докато културата на пътя е равна на интелекта на Мунчо ще е така. А, децата? За тях кой да мисли? Родители? Учители? Кой е виновен, че парковете и градинките се превръщат в паркинги?

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Resurrector
- Потребител
-
Значи аз мразя 2 ситуации при изпреварването и престрояването:
Ситуация Но 1. Като си залепя стотарка извънградско, някой див селянин с полуразпаднала се бангия да тръгне да ме изпреварва. По средата на изпрварването всъщност се оказва, че максималната скорост на ковчега е 120 км/ч, изпреварването върви доста по-бавно от очакваното, и че няма да успее да ме изпревари преди да се джасне челно в камиона отсреща. Особено весело става, когато мястото му зад мен вече е заел друг.
Почва една безумна истерия и паника, какафония с клаксона и други такива. Е, честно ви казвам, някой път ше ми изгърмят бушоните и няма да го пусна, ше го оставя да се размаже.
Ситуация Но 2. Тръгваме заедно от светофар. Аз в средната лента, той - в дясната. На мен ми се налага да правя десен завой на следващото кръстовище, затова давам десен мигач и лекичко пипам спирачката, за да мога да се престроя зад тоя от дясно. От около 70-80 намалям на 50-60, обаче тоя остава плътно до мене в дясната лента. Почвам леко да полудявам. :x Пускам спирачката и давам леко газ, обаче кретена и той дава газ и пак е до мен!!!
Тука вече откачам централно, ръчкам 2-ра, колата издава безумен звук (право гърне, над 5000 об.), съответно се изстрелва напред. Тъкмо се престроявам най-накрая, от храстите излиза чичко катаджия и си размахва близалката. Спирам аз и се почва - ква е дая скорост, кви са тия шумове. Аз бесен му обяснявам ква е ситуацията, той човека се оказа разбран и ме пусна по живо-по здраво. 
Ситуация Но 1. Като си залепя стотарка извънградско, някой див селянин с полуразпаднала се бангия да тръгне да ме изпреварва. По средата на изпрварването всъщност се оказва, че максималната скорост на ковчега е 120 км/ч, изпреварването върви доста по-бавно от очакваното, и че няма да успее да ме изпревари преди да се джасне челно в камиона отсреща. Особено весело става, когато мястото му зад мен вече е заел друг.

Ситуация Но 2. Тръгваме заедно от светофар. Аз в средната лента, той - в дясната. На мен ми се налага да правя десен завой на следващото кръстовище, затова давам десен мигач и лекичко пипам спирачката, за да мога да се престроя зад тоя от дясно. От около 70-80 намалям на 50-60, обаче тоя остава плътно до мене в дясната лента. Почвам леко да полудявам. :x Пускам спирачката и давам леко газ, обаче кретена и той дава газ и пак е до мен!!!

Я вышел им наперерез!
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Аз пък да си кажа,че и бързите коли убиват понякога
Наскоро летях по една магистрала във Франция с около 230км/ч, в бързата лента. Беше около 4:30 сутринта и имаше само камиони, които си караха много човешки в бавната лента. Хубаво де, ама един от тези чичковци, дали беше позаспал, дали не ме видя (въпреки всичките ми запалени фарове, а те вЕрвайте светят много), тръгна да се изнася в моето платно
Питайте ме как се спира от 230км/ч до 100км/ч, особено гледайки как дупката между Porsche-то, камиона и мантинелата се смалява непрекъснато.... Размина ни се, но исках да кажа, че просто трябва да караме не според това как ние можем, а според това какво можем да очакваме от другите шофьори на пътя...

Power is Nothing Without Insanity
И аз все се опитвам да докажа че със МАЛОУМНОТО ми каране най-много да се затрия сам
Докато чиченцето с ладето на магистралката влизайки пред теб на 50тина метра дистанция - ти със 170 той има няма 100-120 ще направите много по голямо МАЗАЛО отколкото мога да си представя
Нито време за реакции нито нищо
Сега ще кажете - ти що не караш със 120 както е по закон
А тоя що не си погледна ОГЛЕДАЛАТА както е по закон също
Все си мисля че 58% от шофьорите си ползват огледалата не по предназначение,а само да си оправят прическата/грима.
Същия номер с мазния селянин
Пътувам за Свиленград.Некъв Местен герой със Опел Тигра ми прави нерви
При започването на изпреварването подава газ и си вървим така до 160-170
Е полудях от селския му номер но поне се оказа че имам някой друг катър отгоре на неговите та успях да го задмина в почти последния момент,преди да ме натряска някъв международен рейс
Абре аман от АБДАЛИ по пътищата 

Същия номер с мазния селянин

pAbLo написа:Същия номер с мазния селянинПътувам за Свиленград.Некъв Местен герой със Опел Тигра ми прави нерви
При започването на изпреварването подава газ и си вървим така до 160-170
Е полудях от селския му номер но поне се оказа че имам някой друг катър отгоре на неговите та успях да го задмина в почти последния момент,преди да ме натряска някъв международен рейс
Абре аман от АБДАЛИ по пътищата
Да не е червена на цвят, щото заради една такваз на връщане от събора преди Пловдив счупих 3?? :x
Както казах по-горе, за такива само бой до насиране и след това пак бой, до припадане, после му се измочай отгоре и го заплюй
П.С. Май ще има конско от модераторите за вулгарния ми език

П.С. Май ще има конско от модераторите за вулгарния ми език

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Аз като имам 330к.с. какво да правя?
Да се затрия заради простотията на някой друг? Аз напоследък почвам съвсем човешки да си карам - просто няма какво да доказвам - Porsche-то е идиотски бърза кола и повечето хора на пътя, с малки изключения, го знаят... 

Power is Nothing Without Insanity
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3