КАТ по пътя за морето
Модератори: mitaka7, Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
КАТ по пътя за морето
Значи връщам се аз от морето и сам преди Стара Загора и спирам за 5 секундна пауза а точно преди да спра ми светкат тия в отсрещното че има куки. Добре де ама аз съм забравил че ми светкат и тръгвам след почивката 1ва-2ра-3та хоп без да усета 110. Той пътя широк , преди това някакви гъзари с разбити аудита сигурно 160 правеха и изпреварваха като луди (останових че по опасни от нас Софянците няма, направо самоубийци) и точно както си ускорих хоп една палка тип близалка. Вика ми тоя знаеш за кво те спрях , аз не, той ми вика че имало огранияение 60 и ми сочи на радара 110.
Хуу де, може и да сам бил с 110 ма моментно , защото си карах леко с 90-100 през цялото време. После ми отваря правилника и ми чете за 50 КМ отгоре 10 точки и 50 лева. Аз му викам дай да се оправим тва ми е парви акт а тои вика ми нема да се орпавим , оправията е акт.
Аз вече бесен почнах да му пускам разни неща от сорта - Откаде да знам че тва е мойта скорост а не на някои преди мен , тои ми сочи някакав час който беше спорен с 4 минути , ма няма как да докажеш, после му казах че няма да му подпиша акта а той спря някакъв селянин с такси и го накара да се подпише като свидетел че неподписвам акта. И така, обаче аз му викам няма да ти го подпиша и не го и взех даже, обаче тия все пак ми пребраха контроното синио талонче. И сега се чуда дали ще ми го дадат в КАТ и дали ще ми вземат точките , сащо така мога ли да карам без акт и без него ..
За колко ли време ще дойде в КАТ София или да си го тарса от община и аз незнам коя се води там .. Някой да сподели някакви идеи по вапроса с актовете ??????
Само ме е яд, не че ще го плата този акт, но деня преди да тръгна не ми остана време да си взема един анти радар за 30-тина лева, както някой каза , много пари ще ми спести....
Извода е че като видят софиянец с БМВ и няма начин да не го спрати и да му направат мизерия, а тамушните гъзари летат като бесни, аз карам културно , но нали сам от София , траа да ме спрат, куки скапани селски.
П.С Извинявам се ако е тъпа случката, по-скоро исках да споделя че много ме е яд а и ако някои може да ми каже какво мога да направа по вапроса с акта и талончето ще сам много благодарен .
Хуу де, може и да сам бил с 110 ма моментно , защото си карах леко с 90-100 през цялото време. После ми отваря правилника и ми чете за 50 КМ отгоре 10 точки и 50 лева. Аз му викам дай да се оправим тва ми е парви акт а тои вика ми нема да се орпавим , оправията е акт.
Аз вече бесен почнах да му пускам разни неща от сорта - Откаде да знам че тва е мойта скорост а не на някои преди мен , тои ми сочи някакав час който беше спорен с 4 минути , ма няма как да докажеш, после му казах че няма да му подпиша акта а той спря някакъв селянин с такси и го накара да се подпише като свидетел че неподписвам акта. И така, обаче аз му викам няма да ти го подпиша и не го и взех даже, обаче тия все пак ми пребраха контроното синио талонче. И сега се чуда дали ще ми го дадат в КАТ и дали ще ми вземат точките , сащо така мога ли да карам без акт и без него ..
За колко ли време ще дойде в КАТ София или да си го тарса от община и аз незнам коя се води там .. Някой да сподели някакви идеи по вапроса с актовете ??????
Само ме е яд, не че ще го плата този акт, но деня преди да тръгна не ми остана време да си взема един анти радар за 30-тина лева, както някой каза , много пари ще ми спести....
Извода е че като видят софиянец с БМВ и няма начин да не го спрати и да му направат мизерия, а тамушните гъзари летат като бесни, аз карам културно , но нали сам от София , траа да ме спрат, куки скапани селски.
П.С Извинявам се ако е тъпа случката, по-скоро исках да споделя че много ме е яд а и ако някои може да ми каже какво мога да направа по вапроса с акта и талончето ще сам много благодарен .
Лудите сме на изчезване ...
- BMW323i
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Колега триабваше да си вземеш акта са като те спрат някаде ще имаш голями разправии ще ти кзват че е с истекал срок и го криеш нарочно и може да ти пишат нов затова.А и гепат ли те пак с 50км. отгоре оставаш без книжка,Андро ще ти раскаже цветно или прегледаи форума има коментари доста
Опитаи смъртта но не умираи
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Мога да ти кажа само, че без акт и без талон нямаш право да караш. Все едно си без документи. Не са ли те спирали след това някъде??? Доколкото знам акта е документ, който временно замества контролния талон докато се оправят нещата там. По-добре ходи питай в КАТ дали могат да ти дадат някакво копие или нещо, защото така ще имаш проблеми сигурно. А тоя сигурно е искал повече пари. Трябваше д аму извадиш една двайсетолевка и тогава да каже, че само акт е оправията. Успех ти пожелавам и да се оправиш скоро!
---
А тва за 50-те километра втори път наистина е много лошо. Защото сега една година ще се чудиш дали винаги ще можеш да си плащаш и дали някой няма да те прецака като тия. А пък вземат ли ти книжката веднъж както на Андро следващия път мисля, че е за доста повече време... Абе за над 50 трябва да си готов и повече пари да дадеш ако имаш, никакви актове, защото след тва идва лошото...

---
А тва за 50-те километра втори път наистина е много лошо. Защото сега една година ще се чудиш дали винаги ще можеш да си плащаш и дали някой няма да те прецака като тия. А пък вземат ли ти книжката веднъж както на Андро следващия път мисля, че е за доста повече време... Абе за над 50 трябва да си готов и повече пари да дадеш ако имаш, никакви актове, защото след тва идва лошото...

- batDancho
- младши ентусиаст
-
Акта след около месец идва заедно с талона.
Аз като ходих на Сандански ме хванаха със 140 при 60 ограничение, спаси ме само това, че една минута след като ме спряха, минаха два мерцедеса, които караха с 210 /радара ги засече/ ама те въобще не му обърнаха внимание на палката. Та изглежда им стана неудобно, писаха ми само неправилно изпреварване /6 точки и 20 лева/. Ама едим месец карах с акта вместо талон, като не си си взел акта, не можеш да караш. А мисля, че не можеш да ускориш процеса, така че един месец на трупчета.

Аз като ходих на Сандански ме хванаха със 140 при 60 ограничение, спаси ме само това, че една минута след като ме спряха, минаха два мерцедеса, които караха с 210 /радара ги засече/ ама те въобще не му обърнаха внимание на палката. Та изглежда им стана неудобно, писаха ми само неправилно изпреварване /6 точки и 20 лева/. Ама едим месец карах с акта вместо талон, като не си си взел акта, не можеш да караш. А мисля, че не можеш да ускориш процеса, така че един месец на трупчета.

- B U L L I
- Дон Хуан де Маркофф
-
- Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
- Мечтае да кара: X6 cabrio
Ми така става като не се обаждаш.старозагорските полицаи ги познавам почти всички и можеби историята щеше да има добар краи.

http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Мда... кофти е без книжка... аз и така карам де, ама се оглеждам кат луд, все карам зад някои.... И съм навъртял само около 1000км без книгата...
Иначе фатката е че два пъти като те хванат с над 40км/ч в рамките на 12 месеца и хоп... При мен беше така - един акт за 95км/ч при ограничение 50км/ч (в София, ма по тия широки булеварди къде ти да карам с 50:!:)... 11 месеца по-късно
- втори за 100км/ч при ограничение 50 - пак в София и като ходих да си взимам талона ония направо ми гепиха книжката и нема връщане назад... и така, то отдолу всъщност пише колко ми остават... ама кофти работа...
Иначе ако се повтори случая не мисля че ще става още по-сериозно наказанието... все пак изтърпял съм наказанието да карам без книжка три месеца, което си е кофти... трябва постоянно да се оглеждаш като луд, да избягваш да караш нощно време (че тогава много проверки правят) и въобще мощно те ограничават... поне след 3-те месеца няма никакви изпити, никакви проверовачни - направо си взимам книжката.
Ако обаче свършат точките май е по-кофти. Взимат за 6 месеца и накрая проверовачен изпит. Така че умната! Радар детоктора е наистина разумна инвестиция...
Иначе фатката е че два пъти като те хванат с над 40км/ч в рамките на 12 месеца и хоп... При мен беше така - един акт за 95км/ч при ограничение 50км/ч (в София, ма по тия широки булеварди къде ти да карам с 50:!:)... 11 месеца по-късно

Иначе ако се повтори случая не мисля че ще става още по-сериозно наказанието... все пак изтърпял съм наказанието да карам без книжка три месеца, което си е кофти... трябва постоянно да се оглеждаш като луд, да избягваш да караш нощно време (че тогава много проверки правят) и въобще мощно те ограничават... поне след 3-те месеца няма никакви изпити, никакви проверовачни - направо си взимам книжката.
Ако обаче свършат точките май е по-кофти. Взимат за 6 месеца и накрая проверовачен изпит. Така че умната! Радар детоктора е наистина разумна инвестиция...
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Аз бях чук някъде, че след като са те наказали веднъж за 3 месеца след това при повторно май от този род е повече от 3 месеца. Но не съм сигурен трябва да проверим това е интересно...

мен ме спряха пазарджишките куки на една от отбивките за ремонт на магистралата преди около месец и викат караш с 104 при разрешени 90. викам им не се шегувайте, карам с 90 и да съм ги превишил с мах няколко. те викат ще пишем акт, защото оспорваш, а иначе нарушението е за фиш. аз смекчих малко тона, но ги засякох, че са засекли скоростта ми 2-3 мин преди да ме спрат, тоест това не е мойта скорост. викат ще пишем, а ти ще обжалваш в съда в пазарджик. аз обаче мек като памук из казвам, че нищо не оспорвам, само задавам въпрос :-) в крайна сметка ми върнаха документите и нищо не писаха ... май ме спаси читателската карта за университетската библиотека, която дъжда при документите на колата, щото ако съм без кола на даскало не влизам в библиотеката (не че като съм с нея го правя
) всъщност не е имало викане, говорихме си много кротко, не обръщайте внимание на неправилния ми изказ от семантична гледна точка 

"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди
Не помага детектора, поне този, който аз ползвам - Кобра! Мога дълго и болезнено да говоря по въпроса... Куките се изхитриха и бакат предимно на пулсов режим, или засичат една скорост и мачкат посме всички с нея. До морето - 2 пъти ме спираха. Единия път с 140-150 /ограничението било 60/. И оня ми вика - бързо карате - с 92 км. час... Какво да му кажеш на това?!? Черпиш и бягаш - почнеш ли да се заяждаш в повечето случаи нема управия, особено със селските куки..
9 мнения
• Страница 1 от 1