Късметлии ли сме, че имаме БМВ в България и докога?
Модератори: mitaka7, Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Късметлии ли сме, че имаме БМВ в България и докога?
Някой ще ми каже - какви са тези глупости, в България да караш и поддържаш БМВ си е направо mission impossible. Да, това е така, но не за това искам да ви разказвам. Става въпрос за свободата да си караш БМВ-то , която например в Англия не мога да я забележа.
Първо - улиците им са страшно тесни. Освен това, хората няма къде да спрат и спират на пътя, като така още повече задръстват пейзажа. Тоест през деня - абсурд да караш бързо - стоиш по часове в задръстванията и кибичиш. Но както и да е, това го има и в София. Това, обаче, което го няма в София са гадните, разположени на всеки 30-50м камери! Каквито изяви и да правиш, винаги знаеш, че имаш уредена "публика" и видеозаснемане :-)
По магистралите на много места има фотоапаратчета, а и много куки дебнат. А глобите са солени, взимат яко точки от талона, а с почерпката на служителите на КАТ - се сещате как е в Европа.
Остава въпроса - дали наистина сме богопомазани с неуредените пътища, бедната държава и корумпираните полицаи, или предпочитаме да живеем по правилата, където е по-спокойно и всяко покачване на газта над 3000 оборота се посреща като смела изява?
ПС. Тук язък им за супер подготовката за водачи на МПС, язък им за винаги работещите светофари, язък и за строгите скоростни ограничения - пак се праскат и блъскат като съзтезател в дърво. Може би причината е, че има много жени зад волана?
Първо - улиците им са страшно тесни. Освен това, хората няма къде да спрат и спират на пътя, като така още повече задръстват пейзажа. Тоест през деня - абсурд да караш бързо - стоиш по часове в задръстванията и кибичиш. Но както и да е, това го има и в София. Това, обаче, което го няма в София са гадните, разположени на всеки 30-50м камери! Каквито изяви и да правиш, винаги знаеш, че имаш уредена "публика" и видеозаснемане :-)
По магистралите на много места има фотоапаратчета, а и много куки дебнат. А глобите са солени, взимат яко точки от талона, а с почерпката на служителите на КАТ - се сещате как е в Европа.
Остава въпроса - дали наистина сме богопомазани с неуредените пътища, бедната държава и корумпираните полицаи, или предпочитаме да живеем по правилата, където е по-спокойно и всяко покачване на газта над 3000 оборота се посреща като смела изява?
ПС. Тук язък им за супер подготовката за водачи на МПС, язък им за винаги работещите светофари, язък и за строгите скоростни ограничения - пак се праскат и блъскат като съзтезател в дърво. Може би причината е, че има много жени зад волана?
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Да ти кажа аз прав си. Тука не осъзнаваме май в какъв Рай живеем. Трошим си колите, но поне имаме свободата да си правим едва ли не каквото искаме. С радари за 30лв. хващаме бедните ни полицаи
Оплакваме се, че са подкупни копелета, но им даваме, защото и на нас ни е далавера. В България понятията "Ад" и "Рай" се обединяват в едно - "Анархия". Аз лично не искам да живея другаде. Поне тук разполагам с повече от свобода
Верно доста неща куцат, но се оправяме. Ще оправят някой ден всичко, но тогава ще ни стегне шапката 

Re: Късметлии ли сме, че имаме БМВ в България и докога?
Alpina написа:Може би причината е, че има много жени зад волана?
Мисля, че наистина това е причината

- Борката3000
- Потребител
-
кой е този Дончев бе хора?
аче има пари ясно, ама кой е този/
Карай бавно, за да стигнеш на време!!!
Преди 7-8 месеца докато работех в една компютърна фирма от столична община ни поискаха оферта за 500 камери за външен монтаж точно за тази цел ,само че нали сме в БГ купиха 1 и парите за останалите изчезнаха. Камерата ни накараха да я сложим на 3ет на сградата на кметството (Московска 33) и да я напрам web-cam
и може да видите на www.sofia.bg
Но ще бъдат въведени такива неща. :x
и може да видите на www.sofia.bg
Но ще бъдат въведени такива неща. :x
- [FF]GODFLESH
- ентусиаст
-
Alpina написа: Това, обаче, което го няма в София са гадните, разположени на всеки 30-50м камери!
По дискавъри гледах че Лондон бил града с наи ммого камери за следене в света.Цели 500000

На мен ми се струва, че въпреки солените глоби, камерите и ограниченията на Запад си е по-добре
Бях наскоро по работа в Холандия и се накефих как карат там - в града никой не "спортува", обаче по извън-градските пътища можеш да караш доста бързо, а пътищата са супер.
Кефи ме, че когато има задръстване на магистралата, никой не минава в аварийната лента - въпрос на манталитет, а не на глобата. Кефи ме също и че няма маршрутки
и бесни бакшиши и, че хората не се прескачат по светофарите, не се засичат и не си налитат на бой
.
Е, проблема с паркирането си остава, но пак не е както тука... Не знам на колко от вас ви се налага да паркират баш в центъра (Витошка и шибаните и пресечки), но при мен е ужас и борба на живот и смърт да паркирам близо до офиса! Дотолкова са "запазени" местата за паркиране, че целия център е "заплют"
, даже в петъка след като паркирах на един ъгъл, намерих под чистачката надписче с хубаво послание
, но за моя най-голяма радост
разбрах от кой е и днес ще го посетиме да обясни какво е имал предвид
.
А иначе, за жалост не след дълго и в България ще навлезат камерите и солените глоби от Запада и ще стане още по-голяма лудницата и ни така, ни иначе
.

Кефи ме, че когато има задръстване на магистралата, никой не минава в аварийната лента - въпрос на манталитет, а не на глобата. Кефи ме също и че няма маршрутки

Е, проблема с паркирането си остава, но пак не е както тука... Не знам на колко от вас ви се налага да паркират баш в центъра (Витошка и шибаните и пресечки), но при мен е ужас и борба на живот и смърт да паркирам близо до офиса! Дотолкова са "запазени" местата за паркиране, че целия център е "заплют"

А иначе, за жалост не след дълго и в България ще навлезат камерите и солените глоби от Запада и ще стане още по-голяма лудницата и ни така, ни иначе

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Алпина ех тази славна Англия
Спомням си аз как по Централната емисия новини на БиБиСи дават как в пиковите часове сутрин и следобед някъкви коли минават през червените зони на рейсовете
И камерката си ги снима и вечерта ХОП по ТиВиТо
Ай ходи се жалвай после
Няма спасение даже съседите ти сигурно знаят че си нарушил правилата
По въпроса със жените и катастрофите
На едни момичета хазяйката им караше Е34 535и автоматик
Лелеее тая кола сигурно умира от кеф като излезе на магистралата
иначе женицата пърр 30 мили и тва е
А пък мойта беше по рейсърска натура
Голф III GTI и на кръстовищата първа яко цедка и пак закотвя на 30мили
е обаче един път така се позасилихме че след яката газ последваха ЯКИ спирачки
от тогава запомних КОЛАНА винаги
и затова си мисля че се лашкат здраво по крастовищата
газ да изнесе обаче пък там някъде някой си спрял :ek: и БАМ
П.С.един приятел сега е в Америка и си бил купил няква Тойта и прескачал всякви американски кошници щото онея ги било страх да карат над лимита
е тва е направо Българска му работа :mha:

По въпроса със жените и катастрофите

П.С.един приятел сега е в Америка и си бил купил няква Тойта и прескачал всякви американски кошници щото онея ги било страх да карат над лимита

tsvet40 - ПОДКУП А куршум от Магнум 40ти калибър в 10ката
ШШ тея американци са луди бре
вика фриийз и само да трепнеш може да ти надупчи Г-то с олово без да му мигне окото
Така че при тях думата Подкуп е доста мръсна макар че неможе да я няма
но щом даваш подкуп значи не ти е чиста работата
То затова май само на Балканите и бившите соц страни има яко корупция иначе другаде заплатките си им стигат

То затова май само на Балканите и бившите соц страни има яко корупция иначе другаде заплатките си им стигат

Наскоро прочетох в един вестник каква заплата взима в Англия шефа на местното РПУ - ще се опиташ ли да си представиш ? Ами става въпрос за сума в интервала 130 000 - 200 000 лири на година.
Е, представи си , при положение, че средната годишна заплата е около 15 000, за какъв подкуп може да става въпрос? За какви пари шеф би си рискувал работата и кариерата?
Искам да кажа, че ако в БГ служителите на реда са високо платени, никой не би си рискувал работата за некви 50,100 дори и 200 лева...
Е, представи си , при положение, че средната годишна заплата е около 15 000, за какъв подкуп може да става въпрос? За какви пари шеф би си рискувал работата и кариерата?
Искам да кажа, че ако в БГ служителите на реда са високо платени, никой не би си рискувал работата за некви 50,100 дори и 200 лева...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2