аз хеитърът на БГ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Ние и български разбираме бе брааат!hemicharger написа:...на мидъл мениджмънт или ъпър мениджмънт или не си изградил име като професионалист в дадена сфера и те хедхънтват.

Е.Димитров написа:7000 иляди лева някой ако взима у тая държава ...бе не ми се вярва,програмисти не взимат толкова!
...
Кое не ти се вярва-една от шефките ми взима 35000 лв.всеки месец,(а лятото мирише на пор и е по-космата в краката от тебе) а преди 3 мес.си "раздадоха" бонуси шефовете по 140000лв.на човек!

Учили са хората на времето

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
как да няма яки заплатки тука бе,в една изгнила фирмичка,къде бачках преди години,изп директор си докарваше годишно над 150 000,без оглед на образование,качества и така нататък!
ей го и титто има пример,ама това ще е на някоя банкерска шефка
в българия колко изкарваш на месец не е критерий,колко си разбираш от работата

ей го и титто има пример,ама това ще е на някоя банкерска шефка

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
павката написа:....ама това ще е на някоя банкерска шефка![]()

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
Заплата е едно на ръка а годишен доход - друго. Има хора на които заплатата им е 5 бона, но взимат по 200 000 бона годишни премии и др.
Тито сигурен ли си за заплатите щото и аз имам наблюдения по въпроса
Тито сигурен ли си за заплатите щото и аз имам наблюдения по въпроса
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
темата ма тотално не я разбрахте освен г-н BOGAT-BEDEN темата не е вижте колко получавам или аз колко съм добре тя е за това ,че не всичко е толкова зле тук !!! тука не става дума за пари дето са токраднати присвоени или нещо говорим за пари на които са платени данъци .Няма значение къде работя и колко точно правя на година, не съм шеф а работник средно ниво ма и това не е от значение .Филма дето немога да пиша и не сагам знаци също не ме вълнува аз като пиша там където треа другите го четът без да възразяват ,за тези дето викат глеи колко е прос а зима кинти едва ли е така ма караи

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Не е толкоз зле, ама някъде хората бачкат за 200 лева колега. Ти си гледаш от твоята си канбанария-нормално е да ти се виждат по- розови нещата от живота.
Никой не мое ма връне на селу!
ми те тези хора и в еу няма да взимат десетки хиляди ,на мен като ми капаха суполи и сълзи на тетрадката по математика другите са си играли на футбол ма както и да е ,мисълта ми беше че тука всеки се оплаква включително и аз бях така докато неотидох и видях че и в комшииския двор има кокоши лаина аз си мислих че отиваш там и почваш да боцкаш с вилата и да товариш кинти ма не е така ,жена ми е мед сестра и взима 550лв малко са сама неможе да се оправи но съм сигурен че и това е до време .Идеята ми е че в еу съвсем не е мечтаният раи и там далеч не всички карат ферарита и поршета и там не всички могат да си позволят да отидат на зъболекар ма аиде

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
добре,нека запознатите да споделят как е навън-какви са одръжките от заплатата?демек-дали има двойно счетоводство,осигуряват те на 350,а вземаш 1500 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
павката написа:добре,нека запознатите да споделят как е навън-какви са одръжките от заплатата?демек-дали има двойно счетоводство,осигуряват те на 350,а вземаш 1500
Не вярвам да има такава практика, освен ако някакси не попаднат на българин работодател

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
titto написа:Ние и български разбираме бе брааат!hemicharger написа:...на мидъл мениджмънт или ъпър мениджмънт или не си изградил име като професионалист в дадена сфера и те хедхънтват.
Е.Димитров написа:7000 иляди лева някой ако взима у тая държава ...бе не ми се вярва,програмисти не взимат толкова!
...
Кое не ти се вярва-една от шефките ми взима 35000 лв.всеки месец,(а лятото мирише на пор и е по-космата в краката от тебе) а преди 3 мес.си "раздадоха" бонуси шефовете по 140000лв.на човек!(нулите са точно толко...
)
Учили са хората на времето
Тук не говорим за шефове а за средно ниво Работници!!!
за шефове мога и аз да добавя разни работи!!!
Мишу написа:ми те тези хора и в еу няма да взимат десетки хиляди ,на мен като ми капаха суполи и сълзи на тетрадката по математика другите са си играли на футбол ма както и да е ,мисълта ми беше че тука всеки се оплаква включително и аз бях така докато неотидох и видях че и в комшииския двор има кокоши лаина аз си мислих че отиваш там и почваш да боцкаш с вилата и да товариш кинти ма не е така ,жена ми е мед сестра и взима 550лв малко са сама неможе да се оправи но съм сигурен че и това е до време .Идеята ми е че в еу съвсем не е мечтаният раи и там далеч не всички карат ферарита и поршета и там не всички могат да си позволят да отидат на зъболекар ма аиде![]()
колега,поздрави,ама и аз съм чел това-онова,пък и съм завършил онуй-туй,пък и допълнително специализации там-онам
Аз не се оплаквам хич даже,по-важното е какво правиш с тея пари(абе много ми е интересно какво работиш-може и на лс)
Интересна тема
Но... отново след няколкото смислени първи поста, както всяка друга тема и тази се изкриви и започна да се превръща в помия.
Моите наблюдения по темата.
Първо да изясня нещо. Ключовата дума тук не е висока заплата, а стандарт на живот. За пример ще дам Италия и Гърция където съм живял известно време. В първата държава 1200 евро месечна заплата НЕ СЕ равнява на 2400 лв в България! Там стандарта е грубо сметнато 4 пъти по-висок. Т.е. 1200 евро там се равняват на 700-600 лв в София. И на 500-450 лв в провинцията. Съответно в Гърция заплатата отговаряща на цифрите в България е около 800 евро.
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такива
Въобще политиката на някои държави относно авто парковете е доста, доста различна. Защо в Гърция карат нови коли, а в Норвегия както колега наскоро сподели 10+ годишни?...
Мога да пиша примери цял ден. Къде точни, къде не чак толкова. Това няма значение. Всичко е много комплексно. С извинение доста хора в България са като коне с капаци. Според мен това е все още следствие на промиването на мозъците преди 89-та година. Но това е друга тема.
Защо не вярвате, че някой си вземал 5-7-10К на месец?! Евала на такива хора! Не са стоели в магазина за техника на 400лв заплата, а са действали...
Един приятел взема 500 лв в магазин за компютри и казва, че живота е много труден. При възможност да стане шеф на нова фирма за компютри, където офертата беше да взема солиден процент, той отказа, защото нямало да има СИГУРНИ доходи. Какъв е извода?
Друг приятел, евала на пича, сега е на 23 години уеб дизайнер, наскоро се похвали с поредното си повишение до 12К заплата... Да не говорим, че през месец е я в Америка, я в Австралия и къде ли не още... Шапка му свалям! Защото, когато бяхме на 13 години, аз играех на топка, а той вече правеше първите си сайтове. А аз като прочетох 20ина страници за HTML и захвърлих книгата... Трябва ли да му завиждам? Трябва ли да завиждам на най-талантливия Българин в моята сфера, който за 1 месец направи такава сума, която аз за 2 години още не съм достигнал? Не- евала, голям мозък е- вече милионер...
Неусетно с последните си изречения преминах и по втората част на темата досега. Завистта и отричането на недостижимото за мързеливия Българин.
Стегнете се бе хора! Всеки, които не го мързи за година-две може да направи кариера на машината на която в момента си губи времето в четене на безмислени теми и спорове и т.н....
Поздрави,
Иво

Но... отново след няколкото смислени първи поста, както всяка друга тема и тази се изкриви и започна да се превръща в помия.
Първо да изясня нещо. Ключовата дума тук не е висока заплата, а стандарт на живот. За пример ще дам Италия и Гърция където съм живял известно време. В първата държава 1200 евро месечна заплата НЕ СЕ равнява на 2400 лв в България! Там стандарта е грубо сметнато 4 пъти по-висок. Т.е. 1200 евро там се равняват на 700-600 лв в София. И на 500-450 лв в провинцията. Съответно в Гърция заплатата отговаряща на цифрите в България е около 800 евро.
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такива

Мога да пиша примери цял ден. Къде точни, къде не чак толкова. Това няма значение. Всичко е много комплексно. С извинение доста хора в България са като коне с капаци. Според мен това е все още следствие на промиването на мозъците преди 89-та година. Но това е друга тема.
Защо не вярвате, че някой си вземал 5-7-10К на месец?! Евала на такива хора! Не са стоели в магазина за техника на 400лв заплата, а са действали...
Един приятел взема 500 лв в магазин за компютри и казва, че живота е много труден. При възможност да стане шеф на нова фирма за компютри, където офертата беше да взема солиден процент, той отказа, защото нямало да има СИГУРНИ доходи. Какъв е извода?
Друг приятел, евала на пича, сега е на 23 години уеб дизайнер, наскоро се похвали с поредното си повишение до 12К заплата... Да не говорим, че през месец е я в Америка, я в Австралия и къде ли не още... Шапка му свалям! Защото, когато бяхме на 13 години, аз играех на топка, а той вече правеше първите си сайтове. А аз като прочетох 20ина страници за HTML и захвърлих книгата... Трябва ли да му завиждам? Трябва ли да завиждам на най-талантливия Българин в моята сфера, който за 1 месец направи такава сума, която аз за 2 години още не съм достигнал? Не- евала, голям мозък е- вече милионер...
Неусетно с последните си изречения преминах и по втората част на темата досега. Завистта и отричането на недостижимото за мързеливия Българин.
Стегнете се бе хора! Всеки, които не го мързи за година-две може да направи кариера на машината на която в момента си губи времето в четене на безмислени теми и спорове и т.н....
Поздрави,
Иво
- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
CLM-Ivo написа:Интересна тема![]()
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такиваВъобще политиката на някои държави относно авто парковете е доста, доста различна. Защо в Гърция карат нови коли, а в Норвегия както колега наскоро сподели 10+ годишни?...
Поздрави,
Иво
Абсолютно точно казано!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
CLM-Ivo написа:Интересна тема![]()
Разлики има между всички държави в ЕУ и не само. Друг пример- един килограм хляб тук струва 0,50 евро цента, в ГР е 1+ евро, в Италия беше повече... Един автомобил в Германия струва 20 средни работни заплати, същия в БГ струва 80 такиваВъобще политиката на някои държави относно авто парковете е доста, доста различна. Защо в Гърция карат нови коли, а в Норвегия както колега наскоро сподели 10+ годишни?...
Поздрави,
Иво
Колега, за много неща имаш право НО

Трябва ли да се закрият професиите на учителя, лекаря и мед. сестра, полицая, войника и пр. и мързеливи ли са тези хора които работят за 500-700 лева?! Всеки труд трябва да има достойно заплащане, не може всички да станат програмисти и УЕБ-дизайнери и лекар в "Пирогов" ежедневно спасяващ животи едва да свързва двата края. Важно е човек да работи това за което е призван според мен, фактът, че в момента едни професии са на гребена на вълната не означава, че останалите са втора категория и ги работят мързеливци.
единствено съм съглесен с теб за лекарите и сестрите , кое полицая дето дебне в храстите ли заслужава МОЛЯ ТИ СЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НАЕМНАТА ВОИСКА МОЛЯ ТИ СЕ
тези хрантутняци по 100кг дето само лежът и спът ли бе батко,детцка учитлка и в ЕУ некара скъпа кола просто тази професия е ниско платена , професии като програмисти ,инжинери адвокати (наказателни )и други са добре платени но нито 1 от тези проесии немат работно време ,гледаи сега неможе например да разнасяш с бус стока и да си мечтаеш за нова 7 серия или е60 м5 нестава ,а това дето някъде има лесни го забрави никои няма да ти плаща да лежиш и пърдиш !!!!
момчето е дало само пример които ти неразбра и проумеите наи накраи че в европа не е толкова розово положението а ако ви се ходи отидете и се пробваите АЗ СЕ РАЗХОДИХ УВЕРИХ СЕ САМ И СЕ ПРИБРАХ ТИХОМЪЛКОМ смятахме с жената че там дори и с 6к евро на месец няма да мога да живея както тука .Много е важно да се отиде и да се опита не да се говори ...'' една жена каза'' да ако тука разнасиаш с бус и в ук разнаиаш с бус в ук ще си по добре ма пробваи се виж как става и тогава говори тука с говориме за квалифициран труд -да няма незаменими хора но в повечето професии където опита е важен трудно се намират перспективни кадри .Когато седиш на висок стол и си сигурен ,че друг неможе да седне на него ти треа малко нахалство да кажеш :МОЛЯ МАЛКО СА МИ КИНТИТЕ '' искаш и ти се дава
как се става наемен воиник,полицаи ,учител ,шофьор на камион - лесно е малко връзки и си готов не трябват качества а само да имаш връзки да жена ми е операционна сестра с с тези 550лв ги дава за бензин спукват я от работа диша опоики смрад и гадусти ма това е да не е ставала и в италя ще взима 1200 евро с които няма да върже квартира ,храна и дотам я кара кола я не . аиде с здраве и
аз имах колега които е адцки способен 1 ден доиде и каза стига толкова аз моя труд си го оценявам на 11к $ ние паднахме наистина че беше номер 1 и свички му свалиаме шапка да и човека напуснаи отиде в арабските емирства и сега е супер доволен на 15к $ но това са единици тои просто си го може отсърце

момчето е дало само пример които ти неразбра и проумеите наи накраи че в европа не е толкова розово положението а ако ви се ходи отидете и се пробваите АЗ СЕ РАЗХОДИХ УВЕРИХ СЕ САМ И СЕ ПРИБРАХ ТИХОМЪЛКОМ смятахме с жената че там дори и с 6к евро на месец няма да мога да живея както тука .Много е важно да се отиде и да се опита не да се говори ...'' една жена каза'' да ако тука разнасиаш с бус и в ук разнаиаш с бус в ук ще си по добре ма пробваи се виж как става и тогава говори тука с говориме за квалифициран труд -да няма незаменими хора но в повечето професии където опита е важен трудно се намират перспективни кадри .Когато седиш на висок стол и си сигурен ,че друг неможе да седне на него ти треа малко нахалство да кажеш :МОЛЯ МАЛКО СА МИ КИНТИТЕ '' искаш и ти се дава
как се става наемен воиник,полицаи ,учител ,шофьор на камион - лесно е малко връзки и си готов не трябват качества а само да имаш връзки да жена ми е операционна сестра с с тези 550лв ги дава за бензин спукват я от работа диша опоики смрад и гадусти ма това е да не е ставала и в италя ще взима 1200 евро с които няма да върже квартира ,храна и дотам я кара кола я не . аиде с здраве и

аз имах колега които е адцки способен 1 ден доиде и каза стига толкова аз моя труд си го оценявам на 11к $ ние паднахме наистина че беше номер 1 и свички му свалиаме шапка да и човека напуснаи отиде в арабските емирства и сега е супер доволен на 15к $ но това са единици тои просто си го може отсърце
Последна промяна Мишу на 29 Апр 2009, 16:55, променена общо 1 път
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
днеска измислих една поговорка,но тъй-като вече всичко е измислено-може и някой друг да я е казал преди мен,но поне аз стигнах до същия извод ,а той е:
"Много лесно се изкарват големи пари,по ртудно се изкарват малко пари"
Надявам се ме разбрахте
п/п
И е много важно какво правиш с парите си...и дали помагаш на някой друг не роднина с тях
"Много лесно се изкарват големи пари,по ртудно се изкарват малко пари"
Надявам се ме разбрахте
п/п
И е много важно какво правиш с парите си...и дали помагаш на някой друг не роднина с тях