Късметлии ли сме, че имаме БМВ в България и докога?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Късметлии ли сме, че имаме БМВ в България и докога?

Мнение от Alpina » 20 Юни 2003, 19:14

Някой ще ми каже - какви са тези глупости, в България да караш и поддържаш БМВ си е направо mission impossible. Да, това е така, но не за това искам да ви разказвам. Става въпрос за свободата да си караш БМВ-то , която например в Англия не мога да я забележа.

Първо - улиците им са страшно тесни. Освен това, хората няма къде да спрат и спират на пътя, като така още повече задръстват пейзажа. Тоест през деня - абсурд да караш бързо - стоиш по часове в задръстванията и кибичиш. Но както и да е, това го има и в София. Това, обаче, което го няма в София са гадните, разположени на всеки 30-50м камери! Каквито изяви и да правиш, винаги знаеш, че имаш уредена "публика" и видеозаснемане :-)
По магистралите на много места има фотоапаратчета, а и много куки дебнат. А глобите са солени, взимат яко точки от талона, а с почерпката на служителите на КАТ - се сещате как е в Европа.

Остава въпроса - дали наистина сме богопомазани с неуредените пътища, бедната държава и корумпираните полицаи, или предпочитаме да живеем по правилата, където е по-спокойно и всяко покачване на газта над 3000 оборота се посреща като смела изява?

ПС. Тук язък им за супер подготовката за водачи на МПС, язък им за винаги работещите светофари, язък и за строгите скоростни ограничения - пак се праскат и блъскат като съзтезател в дърво. Може би причината е, че има много жени зад волана?

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 20 Юни 2003, 21:12

Да ти кажа аз прав си. Тука не осъзнаваме май в какъв Рай живеем. Трошим си колите, но поне имаме свободата да си правим едва ли не каквото искаме. С радари за 30лв. хващаме бедните ни полицаи :) Оплакваме се, че са подкупни копелета, но им даваме, защото и на нас ни е далавера. В България понятията "Ад" и "Рай" се обединяват в едно - "Анархия". Аз лично не искам да живея другаде. Поне тук разполагам с повече от свобода :) Верно доста неща куцат, но се оправяме. Ще оправят някой ден всичко, но тогава ще ни стегне шапката :?
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Късметлии ли сме, че имаме БМВ в България и докога?

Мнение от Bobby » 20 Юни 2003, 21:18

Alpina написа:Може би причината е, че има много жени зад волана?

Мисля, че наистина това е причината :lol: , колкото до сфетофарите и ограниченията, то и тука си ги има, само дето няма камери, което според мен си е въпрос на време, а и полицаите работят като в петък след обед, така че, според мен сме си късметлии.

Потребител
Аватар

кой е този Дончев бе хора?

Мнение от Борката3000 » 20 Юни 2003, 22:19

аче има пари ясно, ама кой е този/
Карай бавно, за да стигнеш на време!!!

Потребител
Аватар

Мнение от Vency » 21 Юни 2003, 8:22

Преди 7-8 месеца докато работех в една компютърна фирма от столична община ни поискаха оферта за 500 камери за външен монтаж точно за тази цел ,само че нали сме в БГ купиха 1 и парите за останалите изчезнаха. Камерата ни накараха да я сложим на 3ет на сградата на кметството (Московска 33) и да я напрам web-cam
и може да видите на www.sofia.bg

Но ще бъдат въведени такива неща. :x

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 21 Юни 2003, 11:18

Alpina написа: Това, обаче, което го няма в София са гадните, разположени на всеки 30-50м камери!

По дискавъри гледах че Лондон бил града с наи ммого камери за следене в света.Цели 500000 :shock:

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 21 Юни 2003, 12:55

Да бе, не можеш да пръцнеш без да те забележат.

Ама странното е, че пак трудно откриват бандити и убийци. Докато например в Москва няма камери, ама всичко се знае къде какво става :-)

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 22 Юни 2003, 15:00

Проблема според мен е съвсем друг!!!
Има едно мнение че в България законите са направени за приложение в идеална среда. Което ще рече че са съставени за идеално честни хора :shock: :lol:
Малко странно а :? :roll:
Изглежда доста неприложимо за нашата държавица, като се има предвид какъв е манталитета на 90% от българите :wink: :evil:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 22 Юни 2003, 19:49

Alpina написа: Докато например в Москва няма камери, ама всичко се знае къде какво става :-)

.. те не са преставали да бъдат полицейска държава ;)

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 23 Юни 2003, 9:07

На мен ми се струва, че въпреки солените глоби, камерите и ограниченията на Запад си е по-добре :!: Бях наскоро по работа в Холандия и се накефих как карат там - в града никой не "спортува", обаче по извън-градските пътища можеш да караш доста бързо, а пътищата са супер.

Кефи ме, че когато има задръстване на магистралата, никой не минава в аварийната лента - въпрос на манталитет, а не на глобата. Кефи ме също и че няма маршрутки :lol: и бесни бакшиши и, че хората не се прескачат по светофарите, не се засичат и не си налитат на бой :lol:.

Е, проблема с паркирането си остава, но пак не е както тука... Не знам на колко от вас ви се налага да паркират баш в центъра (Витошка и шибаните и пресечки), но при мен е ужас и борба на живот и смърт да паркирам близо до офиса! Дотолкова са "запазени" местата за паркиране, че целия център е "заплют" :lol:, даже в петъка след като паркирах на един ъгъл, намерих под чистачката надписче с хубаво послание :shock:, но за моя най-голяма радост :lol: разбрах от кой е и днес ще го посетиме да обясни какво е имал предвид :box: :twisted: :lol: 8).

А иначе, за жалост не след дълго и в България ще навлезат камерите и солените глоби от Запада и ще стане още по-голяма лудницата и ни така, ни иначе :roll:.

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 23 Юни 2003, 9:49

Какво писание? :) :) :)
Изображение
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 08 Юли 2003, 12:08

Алпина ех тази славна Англия :lol: Спомням си аз как по Централната емисия новини на БиБиСи дават как в пиковите часове сутрин и следобед някъкви коли минават през червените зони на рейсовете :!: И камерката си ги снима и вечерта ХОП по ТиВиТо 8) Ай ходи се жалвай после :arrow: Няма спасение даже съседите ти сигурно знаят че си нарушил правилата :?
По въпроса със жените и катастрофите :arrow: На едни момичета хазяйката им караше Е34 535и автоматик :arrow: Лелеее тая кола сигурно умира от кеф като излезе на магистралата :arrow: иначе женицата пърр 30 мили и тва е :lol: А пък мойта беше по рейсърска натура :arrow: Голф III GTI и на кръстовищата първа яко цедка и пак закотвя на 30мили :bcry: е обаче един път така се позасилихме че след яката газ последваха ЯКИ спирачки :arrow: от тогава запомних КОЛАНА винаги :yes: и затова си мисля че се лашкат здраво по крастовищата :arrow: газ да изнесе обаче пък там някъде някой си спрял :ek: и БАМ
П.С.един приятел сега е в Америка и си бил купил няква Тойта и прескачал всякви американски кошници щото онея ги било страх да карат над лимита :arrow: е тва е направо Българска му работа :mha:

ентусиаст
Аватар

Мнение от tsvet40 » 08 Юли 2003, 12:48

То с САЩ и затвор има за превишена скорост... А и предполагам полицаите не са толкова подкупни като тук :oops:

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 08 Юли 2003, 13:25

tsvet40 - ПОДКУП А куршум от Магнум 40ти калибър в 10ката :?: :?: ШШ тея американци са луди бре :arrow: вика фриийз и само да трепнеш може да ти надупчи Г-то с олово без да му мигне окото :!: Така че при тях думата Подкуп е доста мръсна макар че неможе да я няма :arrow: но щом даваш подкуп значи не ти е чиста работата :!:
То затова май само на Балканите и бившите соц страни има яко корупция иначе другаде заплатките си им стигат :wink:

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 08 Юли 2003, 13:51

Наскоро прочетох в един вестник каква заплата взима в Англия шефа на местното РПУ - ще се опиташ ли да си представиш ? Ами става въпрос за сума в интервала 130 000 - 200 000 лири на година.

Е, представи си , при положение, че средната годишна заплата е около 15 000, за какъв подкуп може да става въпрос? За какви пари шеф би си рискувал работата и кариерата?

Искам да кажа, че ако в БГ служителите на реда са високо платени, никой не би си рискувал работата за некви 50,100 дори и 200 лева...

Следваща

Назад към Страхотни истории