Танц на прасета...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
-
- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
Танц на прасета...
Още ми треперят ръчичките след вчерашните изпълнения...
Карах си аз между Birmingham и London по М40 с още едно приятелче. Колата стоеше като на релси, 5 литровия V8 бумтеше равномерно на 3000об/мин, километражът беше залепнал на 100 мили, а аз се бях изтегнал в кожените седалки, слушайки Кармен от Бизе.
Леко изнасяне в бързата лента, сигнал с мигача, бърз поглед към инструментното табло който ме уверява, че налягането на маслото е 5 бара и че охладителната система работи добре, отново сигнал с мигача и изпреварването е завършило. Голямата акула плуваше мързеливо и довлно в автомобилния океан...
Изведнъж спокойствието в царството на акулата беше нарушено - Honda Civic и Volvo S40 си играеха на рацери...
Педалът на гнева потъна с около два сантиметра и мърморенето на мотора прерастна във рев. Скоростомерът подскочи към 115мили и голямата риба се изравни с произведението на Японското икономическо чудо. Погледът на тийнеджъра шофьор казваше всичко. Още два сантиметра надолу на педала и акулата беше далеч напред...
Почти си помислих, че мога да се отпусна и да включа автопилота, когато забелязах жабешката физиономия с два кръгли фара на моето любимо Porsche 911 -Porsche 964 Carrera 2 да се приближава със скорост доста по-голяма от разрешената по магистралите на Нейно Величество Кралица Елизабет II (70мили/час = 112км/ч) в огледалата.
Carrera-та се изравни с мен и бях удостоен с въпросителен поглед.
Отговорът беше даден по категоричен начин - двойно амбрииране, 4-та скорост и педала на газта беше забит в пода. Ревът се усили във неистов вой, 8-те бутала хвърчаха нагоре надолу из цилиндрите, 16-те клапана едвам смогваха да се отварят и затварят, оборотомерът наближаваше 6100. Carrera-та беше плътно до мен. 4-та на 5-та и газта обратно в пода...
УЖАС! Скоростомерът показва 160мили в час и 964-ката не се отказва. Бавничко дръпвам напред, към 170 съм вече с около 15 метра преднина. Поглед към уредите - Температура на водата - в средата, Налягане на маслото - над 5 бара, Оборотомер 6000, Километраж 170 мили в час, Алтернатор - 14 волта, Бензин - мамка му! стрелката се движи надолу!
Пускам аварийките и се дърпам в бавната лента. След секунди 964-ката се изравнява с мен и ушите ми се изпълват с рева на 6-цлиндровия боксер и гигантския вентилатор. Красота в действие... Сега е негов ред да води танца на чудовищата от Щутгарт...
И така още около 50 мили. Ту той, ту аз... Накрая
аварийки и всеки пое по пътя си... Еднакво възторжени от "опонента" надявам се...
П.П. Едни рокери ги хванаха със 142 мили и ги осъдиха на 9 месеца условно затвор...
та не ми се мисли ако прасетата ни бяха сгащили... но лудите Господ ги пази 

Леко изнасяне в бързата лента, сигнал с мигача, бърз поглед към инструментното табло който ме уверява, че налягането на маслото е 5 бара и че охладителната система работи добре, отново сигнал с мигача и изпреварването е завършило. Голямата акула плуваше мързеливо и довлно в автомобилния океан...
Изведнъж спокойствието в царството на акулата беше нарушено - Honda Civic и Volvo S40 си играеха на рацери...

Почти си помислих, че мога да се отпусна и да включа автопилота, когато забелязах жабешката физиономия с два кръгли фара на моето любимо Porsche 911 -Porsche 964 Carrera 2 да се приближава със скорост доста по-голяма от разрешената по магистралите на Нейно Величество Кралица Елизабет II (70мили/час = 112км/ч) в огледалата.
Carrera-та се изравни с мен и бях удостоен с въпросителен поглед.

УЖАС! Скоростомерът показва 160мили в час и 964-ката не се отказва. Бавничко дръпвам напред, към 170 съм вече с около 15 метра преднина. Поглед към уредите - Температура на водата - в средата, Налягане на маслото - над 5 бара, Оборотомер 6000, Километраж 170 мили в час, Алтернатор - 14 волта, Бензин - мамка му! стрелката се движи надолу!

И така още около 50 мили. Ту той, ту аз... Накрая

П.П. Едни рокери ги хванаха със 142 мили и ги осъдиха на 9 месеца условно затвор...

Power is Nothing Without Insanity
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Алекс хубаво ще е по-често да споделящ такива моменти. Много приятна история. 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Е ТОВА Е СТРАХОТНА ИСТОРИЯ
кратка, сбита, адреналинозна. Ма ние като няма за какво да пишем и ги разтягаме
Алекс - много се радвам, че споделяш с нас, убеден съм, че всеки го изпита по своему, четейки тези кратки редове на чист автомобилен ентусиазъм - както твоя, така и този на другия шофьор. Така трябва да се кара - с треперещи ръце и усмивка на устата.
Продължавай в същия дух.
Поздрави
Ати

кратка, сбита, адреналинозна. Ма ние като няма за какво да пишем и ги разтягаме

Алекс - много се радвам, че споделяш с нас, убеден съм, че всеки го изпита по своему, четейки тези кратки редове на чист автомобилен ентусиазъм - както твоя, така и този на другия шофьор. Така трябва да се кара - с треперещи ръце и усмивка на устата.
Продължавай в същия дух.
Поздрави
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
Супер историйка
А това за 9-те месеца затвор и т.н. тука е същия чеп, ама кво понякога като yдари адреналина и .....
[/quote]

А това за 9-те месеца затвор и т.н. тука е същия чеп, ама кво понякога като yдари адреналина и .....

Последна промяна GaD на 07 Дек 2004, 7:22, променена общо 1 път
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
само това мога да кажа за расказа на Алекс:
освен Ати, много малко други хора успяват да ме накарат да се почуствам все едно наистина съм на седалката на расказвача. жесток расказ брат! и сега си представям как гледам налягането на маслото. наистина страхотно. искрено ти благодаря, че ни даде възможност и ние да почустваме този прекрасен момент

освен Ати, много малко други хора успяват да ме накарат да се почуствам все едно наистина съм на седалката на расказвача. жесток расказ брат! и сега си представям как гледам налягането на маслото. наистина страхотно. искрено ти благодаря, че ни даде възможност и ние да почустваме този прекрасен момент

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми то туй прасе как върррвиии
Пък сега и с manual
Страшна историйка Алекс
уникален автомобил въпреки
годинките си

Пък сега и с manual

Страшна историйка Алекс

уникален автомобил въпреки
годинките си

Последна промяна naskoksan на 08 Дек 2004, 9:55, променена общо 1 път
Браво, Алекс, невероятен разказ!
За мен това е уникален автомобил поради мноооого причини, една от които е именно възрастта на тоя Порш....Ех, мина времето когато се правеха истински, чистокръвни МАШИНИ!!!
П.С- мое мнение, не ми се нахвърляйте сега, че новите коли са по- и по- и по-, както става всеки път...

naskoksan написа:.......уникален автомобил въпреки
годинките си.....
За мен това е уникален автомобил поради мноооого причини, една от които е именно възрастта на тоя Порш....Ех, мина времето когато се правеха истински, чистокръвни МАШИНИ!!!

П.С- мое мнение, не ми се нахвърляйте сега, че новите коли са по- и по- и по-, както става всеки път...

- SlipKnoT
- devildriver
-
ISATIS написа:П.С- мое мнение, не ми се нахвърляйте сега, че новите коли са по- и по- и по-, както става всеки път...
Те не са.. какво да ти се нахвърлят...

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
SlipKnoT написа:ISATIS написа:П.С- мое мнение, не ми се нахвърляйте сега, че новите коли са по- и по- и по-, както става всеки път...
Те не са.. какво да ти се нахвърлят...![]()
NeoPrint написа:![]()
Момчета предлагам да учредИМ клуб на " Истинските ентусиасти "
познайте кой ще е кръщелника

Браво Alex 320i Cabrio още ми е изтръпнала косата от разказа ти

Най-мразя да съм прав!!!
- SlipKnoT
- devildriver
-
bravo написа:SlipKnoT написа:ISATIS написа:П.С- мое мнение, не ми се нахвърляйте сега, че новите коли са по- и по- и по-, както става всеки път...
Те не са.. какво да ти се нахвърлят...
NeoPrint написа:![]()
Момчета предлагам да учредИМ клуб на " Истинските ентусиасти "
познайте кой ще е кръщелника![]()
Браво Alex 320i Cabrio още ми е изтръпнала косата от разказа ти
Има хора в този форум на който не ми е приатно да чета мненията и затова просто НЕ ГИ ЧЕТА.. последвай примера ми, ако моето (нашите) мнене не ти допадат..

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2