Кратка история с (не толкова) неочакван край.
Модератори: mitaka7, Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Кратка история с (не толкова) неочакван край.
Вчера като единичен почивен ден, решихме да заведем детето на минералния басейн в Белчин баня - на 50 км от София, минава се по пътя през Бистрица и Железница.
Както никога си рекох - "айде стига икономии" и вместо да ходиме със Сиерата (че е на газ) тръгнахме с 316.
Доста забавно беше, пък и поучително - подсещаш се, че за да правиш яки изпълнения на такъв вид трасе е хубаво да си с по-широки и ниски гуми от 175/80, евентуално с по-твърди пружини и държащи амортисьори, а най-добре с M-техник окачване (ееех мечти, мечти!
) Една Тойота Селика не удържа на напъните на баварското бебе (щото кво друго е 316-ката?), ама това е само защото нямаше шофьор куражлия, иначе не си правя илюзии.
Всъшност единствено шофьорът на едно Пежо 307 се оказа куражлия и взе да ми диша във врата от изхода на Бистрица. По завоите леко дърпах, но това от чисто малоумие - не мисля че пежото стоеше по-зле в завоите. Изпревари ме на една по-дълга права малко преди "обратния завой" на отбивката за езерцето. Като видях, че се изнася, понамалих малко да не правиме 'ситуации' преди завоя, пък и си беше видно, че колата му набира повече, няма да се залъгваме, че сме най-бързите на пътя я
Като ме изпревари видях, че и той кара дете - беше се изправило отза между двете предни седалки
После аз му дишах във врата до влизането в Железница и спряхме дотам (в населени места не бива да се правят простотии).
А детето ми викаше: "тате! опасен завой", "тате, поредица от опасни завои!", пък жената ми крещеше от време на време (че и ме перна по врата, като на едно скокче преди Железница се приземих в насрещното платно (за щастие беше свободно)).
Днеска сутринта още със запалването усетих, че колата е по-шумна от нормалното, след 2-3 км вече се питах "е сега гарнитура на двуцевката ли изгоря?" след 4-5 км звучах като драгстер и като стигнах до работата и залегнах да видя що става, се оказа че тръбата е цъфнала при първата снадка - след двуцевката и преди първото гърне, точно там където е захваната за купето. Тя си беше тръгнала тръбата, но явно вчера "жегата" й е дошла в повече.
А басейна в Белчин баня е доста добър, препоръчвам ви го (то дано има още подходящи за плаж дни тая година). По принцип за последните 10 км от пътя трябва винетка, ама ние нещо се усетихме късно. Входа е 2 лева на възрастен и лев на деца над 5 години. Има ресторант, готвят добре, бири-мири, водни пързалки (детска и за големи) и приятно топла водичка, шезлонги на зелена тревичка (2 лева сега, 4 в сезона).
Айде със здраве и внимателно по завоите
Както никога си рекох - "айде стига икономии" и вместо да ходиме със Сиерата (че е на газ) тръгнахме с 316.
Доста забавно беше, пък и поучително - подсещаш се, че за да правиш яки изпълнения на такъв вид трасе е хубаво да си с по-широки и ниски гуми от 175/80, евентуално с по-твърди пружини и държащи амортисьори, а най-добре с M-техник окачване (ееех мечти, мечти!

Всъшност единствено шофьорът на едно Пежо 307 се оказа куражлия и взе да ми диша във врата от изхода на Бистрица. По завоите леко дърпах, но това от чисто малоумие - не мисля че пежото стоеше по-зле в завоите. Изпревари ме на една по-дълга права малко преди "обратния завой" на отбивката за езерцето. Като видях, че се изнася, понамалих малко да не правиме 'ситуации' преди завоя, пък и си беше видно, че колата му набира повече, няма да се залъгваме, че сме най-бързите на пътя я

Като ме изпревари видях, че и той кара дете - беше се изправило отза между двете предни седалки

После аз му дишах във врата до влизането в Железница и спряхме дотам (в населени места не бива да се правят простотии).
А детето ми викаше: "тате! опасен завой", "тате, поредица от опасни завои!", пък жената ми крещеше от време на време (че и ме перна по врата, като на едно скокче преди Железница се приземих в насрещното платно (за щастие беше свободно)).
Днеска сутринта още със запалването усетих, че колата е по-шумна от нормалното, след 2-3 км вече се питах "е сега гарнитура на двуцевката ли изгоря?" след 4-5 км звучах като драгстер и като стигнах до работата и залегнах да видя що става, се оказа че тръбата е цъфнала при първата снадка - след двуцевката и преди първото гърне, точно там където е захваната за купето. Тя си беше тръгнала тръбата, но явно вчера "жегата" й е дошла в повече.

А басейна в Белчин баня е доста добър, препоръчвам ви го (то дано има още подходящи за плаж дни тая година). По принцип за последните 10 км от пътя трябва винетка, ама ние нещо се усетихме късно. Входа е 2 лева на възрастен и лев на деца над 5 години. Има ресторант, готвят добре, бири-мири, водни пързалки (детска и за големи) и приятно топла водичка, шезлонги на зелена тревичка (2 лева сега, 4 в сезона).
Айде със здраве и внимателно по завоите

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Тая Бабунка с главно "Б" я знам
Завойте там наистина са изродски, понякога на път за Самоков минаваме оттам, само заради завойте.
И както винаги готина и най-вече обективна история - поздравления
Ати

Завойте там наистина са изродски, понякога на път за Самоков минаваме оттам, само заради завойте.
И както винаги готина и най-вече обективна история - поздравления

Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Тоя път е направен за БМВ-та. Има само един недостатък - когато съм минавал оттам никога не съм успявал да смъкна 325-цата под 15-16/100

Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
и аз минавах от там в неделя....лошото е че е започнал да дава фира и скоро няма да става за такива неща.....ма трябва да се внимава ,че има някой доста лоши завои 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Този път го минавам страшно често...
Ако видите бял ПЕЖО БОКСЕР да ви задминава по този път значи съм аз

Ако видите бял ПЕЖО БОКСЕР да ви задминава по този път значи съм аз

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
7 мнения
• Страница 1 от 1