За първи път зад волана на 320и

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Сеп 2008, 10:50

Не му рипайте сега на Фиъра, той е наполовина "наше момче", нищо, че кара Алфа. И се радваше на звука на шестака, нищо, че е малък. :mhihi:
Обаче е прав де... 320-ка... хубаво... ама М3 е по-хубаво... факт :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Сеп 2008, 10:51

Fear написа:Интересно, никъде не съм споменал, че имам предвид моята кола - тя е просто купе.
Под спортна кола имам предвид, Porsche или нещо от този калибър.
Как ми наскачахте само, хора дайте по-кротко. :help:
Нe e случайно това, че пиша и чета този форум, защото смятам, че е пълен с разбрани хора автоманиаци. BMW и на мен ми е една от любимите марки, а когато си търсех кола преди няколко месеца, в полезрението ми неслучайно беше именно E36 320i купе. ;)
По стечение на обстоятелствата, се оказах зад волана на GTV. :)

Именно заради постовете след моя, започнах с: "Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна"...", но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.

Ееееееее, съжалявам искрено ако сме те разочаровали, ама не можеш да говориш сега 320-ката Е или НЕ Е нещо особено.... :mhihi: няма как да срещнеш други отговори. Никой тук не оспорва "истински спортните коли", тук говорим за колите с дух, какъвто според мен лично тези което наричаш спортни нямат.... но това е друга тема....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 12 Сеп 2008, 10:56

Feanor написа:Обаче е прав де... 320-ка... хубаво... ама М3 е по-хубаво... факт :)

Дай Боже всеки му!!! :bowdown: Не му рипаме ;) щом е наполовина наше момче, да му пожелаем скоро да стане изцяло наше, пък каквото му е на сърце :mhihi: :mhihi: :mhihi:, важното е да е в сектата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 10:58

Мишел написа:
Fear написа:Интересно, никъде не съм споменал, че имам предвид моята кола - тя е просто купе.
Под спортна кола имам предвид, Porsche или нещо от този калибър.
Как ми наскачахте само, хора дайте по-кротко. :help:
Нe e случайно това, че пиша и чета този форум, защото смятам, че е пълен с разбрани хора автоманиаци. BMW и на мен ми е една от любимите марки, а когато си търсех кола преди няколко месеца, в полезрението ми неслучайно беше именно E36 320i купе. ;)
По стечение на обстоятелствата, се оказах зад волана на GTV. :)

Именно заради постовете след моя, започнах с: "Надявам се, че мнението ми няма да стане повод за караници и "храна"...", но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.

Ееееееее, съжалявам искрено ако сме те разочаровали, ама не можеш да говориш сега 320-ката Е или НЕ Е нещо особено.... :mhihi: няма как да срещнеш други отговори. Никой тук не оспорва "истински спортните коли", тук говорим за колите с дух, какъвто според мен лично тези което наричаш спортни нямат.... но това е друга тема....

Ами както и преди казах - НЕ Е нещо особено, но това си е само личното ми мнение , виж ако е М3, както казва Feanor, това е друга бира. :twisted:

П.П. Благодаря за подкрепата на Feanor, не е за първи път, ама той си ме познава. :)

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Сеп 2008, 11:05

Fear написа: но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.

П.П. Специално за Apassionata
Изказваш се твърде крайно.

Ми сори, че ще си тръгнеш тъжен... Като си земеш BMW може и да се усмихваш повече, хахаххах
Изказвам се твъде крайно, ми ... това е сигурно щото съм КРАЙНО пристрастена към Марката. ФАКТ ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 11:18

Apassionata написа:
Fear написа: но изглежда съм сбъркал с преценката си за вас, което ме натъжава, ама здраве да е.

Ми сори, че ще си тръгнеш тъжен... Като си земеш BMW може и да се усмихваш повече, хахаххах
Изказвам се твъде крайно, ми ... това е сигурно щото съм КРАЙНО пристрастена към Марката. ФАКТ ;)

Крайностите никога не водят до нещо хубаво - рискуваш да се превърнеш в кон с капаци. ;)
А BMW бих си взел веднага, но в момента не ми го позволяват финансите. :) Иначе съм си набелязал няколко. :twisted:

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 12 Сеп 2008, 11:37

Fear написа:
Apassionata написа:

Крайностите никога не водят до нещо хубаво - рискуваш да се превърнеш в кон с капаци. ;)
А BMW бих си взел веднага, но в момента не ми го позволяват финансите. :) Иначе съм си набелязал няколко. :twisted:

Нека да съм кон ... Ххахах Абе на този етап това дет виждам напред покрай капаците си ми харесва достатъчно :P Някой ден може и да погледна встрани, със сигурност обаче ще е към Мерцедес...
А ти, що не работиш повече за BMW тата дет си набройкал, а се балтавиш тука? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сега сериозно. Искрено ти желая някой ден да можеш да си позволиш това BMW, за което мечтаеш. И да станеш истински фен!
На 320-ките, хахахахах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 12:24

Apassionata написа:
Fear написа:
Apassionata написа:

На 320-ките, хахахахах :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

320 няма да е със сигурност, вече си имам "спортна" кола с малък двигател. :mhihi:
Може би с това трябваше да започна, но "спортна" кола с двулитров двигател без турбо си е виц отвсякъде. За мен спортистите започват от 3.0 за кубатура. ;)
Единствените изключения, за които се сещам са Lotus Elise\Exige и онези ванкелови чудеса на Mazda. :)

Извинявам се за спама, ама май се получи дискусия и затова... :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Сеп 2008, 13:25

Стига си се оправдавал, ми кажи кога ще ходим на картинг. :mhihi:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 12 Сеп 2008, 13:30

Четох темата от край до край! Колега ако започнем да говорим за спортни коли има много които са много солени цени, и са непосилни за повечето от нас. Говоря за коли от класа на Ферари и Ламборгини. Тука ставаше въпрос за 20-та на БМВ и тука не се говори само за спортно изпълнение но и за конфорт при шофиране и удоволствие от карането. В този форум всички са заразени от вируса наречен БМВ. Дали ще е дву литров или четири или пет си е БМВ. Дали ще е Алпина или ///М си е БМВ. Без да се обиждаш аз не харесвам алфите и фиатите и за тва няма да се кача или да карам че дори да е 1500 коня. Аз съм фен на БМВ и го карам заради кефа и удоволствито, карал съм много коли дори и чисто нови, но такова удоволстви от шофирането ми го предава само БМВ. Може 20-та да не взима алфи и астри на 400 метра но това няма значение.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 12 Сеп 2008, 13:38

Kregec написа:В този форум всички са заразени от вируса наречен БМВ. Дали ще е дву литров или четири или пет си е БМВ. Дали ще е Алпина или ///М си е БМВ. Без да се обиждаш аз не харесвам алфите и фиатите и за тва няма да се кача или да карам че дори да е 1500 коня. Аз съм фен на БМВ и го карам заради кефа и удоволствито, карал съм много коли дори и чисто нови, но такова удоволстви от шофирането ми го предава само БМВ. Може 20-та да не взима алфи и астри на 400 метра но това няма значение.

Не се обиждам, по-горе също съм го казал. Всеки си има вкус.
Но не смяташ ли, че е глупаво да отричаш качествата на нещо, което не си опитал? 8)
Той и Хемингуей го е казал: "Няма проблем да пропускаш, стига да знаеш какво пропускаш". ;)
Да си фен на нещо е хубаво, но да си затваряш очите и да казваш, че друго не съществува - ами най-малкото е наивно.
Да те питам, ти колко коли и какви марки си карал, освен BMW? :)

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 12 Сеп 2008, 13:45

Първо да кажа, че се чувствам ощетен донякъде, щото не съм се качил на БМВ от друга марка, та не мога да се прехласна чак толкова.

Верно 3-та серия е36 са с една класа над преките си конкуренти от онези времена и това може да се види и разбере при пряко сравнение на една 13 годишна кола като моята с 10-12 годишен голф или астра. Говоря за качество на материалите на вътрешното обзавеждане, актуалност на дизайна и други подобни критерии. Наскоро карах Фиат Браво от 97-ма, като го гледаш отвън - прилична кола. Двигателят 1.8, 16 клапана, т.е. не очаквах някаква кой знае каква разлика от моето 318is. Да ама не - возията като на лада седмица - караш си, колата ходи нанякъде, а във волана - нищо не усещаш...седи мек като дроб в ръцете ти. Натиснеш газта да ускориш, няма никой...скоростите дъъъълги, не можеш да разбереш как се вкарва тая кола в обороти...пластмасата на таблото - все едно с коресилин са я мили, чак се напукала...трагедия. От такава гледна точка - хубави са ни колите...ама чак пък да се каже, че 320 или, че което и да е е36 е едва ли не най-великата кола на земята...на това му викат религиозен фанатизъм...

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 12 Сеп 2008, 13:54

someone написа:Първо да кажа, че се чувствам ощетен донякъде, щото не съм се качил на БМВ от друга марка, та не мога да се прехласна чак толкова.

Верно 3-та серия е36 са с една класа над преките си конкуренти от онези времена и това може да се види и разбере при пряко сравнение на една 13 годишна кола като моята с 10-12 годишен голф или астра. Говоря за качество на материалите на вътрешното обзавеждане, актуалност на дизайна и други подобни критерии. Наскоро карах Фиат Браво от 97-ма, като го гледаш отвън - прилична кола. Двигателят 1.8, 16 клапана, т.е. не очаквах някаква кой знае каква разлика от моето 318is. Да ама не - возията като на лада седмица - караш си, колата ходи нанякъде, а във волана - нищо не усещаш...седи мек като дроб в ръцете ти. Натиснеш газта да ускориш, няма никой...скоростите дъъъълги, не можеш да разбереш как се вкарва тая кола в обороти...пластмасата на таблото - все едно с коресилин са я мили, чак се напукала...трагедия. От такава гледна точка - хубави са ни колите...ама чак пък да се каже, че 320 или, че което и да е е36 е едва ли не най-великата кола на земята...на това му викат религиозен фанатизъм...

Колега, стискам ти ръка!!! Само седя тук и гледам как фанатиците хранят горкото момче, което между другото се изказа много точно!

Моето мнение по темата е, че да говориш за 320 като за спортен автомобил...е смешно! Комфортен със спортен дух - да! Не си го приказвам ей така, колкото да не заспя! Достатъчно време съм карал Е46 320и преди да я пусна на пазара. Е, тая кола не вървеше като за 150 коня...може би, защото се качих на нея от Хонда, която беше с 30 коня по-мощна (знам сега как ще почнете да пищите, ама японеца знае как се правят коли). Не ме разбирайте погрешно - сега просто събирам пари за ново БМВ :) Но 3-та серия съм карал буквално целия диапазон на двигатели (вкл. Е46 М3) и лично за мен 3-ката почва да върви от 2.3 нагоре. 2-литровия мотор просто не може да ме впечатли. Да не говорим, че на е36 купе 318ис според мен върви повече от 320...лично мнение! 320-ката е добре, но не е спортен автомобил от нисък клас! Кажете го това за 325,328,330, но не и за 320! И недейте да му налитате така на Фиър, че после защо всички ни мислели за фанатици!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Rijo » 12 Сеп 2008, 14:04

someone написа:Верно 3-та серия е36 са с една класа над преките си конкуренти от онези времена и това може да се види и разбере при пряко сравнение на една 13 годишна кола като моята с 10-12 годишен голф или астра. Говоря за качество на материалите на вътрешното обзавеждане, актуалност на дизайна и други подобни критерии.

Сравни им цените ... Това е да се учудиш, че всичко в Дачиите, дето са по 18к е пластмаса ...
Като си купувах кола търсех Голф, защото това мога да си позволя откъм потдръжка. Седнах в една Е36ца, ей така, за да видя как е ... останах без думи - наместваш си седалката за две секунди и имаш усещането, че тази кола е правена за теб. После родителското тяло взе един туринг, който търкалям от време на време. Колкото и да си харесвам ГоУфа, не мога да си крвя душата, БМВ си е БМВ ...
Fear написа:А под "голфаджия", да се разбира човек, който е олигофрен зад волана, а не че кара Голф. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е34 М50Б20
Мечтае да кара: М....power

Мнение от Kregec » 12 Сеп 2008, 14:11

Колега Fear преди работех в Рено, Нисан и Дачия и съм карал абсолютно всичко като модели което можеш да се сетиш. След това отидох в Мерцедес там съм карал почти всичко както на мерцедес така и на Доч и Краислер и Митсюбиши, говоря за представителите в Бургас. Защотото там съм живял повече от 10 години. Карал съм и опели и фиати и не ме кефят. Когато съм бил на озложния на автомобили съм имал удовоствието да карам и последните модели на Ауди, Пежо и Мазда, Алфа и тн. И самата возия на Алфата не ми харес дори и нова. Не се хфаля не искам така да се приема просто ти отговарям на въпроса. По въпроса с БМВ просто съм фен на марката от дете и за това карам такова. Не казвам че Е36 на БМВ е наи- великия модел на всички времена и не го твърдя. Но във този клас автомобили лично аз мисля че Е36 като дизаин и издържливост на части и ламарини са наи добре. Ето една статистика:
На френските автомобили едно от слабите места е окачвабето казвам го защото бащата има рено и съм го карал многократно.
На опела са ламарините, фолксавагена вози като москвич, за ауди нямам наблюдения.
Това е мое наблюдение и не ангажирам никои с него.
Дори и последните модели на това което казах не може да се доближи по класа с БМВ и Мерцедес и можеби Ауди.
Тука говоря за конфорт.
За бързина и ускорение въпроса е друг. Така че за един масов автомобил като Е36 или Е46 последно време няма място за сравнение от страна на комфорт и удовоствие.
Пак казвам това е мое лично мнение и не ангажирам никои с него!

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории