Култура... евала...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
То си има и пешеходци и пешеходци. От тези нормалните дето като ги пуснеш и се усмихват или махат най ми се пълни душата, ама има и разни дето ти иде да слезеш и да ги зариташ.
Спомням си веднъж спирам на една пешеходна пътека на една лелка да мине и оная седи...аз се чудя тая кво иска и и свирнах леко че като се обърне към мен да и махна с ръка да мине - е да ама не. Оказа се че тая се оглеждала за реиса и седи точно на пешеходната пътека на 1/2 метър от бордюра.... е ма***и д**ба там ли се чака рейс
друг любим участък ми е светофара пред УНСС - бахти за толква време не съм видял 1 човек да мине по пешеходната пътека - там си пресичат дето им падне, ма то може да е на 5 метра от пешеходната пътека, ма не - точно там решили да пресичат. И кво - аз трябва да спазвам правилата за движение, а хората да си пресичат дето им падне. Така че всичко си е до културата на човек
Спомням си веднъж спирам на една пешеходна пътека на една лелка да мине и оная седи...аз се чудя тая кво иска и и свирнах леко че като се обърне към мен да и махна с ръка да мине - е да ама не. Оказа се че тая се оглеждала за реиса и седи точно на пешеходната пътека на 1/2 метър от бордюра.... е ма***и д**ба там ли се чака рейс
друг любим участък ми е светофара пред УНСС - бахти за толква време не съм видял 1 човек да мине по пешеходната пътека - там си пресичат дето им падне, ма то може да е на 5 метра от пешеходната пътека, ма не - точно там решили да пресичат. И кво - аз трябва да спазвам правилата за движение, а хората да си пресичат дето им падне. Така че всичко си е до културата на човек
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз лично ги пускам винаги и удоволствие ми доставя после просто ей така... едната усмивка или ръкомахане
Пред УНСС девойките ги пускам по-друга причина, но пак с добри намерения
Някой, който ми пресича с гръб към движението на забранено място и не си прави труда да погледна се засилвам и клаксона до дупка, стряскат се доста. Естествено ги пазя де. Ако е възрастен човек няма да го стресна така. Но наистина, какви неща ни правят впечатление вече?

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
за това когато пускаш някой, по принцип става дума че не е с предимство а има нужда да се мушне в твойта колона примерно.
за пешеходци - именно култура. Всъщност най-ме дразни като виждат как има НЕЗЕМНО задръстване, и пресичат на зелено ама КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БАВНО, защото разбирате ли на зелено са и на зебра... а че целия град чака тях и за 5 метра може и да се поразбързат няма значение... е от 2 месеца съм в пак в .бг / София, но когато мога да се мушна пред пешеходци го правя напоследък все по-често за съжаление, вече ме научиха просто. След 1 час за 5 минутна отсечка и 50% от сфетофарите задръстени заради бавни пешеходци, как да ги чакаш... Сега не с вратите напред, но просто от 10 пъти когато спра да ги чакам, 37 пъти се влачат наистина бавно, и предпочитам да понатисна и да мина... те си се сгъстяват тъкмо за минаване накуп
п.с. и без коментари 'ма то има и стари', всякакви се бавят редовно все едно са си купили улицата. заключение - култура. малко стил 'ти така и аз така' .. тъпо

за пешеходци - именно култура. Всъщност най-ме дразни като виждат как има НЕЗЕМНО задръстване, и пресичат на зелено ама КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БАВНО, защото разбирате ли на зелено са и на зебра... а че целия град чака тях и за 5 метра може и да се поразбързат няма значение... е от 2 месеца съм в пак в .бг / София, но когато мога да се мушна пред пешеходци го правя напоследък все по-често за съжаление, вече ме научиха просто. След 1 час за 5 минутна отсечка и 50% от сфетофарите задръстени заради бавни пешеходци, как да ги чакаш... Сега не с вратите напред, но просто от 10 пъти когато спра да ги чакам, 37 пъти се влачат наистина бавно, и предпочитам да понатисна и да мина... те си се сгъстяват тъкмо за минаване накуп

п.с. и без коментари 'ма то има и стари', всякакви се бавят редовно все едно са си купили улицата. заключение - култура. малко стил 'ти така и аз така' .. тъпо

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
sieg и Вичо
Доста време ми отне да трия глупостите ви, с които осрахте темата на човека. На Л.С. другия път 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: Култура... евала...
|`oTuH написа:еми... не е много страхотна история, но искам да споделя колко приятно впечатление ми направи вчера един колега...
седяхме на кафенце с приятели към 21 часа и точно пред Лъки Синема по ул. "Гладстон" един колега... с черно BMW E65 спря за да даде път, въпреки че нямаше пешеходна пътека, на един дядо... направо... евалата... много ме зарадва...
ориент??

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
kiko написа:|`oTuH написа:еми... не е много страхотна история, но искам да споделя колко приятно впечатление ми направи вчера един колега...
седяхме на кафенце с приятели към 21 часа и точно пред Лъки Синема по ул. "Гладстон" един колега... с черно BMW E65 спря за да даде път, въпреки че нямаше пешеходна пътека, на един дядо... направо... евалата... много ме зарадва...
ориент??
да =)
нергеле пъпеш ? =)
4 8 15 16 23 42
- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
|`oTuH написа:kiko написа:|`oTuH написа:еми... не е много страхотна история, но искам да споделя колко приятно впечатление ми направи вчера един колега...
ориент??
да =)
нергеле пъпеш ? =)

иначе утре пак съм към филибето и вечерта може да съм там
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
да ви похваля и аз!!! вчера до което и бмв да застанех все ми даваше път!!! една колежка с 118i, един пич с много красиво E46 Coupe , една E36!!!! абе много ма накефихте!!!! ако може всичките да са като вас!!!! поздрави !!!!!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ивчо написа:да ви похваля и аз!!! вчера до което и бмв да застанех все ми даваше път!!! една колежка с 118i, един пич с много красиво E46 Coupe , една E36!!!! абе много ма накефихте!!!! ако може всичките да са като вас!!!! поздрави !!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Сигурен съм, че на 90% от форума им пораснаха ушите (всмисъл, че са горди със себе си и доволни), за такова признание от "другата страна". Благодарим за топлите думи.

Вярно, че ако можеше всички да са така, щеше да е много хубаво, а не като един педал, днес както си ходя по витошка и тоя кара срещу мене и дава газ, нарочно не се мръднах и му креснах "а блъсни ме да ти е*а майката", тоя нещо се перчи от вътре. Те такива педали много мразим ей.
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- AIWERA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: и си свирка
Преди време един приятел тъкмо беше изкарал книжка и караше Нисан Чери от '82-ра. Беше решил да оставя добро впечатление в хората и навсякъде види ли пешеходци спираше да минат, но понеже Нисанчето беше меко казано в плачевно състояние постоянно го фурсираше да не изгасне (гърнето пък беше от най-специалните
) и хората не смееха да минат, а си стояха и гледаха в недоумение 

Днес видях група чуждестранни пенсионери, около 20, да пресичат кръстовището пред ЦУМ. Та пичовете очевидно са свикнали да имат предимство на пешеходни пътеки, особено при светофар и пресичат без да чакат коли. Една патка изобщо не мислеше така и опитвайки се да мине пред тях, типично по български, замалко да отнесе няколко човека в началото на колоната. Как се стреснаха хората, никога не съм вижал толкова оплашени физиономии. Май никога не са си преставяли, че кола няма да даде предимство на пешеходец на пътека.
Уелкъм бате в бг.

Уелкъм бате в бг.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Принципно е така, понеже имам преки наблюдения, в Холандия като стъпиш на пешеходната пътека и всички автомобили СПИРАТ!!!
направо е невероятно яко
Тук в БГ и на пешеходна зона (витошка) ще те сгазят и то с наглост!

Тук в БГ и на пешеходна зона (витошка) ще те сгазят и то с наглост!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
И тука е така, общо взето предпочитат да си счупат колата от спиране, отколкото да те бутнат щото знаят какво следва после...затова спират та чак свирят с гумите 

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Имало е моменти когато доста хора от които не съм очаквал са показвали колегиалност но една история няма да забравя никога ... Преди година когато взех книжка получих подарак от дядо ми трабант на който така да се каже упражнявах уменията си да шофирам... Веднаж в една тясна уличка имаше паркиран микробус а от пред се задаваше някаква 5ца гъзарска сив металик човека баровец си беше пуснал ангелските очи но уви постъпката му въобще не беше ангелска
Избързвам аз да се разминем и да му направя път но уви шибаняка натисна и едва не ме засече трявбаше да свия и упрях съвсем леко в микробуса ...
На всичкото отгоре дадох назад за да може той да мине ... Дори не направи знак с ръка че му направих път а ме изгледа пренебрежително като се смееше . През това време изкочи собственика на микробуса и видя каква е работата и че няма нищо сериозно и ми направи знак да тръгна ... Та мисълта ми е дай като си с 100 пъти по-хубава кола да не проявяваш колегиалност ... Е***и и Културата като си с такава кола нямаш умиране ли ... 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2