Малко мисли
Модератори: mitaka7, Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
chefo написа:Azrail, Морков, Vasilen
Абсолютно подкрепям позициите ви. Аз лично съм имал и имам в момента възможности да изляза зад граница, не го правя предимно заради бъдещето на детето си. Смятам, че единствено тук човек се чувства на мястото си. Дали заплатата е най-важното и определящото за самочувствието и щастието на човек? Съмнявам се! Имам доста познати и роднини, които избраха имиграцията за посока в живота си. Вярно, по-голямата част от тях са преуспели там където са, но само в материално отношение. Както ми каза един от тях, живеещ в Англия: "колкото и да получаваш, ти си чужденец и те никога не пропускат случая да ти го припомнят". Колко показателно! Признавам, че до преди няколко години и аз бях решил да търся пътя навън, радвам се, че ума ми дойде навреме, благодарен съм много за това на съпугата ми. Много е полезно да споделяш мислите си с някого, да чуеш и друго мнение.
Относно правописа: Чета този форум вече 2 години и вече започнах да свиквам с неща, които преди биха ме извадили от равновесие и биха прекратили общуването ми с даден човек! Даже по едно време си мислех да предложа на модераторите да забранят буквичката "й". И ми прави впечатление, че има хора които "коригират" правописа си по тези правила, които виждат тук!!! Върха беше като прочетох в някакъв пост името "Мария Луйза"! Както и да е! Аз съм сигурен, че тези грешки не могат да объркат моя собствен правопис.
Ще спра по темата, че мога да пиша цял ден.
Все едно чета моите мисли!!

- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
smoKing написа:аз не съм патриот и не се правя на такъв, не се гордея че съм българин - кво има в българия и кви са българите? гадно, мързеливо, смрадливо и лъжливо племе, на което все някой му е виновен, че не може да свие това, да свие онова, а Гошо може и затова му завижда! а останалите кви са? тия които ни управляват гледат да докопат новата служебна 7-ца (ама не лада), да измислят някой нов данък, да източат къде кво има и да се уредят. всеки гледа да излезе на далавера от тебе - 1 арабин много добре гоказа : квото и да става все трябва да ядеш дървото.
А ей така само за малко дух да се сетиш, че не сме българи от 10 , че не сме дори от 100, а къде 1300+ годинки. Че си егоист и гледаш само съвремието си. Ако е така , то отдавна Турция да бяхме. За несгодите в тези няколко декади , не си струва да се отчайваш или отричаш от родината си. Историята е това което те кара да си горд , бъдещето е това което ти вдъхва вяра. Настоящето е преходния миг между двете.

- MOPKOB
- Правопис Мастър
-
- Кара: X5
GaD написа:А като дойде реч и за тез дето учат по света. Те на кое отгоре се наричат българи , (знаете кои да се засягате и кои не) нямали да се върнат в БГ. Не сте и потрябвали на таз държавица. Стойте о Вий ителектуалци и събирайте мъдростта на народите. И моля Ви не стъпвайте в таз толкова несигурна и бедна БГ. Питам само част от вас, кой плати за образованието Ви в иностарнство , а защо. Че БГ няма даскали, защо ли .
Марков, с тебе ще говорим като се видим. Мисля , че не си цялостнно прав!
Има ли смисъл да коментирам.
пп цялостно се пише

- Azrail
- UFO Pilot
-

Някой ме попита защо, аджеба, съм пост-нал темата в този форум. Мисля, че отговорите на МОРКОВ отговарят вместо мене.
А иначе... Е така просто ми се пълни душата като слушам хора, които и понятие си нямат кой по дяволите е Адам Смит и що е то икономика да обсъждат икономическото състояние на държавата и къде какви пари трябва да отиват

Като прочета един такъв пост след това един ден се смея, ама 2 плача

Вземете се малко в ръце и недейте да се изказвате неподготвени (те си знаят за кого говоря, пък и да не знаят - нека ПРЕпрочетат постовете си и ш'се сетят;)). И пак ще кажа - радвам се, че темата ви понакара поне малко да се позамислите. И плс - нека не спорим - нека повечко да четем и по-малко да пишем. А относно правописа - явно цялото това съм го писал напразно - някои хора все още казват "лъжемЕ", "правимЕ", "докЪто", забележете, а това, че всяко изречение започва с главна буква, няма да го коментирам.

Дори и помийна нация, имаме си правопис, все пак, не е като да нямаме

MORE BEER!
smoKing написа:...
Само да попитам с какво моето излизане в чужбина би подобрило положението на споменатите пенсионери и бедни родители? А с какво би го влошило? Веднага се сещам за данъка, който плащам! Аз не крия, че моята заплата е по-висока от 300 лв., макар че пак не ми стига да живея както ми се иска, но това не е причина да плюя по държавата, в която живея. Вярно е, че възнамерявам да повиша доходите си, като работя ВРЕМЕННО в чужбина, но всеки има право на това. Истината е, че каквото и да спечеля го връщам в България, плащам си му данъка и си го харча тук!
Няма да имам възможност да карам '00 740i, но ще се чувствам на мястото си, сред приятелите си и сред семейството си. Това е по-важно от големината на доходите.
П.С. какъв данък плащаш, че от 300 лв. ти остават 150?
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
Браво - българи, патриоти - браво
(преди години още докато бях докторант в Майнц, едни българи които живееха в същата кооперация ми крадяха бензина от колата - тогава с български номера - доста редовно и после ми се усмихваха като ме срещнеха)
Колкото до правописа в този форум - толерантност се казва положителното качество което е добре човек да развива, все пак споделяме мисли и съвети само
(преди години още докато бях докторант в Майнц, едни българи които живееха в същата кооперация ми крадяха бензина от колата - тогава с български номера - доста редовно и после ми се усмихваха като ме срещнеха)
Колкото до правописа в този форум - толерантност се казва положителното качество което е добре човек да развива, все пак споделяме мисли и съвети само
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
Няма да коментирам излишно предните постове, във всеки един мисля че има по зрънце истина и всеки има възможност да открие това зрънце за себе си, искам да Ви разкажа за един ентусиаст.
Преди около 3 години един ентусиаст си купил кола (няма значение марката) толкова бил развалнуван и щастлив, че решил да сподели това с други хора и най – естествения начин за него бил интернет. Решил да направи това, не защото искал да се похвали на останалите или да се възгордее от себе си, а за да дари малко от своето щастие и знание, на останалите. Лека по - лека се свързал с хора, които доста наподобявали неговото мислене, успявали от една купчина ламарина със странна кръгла, двуцветна емблема да извлекат положителни емоции и да ги споделят помежду си. Успял да говори с тях на различни теми – от това колко литра масло събира еди кой си двигател, през това кой как си изкарва хляба и с какво се занимава – до това има ли бог и кой колко вярва в него.
Естествено следващото нещо, което се родило в главата му, било да направи едно местенце, където хора като него и неговите приятели да се събират и да обменят идеи, мисли и чувства, да си помагат едни на други – не само материално, но и духовно, да успяват да се развиват интелектуално, да се образоват – било то за любимата марка (от която тръгнало всичко) или за философия, компютри, религия или каквото още се сетите.
Всичко вървяло доста добре, но въпростният ентусиаст не съобразил едно единствено нещо, а то било превратно – процента на хора като него бил доста по - нисък от процента на хората които в своя забързан начин на живот обръщат внимание на нещата и мислите, които го вълнували наред с колите.
Този човек би бил мноооого щастлив ако теми и дискусии като тази се появяваха толкова често, колкото и това защо не ми работи парното или какъв вид зимна гума да си избера.
Защо пиша всичко това – не за да влезна в спора – дали е по – добре да седиш в България или да емигрираш, не за да осъдя чалгата дали е хубава и стойностна музика, може би за да отговоря на въпроса зададен по – нагоре, защо тази тема се разисква в авто – форум, може би за да подкрепя колегата, който беше акцентирал върху думата „толерантност”, може би защото и аз смятам, че ако някой иска да намери нещо добро, трябва първо да го даде, може би защото и аз съм се депресирал, че отдавна съм извън семестъра :-)...успех на всички Ви !
Преди около 3 години един ентусиаст си купил кола (няма значение марката) толкова бил развалнуван и щастлив, че решил да сподели това с други хора и най – естествения начин за него бил интернет. Решил да направи това, не защото искал да се похвали на останалите или да се възгордее от себе си, а за да дари малко от своето щастие и знание, на останалите. Лека по - лека се свързал с хора, които доста наподобявали неговото мислене, успявали от една купчина ламарина със странна кръгла, двуцветна емблема да извлекат положителни емоции и да ги споделят помежду си. Успял да говори с тях на различни теми – от това колко литра масло събира еди кой си двигател, през това кой как си изкарва хляба и с какво се занимава – до това има ли бог и кой колко вярва в него.
Естествено следващото нещо, което се родило в главата му, било да направи едно местенце, където хора като него и неговите приятели да се събират и да обменят идеи, мисли и чувства, да си помагат едни на други – не само материално, но и духовно, да успяват да се развиват интелектуално, да се образоват – било то за любимата марка (от която тръгнало всичко) или за философия, компютри, религия или каквото още се сетите.
Всичко вървяло доста добре, но въпростният ентусиаст не съобразил едно единствено нещо, а то било превратно – процента на хора като него бил доста по - нисък от процента на хората които в своя забързан начин на живот обръщат внимание на нещата и мислите, които го вълнували наред с колите.
Този човек би бил мноооого щастлив ако теми и дискусии като тази се появяваха толкова често, колкото и това защо не ми работи парното или какъв вид зимна гума да си избера.
Защо пиша всичко това – не за да влезна в спора – дали е по – добре да седиш в България или да емигрираш, не за да осъдя чалгата дали е хубава и стойностна музика, може би за да отговоря на въпроса зададен по – нагоре, защо тази тема се разисква в авто – форум, може би за да подкрепя колегата, който беше акцентирал върху думата „толерантност”, може би защото и аз смятам, че ако някой иска да намери нещо добро, трябва първо да го даде, може би защото и аз съм се депресирал, че отдавна съм извън семестъра :-)...успех на всички Ви !
- Шумахер отпада в Монако след като води убедително, след което потрошва бокса на ферари;
- Шумахер се блъска във Вилньов и отпада;
- на Шумахер му цопва метеор на главата и го сплесква на пистата.
цитирам:
- Шумахер се натриса на Култард в дъжда на Белгия. след това отива в бокса на макларън за да бъде боксова круша;
- Шумахер се троши още в загряващата обиколка;
- Шумахер отпада в Монако след като води убедително, след което потрошва бокса на ферари;
- Шумахер се блъска във Вилньов и отпада;
- на Шумахер му цопва метеор на главата и го сплесква на пистата.
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
не прочетох всички теми но ще си кажа и аз мнението...
с едно 70-80% от написаното от Азраил съм съгласен... с някой неща пък не съм...
докато го четох в главата ми изникнаха едни стари но все още актуални и силно вълнуващи думи:
"О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели..."
наистина се опитвам да разбера хората (младите хора) които масово бягат в чужбина... донякъде успявам макар че ми е доста трудно...
но като почнат да ми се оплакват колко тежък им бил живота в германия, сащ, англия и т.н. и как им липсвала България направо ме изкарват извън нерви... ми кат ви е толкоз трудно се върнете бе!!!! гррррррр....
както и да е
повечето си мислят че "на запад" всичко ще е много лесно и розово но не е така... вярно е че имат по-висок стандарт на живот но пък нямат страшно много неща които ние имаме тук....
за материалните хора - също не ги разбирам съвсем... аз лично предпочитам да съм си "вкъщи" да съм с приятелите си, да си говоря на родния език и т.н. пък нека да карам 20 годишна кола и да се боря с тукашните ежедневни проблеми които последно време започнах да усещам все по осезаемо...
за уайт снейк - някой каза че били най-добрите... въпрос на вкус бих казал
... не са най-най-добрите (то такива като цяло няма) но са едни от най-добрите
(пърпъл и рейнбоу рулс
)
като заклет рокер
днес ми се случи случка която ме нервира много... карах двама работници-мангали от офиса до обекта (те кат царе ше ги еба...) и съм си пуснал любимата сборна касетка (металика малмстеен аксел руди пел и т.н.) и ония ми викат "ай пусни някоя хубава касета бе" (като визират чалга).... съвсем малко ми остана да скоча на спирачката и да ги изгоня от колата...
казах им "тва е хубава касета... в мойта кола се слуша само такава музика и на който не му харесва да слиза!!!!!!!"...
иначе когато возя хора (тия не ги имам много за хора, не шото са цигани а поради други някой подробности...) и като знам че на човека музиката не му е приятна я намалям, или дори я спирам... но в мойта кола докато е моя няма да се пусне нищо друго освен рок, метал и класика!!!!!!!!!!1... както и да е
за правописа - точно затова бях един от противниците да се пише само на кирилица - щото сме свикнали на латиница да си пишем със "6" "4" с много грешки и т.н. без да има никакъв проблем... а като започнем да пишем на кирилица смятам че трябва да пишем правилно... е да ама как да стане ?!?!? тук става въпрос за навици наслояване дългъг период от време... не можем ей така с магическа пръчка да ги забравим... някой се опитваме - други не... тва вече е друг въпрос..
с едно 70-80% от написаното от Азраил съм съгласен... с някой неща пък не съм...
докато го четох в главата ми изникнаха едни стари но все още актуални и силно вълнуващи думи:
"О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава? Толкова години са царували и са били славни и mрочути по цялата земя и много пъти са взимали данък от силни римляни и от мъдри гърци. И царе, и крале са им давали своите царски дъщери за съпруги, за да имат мир и любов с българските царе. От целия славянски род най-славни са били българите, първо те са се нарекли царе, първо те са имали патриарх, първо те са се кръстили, най-много земя те завладели..."
наистина се опитвам да разбера хората (младите хора) които масово бягат в чужбина... донякъде успявам макар че ми е доста трудно...
но като почнат да ми се оплакват колко тежък им бил живота в германия, сащ, англия и т.н. и как им липсвала България направо ме изкарват извън нерви... ми кат ви е толкоз трудно се върнете бе!!!! гррррррр....
както и да е
повечето си мислят че "на запад" всичко ще е много лесно и розово но не е така... вярно е че имат по-висок стандарт на живот но пък нямат страшно много неща които ние имаме тук....
за материалните хора - също не ги разбирам съвсем... аз лично предпочитам да съм си "вкъщи" да съм с приятелите си, да си говоря на родния език и т.н. пък нека да карам 20 годишна кола и да се боря с тукашните ежедневни проблеми които последно време започнах да усещам все по осезаемо...
за уайт снейк - някой каза че били най-добрите... въпрос на вкус бих казал

като заклет рокер

казах им "тва е хубава касета... в мойта кола се слуша само такава музика и на който не му харесва да слиза!!!!!!!"...
иначе когато возя хора (тия не ги имам много за хора, не шото са цигани а поради други някой подробности...) и като знам че на човека музиката не му е приятна я намалям, или дори я спирам... но в мойта кола докато е моя няма да се пусне нищо друго освен рок, метал и класика!!!!!!!!!!1... както и да е
за правописа - точно затова бях един от противниците да се пише само на кирилица - щото сме свикнали на латиница да си пишем със "6" "4" с много грешки и т.н. без да има никакъв проблем... а като започнем да пишем на кирилица смятам че трябва да пишем правилно... е да ама как да стане ?!?!? тук става въпрос за навици наслояване дългъг период от време... не можем ей така с магическа пръчка да ги забравим... някой се опитваме - други не... тва вече е друг въпрос..
DEFLEPPARD написа:...щото сме свикнали на латиница да си пишем със "6" "4" с много грешки и т.н...
Аз не съм!
DEFLEPPARD написа:...а като започнем да пишем на кирилица смятам че трябва да пишем правилно... е да ама как да стане ?!?!? ...
То това не се учи по форуми и чатове. Който го е научил в училище, научил го е. Смятам че за това се нарича "ОСНОВНО образование", затова до скоро беше задължително и това нещо те определя като българин, като човек със основна култура, който познава езика си. Да пишеш правилен Български език не означава да си филолог или професор, това е просто задължително и не трябва никой да се замисля как се пише тази или онази българска дума. Прави ми впечатление, че дори хора вишисти и студенти допускат груби правописни грешки, не говоря за погрешно натиснат съседен клавиш, а за нещо много по-сериозно.
- vaskoto1
- кандидат ентусиаст
-
..." върви си живота
и както в белота
се боря да хвана ръка.
но имам прозрение
...е то няма значение...
че често печеля сълза...
така че, обаче
не мога да плача
...навярно съм вече голям...
вървя си и локвите
просто прескачам...
аз пътя отдавна го знам..."
тука ми е мястото-тука съм! Е това е!
и както в белота
се боря да хвана ръка.
но имам прозрение
...е то няма значение...
че често печеля сълза...
така че, обаче
не мога да плача
...навярно съм вече голям...
вървя си и локвите
просто прескачам...
аз пътя отдавна го знам..."
тука ми е мястото-тука съм! Е това е!
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
- Azrail
- UFO Pilot
-
Гелето мисля че отговори и на въпроса ми "Защо, без дори да са ме искали, аз се присламчих към ЛандШарк и Юта...".
Тази тема я пуснах, защото ми писна всеки за щяло и нещяло да псува така свидната ми държавица. Защото ми писна да гледам селтаци по улиците. Защото ми писна чалгата да звучи вместо националния ни химн. Защото ми писна да чета глупави недообмислени постове, чието място изобщо не би трябвало да бъде тук, в този форум. Защото ми писна да разшифровам всеки 5-и пост, не защото е написан на Марсиански, а защото от толкова много грешки вече започва да прилича на такъв... И защото... ви обичам бе, мама му стара
Защото не съм само аз този, когото това го дразни и му прави впечатление, просто пуснах първи темата. Толкова ли не можем да дискутираме като нормални хора, без да се караме, без да пускаме "без да искаме" глупави оффтопици и да се чудим как да се сдърпаме с другарчето; толкова ли е трудно да седнем и да се наслаждаваме на това, което сме постигнали, а именно - този така невероятен форум; толкова ли не можем вместо след напрегнатото ежедневие да дойдем и да си излеем яда тук, да черпим от този форум само приятни емоции и да се успокояваме с едно добро кибер-приятелство?
Ай стига толкоз, че ще се разплача след малко...
Тази тема я пуснах, защото ми писна всеки за щяло и нещяло да псува така свидната ми държавица. Защото ми писна да гледам селтаци по улиците. Защото ми писна чалгата да звучи вместо националния ни химн. Защото ми писна да чета глупави недообмислени постове, чието място изобщо не би трябвало да бъде тук, в този форум. Защото ми писна да разшифровам всеки 5-и пост, не защото е написан на Марсиански, а защото от толкова много грешки вече започва да прилича на такъв... И защото... ви обичам бе, мама му стара

Ай стига толкоз, че ще се разплача след малко...

MORE BEER!
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3