кой как е станал "БМВ ентусиаст" ?

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

кой как е станал "БМВ ентусиаст" ?

Мнение от DEFLEPPARD » 11 Окт 2004, 16:11

не знаех къде да изтипосам тая тема затова я сложих тук във форума, който ми се струва най-малко заангажиращ с квито и да било теми :)

та сметнах, че ще е интересно да "чуем" личната история на всеки - кой, кога и как се е запалил по марката :D

лично моя случай беше като бях на 13-14 години някъде...
бяхме на село за няколко дни и баща ми реши да ме учи да карам кола (Е30ката която карам сега) седнах аз... и той почна да ми казва "ся натисни левия педал, после бутни скоростния лост ей тука, после завърти ключа и т.н.)
та като ми обясняваше че има няколко начина на тръгване и как угася колата като изтърва съединителя (тогава не знаех имената на педалите дори :oops: ) и ми вика "ся натисни левия педал до край, после бутни лоста ей тука (първа скорост) ся натисния десния до дупка.... ся пусни левия....) съотвтено въртях гуми половин час и после залепнах за седалката :D ...
после ходихме в няква гора на 2-3-4км извън селото на пикник и ми даде да ги закарам до там... :)

оттогава все тая кола ми е в ума и чаках търпеливо да я докопам и аз... през тия няколко години съм се возил на много и най-различни модели и марки коли, карал съм 4-5 коли с различни марки и модели...
и тия предпоставки, или база за сравнение, или квото е там ме направиха фен на марката :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 11 Окт 2004, 17:38

Преди 2год когато взех книжка ми подариха Голф 3. За тогавашните ми представи тогава тва беше върха на сладоледа.Баща ми по това време караше Е-34/която сега аз/.Та ми го даде 1 път.Помня как се кефих че си тръгва с дрифт когато навиеш волана и задницата танцува.Също ме впечатли и вървенето като танк-не усеща павета и т.н...а ускорението-хмм...биеше ГТИ-то...е оттагава БМВ си ми е в главата... :wink: ..а да - а задното предаване е без коментар :lol:
макар зимата да трябва да си гоня задницата по кайсиите :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 11 Окт 2004, 17:48

.... един приятел ми дава6е БМВто си да го карам чат-пат. Едно червено напудрено със екстри 540i, проиzведено `94та. Не мисля, че има какво да ви обяснявам zа6то толкова ме е "ентусиаzирал" тоzи автомобил, просто ви пожелавам от сърце да покарате такова БМВ не на последно място zа да раzберете zа6то ва6ите 520ци просто не вдигат 240 (пък и о6те можело) а и да получите представа от истинският въртя6т момент преди да си мислите, че овладяли 150 коня zадното е вече в гръбначният ви моzък.

:bchug:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 11 Окт 2004, 18:19

Сигурно когато са ме правели са били в някое БМВ наще (дълбоко се съмнявам де).., но найстина откакто се интересувам от коли разбрах, че няма друга като БМВ която толкова да ми допада.Преклонния момент в който найстина се вманиячих беше 91г когато ме повозиха в една Е32ка 750и.. и после когато бях на към 16г карах за първи път една Е21! :twisted: М/у временно по стечение на обстоятелствата се возих и карах различни автомобили и нищо не ме радваше толкова колкото когато седна в адските машини със синьо-белия пропелер отпред. :twisted:

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 11 Окт 2004, 18:27

Wizi написа:.... един приятел ми дава6е БМВто си да го карам чат-пат. Едно червено напудрено със екстри 540i, проиzведено `94та. Не мисля, че има какво да ви обяснявам zа6то толкова ме е "ентусиаzирал" тоzи автомобил, просто ви пожелавам от сърце да покарате такова БМВ не на последно място zа да раzберете zа6то ва6ите 520ци просто не вдигат 240 (пък и о6те можело) а и да получите представа от истинският въртя6т момент преди да си мислите, че овладяли 150 коня zадното е вече в гръбначният ви моzък.
:bchug:

Да ма прощаваш, но ти обесняваш как ти си станал фен или ние как да станем :evil:
Момчето съвсем конкретно е попитало какво бъркаш другите!!!!
Какъв ти е проблема че се самоизтъкваш че приятел ти е дал 540 и ние да не си въобразяваме че караме коли.
Тук се уважаваме за това че споделяме възторга си от любимата марка няма значение какво караме дърта Е21 или чисто нова Е46.
Пфууу ...
May the BMW force be with you!

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 11 Окт 2004, 18:37

Ами, видях, седнах, карах... то това ми беше достатъчно... :wink:

Burn Out Master
Burn Out Master
Аватар
Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
Мечтае да кара: M5 i RS4

Мнение от PILOTA » 11 Окт 2004, 19:00

Аз съм луд по BMW от 94 година. Тогава ме возиха в е34 М5 с 240. Бях много впечетлен. :wink:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 11 Окт 2004, 19:05

Vasilen
Wizi е прав... Освен това не бъди винаги толкова хаплив към не шофиращите БМВ хора тук.... Мисля, че просто не си го разбрал правилно....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Окт 2004, 19:09

ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ!!! :x (те си знаят :wink: ) :twisted: :twisted: :twisted:

Няма друга марка!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 11 Окт 2004, 19:17

Ми аз май все още не съм истински ентусиаст :oops: -карал съм Опел,
имал съм само едно БМВ.А според някои хора трябва да си имал поне
2 БМВ-та,за да си истински фен на марката :wink:
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 11 Окт 2004, 19:18

И аз незнам да са ме правили наште в БМВ, но от адски ранно детство се заинтересувах от автомобилите, а децата на моята възраст гледаха само скоростомерите на колите когато аз четях първите ЧУЖДИ авто списания и се учих какво е туй чудо колата, бях безпристрастен фен на автомобила, постепенно с времето започнах да научавам повече и повече докато ми просветля и съвсем разбрах че колата е една и тя е БМВ!!! Чак когато станах на 20 успях да покарам любимата машина (Е36 316i) и светът ми се видя розов, последното коетоможах да карам беше преди няколко месеца (325и Е36) тогава разбрах че ако трябва да опиша колко обичам марката има вероятност да ме приерат ония с белите престилки от 4-ти километър :oops:
Моля не се смейте на разказа ми, наистина не съм карал една сурия БМВ-та, но съм заклет до последна капка кръв фен на марката! Общо взето болен фанатик! :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 11 Окт 2004, 19:41

аз пък гледах клипа на мадона и м5-цата и от там се запалих :mrgreen: дори като се замисля май от бмв-тата харесвам само 3 за момента като цялостно изживяване- е39 м5, z8 и 4.6/4.8ис x5...

а аз също мисля че мнението на визи беше малко тенденциозно...
алекс
трабант 601с
разни други возила

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 11 Окт 2004, 19:56

:OT:

alx написа:а аз също мисля че мнението на визи беше малко тенденциозно...

Както 90% от мненията му в този Форум! :evil:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobi » 11 Окт 2004, 20:16

Имах едно гадже от Стара Загора и тои имаше една 5-ца.Леле как вози.Та тогава преди три години ми каза нещо което ме впечатли."Великите хора карат БМВ"После се прибрах в София и през дир.бг намерих това което търсех.
От тогава страстта не намалява,а се увеличава :lol: :lol:
При толкова неща за еднократна употреба, не е чудно, че и хората стават такива!!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 11 Окт 2004, 20:39

През '92 баща ми отиде да работи в Германия. '93 пролетта се обади и каза че е купил БМВ.Аз на 6 години и нещо в нашия град освен няколко Е21 -ци (повечето 315 ) друго не бях виждал.Имаше и една Е30ка която караше един фен(сега има Е31) ,но той я вадеше рядко и аз дори не я бях виждал .Та мисля си аз баща ми е купил БМВ Е21 (каза че е с 4 фара ) аз на тия години само това ми правеше впечатления.идва си той през лятото на 93.както всяко лято аз съм на вилата в Балчик.Седя си на улицата и чакам баща ми да дойде .И гледам идва кола , 4 светлини в далечината,непознат за мен модел ( Е30 -купе) и като се приближи аз останах :shock: :shock: :shock: .Качи ме, повози ме ,залепи ме за седялката ,остави малко гума по асфалта,цяла вечер усмивката ми не слезе от лицето и не можах да спя вечерта.

Следваща

Назад към Страхотни истории