Бургас - София - 2часа и 50 минути - продължение

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 22 Авг 2003, 18:57

tsvet40 написа:Точно така си е!
Да не говорим, че повечето коли, вкл. и на повечето, да не кажа всички тук пишещи, са бангии на по над 10 години. Голяма заблуда е, че една такава кола е в "перфектно" състояние. Винаги може да изпързаля и най-опитния водач :lol: Все пак това е машина! А за човешка грешка просто не ми се говори - не вярвам, че има някой, който да не е бъркал никога! Лошото е, като стане в неподходящия монент...

Дори и да е в перфектно състояние това не гарантира оцеляване във всяка ситуация, защото както отбеляза колегата Ландикар не знаеш този пред или зад теб на колко салатки е :wink: Друг е въпроса за съвременните автомобили при които нивата на активна и пасивна безопасност са на съвсеееем друго ниво. Всички сме гледали краш-тестове и сами можем да се убедим какви поражения стават при 64км.ч. Но съм виждал и случаи в които високата скорост спаси неколцина от гибел. Това естествено е и известна доза късмет, но е факт.

Не искам да говорим само за културата на българина на пътя - направо е ужасяваща. Някой за това да помисли :wink: Направо яд ме хваща :?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 22 Авг 2003, 19:43

Ok ,всички разказаха по една зрелищна история ,а някой направи ли си извод или всички ще продължавате да си разправяте кой се е разминал за най-малко от смъртта.Аз съм още на 17г. и тепърва ми предстои да навъртям километри ,но понеже съм адски пристрастен на това ,какво се случва на пътищата :arrow: едно е сигурно ще трябва да се направи всичко възможно ,за да няма издънки и при всичи случаи това за мен ще стои на 1-во място ,когато шофирам.Аз съм си фен на БМВ ,но дори и да имам М3 с 800к.с. :shock: не бих го карал по начин ,застрашаващ нормалното движение.

Peace :yes:
Последна промяна BiTurbo на 22 Авг 2003, 22:26, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 22 Авг 2003, 21:47

Vova_325i написа: не бих го крал по начин ,застрашаващ нормалното движение.

И как мислиш да го гепиш? :D :D :D Кордонче?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 22 Авг 2003, 22:28

Ок де , оправих го :yes: :yes: :yes: :wink:
Изображение

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 02 Сеп 2003, 17:44

Абе не знам кво им става на всички шофьори ама от както почна лятото,или може би по осезаемо от началото на август,всички си карат както си искат!!!Ще дам няколко примера:
1.една вечер докато бях на море един приятел ми даде да карам един МL 270CDI,щото искаше да си пие.Та с него си пътуваме към 2-3 часа от Несебър към Влас през Слънчев бряг и докато минаваме от там аз си карам със 70-80км/ч и отзад ме настига неква 124-ка(бяла)изпреварва ме тип "виж ме колко съм бърз" с рязко изнасяне и рязко прибиране пред мен.Застига движещо се малко пред мен Volvo комби,но при него нямаше късмета който имаше с мен.При рязкото изнасяне настрани колата му се занесе,"добрия" шофьор загуби контрол върху нея и опитвайки се да я оправи се заби стртанично във волвото,като го избута в храстите.От там газ и тръгва да бяга!!!Оня с волвото тръгва да го гони!!!От наща кола сички ми викат гони ги и ти да видиме кво ще стане,и на мене толкова ми трябваше,тръгнах на дистанция след тях,но не може да се влезне със 140 в центъра на Слънчев бряг и аз понамалих и ги загубих.След малко някаде около поликлиниката влизаме в някво задръстване,където колите от нащо платно минаваха в насрещното и кво да видя оня с волвото спрял зад него белия мерцедес а зад тях един голф 3 и от последните две коли наизкочили некви мутрагени но следи от бои нямаше,а човека от волвото си си прибираше спокойно в колата!!!Дали са го заплашили че ше го набият,дали са му дали пари или нещо друго незнам но всичко беше привидно спокойно!!!Незнам дали и тоя с мерца е бил пиян или просто не може да кара...???
2.След няколко дена в Несебър излизаме от една уличка на новия град и докато чакам колите да минат за да се включа в движението от лявата ми страна през един легнал полицай прелита един голф3 с доста висока скорост(при това колата се отлепи напълно от асвалта),а плътно след него се движи 1 Е36 със същия маниер на каране!!!Веднага се досетих че сигурно се гонят!!!Едва ли просто така си караха!!!
Така изгледах ги и продължавам към Слънчев бряг и на колелото между двата курорта ме настига същия голф като едва не ме удари отзад,аз се дръпнах вляво за да няма ексцесии като видях и БМВ-то да минава в насрещното от другата страна на паметника!!!От там нататъка не знам какво се е случило но аз очаквах да чи чета по вестниците или със зверска катастрофа или сгазен човек!!!
3.тово вече се случва по пътя обратно към София!!!Пропускам засичаниците и караниците срещу мен на разни"расови" автомобили щото ние тва ного добре го знаеме!!!Ама един идиот с 1 състезателна Самара(изглежда в района на Сливен щеше да има състезание защото по пътя видяхме доста състезателни коли)изпревари колона от 10-15 автомобила(включително и мен)в присъствието на камион в насрещното,с който се размина на 1 боя!!!Едва ли дори и ролбарите щяха да му помогнат в този случай,но дори и да му пумогнат ще помогнат ли на другите участници в движението???Не мисля!!!За бога колеги стегнете се!!!Карайте с разум,мислете с главите си а не с.....
Да бързото каране е тръпка,невероятно усещане,но не се правете на състезатели където не трябва!!!Хората са измислили писти,състезания,правете го дори на по безлюдни пътища където е по-безопасно и вероятността да стане беля е много по-малка!!!Но каквото и да правите просто мислете!!!!Безсмъртни хора няма а още по малко такива ламарини!!!
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 02 Сеп 2003, 18:07

[quote="Vova_325i"]Ok ,всички разказаха по една зрелищна история ,а някой направи ли си извод или всички ще продължавате да си разправяте кой се е разминал за най-малко от смъртта...quote]

Е не обичам да разправям толкова страшни неща но ще го разкажа. Вече сме на 5 километра от Варна , патуваме от Девня по магистралата , минали сме отбивката на летището и караме си с някакви си 190 км/ч . Гледам колите се прибрали в средната лента и дясната само за мене но не някакъв дядка реши да се прави на незнам какъв и 100 метра пред нас влезе с краина лява с 90 километра в такъв момент с такава скорост мога само да ви кажа че се чудиш какво да направиш. Успях да спра на 1 метър зад него и като скивах стрелката на скоростомера 70км/ч , не за друго ама там е нанадолнище и дядката военоморски реши като е военен и е от преде няма да му стане нищо пък след туи тоз отзаде ще му купи по нова кола от Форд Ескорт от 83 година .
И от тогава така съм се замислил че ходих даже да ми леят куршум заради тоя тиквиник е и аз съм виновен ама аиде да беше някои с С класа или недаи си боже Г - класите тогава нямаше да се спаси. Има още кво да се каже ама то си остава за мене

П.С Аз вече го казвам на много хора дали ще карам с 220 или с 100 някои горе на небето като е решил да се МРЕ ще се МРЕ .... Замислете се :roll:
ИзображениеИзображение

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 02 Сеп 2003, 23:31

От една страна ако си карал с разрешената скорост едва ли е щяло да бъде толкова страшно. Те за това са ограниченията. Да може като ти излезе такъв все пак да имаш шанс да спреш :roll:
Изображение
Изображение

води статистиката
Аватар
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 03 Сеп 2003, 10:34

Като се замисля, и с 160км/ч такава подържам по магистралите тои като ти излезе на 100 метра пред тебе , ти имаш 30 метра само реакция крак спирачка мозък . :roll: 160-70= 90 близо 40 метра спирачен път пак е щяло да бъде мноооооооооо як късмет
ИзображениеИзображение

води статистиката
Аватар
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 03 Сеп 2003, 10:34

Като се замисля, и с 160км/ч такава подържам по магистралите тои като ти излезе на 100 метра пред тебе , ти имаш 30 метра само реакция крак спирачка мозък . :roll: 160-70= 90 близо 40 метра спирачен път пак е щяло да бъде мноооооооооо як късмет
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към Страхотни истории