Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Re: Случки на пътя

Мнение от lowrider » 12 Май 2011, 12:14

От тази история поуки много, ти гледай поне една да ти влезе в кратуната и като вземеш книжка да не повтаряш грешките на приятелите си :yes:
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лада 2101
Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!

Мнение от integrale4life » 12 Май 2011, 18:38

Извинявам се за двойния коментар, но точко, когато бях написал всичко това и ми прекъсна интернета и си помислих, че не се е изпратило. Та се наложи да дам назад и copy/paste и в "нов текстов документ". И да, извадих си доста поуки. Най-важните са:
- Винаги тръгване на зелено.
- Никога прекалено силна музика.
- Никакво спонсориране на ченгета за банкети. Ако ще е наказание - ще се изтърпи цялото :D
Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E90

Мнение от alex0001 » 31 Май 2011, 9:31

В четвъртак се прибирам от София към Русе.На прав участък от пътя гледам как един шофьор на автобус започва да изпреварва ТИР.Беше надалеч викам си ОК ще има време да го изпревари, но все пак си махам крака от газта.Продължавам да се движа по инерция, ноо автобуса не може да изпревари ТИР-а.Вече се приближаваме, оня с автобуса почва да ми светка.Аз спирам най-вдясно на пътното платно.СПИРАМ!Стоях спрял към 10 секунди, за да могат да се изпреварят тия.Автобусът беше на Юнион-Ивкони.Ситуацията не беше някаква супер екстремна, ноо такова нещо до сега не ми се беше случвало - да те принудят да спреш насред пътя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 31 Май 2011, 10:17

alex0001 написа:В четвъртак се прибирам от София към Русе.На прав участък от пътя гледам как един шофьор на автобус започва да изпреварва ТИР.Беше надалеч викам си ОК ще има време да го изпревари, но все пак си махам крака от газта.Продължавам да се движа по инерция, ноо автобуса не може да изпревари ТИР-а.Вече се приближаваме, оня с автобуса почва да ми светка.Аз спирам най-вдясно на пътното платно.СПИРАМ!Стоях спрял към 10 секунди, за да могат да се изпреварят тия.Автобусът беше на Юнион-Ивкони.Ситуацията не беше някаква супер екстремна, ноо такова нещо до сега не ми се беше случвало - да те принудят да спреш насред пътя.

тоя с тира що не е пуснал газта не ми е ясно :dunno: ебати копелетата
www.bmwпрофесори-bg.net

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 02 Юни 2011, 17:39

Аз и доста истории съм слушал за тези от Юнион Ивкони как карали пияни но дали са верни....
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 04 Юни 2011, 12:01

b0bituy написа:Аз и доста истории съм слушал за тези от Юнион Ивкони как карали пияни но дали са верни....

Май май са верни. Много некадърни шофьори. Преди няколко дни като пътувах с тях беше ебаси екшъна буквално - то едни изпреварвания, едни скорости, едни спирачки....всички органи ми се разместиха да ги ева у кавалите. С тея съм си казал вече няма да пътувам. Етап/Груп къде са, са най-добре ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 04 Юни 2011, 14:10

Веднъж пътувахме с тази компания Юниън Ивкони и освен че щяха да ни изпотрепят, закъсняхме със 10 часа заради някакви контрабандни цигари които бяха скрили в бронята на автобуса. За пръв път се почувствах като престъпник когато ни законтриха на един паркинг в град Улм и ни разхвърлиха багажа по земята. Ебаси копелетата, бягайте далеч от тази компания :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 05 Юни 2011, 15:47

Много мразя когато някой селянин кара където и да е само на дълги светлини. Важното е на него да му е хубаво а, че заслепява другите не му пука :ranting:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лада 2101
Мечтае да кара: Същата, ама със спирачки
Детайли за колата: BEAMS-а с лошите!

Мнение от integrale4life » 06 Юни 2011, 6:46

И на мен ми се е случвало няколко пъти да пътувам с Union-Ivkoni. Поне мога да се похваля, че автобусите стават, спрямо някои други. Поне аз така го усещам, щото съм висок човек и в някои автобуси просто е адски неудобно да се пътува, щото хем стоиш през цялото време в някакво комплексирано свито положение, хем накрая на пътуването си като пребит. Иначе наистина има някои шофьори на автобуси, които не знаят как наистина се кара автобус. :driving:
Tutun turbon vihellyksen kuulen. Äänellään se mielen kohentaa. Ujellus kuin rajun myrskytuulen. Sitä desibelipellet koittaa ohentaa! Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 06 Юни 2011, 21:44

Аз също бих искал да взема отношение по темата, тъй като всеки ден пътувам по пътя София - Кулата и постоянно се изумявам от техниките на шофиране, практикувани от шофьорите на автобуси и тираджиите. Явно умственият багаж на споменатите шофьори не е достатъчен, за да осъзнаят, че превозват поне 20-30 души и до известна степен отговарят за живота им. Аз лично съм ставал свидетел на редица екстремни изпреварвания, насмитане на останалите участници в движението, застрашаване живота на превозваните пътници и останалите пътуващи по пътя. Вероятно шофьорите на автобуси и тирове си мислят, че шофират лек автомобил и не могат да направят разлика между габаритите на една кола и един автобус или тир. Освен че предприемат рисковани изпреварвания на забранени участъци, на участъци с намалена видимост, по баири и т.н, последните не спазват нито едно от ограниченията по пътя София - Кулата. През деня най-редовно профучават със 110 км/ч при ограничение 60 км/ч. Но това не е нищо... Още по-страшно е положението с румънските тирове и автобуси. Доскоро си мислех, че имат някакво ограничение на скоростта, но явно съм се лъгал. Онази вечер пътувах от София за Дупница. Беше късно и почти нямаше трафик по пътя. Карах с около 100-110 и в далечината напред забелязах че се движи нещо с големи габарити. Предположих, че е автобус или тир. Увечичих скоростта са 130, при което много трудно застигнах автобуса. Пред него караше румънски тир, а автобусът беше румънски, с ремарке. Мисля, че не бяха натоварени много, защото дори на баирите поддържаха изключително високи скорости за превозно средство с техните параметри, а именно 130 км/ч. Аз карах зад тях с около 120-125 и не можех да ги изпреваря, така че по това съдя че те са били с поне 130. Не след дълго последва ограничение на скоростта 60 км/ч. Лек автомобил, движещ се пред тях имаше "неблагоразумието" да намали на 80-90 км/ч, при което беше брутално осветен с дълги фарове и освиркан от тира и автобуса, които направо го прелетяха и продължиха напред. Мисля, че такова поведение просто е недопустимо. Следващият път ще снимам с ГСМ и ще кача клипа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 '97

Мнение от motg » 07 Юни 2011, 23:57

Ако ви се гледат малоумни изпълнения на професионалните шофьори, ела те в София. В натоварени дни автобусите ''83'' и ''11'', в посока бул.Сливница по Константин Величков, редовно заобикалят колите по трамвайните релси (веднъж и през насрещните) и то при положение, че ще спират след кръстовището. :kuku:
Да не споменаваме некоректното им отношение из целия град. :bang:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Юни 2011, 13:47

^ Абе така е, ама тея точно шофьори от градския ядат и дебелите глоби като закъснеят. Да не говорим, че точно 11 и 83 имат едни от най-дългите маршрути в София. И накрая като ти се събере да дадеш 15-20% от заплатата в глоби заради тея задръствания и ти ще почнеш да правиш тея безумици. Освен тва останалите участници по никакъв начин не толелират коли на градския транспорт, всеки гледа да се шмугне ако може пред рейса (включително и аз понякога инстинктивно гледам да мина пред него, да не чакам) и то се натрупва лека полека закъснението и накрая като му падне пердето на шоферчето и гледай какво става...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 08 Юни 2011, 14:34

имам един запис от пътуването ми към кулата, карах след един ненормален шофьор на бус, който щеше да сгази един човек на зебрата и изпреварваше навсякъде без никва видимост, тия дни ще го кача клипчето да гледате за къв идиот иде реч
www.bmwпрофесори-bg.net

Потребител
Аватар
Кара: байка на кантари..
Мечтае да кара: E30 Touring, BMW E36 coupe.

Мнение от WENCY- » 08 Юни 2011, 14:41

benzin написа:имам един запис от пътуването ми към кулата, карах след един ненормален шофьор на бус, който щеше да сгази един човек на зебрата и изпреварваше навсякъде без никва видимост, тия дни ще го кача клипчето да гледате за къв идиот иде реч

Давай качвай, да го видим! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 11 Юни 2011, 18:47

Айде и аз да се оплача от "Колега".Вчера следобед(18:00-18:30) си карам в София,по ул.Йоаким Кърчовски (абе тясна двупосочна уличка с 3-4 преки),съответно си има движение,коли,пешеходци щъкат и както си карам от колоната в насрещното на 10 метра от мен срещу мен изхвърча лилаво Е39 М5 с киселогледащ гъзар вътре,държащ волана стил "ГТИ",който въобще не се притеснява от това,че аз съм на 10 метра от него с 2 тона Волво комби.Естествено с всичка сила на кучките (добре,че спира тоя танкер)заковавам се.Пича с Е39ката въобще не ебава да намалява,настъпва си,със засилка се набива пред колата до него и се завира в няква пряка все едно кара в 4 през нощта и на улицата няма никой.Аз си седя и си мисля как ако не бях спрял тоя киселяк щеше да има да си събира М5цата в пликче,въпреки че в неговите представи сигурно е най-великия шофьор,който винаги избягва опасните ситуации и нищо не може да го спре.Ама другия път вместо кола със спирачки и адекватен човек вътре срещу него може да има дърво,което едва ли ще му направи път,щото е с М5.Та така,поздрави на колегата,ако влиза тук и чете,в което се съмнявам.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории