Този път ми се размина на косъм...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Този път ми се размина на косъм...

Мнение от X-citer » 16 Яну 2004, 15:29

Както повечето от вас вече знаят, на Иванов ден след шумно и бурно празнуване, катастрофирах с двама мои приятели. Мислех да не пускам тази гадна тема, но реших че колкото и да си говорим, че ще караме леко и разумно, докато не преживеем такъв ужас(не го пожелавам на никой!) едва ли ще се връзумим!
Ето и историята:
След дискотека (около 04:00 часа) тръгнахме към кв. "Хаджи Димитър" при едни девойки. Пътувахме с Е36 318ис купе. Момчето наскоро си го беше взело и още не му се беше нарадвал. Движехме се по бул."Дондуков" и забелязах че се движиме с доста над позволената скорост, а от долу беше много заледено. Направих забележка на шофиора за скоростта, но той не ме послуша. Стигнахме до моста "Чавдар" и точно преди да се качим погледнах километража. Показваше 160 км/ч. Тогава викнах силно , че с тази скорост няма да успеем да влезем в завоя на тази поледица. Момчето се поколеба за секунда, но вече беше късно за каквато и да е реакция от негова страна... Колата поднесе и тръгна на една страна. С очите си видях как с бясна скорост връхлитахме върху един стълб, който всеки момент щеше да се вреже в моята врата и да ме остави на място. Застинах на място и стиснах зъби. Последва зверски удар, за мой късмет на около 50 см от моята врата. След това се ударихме във втори стълб, обрахме предпазните мантинели и от двете страни на моста. Извадихме невероятен късмет, че не паднахме от моста. Аз седях на онова "хубавото" място до шофиора, наричано не напразно "мястото на мъртвеца". От удара в първия стълб счупих страничното стъкло с глава, след това с тяло избих таблото и пак с глава направих опит да пробия дупка и в предното стъкло...След няколко кошмарни секунди колата(или поне остатъците от нея) спря. Бях в полусъзнание от ударите в главата и чувах само фученето на парата. В следващия момент обаче усетих мирис на бензин и се окопитих набързо. Помогнах на момчето което седеше зад мен да излезе и се дръпнахме от колата за да не стане по-голяма беля.
Бяхме изпаднали в шок и отратихме линейката без да позволим на лекарите да ни прегледат. Двете момчета се оттърваха само с натъртвания и няколко порезни рани. Аз за съжаление не извадих такъв късмет... От удара в таблото съм изпокъсал мускулни връзки, минискус и де що има в коляното и в момента се придвижвам с патерици. Имам комоцио и не ми дават да ставам от леглото(не че не ставам де :lol: ) Множеството хематоми и кръвонасядания по тялото въобще не ги броя..... абе УЖАС!!!!
Определено след този инцидент коренно ще се промени поведението ми на пътя, защото доста се поизплаших. Радвам се че останахме живи,защото осъзнах колко лесно човек може да изгуби живота си за секунда, при мен бяха решаващи няколкото сантиметра на които стълба влезе в колата...

П.С. Искам да изкажа специални благодарности на Асен_Х и приятелят му Дани, който веднага се отзоваха на обаждането ми.
Изображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 16 Яну 2004, 15:41

Добре, че те живи!!! От разказа ти звучи адски страшно. Дано приятелят ти си е взел поука след този случай, защото по този начин застрашава не само своя живот, ами на пътниците в колата и случайните минувачи... За съжаление аз се поучих по същия начин. След като преди може би година влязох в локалното преди Плиска ( на спирките на тролеите ) със 120км/ч при положение, че валеше дъжд. В колата бяха приятелката ми Сави и нейната най-добра приятелка. Разбих се в един бордюр на сантиметри от дърво, стълб, бетонна кофа и куп коли... След този момент карам изключително вниманително на дъжд и лед и рядко вдигам повече от 60км/ч. Дано други хора се поучат от тези ни истории и не им се случва да ги изживяват лично :!: Не трябва да се влияем от това, че колата е бърза и забравяйки се да застрашаваме себе си и околните. Оздравявай бързо :D

ПП> Остана ли нещо от колата?
Изображение
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 16 Яну 2004, 15:50

Колата е тотална щета. Имам и снимки на остатъците от колата, но са много голями и не мога да ги кача. Ще дам диска на Асен и той ще ги качи като ги смали.
Последна промяна X-citer на 16 Яну 2004, 21:40, променена общо 2 пъти
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 16 Яну 2004, 15:52

добре е че си жив и на практика нищо ти няма.

поздравявам те за темата- едно защото ти се е изтръгнала от пръстите (знам че е много трудно да се пише за това- знам го от личен опит), друго че ще го прочетат още много от "безсмъртните" тука- барем разберат нещо и те.

живота е крехък. особено на близките около тебе. винаги го помни.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 16 Яну 2004, 15:58

Ужас!
Добре, че сте живи и няма тежки последици - /не че проблемите с коляното не са сериозни, аз имах същите преди време, едвам ме оправиха/.
Изключително глупаво е да рискуваш живота на спътниците си и другите участници в движението. Който иска да се трепе, да ходи на някоя писта! :evil:
Иначе и аз си промених стила на шофиране след един удар - наистина доста лек и с щети само по колата, но това ми даде възможност да помисля какво можеше да стане, ако примерно имаше човек на тротоара, на който се качих тогава /пак на лед с меко казано несъобразена скорост/.
Оправяй се бързо!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 16 Яну 2004, 16:19

Просто немога да повярвам как със 160 Км сте се утървали сравнително здрави!! Найистина сиизвадил голям късмет и съм сигурен, че след като се оправиш (Пожелвалам ти да е по-скоро) ще бъдеш много внимателен със скоростта. Върху което мисля трбвя да се замислиме и всички останали!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 16 Яну 2004, 16:24

Все си мисля, че един човек, който познава колата си знае как тя реагира в дадени ситуации, как се държи на дъжд, лед, сухо време, но явно и под влияние на адреналин, алкохол и всякакви други неща забравяме за тези подробности. Познавам доста хора, които всеки път като излязат с кола на по-лошо време отделят няколко минути да тестват спирачните й възможности и стабилност в тези условия, за да знаят какво да очакват в последствие. Препоръчвам го на всички, които не го практикуват, защото именно по-този начин съм откривал колко грешно съм разсъждавал. Не е толкова заледено или няма проблеми и после отхапвам някой бордюр...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 16 Яну 2004, 17:08

Добре, че сте се разминали с малкото зло!
Иначе почивай сега, че тва комоцио може да ти изиграе лоша шега след време!

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 16 Яну 2004, 18:01

Любо-равдам се на постта ти.
Не ме разбирай погрешно, радвам се, че вече си намерил сили да пишеш за него, още по-важно е, че въобще имаш възможността да пишеш, но най-важното е, че така ще покажеш на другите какво става смао за един миг невнимание.
Мисля, че ще е много пучително Асен да постне ВСИКЧИ ужасаващи снимки.
Радвам се, че все още си сред нас, приятельо :!:
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 16 Яну 2004, 22:43

Радвам се че си се отървал с тази скорост. Моите лични опити показаха че в и 3те ми катастрофи досега имам бърза реакция, но колите (опел аскона - 1 удар и Сеат Ибиза - 2 удара) не могат да спрат със скоросто която карам. Б смисъл че не съм карал толкова бързо, но когато вече виждам катастрофата, натискам педала механично до край!! Няма време да мисля, камоли да напомпвам. Още тогава се зареках че следващата кола ще е със ABS ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Вече голямата скорост я преценявам кога е удачна. Е наистина от адреналин някой път се правят глупости. И аз като зех БМВто, всеки завой беше с вратите напред със 40-70км/ч. Вече не го правя, но знам че ако ми се наложи нещо, ще знам какво да направя. (примерно да бегам от чичковци :cop: :) ) И куп такива - пробвам си колата и нейните възможности когато е уместно. Защото все някога се налага.
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Този път ми се размина на косъм...

Мнение от Penchev » 16 Яну 2004, 23:06

X-citer написа:......

Любо, радвам се че си жив и здрав (в известен смисъл), надявам се всички да прочетат тази тема и да си вземат поука :arrow: голяма част от шофьорите са патили от безрасъдно каране, и след това вече гледат на нещата от друг ъгъл :!: На тези които не са патили, и карат лудо дано да си вземат поука, защото не бива човек да си изграе с късмет-а :arrow: рано или късно той изневерява :idea: И не се знае какъв ще е изхода :arrow: особенно за пасажерите в автомобила :idea:
Аз лично съм преживявал едно ПТП (аз бях шофьора), след което имаше щети само по автомобила, и съм преживявал едно ПТП което коренно ми обърна представите за живота, не карах аз и имах достатъчно време от момента в който колата почна да се търкаля до момента в който спря да ми мине живота на лентата :arrow: оная бързата, и вече гледам с друг поглед на нещата :idea:
Наистина когато карам лудо съм по спокоен от колкото като ме возят лудо, наистина че карам така по някой път :arrow: но не прекалявам или в редките случай когато прекаля го правя с някаква мярка :arrow: макар че и тази мярка може да не е точна :idea:
За това апелирам всеки един от нас, до колкото можем да се ограничаваме от тази пуста подвластност на адреналина и алкохола най-вече (аз никога не карам пил, надявам се всеки един шофьор да осъзнае че това е една огромна предпоставка за ПТП с фатален изход)

П.С. Някой ден като се пооправиш или ако някой има координатите на Любо и се чува с него, можем да наминем да го видим :arrow: много бих искал да разнообразим ежедневието му :arrow: разбира се когато е възможно :!:
Изображение

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Мнение от LandShark » 17 Яну 2004, 0:02

Добре е че си жив! Поздравявам те и за смелостта да пишеш за това! Разказа смятам е от полза за всички нас...

С пожелания за по-бързо възстановяване!

мутра
Аватар

Мнение от Gorby » 17 Яну 2004, 1:17

Защо обаче е нужно да се случи нещо такова, за да
коренно ще се промени поведението ми на пътя

Бързо възстановяване човече.
Изображение
Изображение
Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 17 Яну 2004, 2:36

Иво, от оная ИС-ка нищо не става, вервай ми.

Любо, радвай се че си останал жив брат и направо подскачай, че се размина с малко. Колата беше тотално помляна.

Не знам дали удара е бил със 160 км, защото когато бързах да дойда при тебе заходих към моста в завоя с 80 - 90 и това беше най-бързото с което можех да се движа там..... къде сте ги набрали тез 160 и аз незнам. Недей да се качваш при хора с явна липса на мозък и още повече подпийнали. Който иска да си троши главата - да си я троши сам. Тогава ми идеше да ошамаря тоз твоя приятел заради това, че те подреди в това положение. Не можеш да си представиш колко се зарадвах като те видях, че подскачаш около размазаната баварка жив и здрав. Умната за напред ....с колите .....пиенето ....и жените :twisted:

МАШИНАТА ЗА ЗАБИВКИ
Аватар

Мнение от МАШИНАТА ЗА ЗАБИВКИ » 17 Яну 2004, 11:53

добре е че си жив брато другото се оправя дано на никого не му се случва подобно нещо !!! а моето лично мнение (не ми се сърдете) ама 160км/ч вие луди ли сте бе кажете ми кой нормален човек би карал с 160км/ч в града?!?!?! :roll: :roll: :roll: аз в София повече от 50 не съм вдигал на Околовръстното карам максимум с 80км/ч а на магистралата още не съм се качвал ма повече от 120км/ч никога!!!

Следваща

Назад към Страхотни истории