Случки с пешеходци???
Модератори: mitaka7, Общи модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Случки с пешеходци???
Бумърчето написа:Бумърчето написа:Готов съм да споделя още две случки...............

и бааааааааааа, колега....ама ти и книжка ли имаш?????????? Бих заложил пари, че си на 13-14 годишен който целия му "шофьорски опит" се изразява във возене на задната седалка ....
нямам друго обяснение за човек ограждаш мнинията си в цитати....племенницата ми която е на 12 пише в розово по форумите, и слага сърца и за нея е ок, ама за 20+ годишен

Аз като шофьор нямам странни случки с пешеходци, но забелязвам нещо много странно- като пресичат на светофар пред мен и им светне червено (съответно на мен до 3-4 секунди ще светне зеленото) пешаците вместо да се разбързат продължават да се влачат бавно-бавно все едно пътя е техен. Много често виждам и някакви лелки, които си пресичат бавно бавно на червено, а ако им свирна почват да ме обиждат, даже още помня репликата: "Къде си тръгнал бе келеш" въпреки че си минавах на зелен светофар, а тя беше на червено.
Най-странната ми случка свързана с пешеходци обаче е с колелото. Натоварих колелото в колата и отидох в парка да покарам. Качих се на автомобилния път, защото по алеите е трудно да се кара сред многото хора и на едно спускане съм си набрал сериозно (може би около 35 км/ч да ми беше скоростта, нямам скоростомер на колелото). Карам си аз така и изведнъж две жени на около 45-50 години тръгнаха да пресичат пред мен на не повече от 15 метра. Аз забих спирачки и изскочих от пътя вдясно, за да не ги отнеса. Паднах сериозно и при изправянето ония двете застанали срещу мен и почват: "Ей ти гледаш ли къде караш, така ли се кара бе човек и още някакви неща...още малко щяха да ме бият сигурно.
Най-странната ми случка свързана с пешеходци обаче е с колелото. Натоварих колелото в колата и отидох в парка да покарам. Качих се на автомобилния път, защото по алеите е трудно да се кара сред многото хора и на едно спускане съм си набрал сериозно (може би около 35 км/ч да ми беше скоростта, нямам скоростомер на колелото). Карам си аз така и изведнъж две жени на около 45-50 години тръгнаха да пресичат пред мен на не повече от 15 метра. Аз забих спирачки и изскочих от пътя вдясно, за да не ги отнеса. Паднах сериозно и при изправянето ония двете застанали срещу мен и почват: "Ей ти гледаш ли къде караш, така ли се кара бе човек и още някакви неща...още малко щяха да ме бият сигурно.
.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Вчера ABS-а спаси една лелка и в частност мен, като успях да спра на сантиметри от нея (бях с 40км/ч). Не ми се мисли, ако я бях шибнал. Улицата е двупосочна с огради да не слизат пешеходци по платната и има 2 пешеходни пътеки през 100 метра, тя излиза от колоната с коли (която е в насрещното) загърбила ме и подтичва. Това се случва на 30 метра след втората пътека, което значи, че ще трябва да прескача оградата.
глупави хора

глупави хора

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
Escape написа:Бумърчето написа:Бумърчето написа:Готов съм да споделя още две случки...............
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
и бааааааааааа, колега....ама ти и книжка ли имаш?????????? Бих заложил пари, че си на 13-14 годишен който целия му "шофьорски опит" се изразява във возене на задната седалка ....
нямам друго обяснение за човек ограждаш мнинията си в цитати....племенницата ми която е на 12 пише в розово по форумите, и слага сърца и за нея е ок, ама за 20+ годишен![]()
![]()
![]()
В друга тема колегата беше написал че има 18 години зад волана

- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Аз отскоро шофирам, но очите са ми на 6, спирам на всяка пешеходна пътека, ако видя, че дори човекът се е замислил дали да мине и много се дразня като нервни бакшиши и не само, започнат да ми бибиткат защо съм спряла да пусна пешеходците
.

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
M2PR написа:Escape написа:Аз пък май съм единственият блъснат от пешеходец))
преди години в студентски виждам една блейка (демек студентка 1-ви курс от някое китно българско село) която гледаше надясно като пресичаше - незнайно защо си мислеше че коли има само от едната страна..... при което аз най културно спрях и мацето след 2 секунди продължавайки да гледа на дясно се прасна в калника и се подпря на ръце на капака))))))))
в първия момент тръгна да ми вика идиот, простак и т.н. до момента в който нейната приятелка и обясни как съм бил спрял и тя се е праснала сама........
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Може да е била англичанка

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
Внимавайте, че днеска един пиян клошар реши да пресече едно от най-натоварените кръстовища във Варна на червено. 

Да чукна на дърво,само веднъж ми се е случвало да бутна пешеходец много леко и без последствия.Бях паркирал зад няколко кофи са боклук и тъкмо тръгвам,още съм на полу-съединител и иззад кофите изкочи няква мацка и се подпря на калника ,бях успял вече да спра(добре че не е опел,иначе щеше да седне на пасажерската
)И така,измърморих си бе ща е...в тъпата овца и така
Общо взето трябва да сме много внимателни,че после...А днеска правя десен завой от Сливница(Варна) към една малка пресечка срещу енергото и няква лелка си пресича,аз естествено спирам да не я ударя,ама "гъза" ми остана на булеварда и няккъв надъхан зад мен бая ме псува,ама кво да прайш такива сме си.

- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
vasilmm написа:Мойта е от преди около 3 месеца.За щастие без последици.Слизам от бетонния мост и правя дясен завой за към халите,за дясния там сфетофара не важи.Намалям защото има около 2-3 метра гаден паваж,свързващт двете улици.Карах с около 50-60, намалям на около 20 и стъпвам на паважа.![]()
![]()
от дървото отдясно(доста дебел пън достатъчен да прикрие и 150кг човек)изкача възрастна жена и тръгва да пресича като зомби,без изобщо да погледне на страни.Аз веднага леко ляв и спирам.Тя седи на около 10см от пасажерската врата.Слизам супер изплашен и заповам да и крещя.Не съм я обиждал или псувал,просто и обясних че ако в този момент съм гледал на страни,палил цигара или съм гледал в огледалото за няма и секунда и ще е по колата.Изчаквам някакъв отговор около 10 сек,тя обаче седи гледа си единствено напред се едно е с гипсиран врат дори и без да се помръдне на някаде
стана ми ясно и се качих и потеглих треперейки от адреналин.
Преди това имах подобен случей 20м по надоло.Дясен от Кондолов към Бяло море и от паркиралите коли до видео зоната излезна една ненормална там от нашия квартал.Излезна и пресече се едно урал на път с предимство![]()
Колеги бъдете внимателни щото знаеш ли някой ден и някой от доло през някоя шахта може да ти изкочи

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
преди половин година щях да блъсна един циганин... изкочи ми пред колата от никаде просто и се закова на пътя добре че карах бавно та само го забърсах с дясното огледало... 

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Една прясна случка от оня ден: карам от Алабин към Руски паметник.Точно преди да се включа в кръговото на Руски паметник има пешеходна пътека.На тротоара до пешеходната пътека седят двама и си говорят нещо.Единия е с гръб към мен.Аз карам бавно като спазвам прилична дистанция от колата пред мен.Тъкмо въпросната кола мина покрай двамата дето си говореха и тоя дето е с гръб към мен се обръща рязко и нагазва точно пред мен без да направи дори жалък опит да се огледа или поне да погледне на някъде.Аз скачам с двата крака на спирачката и с двете ръце на клаксона и спирам на милиметри от него.Оня през това време ме гледа като бебе лампа и не обажда никаква реакция след което пресече.В това време погледнах към приятеля му който ме гледаше учидено, вдигна палец и каза: "Е това е реакция!"
- Ангелинов
-
Мене няколко пъти ми се случва разни льольовци да ми се блъскат в задните калници.
Има спрели коли и малко след последната спряла пешеходец ме чака да мина за да пресече, аз почти го отминавам и спирам , а той не си прави сметка че ще спра зад спрялата кола , мисли си че просто минавам. И като спра - той както се е засилил си шибне я коляно я незнам си кво в калника или бронята
Нема такива шушумиги просто
Има спрели коли и малко след последната спряла пешеходец ме чака да мина за да пресече, аз почти го отминавам и спирам , а той не си прави сметка че ще спра зад спрялата кола , мисли си че просто минавам. И като спра - той както се е засилил си шибне я коляно я незнам си кво в калника или бронята

Нема такива шушумиги просто

- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
Мамка им и пешеходци. Понеже съм студент във Велико Търново, а иначе съм от Русе, така че мога да говоря и за двете места. Първо да се спрем на Търново. Тука живеят ебати и кудуците. Пресичат на пешеходните патеки, като че ли са на село у двора. Движат се бавно, като белербейове. Никаква организация - пресичат по единично и въобще не се съобразяват с трафика, а всеки е идвал в Търново и знае с какви "широки" улици се славят тук. Иначе за Русе какво да кажа. Почти нямам забележки, но там почти всички пешеходни пътеки се контролират със светофари и е долу-горе уредено. Има и издънки, но в Търново е направо ужасно.
- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
Наскоро ми се случи: по обяд, в най-натоварения трафик, един пиян мангал реши да пресече кръстовището на централна поща по диагонал. Автобуси завиват, тролеи цепят колкото им позволява малкото останала силичка, за капак и стотици коли са на зелено, нашия не е#ава - пресича си. Възхитих се обаче на едно - аз и трезвен не бих могъл да прекарам с такава точност диагонала на това кръстовище.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Аз па съм пешеходец и секи ден ми се случват еб@ти случките в Русе.Оная сутрин си чакам на спирката още заспал и чувам някой свири зад мен.Гледам някъв колега с е36 ми свири да му напрая път да си слезе на булеварда минавайки през тротоара и спирката
Лошото е, че не е само тоя и не е само в Русе така и като гледам се възприема за нормално

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3