Как си направих боята/колата като нова :)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Мнение от Gemar » 05 Ное 2008, 14:20

Въх :shock: ... а сетихте ли се, че с препарат за миене на чинии отмивате ваксата от лака? То няма лошо де, но след това колата трябва да се пастира от край до край, защото без слой защитна паста е за никъде. По книжка трябва да се пастира на всеки 6 месеца. Колега пастирай си колата докато не е станало прекалено късно за лака.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Съветски зърнокомбайн
Мечтае да кара: ///М3 E36
Детайли за колата: От уния с детските болести по разпределителния вал и повдигачите....

Мнение от BMWPetio » 05 Ное 2008, 20:45

Сега остана някой да пробва и с КОКОЛИНО концентрат или ЛЕНОР и после ще сравняваме кои препарат прави колата по-лъскава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Ное 2008, 21:02

Абе,вие как обсъждате препарати сега някой надъхан тийнейджър да не я подкара с нещо абразивно взето набързо от кухнята и телената мрежа за миене на чиний... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ама и аз как се хилих :lol: на историйката.Много весело... :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 05 Ное 2008, 23:18

Да имаше едно лесно в пералнята :mhihi: :mhihi: :mhihi:
След offroad на центрофуга
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 06 Ное 2008, 10:06

между другото ЦИФ действа като полир паста премахва моментално всякакви дребни драскотинки пробвъл съм лично :!:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er-Reihe

Мнение от Ivo Georgiev » 06 Ное 2008, 10:22

A слагате ли калгон против твърдата вода?

Леле дано не чете темата леля Мария от рекламата на Бонукс. Иначе мерси за темата...вече колата ми няма да е наполовина чиста :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 06 Ное 2008, 10:27

Значи рецептата е следната - в леген с 5 литра вода се слагат равни части ЦИФ, Калгон и Пурлан(Пулооовераа на татко аз обиичааам...на-на-наа), сода каустик и свинска мас, бърка се до сгъстяване на сместа(не се притеснявайте от многото мехурчета, само гледайте да не дишате много от изпаренията). Използва се дървена лъжица(от тия дето обръщате пържолките на барбекюто) за нанасяне на така получената домашна вакса върху личният автомобил. Внимавате да не пропуснете някое място, защото после ще има голяма разлика. И накрая - пускате снимки да видим как блести цинк...ъъъм....боята на личният ви автомобил.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от Bobi4 » 06 Ное 2008, 12:18

Вие се базикате ама историиката си е вярна гланц гланц яко гланц :mhihi: най- много си личи нощес как свети направо съм възхитен :mhihi:

А баща ми си чистеше ръждата по буса с циф преди да го продаде и да ви кажа не се вижда нищо ама след следмица пак се появява :mhihi: и да ви кажа не търкайте боята с циф :mhihi: аз съм го правил и после пърцала имаше същия цвят като на буса :mhihi: :mhihi:

Apassionata написа:Интересно... Тряя да вида ако сложа малко гланц, от тези дет в миялната се слагат... дали няма да има още по-добър ефект ;)

А ти си права трябва и аз да сложа малко гланц да видя какво ще стане :mhihi: тази Неделя ще ви кажа ако не вали :mhihi:

П.С.

Ако видите едно БМВ Туринг дарк блу което лъщи като тиган на месечина да знаете че съм аз :mhihi:
Последна промяна Bobi4 на 06 Ное 2008, 12:32, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 30 хавтомат

Мнение от kamika » 06 Ное 2008, 12:44

Прекрасна тема,що автомивки са ще фалират :mhihi: :mhihi: :mhihi:
MADTEAM

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 06 Ное 2008, 12:44

Аз ако си тръкна колата с Cocolino дали ще ми омекне предницата? :mhihi:
:smoke:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 06 Ное 2008, 12:53

Archangel написа:Значи рецептата е следната - в леген с 5 литра вода се слагат равни части ЦИФ, Калгон и Пурлан(Пулооовераа на татко аз обиичааам...на-на-наа), сода каустик и свинска мас, бърка се до сгъстяване на сместа(не се притеснявайте от многото мехурчета, само гледайте да не дишате много от изпаренията). Използва се дървена лъжица(от тия дето обръщате пържолките на барбекюто) за нанасяне на така получената домашна вакса върху личният автомобил. Внимавате да не пропуснете някое място, защото после ще има голяма разлика. И накрая - пускате снимки да видим как блести цинк...ъъъм....боята на личният ви автомобил.

Или как изглежда колата ви без грам боя по нея.. :mhihi:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 06 Ное 2008, 14:24

Колега Bobi4 я покажи твоята колица след като си я измил
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 06 Ное 2008, 14:49

Bobi4 написа:Вие се базикате ама историиката си е вярна гланц гланц яко гланц :mhihi: най- много си личи нощес как свети направо съм възхитен :mhihi:

А баща ми си чистеше ръждата по буса с циф преди да го продаде и да ви кажа не се вижда нищо ама след следмица пак се появява :mhihi: и да ви кажа не търкайте боята с циф :mhihi: аз съм го правил и после пърцала имаше същия цвят като на буса :mhihi: :mhihi:

Apassionata написа:Интересно... Тряя да вида ако сложа малко гланц, от тези дет в миялната се слагат... дали няма да има още по-добър ефект ;)

А ти си права трябва и аз да сложа малко гланц да видя какво ще стане :mhihi: тази Неделя ще ви кажа ако не вали :mhihi:

П.С.

Ако видите едно БМВ Туринг дарк блу което лъщи като тиган на месечина да знаете че съм аз :mhihi:

хаха еми потъркай със паста да видиш че пак ще пусне боичка то няма как иначе да полира без да отнема от боята

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 06 Ное 2008, 14:54

t_andonov написа:
Bobi4 написа:Вие се базикате ама историиката си е вярна гланц гланц яко гланц :mhihi: най- много си личи нощес как свети направо съм възхитен :mhihi:

П.С.

хаха еми потъркай със паста да видиш че пак ще пусне боичка то няма как иначе да полира без да отнема от боята

Пхахахахаххахахахахх човече ти върху боята лак нямаш ли :shock: по принцип хората слагат дебел слой лак за да се отнема от него..
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 06 Ное 2008, 14:58

t_andonov написа:

П.С.

Пхахахахаххахахахахх човече ти върху боята лак нямаш ли :shock: по принцип хората слагат дебел слой лак за да се отнема от него..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории