Бургас - София - 2ч50мин.

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 06 Авг 2003, 10:27

3C написа:
"Бързо / внимателно" някак си не си пасват много добре ?

А според мен си пасват много добре 3Ц зависи какво разбираш под "внимателно" ако за теб внимателно означава "със 30км/ч" обаче предполагам ще се съгласиш със мен ако си се возил на различни коли и са те возили различни шофьори, че е възможно ти като пътник да се чувстваш много спокоен във колата на някой който кара със 100 и много нервен във колата на друг който кара със 60. Ако си съгласен поразсъждавай върху това и ще се убедиш че всеки човек има различни възможности (я открихме топлата водааа) от там и различни горни граници на скорост при които владее положението разбира се тука има факторите "кола", пътна настилка и разбира се най-важното за мен като агностик е доколко човек познава собствените си възможности (респ. тези на колата и пътната насилка) но това е друга тема...

Мен лично ме притеснява само едно нещо
DA WOLF написа:
...каране със 100 заради проливен дъжд ...

Не може да се кара безопастно със 100 когато има проливен дъжд (освен ако не е на магистрала). Поне за мен проливен дъжд означава две неща - силно ограничена видимост и мокра настилка т.е. вероятни локви. Чистачките винаги работят през определен период и винаги се получава секунда - две в която няма видимост а със 100 тази секунда е много важна. По-важно от видимоста обаче според мен е мократа настилка там е съвсем друга физика и нещата могат да излиазат изън контрол много ама много лесно, но всеки отговаря за себе си!!!
А на Аран бих казал: ако накой излезе срещу теб със 200 на 20 м пред теб и не можеш да направиш нищо за да избегнеш удара бих ти препоръчал следната успокоителна мисъл "Супер!!! Никога няма да се удавя!!!" :):):)
SGV

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 06 Авг 2003, 10:47

Абе по шоуто на Слави даваха едни много кофти кадри за катастрофите, на които направо настръхнах. Наистина трябва да внимаваш и на не надценяваш възможностите си, както и да се съобразяваш с условията. Аз лично на дъжд карам с не повече от 60, а когато е проливен и с по-малко. На лед да не говорим. Веднъж заради една локва щях да се очистя. Баща ми кара по този начин с колкото може да вдигне А6-цата и каза нещо много вярно: "Навъртял съм сигурно 1000000км., че и повече и все още има неща, които ме изненадват :shock: " И наиситина е навъртял изродски много, защото нон стоп пътъва и сменя колите. А лошото е, че на пътя има адски много хора с непредсказуеми реакции, които макар на години правят смешни глупости. Мисля, че ако всеки се возеше сам на пътя с такива скорости определено нямаше да има катасрофи или поне щяха да са минимален брой. Говоря ако хората са разумни. не мога да повярвам, че една голяма част от шофьорите в БГ не, че не спазват предимството ама не го разбират ли не знам??? На кръстовището на "Орион" в Люлин, където светофарите спират в 22:00, а то е супер натоварено непрекъснато срещам такива. Някои си мислят, че като правиш завой наляво независимо дали си на път с предимство си след тях :shock: Даже веднъж неква тъпа мутра се опита да ме напвува щото си минах преди него??? Някаква жена пък ме изгледа на кръв и ми бипка, че влизам с ляв завой от околовръсното на второстепенен път преди да я изчакам??? Естествено... А тва, че по пътя към морето можеш да срещнеш и всякакви дебилни типове, които могат да превърнат скоростта ти в наистина опасно нещо си е истина. Като пътувах на морето някакав странен тип от село с дините и пъпешите по цялата кола незнайно защо се престрои в най-бързата лента с малка скорост, където ние наближавахме с 220 :evil: Ема как ще ни види като има дини и на задното стъкло и в главата. А мигач защо да дава...кой дава??? БОЖЕ! Така, че съгласете се с мен, че високата скорост можеше и да е малко по-безопасно нещо ако нямаше хора дет подценяват мигачите и огледалата. Ситуации имам много за писане за е такива хора ама няма сега. Аз най-много внимавам заради колата. Ако я блъсна някъде ще полудея. Така, че заради нея най-малкото внимавам много :) Внимавайте и Вие! :)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

ехххх пиленца сладки

Мнение от Aryan » 06 Авг 2003, 21:58

Съмнявам се да сте по- умни от хората дето са измислили правилниците за движение по пътищата!!!
След като са казали, че (примерно) карането със скорост над 150 км/ч където и да е е опасно и неразумно значи сигурно е така.

То в Бг са едни пътища немам думи просто....... :( :(

След като в цял свят има ограничение на скоростта, което е доста под 200 км в час, ми е много интересно как точно в България се намериха тарикати с 15 годишни BMW-та (в случая на колко години е колата няма значение) дето твърдят, че няма значение с колко карат след като ТЕ смятат че това е разумно каране и че ТЕ смятат, че не представляват опасност за живота и здравето на околните................

ПРОСТО НА НИКОГО НЕ ПОЖЕЛВАМ ДА МУ СЕ НАЛАГА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ (А И ДА МУ ТЕЖИ НА СЪВЕСТТА) МИСЪЛТА, ЧЕ ТОВА ЧЕ Е НАДЦЕНИЛ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СИ Е СТРУВАЛО НЕЧИЙ ЖИВОТ....

(А ВЪВ СЛУЧАЯ ВСЕКИ КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ПРАВИ ПОДОБНИ ИЗПЪЛНЕНИЯ ОТ МОРЕТО ДО СОФИЯ ОПРЕДЕЛЕНО СИ НАДЦЕНЯВА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ)

FX Master
Аватар
Кара: нафтата да става на пушек
Мечтае да кара: без да плаща
Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring

Re: ехххх пиленца сладки

Мнение от Deakon » 06 Авг 2003, 22:24

Aryan написа:След като са казали, че (примерно) карането със скорост над 150 км/ч където и да е е опасно и неразумно значи сигурно е така.

Интересно защо тогава в Германия на аутобаните няма ограничение на скоростта?
И колега - не смятам, че трябва да съдиш околните. 80% от тези които карат BMW са ентусиасти - хора които МНОГО добре познават автомобилите си и поведението на им пътя (съдя по себе си като бивш собственик на Е21 323 :bcry: ) и като такива смятам, че са два пъти по-добри шофьори от 80% от останалите на пътя.
И още нещо - мощната и бърза кола сама учи на прецизно управление, защото тя е много по-малко (да не кажа съвсем) "дуракоустоичива".
If you know about BMW, you either own one or want one.
Изображение

Потребител
Аватар

Е това за Германия е някакво изключение

Мнение от Aryan » 06 Авг 2003, 22:51

но пък предполагам че магистралите им са хиляда пъти по хубави от нашите подобия на магистрали.

Иначе това, че през последните години най- много смъртни случаи в България има при катастрофи, в които са замесени BMW(според статистиката на МВР) не се връзва с твърдението ти........

И колега - не смятам, че трябва да съдиш околните. 80% от тези които карат BMW са ентусиасти - хора които МНОГО добре познават автомобилите си и поведението на им пътя (съдя по себе си като бивш собственик на Е21 323 ) и като такива смятам, че са два пъти по-добри шофьори от 80% от останалите на пътя.
И още нещо - мощната и бърза кола сама учи на прецизно управление, защото тя е много по-малко (да не кажа съвсем) "дуракоустоичива".

До колкото виждам, въпреки че много хора си накупиха Баварци, BMW не е баш от най- разпространените автомобили или поне не е в първата петица и въпреки това има най- много смъртни случаи при катастрофи с нашата марка............

Няма значение колко мощна и бърза е колата, важното е как се управлява, щото не Баварците убиват хората по пътищата, а пичовете дето ги карат и си мислят, че са ДВА ПЪТИ(!!?) по- добри шофьори от 80% от останалите на пътя.
Явно BMW не са чак толкова дуракоустойчиви колкото си мислиш ти!!!!

FX Master
Аватар
Кара: нафтата да става на пушек
Мечтае да кара: без да плаща
Детайли за колата: '95 E34 525 TDS Touring

Re: Е това за Германия е някакво изключение

Мнение от Deakon » 06 Авг 2003, 23:06

Aryan написа:.
Явно BMW не са чак толкова дуракоустойчиви колкото си мислиш ти!!!!

Прочети ми поста по внимателно, а не предубедено. Казах, че НЕ СА "дуракоустоичиви". Пример: на бившата ми баварка (Е21 323) всяко мачкане на педала на газта в завои на 1-ва и 2-ра скорост означаваше завъртане. точно поради тази причина баща ми я беше карал само два пъти - човека беше свикнал на московец 412 :)
If you know about BMW, you either own one or want one.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW/ Mercedes
Мечтае да кара: Porsche

Мнение от 3C » 07 Авг 2003, 0:54

Tender написа:
3C написа:
"Бързо / внимателно" някак си не си пасват много добре ?

А според мен си пасват много добре 3Ц зависи какво разбираш под "внимателно" ако за теб внимателно означава "със 30км/ч" обаче предполагам ще се съгласиш със мен ако си се возил на различни коли и са те возили различни шофьори, че е възможно ти като пътник да се чувстваш много спокоен във колата на някой който кара със 100 и много нервен във колата на друг който кара със 60. Ако си съгласен поразсъждавай върху това и ще се убедиш че всеки човек има различни възможности (я открихме топлата водааа)

Tender,

Dude постарай се да ми пишеш името правилно it's "3С" а не "3Ц", и без това не е чак пък толкова дълго та да се бърка :wink:

.... общо взето казано : "КОЙТО КАКТО ГО РАЗБИРА " - (..... а дали си открил "студената водаАААА" и дали е минерална то си е твоя работа ) :mrgreen: .
Относно думите "бързо и внимателно" в по-горният ти пример не виждам нещо съществено и смислово написано поради причината че, се отнася относно пасажера а не за този които е зад волана - ( м/ду другото то аз не съм от тези дето като пасажери се държат с двете ръце за дръжката на тавана и натискат "измислени педали" ... защото обикновенно знам при кого съм пасажер ако въобще съм ) .

later
Последна промяна 3C на 07 Авг 2003, 8:48, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:01

Gorby написа:Наистина добре, но.......... има ли смисъл от такива рискове :?:

като се замисля найстина няма смисъл , ама... (то беше през ноща де, така че :arrow: значително по-малко рискове но все пак....)
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:06

Иво написа:Много странно. Преди 2 седмици баща ми го взе същото разстояние точно за 3 часа като сме спирали само за 10мин. СКоростта почти не е падала под 200 като се движихме по магистралата с 220 :shock: Бяхме 4 човека и доста багаж. Майка ми го взима за 6 часа хехе, а аз още не съм пробвал :D DA_WOLF ти държиш рекорда за сега :) :) :)

това моето не бе рекорд бре , а само малко по-барзо каране от обикновенното ми такова,....
По магистралата съм карал под 200 даже,но много наваксах преди да стигна до нея по завоите заради пусти билщейни :-) Един с новия авенсис го правих луд еи казвам ти, вапреки че натискаше колко душа има колицата му, но по завоите до стара загора просто усещах как се пули зад волана и се чуди кво става и вазможно ли е това... :lol: :lol: :lol:
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:11

BMW///M-ma6inata написа:С колко най-много напече is-ката:?: :twisted:

най -много я напекох между София и Враца на Хемус - 230направи тоя път и имаше сгазено куче което едва заобиколих, затва не я
изцедих както требе....
. тя повече и немое колицата (влиза над 7000об/мин скед 230 с 17-ки) :cry: и то беше по надолнището след 1-вия тунел
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:16

Petar написа:Какъв разход на гориво даде?

16л/100км средно А98-Н,
700мл./1000kм - кастрол-TWS 10w60
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:18

pAbLo написа:DA WOLF кажи ми че си бил в Слънчев Бряг иии незнам :arrow: Ще си изям чорапите от яд че не се щракнах на яката ISка :cry:
Щото ми се стори че те мернах там :wink:

мда наистина бях там, защо не се обади???? :roll:
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:22

razorbg написа:Луди ли сте бе братче, малко хора които имат бързи коли карат бързо. А пък да стигнеш през деня за това време означава че си създал една камара рискови ситуации. И аз мога да карам с 260 и да правя нон стоп тройни изпреварвания ама къв е смисъла, по добре да стигнеш жив отколкото 30 мин по бързо. Мен един педал с джип щеше да ме пребие като ме избута на банкета за да не се удари челно в колата срещу него при скорост от 160 а можеше просо да я изчака и тогава да я изпревари. Не е майстор тоя дето кара бързо, а разумно

здрасти Иво, беше през ноща само че...
въпреки че пак е рисковано и то доста (докат стигнах магистралата де) Но какво да правя кат така си карам :?: :roll:

как така си допуснал джип да те изпреварва ако смея да попитам :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
DaWolf

Аватар

Re: не виждам с кво толкова се гордееш

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:30

Aryan написа:не знам дали си чел статистиката на МВР, според която най- много жертви на ПТП има при катастрофи с БМВ :evil: :evil:
БМВ едва ли е най- често срещаната марка в Бг така че си прави изводите.

Такива селянчета като тебе предизвикват най- много инциденти по пътищата.
Просто много се дразня като си представя как някой катил като тебе се мисли за голям тарикат за когото не важат правилниците и който когато най- накрая все пак блъсне някое дете го оставя да умре на пътя без да му помогне.

еми аз за тва имам няколко бмв-та та да има да си бласкам... :twisted:
щом пък казваш че съм селянин ок, аз незнам определението за такъв така че може и да съм... де да знайш :roll:

всички правилници си спазвах, само превишение на скорост нарушавах и обратен завой на магистрала (не отделена посредата ) кат усетихме че влизаме в Сливен

Дете трудно може да бласнеш в 2 ам на тракия например.....
DaWolf

Аватар

Мнение от DA WOLF » 07 Авг 2003, 3:42

Tender написа:
Мен лично ме притеснява само едно нещо
DA WOLF написа:
...каране със 100 заради проливен дъжд ...

Не може да се кара безопастно със 100 когато има проливен дъжд (освен ако не е на магистрала). Поне за мен проливен дъжд означава две неща - силно ограничена видимост и мокра настилка т.е. вероятни локви. Чистачките винаги работят през определен период и винаги се получава секунда - две в която няма видимост а със 100 тази секунда е много важна. По-важно от видимоста обаче според мен е мократа настилка там е съвсем друга физика и нещата могат да излиазат изън контрол много ама много лесно, но всеки отговаря за себе си!!!
А на Аран бих казал: ако накой излезе срещу теб със 200 на 20 м пред теб и не можеш да направиш нищо за да избегнеш удара бих ти препоръчал следната успокоителна мисъл "Супер!!! Никога няма да се удавя!!!" :):):)

Беше някъде около Вакарел на Тракия. Имаше такава буря че направо не беше за вярване. Бях с "мокри" гуми - Rain SportII на
Uniroyal това помогна доста за стабилността ми на пътя, също и окачването. А иначе не локви а направо цялата магистрала бе станала една огромна локва.... С 90-100км/ч на 5-та ми даваше разход 15/100 и минах на 4-та ПРАВИ СМЕТКА В КАКВА ВОДА СЪМ РУшИЛ :lol:

В такав дужд какъвто беше се кара без чистачки да знайш от мене :idea: :idea: само трябва да си си праснал предното стъкло преди да трагнеш с едно препаратче за стичане (ако нямаш става и с ябълка - режеш я на две и натриваш цялото стъкло) - водата не се задържа на стъклото и си караш бързо в пороя :wink:
DaWolf

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории