ГОлям Проблем С Фирма КАТ
Модератори: mitaka7, Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
ГОлям Проблем С Фирма КАТ
Та разправям карам си аз вечерта към 22:00 из Варна и не след дълго ма спират
Разправям за ко става дума
Излизам от една пряка на главен път и бам след 100-150 метра един изкача от храста и бяга с/у мене с палката
Спирам да го скивам ко иска щото не съм карал с пове4е от 70км/ч при ограничение 50км/ч и радара не изписка тои винаги писка
:x Гледам и друга кола има спряна и нещо се обясняват с КУКАТА на приателски тон. Аз не съм от хората дето чакат да додат да им искат документите а направо скачам и питам къв е проблема и си давам документите . Куката ми вика че съм превишил скороста с много и аз му се смея и викам че съм карал с 65км/ч и тои се поосм,ихна малко отивам и гледам радата 83км/ч(тез де хварчат )и гледам и времето на засичане 22:07 поглеждам си ГСМ апарата и оставам потресен 22:10 .Викам другия да ми обясни как става номера за 3 мин аз да мина 20 метра.Вика часовника ти не е верен Моя отговор веднага даи да видим с колко не е верен няма да е 3 мин оказа се че не е верен с около 10-15 секунди Пуснаха другия спрян написаха ми акта като си мисля 4е може да стане някаква грешка ама не тъкмо се подписах се върна другия спрян и вече не издържах . Оня им донеси 2 кафета количка и 2 сандвича
Вече си казах тъи със сигурност не е моито време и почнах да споря но аверите ме друпнаха и казаха че нямало смисал да споря с прасета
След туи си прочетох акт-а(1ви в шофиорската ми кариера) и скивам че съм можел да пиша забележки. но вече се бях подписал оня като се върна
Имам 2 момчета с мене единия е писан в акта като свидетел 17 годишен е ,а другия е 16 годишен не споменат в акт-а. Та сега работата е какво да направя да пиша възражение и да се съдим или тиху мълком да си платя като поп и да забрая премеждията си
Някои по запознат може ли да ми каже какво да напрая акта е съставен снощи

Разправям за ко става дума

Излизам от една пряка на главен път и бам след 100-150 метра един изкача от храста и бяга с/у мене с палката

Имам 2 момчета с мене единия е писан в акта като свидетел 17 годишен е ,а другия е 16 годишен не споменат в акт-а. Та сега работата е какво да направя да пиша възражение и да се съдим или тиху мълком да си платя като поп и да забрая премеждията си

Някои по запознат може ли да ми каже какво да напрая акта е съставен снощи

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
А ти докато си спрял и си дал документите и си отишъл да видиш радара не е ли възможно да са минали 3 мин. ? Но като разказваш това за другия тип верно звучи много съмнително
И все пак нямаше ли някакъв закон, че нямат право да спират повече от една кола наведнъж??? Ако си бил писал някакви възражения е можело и да ти скъсат акта знае ли човек. Особено както някой беше писал да споменеш, че пича изглежда видимо пиян и после, за да си спести разкарването по разни проби да те пусне
Обаче по тоя начин може и да те степат некаде знам ли. Пиши една жалба тамън да кажеш какъв е резултата, а и можеш да спестиш пари и контролни точки, но не ми се вярва, че ще стане имайки предвид, че разликата е 3 мин. Успех! 

С гадни куки не става да се разправяш. Ако ги ядосаш могат луд да те направят. Мина времето, когато можеше да им креснеш или да ги уплашиш с връзки. Сега или им носиш сандвичи, или си мълчиш и се правиш на много уплашен. Така поне можеш да им спечелиш симпатиите. Иначе могат да искат да даваш кръвна проба за алкохол и да те моткат цяла нощ ако искат. А ако много буйстваш може и бой да ядеш.
Всичко зависи от това как и какво им говориш. Аз лично винаги с много уважение, не им се подигравам и повечето пъти ме пускат.
Всичко зависи от това как и какво им говориш. Аз лично винаги с много уважение, не им се подигравам и повечето пъти ме пускат.
При положение, че те въртят (както са те завъртяли в случая) никакво навеждане на главата... мен са ме водили 3 пъти в разните районни, защото немогат да ме усмирят на улицата. Много мразя да си навеждам главата по принцип, камо ли на милиционер в крачка. При положение, че си се подписал на акта нямаш кой знае какви права, да не казвам никакви. Иначе ако ти се занимава пишеш отдолу твоето виждане по въпроса или "Имам възражения" и в 5-6 дневен срок мисля, че беше можеш да го обжалваш! Мен ми бяха написали в един от актовете - "накара пресичащите деца да се разбягат" - вярно, че се носех със 120 по улица с училище, но колата ами спря тотално преди легналия полицай на улицата, а децата бяха 5 метра след него и наистина се разбягаха! Последва махване с ръка на полицая да ме спре и без да се представи ми каза "ела с документите при колата". Падна ми пердето и ги направих на 5 стотинки, за непредставянето си, за спирането без палка, за говоренето на ти, за несъобразената скорост (нямаха радар и аз казах, че съм се движил с 38км/ч - да ми докажат противното), след това почнах да крещя, че ми искат пари на всеослушание и завършихме в Полицията. Стоим в една стая и полицая вика - знаеш ли какво може да стане тук а? Викам - да отидеш да вземеш кафета и да се молиш да не Ви осъдя след тоя тъпия акт ...
В крайна сметка го обжалвах и го спечелих... До ден днешен му свиря като го видя по улиците и му махам
Още много такива истории мога да споделя, но определено извода е да не се съгласяваш с полицайте! 

Прав си Туртурело. Имах предвид, че е тъпо да се правиш на чук когато знаеш, че си нарушил правилата. Тогава е по-добре да се подмазваш. Иначе, ако те клеветят или лъжат е по-добре да направиш ситуацията по-шумна. Протестираш и си държиш на правата до дупка!
На мен веднъж едни ми казват, че по закон съм нямал право за незнам какво си... Аз вада телефона и започвам да звъня... Следва въпрос от тяхна страна: "Къде звъниш бе?" - а аз - "Звънкам на моя адвокат за да ти разясни някои неща по законите.". Насраха се тогава :-) Е, обаче не при всеки минава номера - трябва да разбереш кога блъфират :-)
Но при всички случаи ако си онеправдан се бориш до края. То затова е добре да си запознат предварително какви права ти дава закона.
На мен веднъж едни ми казват, че по закон съм нямал право за незнам какво си... Аз вада телефона и започвам да звъня... Следва въпрос от тяхна страна: "Къде звъниш бе?" - а аз - "Звънкам на моя адвокат за да ти разясни някои неща по законите.". Насраха се тогава :-) Е, обаче не при всеки минава номера - трябва да разбереш кога блъфират :-)
Но при всички случаи ако си онеправдан се бориш до края. То затова е добре да си запознат предварително какви права ти дава закона.
Alpina написа:То затова е добре да си запознат предварително
какви права ти дава закона.
това е най-хубавият вариант, но в тази страна, в която живеем (някой живяха до скоро

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Ми ко да кажа аз тъкмо набирах скорост като ми казаха че можем да стане голяма патаклама . А едното аверче баща му военен прокурор и не му се искало да го замесва така директно. Тои ми каза че е говорил с баща си понеделник акт-а вече да несъществува(ИМАЛИ ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ)
Да видим 

9 мнения
• Страница 1 от 1