Малко Закони !!!
Модератори: mitaka7, Общи модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Малко Закони !!!
Във връзка с снощния инцидент публикувам част от някои касаещи всички нас закони :
Конституция на Репулика България
Чл. 7. Държавата отговоря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
Закон за МВР
Чл. 239. (1) Дисциплинарното наказание "уволнение" се налага задължително в следните случаи:
5. за поведение, несъвместимо с морала и действия, уронващи престижа на службата.
(2) Дисциплинарното наказание "уволнение" се налага и за други тежки нарушения на служебната дисциплина, които са несъвместими с оставането на служба.
Чл. 78. (1) Полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства при изпълнение на служебните си функции само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин, при:
1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане;
2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на полицейски орган;
3. конвоиране на лице или при опит да избяга, да посегне на своя живот или на живота на други лица;
4. оказване съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, на които противозаконно се пречи да изпълняват задълженията си;
5. нападения срещу граждани и полицейски органи;
6. освобождаване на заложници;
7. групови нарушения на обществения ред;
8. нападения на сгради, помещения, съоръжения и транспортни средства;
9. освобождаване на незаконно заети обекти, ако им е разпоредено от компетентен орган.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2003 г.) Помощни средства са: белезници, усмирителни ризи, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки и прибори; химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването; служебни животни - кучета, коне; халосни патрони, патрони с гумени, пластмасови и шокови куршуми; устройства за принудително спиране на превозни средства; устройства за отваряне на помещения, светлинни и звукови устройства с отвличащо въздействие; водометни и въздухоструйни машини; бронирани машини и вертолети.
Никъде не е описано че имат право да използват нож като помощно средство!!!!!
Ще продължа да изучавам законите и да публикувам касаещите ни части надявам се по този начин да бъда полезен на всички както и да не си позволяват органите на реда безобразия като снощи!
Конституция на Репулика България
Чл. 7. Държавата отговоря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
Закон за МВР
Чл. 239. (1) Дисциплинарното наказание "уволнение" се налага задължително в следните случаи:
5. за поведение, несъвместимо с морала и действия, уронващи престижа на службата.
(2) Дисциплинарното наказание "уволнение" се налага и за други тежки нарушения на служебната дисциплина, които са несъвместими с оставането на служба.
Чл. 78. (1) Полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства при изпълнение на служебните си функции само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин, при:
1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане;
2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на полицейски орган;
3. конвоиране на лице или при опит да избяга, да посегне на своя живот или на живота на други лица;
4. оказване съдействие на други държавни органи или длъжностни лица, на които противозаконно се пречи да изпълняват задълженията си;
5. нападения срещу граждани и полицейски органи;
6. освобождаване на заложници;
7. групови нарушения на обществения ред;
8. нападения на сгради, помещения, съоръжения и транспортни средства;
9. освобождаване на незаконно заети обекти, ако им е разпоредено от компетентен орган.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 17 от 2003 г.) Помощни средства са: белезници, усмирителни ризи, каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки и прибори; химически вещества, утвърдени от министъра на здравеопазването; служебни животни - кучета, коне; халосни патрони, патрони с гумени, пластмасови и шокови куршуми; устройства за принудително спиране на превозни средства; устройства за отваряне на помещения, светлинни и звукови устройства с отвличащо въздействие; водометни и въздухоструйни машини; бронирани машини и вертолети.
Никъде не е описано че имат право да използват нож като помощно средство!!!!!
Ще продължа да изучавам законите и да публикувам касаещите ни части надявам се по този начин да бъда полезен на всички както и да не си позволяват органите на реда безобразия като снощи!
May the BMW force be with you!
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Е това е правилната насока
ЛУД си и ме кефиш

ЛУД си и ме кефиш

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
Евала Василене
това наистина е правилния начин...
аз мисля че всеки един от нас трябва да знае законите на страната в която живеем, да знае правата си, но да се придържа и към своите задължения, само така ще постигнем нещо повече от това да водим безмислени спорове и да се конфронтираме с органите на реда...

това наистина е правилния начин...

аз мисля че всеки един от нас трябва да знае законите на страната в която живеем, да знае правата си, но да се придържа и към своите задължения, само така ще постигнем нещо повече от това да водим безмислени спорове и да се конфронтираме с органите на реда...
Много хора си мислят, че по правилния начин нищо не може да стане! Гарантирам Ви, не е така! Тази заблуда ибаче помага такива нещастници да се измъкват безнаказано от подобни грозни сцени! Моят съвет е по най-бързия начин да се пусне жалба и ако отговорът не е задоволителен, да се премине към дело! С толкова материал и свидетели успехът е гарантиран!
Е в а л а ! ! !
И не само жалба. И до весници и телевизии да стигне. Да се постреснат малко. Ако гражданското общество не ги контролира тия, ще стане като в Русия. Там в метрото късно вече хванат някое момиче и го изнасилят. На кой да се олаче. Те нали са полицаи дето я изнасилват.
Трудно им било. На мен не ми ли е трудно с мойте клиенти ? Кат не им изнася да ходят да стават хамали на Кирков баси, щото за друго не стават. Ама нее те тряаа да са гъзари. Тряаа да се правят на много отворени пред нормални и невъоръжени хора. Абе селяния.
Трябва този яко да си изпати да знаят че така не може.
И не само жалба. И до весници и телевизии да стигне. Да се постреснат малко. Ако гражданското общество не ги контролира тия, ще стане като в Русия. Там в метрото късно вече хванат някое момиче и го изнасилят. На кой да се олаче. Те нали са полицаи дето я изнасилват.
Трудно им било. На мен не ми ли е трудно с мойте клиенти ? Кат не им изнася да ходят да стават хамали на Кирков баси, щото за друго не стават. Ама нее те тряаа да са гъзари. Тряаа да се правят на много отворени пред нормални и невъоръжени хора. Абе селяния.
Трябва този яко да си изпати да знаят че така не може.
аз просто не мога да повярвам че някой полицай може да направи такова нещо- така открито и безочливо....
мисля че трябва да се оплачете по каналния ред- знам че едва ли ще има полза, но това е начина. все някога трябва да се почне да се действа цивилизовано.
каквито и да са били причините полицайте да са се държали така- няма извинение за такова поведение и трябва да има нула толерантност за него.

мисля че трябва да се оплачете по каналния ред- знам че едва ли ще има полза, но това е начина. все някога трябва да се почне да се действа цивилизовано.
каквито и да са били причините полицайте да са се държали така- няма извинение за такова поведение и трябва да има нула толерантност за него.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
На 100 % съм съгласен с теб alx, наистина беше абсолютно непредизвикано, трябва да има гражданско общество което да е коректив на подобни неща.
Още веднъж призовавам да споделите снимковата информация във форума!!!!!!!!!
Още веднъж призовавам да споделите снимковата информация във форума!!!!!!!!!
May the BMW force be with you!
Не може така!
Ако сега никой от нас не вземе мерки, няма кога. Не съм присъствал на инцидента, но това е недопустимо. Може "органът на реда" да е бил пян надрусан или какво ли още не, но със сигурност помните как преди година и половина един такъв боклук отне живота на 18-19 годишно момиче. Не може такива своеволия. Хубаво, човека е бил изнервен ... но нали за това е полицай... Той не е обикновен гражданин и за това Той трябва да може да контролира емоциите си. Омръзнало му е 3 пъти в седмицата да ходи и да гони състезатели от Бояна - "айде да им накълцаме гумите и няма повече да идват" и така няма да стане. Не мисля че има нужда да пиша за постъпката на полицая.
1во да спукаш гумата на когото и да е и после да заплашваш с кухненски нож човек. Без да знам нищо от право и законите на България това във всяка една държава ще е освен всичко "Злоупотреба със служебно положение". Освен всичко друго Ф&Ф ще може да го съди за "Нанесени емоционални щети" нещо от този род.
Ако седне да се мисли... особено ако наоколо има адвокат могат много неща да се измислят. Но това не трябва да се прави със цел "айде да преебем куките" а със "защо не започнем да живеем в една нормална държава".
Пожелавам ви лека нощ и благодаря на всички, които прочетоха моя ПОСТ.
1во да спукаш гумата на когото и да е и после да заплашваш с кухненски нож човек. Без да знам нищо от право и законите на България това във всяка една държава ще е освен всичко "Злоупотреба със служебно положение". Освен всичко друго Ф&Ф ще може да го съди за "Нанесени емоционални щети" нещо от този род.
Ако седне да се мисли... особено ако наоколо има адвокат могат много неща да се измислят. Но това не трябва да се прави със цел "айде да преебем куките" а със "защо не започнем да живеем в една нормална държава".
Пожелавам ви лека нощ и благодаря на всички, които прочетоха моя ПОСТ.
- ~ Z L O B A R ~
- V8 Master
-
Някой вече е качил две филмчета от случката във темета на Енджи,не мога да повярвам,че може да има такова държание на държавен служител!И те би трябвало да са ни опора... 

- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
??????
Личната собственост е неприкосновена,има такъв член към БЪЛГАРО-ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ за ПРАВАТА НА чОВЕКА.Никой неможе да бъде подлаган на унижение от ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ на общетсвено място.
10 мнения
• Страница 1 от 1