За мигачите и защо са нужни

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 21 Ное 2008, 22:21

Miliev написа:А и най-важното МИГАЧА НЕ ТИ ДАВА ПРАВО, просто указва посока на движение.

А!!! Ето това нещо е хубаво да се знае....много хора си мислят, че дали мигач, означава че минават! Да ама не!
За мен той ми показва какво има намерение има...а не означава че аз трябва да го пусна....ще го пусна, когато преценя, че натискайки спирачката , за да му дам път, няма да ми влезе някой в багажника.....иначе има да чака да му дам път....и най-обичам като започне да гледа злобно после и да ръкомаха вътре и да се чуди какви маневри да прави, за да се изравни с мен и да започне да храни :evil:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 21 Ное 2008, 22:26

e за тва ше чекате да дам мигач,ама друг път!! не си издавам намеренията ,щото нема кой да ме пусне. давам кога преценим и не е задължително ,така че....ако преценим!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Ное 2008, 2:13

Днеска ми се преебаха 2 от бутончетата на бибитката и бях побеснял, ако не им сигнализираш просто ТОЛКОВА ЛЕСНО ще те отнесат че главата направо не ми го побира
Освен това съм супер ядосан все още на буса от сутринта който в насрещносто за него платно което е и еднопосочно реши че той е с предимство при положение че е пуснал авариики. По принцип мразя да се правя на мутра с бухалката но този просто ме предизвика с репликата си "еи педерастче не виждаш ли че съм пуснал авариики??"
Пострадали няма както и щети, но все още не мога да разбера как може да си толкова нагъл при положение че не си прав, и как можа да ме накара тоя да счупя тунинг огледалото на паркиралата жигула. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 23 Ное 2008, 23:42

ако трябва да съм честен десния мигач почти не го ползвам, левия само като се пускам за ляв завои без предимство... просто така съм свикнал, не съм забелязал да пречи, така че карам си :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 24 Ное 2008, 0:07

В тази тема прав е СКИСА. Действително се престроявам в пъти по-лесно ако не давам мигач особено с Е38-цата само че там са изненадани голямо бавно БМВ пък как дърпа изведнъж :mhihi: , докато с е21 всички ме пускат не а кажете ми защо. Представям си с някоя по-нова кола (е61 примерно :mhihi: ) какво става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 24 Ное 2008, 0:52

Мишел написа:
Miliev написа:А и най-важното МИГАЧА НЕ ТИ ДАВА ПРАВО, просто указва посока на движение.

А!!! Ето това нещо е хубаво да се знае....много хора си мислят, че дали мигач, означава че минават! Да ама не!
За мен той ми показва какво има намерение има...а не означава че аз трябва да го пусна....ще го пусна, когато преценя, че натискайки спирачката , за да му дам път, няма да ми влезе някой в багажника.....иначе има да чака да му дам път....и най-обичам като започне да гледа злобно после и да ръкомаха вътре и да се чуди какви маневри да прави, за да се изравни с мен и да започне да храни :evil:

Длъжна си колежке да направиш място на престрояващ се автомобил, пише го в правилника ;) А тоя отзад пък е длъжен да пази дистанция...

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 2:43

Жестоко ме дразнят тези които "забравят" за мигачите. Никак не ми дреме как се престроява по-лесно. Също както и на тях не им дреме какво става зад тях. Вече съм ампутирал една ръчка за мигачи/дълги на едно грозно жълто Браво...както вървят нещата може в скоро време и втори да изгори.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 24 Ное 2008, 7:59

Аз съм твърдо ЗА мигачите при всяка промяна в траекторията на движение ... давам мигач дори след изпреварване при връщане в моята лента на движение. Моето уважение към СКИСА и неговата преценка, но според мен мигача е нещо задължително, а не по пожелание. Тук опира вече и до пътната културата на останалите участници в движението, т.е. да бъдат достатъчно колегиални, за да те пуснат да се престроиш. Не приемам и мнението "другите ме цакат, шо да не ги цакам и аз" ...

Аватар

Мнение от SKISA » 24 Ное 2008, 9:42

съжалявам-карам според условията в България! ако не се отнасят така с мен и аз няма да се отнасям така...! съжалявам,знам че е гадно ,но ...! аз се приспособявам според условията!! и не е задължителен мигача-задължителен е от морална и културна гледна точка. а некой ако иска да проба дали ми е здрава ръчката за мигача да заповеда...!
не давам мигач само като установя ,че няма да ме пуснат...верно ,че е субективно ,но го правя само в задръствания и в софия. навън си давам мигач винаги...

Аватар

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 10:02

SKISA написа: а некой ако иска да проба дали ми е здрава ръчката за мигача да заповеда...!

На мен само жипката ми е бавна, иначе съм бърз в ръцете...ти ме качи на някой бордюр с тъпа маневра без мигач, а аз само да успея да те догоня с моя кастрат, докато се усетиш какво ше правя, съм ти свил ръчката ;)
После може да я пусна в "продава" на цената на нов носач, нова гума и изправяне на джанта. :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 24 Ное 2008, 10:15

на никой не скачам без ...голема нужда! но ако некой ми скочи ше бъде послещнат.....подобаващо.

Аватар

Мнение от someone » 24 Ное 2008, 10:24

Еееее, много си сериозен тази сутрин де...

Ампутацията на ръчката на фиатчето беше в резултат на изключителна наглост от негова страна, проявена поне пет пъти в рамките на 2-3 км. И на теб ако един и същи човек те засече пет пъти и два пъти в резултат на това се качиш на бордюра, ще ти се прииска да му направиш нещо "хубаво" на колата.

Аватар

Мнение от SKISA » 24 Ное 2008, 10:27

:ok: и аз те обичам...! :mhihi:
случват се такиа неща...!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Ное 2008, 10:39

Мене пък много ме радват тия изроди, които ползват мигачите колкото да не ги глобят.
Върви към кръстовището, гледа, че го чакам, влиза в кръстовището, гумата му се завърта и тогава дава мигача...
Или пък тръгва да ме сече и след като став вече ясно че се опитва да ме блъсне, се появява и мигач.

Мен много повече ме дразнят тея изроди от някой, който просто забравил или не упсял в момента. Тва си е висша проява на тарикатлък, евтин при това.
В закона пише: преди започване на маневрата и се спира след това.

Чудя се що тъпите германци не са вързали мигача за волана в такъв случай. Направо врътнеш волана наляво и светва...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 25 Ное 2008, 9:21

просто трябва да е като в една близка държава - първи път завой без мигач и 6 месеца без книжка + здрава 4 цифрена глоба за да боли, след което втора маневра без мигач и тотално завинаги без книжка.

аз лично бях засечен тук в София от УЧЕБНА кола, която беше дала ДЕСЕН мигач в ДЯСНА лента и зави НАЛЯВО пред мен. Настигнах ги, свалих джама и питах интруктора какво ми бастунясва с някви знаци (нещо се беше разтревожил от 15 секундния ми клаксон). Оказа се, че според него НЕ СА направили НИКАКВО нарушение. Е, какво да правя, поздравих го че така ги учи (на волана беше жена) и отминах...

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории