"наклона" на форума...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
Re: "наклона" на форума...
Чесно казано малко се засягам от някой коментари в тази тема като например, това че всички е36 се слагат под общ знаменател, това че всеки който някога някъде е плъзнал задницата е убиец, това че всеки с БМВ на възраст м/у 18 и 21 е шофьор без възпитание. Защо никой не споменава дядото с ладата без огледала който навлиза в лява лента без мигач без видимост със 70 км/ч на магистралата или бакшиша който завива към дружба от крайна лява лента на царигратско шосе.
Всяка катастрофа с фатален край е следствие от неопределен брой фактори (най-често лоша пътна настилка, а не несъобразена скорост както пише по протоколи и вестници).
В германия не съм виждал кола с двг. по голям от 1.8 да кара със 140 км/ч (само тировете се движат с толкова). А някой виждал ли е катастрофа на магистрала в германия ( минимума е 30 автомобила ), но новините там не започват с "днес на 21-а магитрала във верижна катастрофа загинаха ? души".
и да кажа все пак и по темата за "наклона": това еди колко си хора са чели тази или тази тема не значи че са готови да извършат нещата описани в нея, това че някой е разказал как врътнал задника на безлюдно кръстовище не значи че се мисли за богопомазан.
ПП: Не се стремя да засегна някой, просто не подредени спонтанни мисли на един БМВ ентусиаст.
Всяка катастрофа с фатален край е следствие от неопределен брой фактори (най-често лоша пътна настилка, а не несъобразена скорост както пише по протоколи и вестници).
В германия не съм виждал кола с двг. по голям от 1.8 да кара със 140 км/ч (само тировете се движат с толкова). А някой виждал ли е катастрофа на магистрала в германия ( минимума е 30 автомобила ), но новините там не започват с "днес на 21-а магитрала във верижна катастрофа загинаха ? души".
и да кажа все пак и по темата за "наклона": това еди колко си хора са чели тази или тази тема не значи че са готови да извършат нещата описани в нея, това че някой е разказал как врътнал задника на безлюдно кръстовище не значи че се мисли за богопомазан.
ПП: Не се стремя да засегна някой, просто не подредени спонтанни мисли на един БМВ ентусиаст.
Aim to be the best, live with the rest!

- VNM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Opel
- Мечтае да кара: BMW 525
1-во днеска не БМВ а една Астра може би 2005 или 6 година изпреварваше едана колона и право срещу мене без да се пребира а аз накарах спирачките на Боксера да се запалят и бум максимално в дясно.
2-ро такива като днешната ми случка много и с различна скорост може би съм късметлия,че съм жив още.Но аз и внимавам карам леко вече и пропускам по бързите на пътя или тези които искат да си трошат главите,аз мойта я троших един път добре че бях сам в колата.А наклона не е на форума,темата или какквото и да било.То война по пътищата не е в катастрофите а в държанието на шофиорите.Аз съм виждал как чичка на 40 може и повече години с нов хубав джип Мерцедес отнема предимство на тролей ееее кво е това и всички се пазят,че видиш ли на господин гъзара така му е скимнало ама като стане сакатлъка кво правим.За бг пътищата няма какво да се коментира те не са пътища.На който му кажеш да внимава той ще ти каже да ще внимавам ама качи ли се зад волана става друго сякъш нещо се пречупва и караме като луди с неспазване на закона.и няма какво да се засяга който и да е четящ тази тема защото всички сме еднакви и метала пред нас няма да ни спаси а повреди независимо каква марка е обозначен той.Ако сравниме държавите по Европа с тяхното население изминалите километри на глава население гъстотата на движението и натовареноста на трафика в града и извън него ще видим,че сме живи жертви в всяка една минута на пътя.Още баба ванга е казала дай на българина кола и той сам ще се изтребе.Явно женицата е знаела какво приказва гледайки днешните факти дали случайност или не тя ще вземе да познае.Аз лично не вярвам в предсказания ама да видим.
2-ро такива като днешната ми случка много и с различна скорост може би съм късметлия,че съм жив още.Но аз и внимавам карам леко вече и пропускам по бързите на пътя или тези които искат да си трошат главите,аз мойта я троших един път добре че бях сам в колата.А наклона не е на форума,темата или какквото и да било.То война по пътищата не е в катастрофите а в държанието на шофиорите.Аз съм виждал как чичка на 40 може и повече години с нов хубав джип Мерцедес отнема предимство на тролей ееее кво е това и всички се пазят,че видиш ли на господин гъзара така му е скимнало ама като стане сакатлъка кво правим.За бг пътищата няма какво да се коментира те не са пътища.На който му кажеш да внимава той ще ти каже да ще внимавам ама качи ли се зад волана става друго сякъш нещо се пречупва и караме като луди с неспазване на закона.и няма какво да се засяга който и да е четящ тази тема защото всички сме еднакви и метала пред нас няма да ни спаси а повреди независимо каква марка е обозначен той.Ако сравниме държавите по Европа с тяхното население изминалите километри на глава население гъстотата на движението и натовареноста на трафика в града и извън него ще видим,че сме живи жертви в всяка една минута на пътя.Още баба ванга е казала дай на българина кола и той сам ще се изтребе.Явно женицата е знаела какво приказва гледайки днешните факти дали случайност или не тя ще вземе да познае.Аз лично не вярвам в предсказания ама да видим.
- Ангелинов
-
Това се дължи на два фактора.
- Българина е селянин по манталитет. Кичозен и прост. Много обича да изпъква пред другите и е егоистичен.
много обича да е център на внимание.
- Младите шофьори, още неизлезли от NFS си мислят , че са безсмъртни. Първите няколко годинки интензивно каране им протичат в детински простотии по пътищата. Често - глупави катастрофи, действия и т н.
Казвам го от личен опит, ако мога да се върна 10тина годинки назад , да се хвана сам себе си докато и аз правех същите простотии и да си отплюща шамарите - бих го направил.
Сега ги гледам малките киселяци , издрънчили мама и тате да им купят 150+ коньовата кола да гледат киселко , да изпреварват, да псуват другите водачи и си мисля колко време ще отнеме на тях да им дойде акъла и дали ще доживеят въобще.
Както и да е - пожелавам им успех. Здраве , щастие и акъл!!!
- Българина е селянин по манталитет. Кичозен и прост. Много обича да изпъква пред другите и е егоистичен.
много обича да е център на внимание.
- Младите шофьори, още неизлезли от NFS си мислят , че са безсмъртни. Първите няколко годинки интензивно каране им протичат в детински простотии по пътищата. Често - глупави катастрофи, действия и т н.
Казвам го от личен опит, ако мога да се върна 10тина годинки назад , да се хвана сам себе си докато и аз правех същите простотии и да си отплюща шамарите - бих го направил.
Сега ги гледам малките киселяци , издрънчили мама и тате да им купят 150+ коньовата кола да гледат киселко , да изпреварват, да псуват другите водачи и си мисля колко време ще отнеме на тях да им дойде акъла и дали ще доживеят въобще.
Както и да е - пожелавам им успех. Здраве , щастие и акъл!!!
- Avramov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ваноса да пее одата на радостта
И в този ред на мисли от няколко месеца се опитвам да популяризирам един саит, мисля че е удачно всеки да се замисли. http://www.values.com/inspirational-stories-tv-spots
Aim to be the best, live with the rest!

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
За българина е много характерно хляб и зрелище.Всеки си мисли поредната тежка катастрофа ама нали аз не съм бил там и други такива оправдания.ДАНО никога никой от нас не попада в такава ситуация било от едната или другата страна 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
alx написа:после гледам форума и бройката на прочетените теми...
"за и на безсмъртните" - 13к прочита
"кой не е спирал на стоп палка и ... " - 37к прочита за по-късо време.
и така.
Втората тема е "чалгата" на форума... Както и в живота, и тук не можем да минем без чалга. Стига тя да е разнообразие в живота, а не начин на живот. Когато чалга-темите са в Тунинг-а, не е страшно, но при такива теми... Няма как да наложим на хората коя тема да прочетат, можем само да продължаваме да сме упорити с важните теми, за да дадем смислена алтернатива на "чалгата".
Never mistake motion for action...
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:
после гледам форума и бройката на прочетените теми...
и така.
Втората тема е "чалгата" на форума... Както и в живота, и тук не можем да минем без чалга. Стига тя да е разнообразие в живота, а не начин на живот. Когато чалга-темите са в Тунинг-а, не е страшно, но при такива теми... Няма как да наложим на хората коя тема да прочетат, можем само да продължаваме да сме упорити с важните теми, за да дадем смислена алтернатива на "чалгата".
разбрахме,че не обичаш чалгата ама в днешно време не чалгата така да го нареча и аз а хауса ще дойде виновен по твоята лигика.
после гледам форума и бройката на прочетените теми...
и така.
разбрахме,че не обичаш чалгата ама в днешно време не чалгата така да го нареча и аз а хауса ще дойде виновен по твоята лигика.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не ползваш препинателни знаци и не те разбрах, но ползвам "чалга" като събирателен образ за начин на живот и ценности, не като стил музика. Когато единствената ценност за 14-год. момиче е нов телефон, а забавление - пазаруването в мола и чака да й порастнат циците, за да свали чичко с Х6, не мога да го нарека другояче. Няма значение каква музика слуша въпросното момиче, но в повечето случай и тя е чалга. Хората с подобни ценности, или по-скоро липсата на такива визирам с коментара по темата на Алекс.
Never mistake motion for action...
- VNM
- кандидат ентусиаст
-
абе аз те раязбрах какво искаш да кажеш,ама сегашните 14год са някакви изперкулясали емота и тем подобни други стилове на живот."Чалгата" да показва една цветуща страна ама влезеш ли в нея отръвка няма и скоро този начин на живот може да се по изтърка защото на хората взе да им писва а и много станаха така наречените "чалга орица".И чичковците и младежите с Х5,6 си знаят работата.
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525i e34 '89
- Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo
VNM написа:абе аз те раязбрах какво искаш да кажеш,ама сегашните 14год са някакви изперкулясали емота и тем подобни други стилове на живот."Чалгата" да показва една цветуща страна ама влезеш ли в нея отръвка няма и скоро този начин на живот може да се по изтърка защото на хората взе да им писва а и много станаха така наречените "чалга орица".И чичковците и младежите с Х5,6 си знаят работата.
Според мен, човека искаше да ти обясни че първо пишеш неграмотно, което е ясен признак за наличието на култура на 2-я ти етаж, и второ - че начинът на живот на младежите 15-25 годишна възраст се обяснява не със стил а с пари и тяхната демонстративна употреба. Съответно когато тези младежи имат едно и също нещо за цел - значи са мнозинство, и когато това мнозинство демонстрира лошо образование, ниЗки ценности и възпитание останалите хора се възмущават на наглостта, и предлагат да се обсъди как да накараме точно тези, чиито живот тепърва предстои - да работят повече за усъвършенстване на себе си като умения и култура, вместо в мислене как да се докопат по-бързо да пачките. Дали си 'емо' или чалгарче не определя на кои теми слагаш акцентите!

- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Има и още едни фактор за наклона на форума, който май не беше споменат. В последно време има доста теми свързани с катастрофи било то леки или с фатален край, които определено се виждат, но хората вече започват да не им обръщат внимание и го приемат за нещо нормално или просто са се нагледали на подобни теми и картинки /за жалост това е неизбежно, няма начин да няма потърпевши по пътищата, но естествено броя може да се намали/... Отделно, че повечето хора, посещават форума за да се отпуснат, да прочетат някоя добре написана история, с различен край от еди колко си ранени и убити... В сивотата на ежедневието ни, вече започва да се търси повече и повече по-оптимистични теми било то свързани с безрасъдно шофиране /а дали са действителни случаи е друг въпрос/ или с мощността на някоя кола. Просто се търси, нещо цветно, а не сивота. Сигурен съм, че 99 процента от хората са напълно информирани за катастрофите по пътищата, щетите, жертвите и са се нагледали достатъчно.
Надявам се, че няма да ме разберете грешно, не съм за безрасъдното шофиране /въпреки това, че и аз лично съм рисков водач/ и съм сигурен, че голям процент от шофьорите са причинявали доста рискови ситуации било то по невнимание или по друга причина.
ПП: Около 5 месеца по-рано е пусната темата за стоп палката ако не се лъжа
Надявам се, че няма да ме разберете грешно, не съм за безрасъдното шофиране /въпреки това, че и аз лично съм рисков водач/ и съм сигурен, че голям процент от шофьорите са причинявали доста рискови ситуации било то по невнимание или по друга причина.
ПП: Около 5 месеца по-рано е пусната темата за стоп палката ако не се лъжа
- Taurus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525i e34 '89
- Мечтае да кара: Alpina b10 biturbo
Абсолютно съм съгласен с теб ba1 hu1, за да има баланс в ежедневието, трябва да чуваме и виждаме оптимистични неща, да се посмеем.. ако ще понякога да е неуместно
.
Не вярвам някой да очаква, че като се раздаде едно такова масово 'оръжие' като автомобила, на толкова огромна част от човечеството, че няма да има злоупотреби и игри на дедо Боже... както казах за мен всичко опира до баланс, дали естествен или доведен от нас самите.. е неизбежен. Дори вероятно има тясна връзка с физиката и химията
Избягвам да гледам телевизия от близо 2-3 години точно затова, не ми се слушат или гледат сиви неща, грозни картинки и статистики. Аз вярвам в това че човек може да води доста различен начин на живот взависимост от това какви убеждения има. Всички сме слушали за Placebo и знаем че е термин от медицината. Нека се лекуваме от сивото в лицата си, като мислим по-позитивно. И както с всички други лекарства, не трябва да се прекалява.. да има баланс и да не губим представа с реалното. Да наклоним темата към хубави и креативни неща

Не вярвам някой да очаква, че като се раздаде едно такова масово 'оръжие' като автомобила, на толкова огромна част от човечеството, че няма да има злоупотреби и игри на дедо Боже... както казах за мен всичко опира до баланс, дали естествен или доведен от нас самите.. е неизбежен. Дори вероятно има тясна връзка с физиката и химията

Избягвам да гледам телевизия от близо 2-3 години точно затова, не ми се слушат или гледат сиви неща, грозни картинки и статистики. Аз вярвам в това че човек може да води доста различен начин на живот взависимост от това какви убеждения има. Всички сме слушали за Placebo и знаем че е термин от медицината. Нека се лекуваме от сивото в лицата си, като мислим по-позитивно. И както с всички други лекарства, не трябва да се прекалява.. да има баланс и да не губим представа с реалното. Да наклоним темата към хубави и креативни неща

- yuliancho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
- Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
- Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...
Нещата които коментираме тук трябва да се коментират на среща/сбирка.
Дори нещо повече - това трябва да прерасне в нещо като движение, като програма за безопасно шофиране, ясно е че онези тикви от НС няма нищо да направят...като почнеш от това как се изкарва книжка в България, как се качваш на кола след това която е доволно бърза, колко неграмотен "шофьор" си първите 10 хил. километра и т.н.
Та може би трябва да започнем някаква инициатива...примерно форума на БМВ организира шествие "Безопасно шофиране" в Неделя например за да не се пречи на движението в столицата, но пак ще има медиино отразяване. Имам познати в БТВ, но не и нужно ако разтръбим както трябва тия хиени журналистите идват, ще им се плати ако трябва...и давате ли си сметка за резултата? Тези за които се говори че са най големите хулигани на пътя, с БМВ-тата, ще покажат че не искат повече наши приятели, приятели на наши приятели да загиват по пътищата!
Ако някой мисли че идеята ми е добра и можем да се организираме - 0887 476 705 ми е номера, да поговорим, да се съберем и да се опитаме да кажем поне че не искаме повече така по пътищата! На възлово кръстовище, 100 коли напират отвсякъде, а 3ма КАТ-аджии въртят палки като мажуретки, а от тия 100 коли 20 са пълни тъпанари дето колкото и бой да изедат ще им е малко. Ефекта от това трябва да е в две посоки възпитание у самите участници в движението и в държавните органи...иначе ще продължава все така...аз неискам 1000 човека на година да си отиват без да се връщат в вкъщи повече никога!
ЗНам, колите са ни бързи, марката е нахална, но най-голямата сила е осъзнатата сила! много газ, много скорост и колата БАМ - тотал! и това е най-добрия сценарии!
Всичко най-хубаво!
Дори нещо повече - това трябва да прерасне в нещо като движение, като програма за безопасно шофиране, ясно е че онези тикви от НС няма нищо да направят...като почнеш от това как се изкарва книжка в България, как се качваш на кола след това която е доволно бърза, колко неграмотен "шофьор" си първите 10 хил. километра и т.н.
Та може би трябва да започнем някаква инициатива...примерно форума на БМВ организира шествие "Безопасно шофиране" в Неделя например за да не се пречи на движението в столицата, но пак ще има медиино отразяване. Имам познати в БТВ, но не и нужно ако разтръбим както трябва тия хиени журналистите идват, ще им се плати ако трябва...и давате ли си сметка за резултата? Тези за които се говори че са най големите хулигани на пътя, с БМВ-тата, ще покажат че не искат повече наши приятели, приятели на наши приятели да загиват по пътищата!
Ако някой мисли че идеята ми е добра и можем да се организираме - 0887 476 705 ми е номера, да поговорим, да се съберем и да се опитаме да кажем поне че не искаме повече така по пътищата! На възлово кръстовище, 100 коли напират отвсякъде, а 3ма КАТ-аджии въртят палки като мажуретки, а от тия 100 коли 20 са пълни тъпанари дето колкото и бой да изедат ще им е малко. Ефекта от това трябва да е в две посоки възпитание у самите участници в движението и в държавните органи...иначе ще продължава все така...аз неискам 1000 човека на година да си отиват без да се връщат в вкъщи повече никога!
ЗНам, колите са ни бързи, марката е нахална, но най-голямата сила е осъзнатата сила! много газ, много скорост и колата БАМ - тотал! и това е най-добрия сценарии!
Всичко най-хубаво!
Бъди възторжен идеалист, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм, честен до самопожертвуване[album][/album]
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Юли, и аз съм го мислил, ама честно казано ще е много много трудно
нещо като протестите за високите цени на горивата преди години.
нещо като протестите за високите цени на горивата преди години.

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3