За един нелеп удар и метаморфозата след него...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
62 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
Re: За един нелеп удар и метаморфозата след него...
Sea Eagle написа:А аз отзад на дистанция 20-тина метра на 3-та с 2000rpm - т.е.40км/ч започвам активно спиране. Усещам намесата на ABS-а, но колата си ПЛАВА като сал за екстемно спускане в бързи води. ТИР-ът беше успял що годе годе да спре в пределите на светофара, а аз отзад гледам как дистанцията се топи а колата си се парзаля,....... (с летни гуми за мокро съм за, на около 7хил.км купени от мен чисто нови, марка и модел няма да споменавам)
......30км/ч.....20км/ч...15км/ч ((усещам че ABS-а се изключва (активен е до 15км/ч - справка в ръководството))), и аз с 10-12км се удрям в задната броня (или лента, не знам как се води ) на камиона, която е точно, ама ТОЧНО на височината на фаровете ми.
Ударът е неизбежен....![]()
![]()
![]()
Товарният нкамион, е имал 15м спирачен път.... с явни следи от гума които си личаха и след като водата изсъхна. ( мерих ги) Моите малко по малко, не знам, вече не помня....
Щом спирачния ти път е по-къс от тоя на тира - това слага край на голяма част от споровете в тая тема - имал си всичко необходимо да спреш без да го удариш - 20-те метра за реакция (около 2 секунди) + неговия спирачен път... според мен основния проблем е бил късна реакция...
...и ми е много трудно да си представя че с нови летни гуми, през лятото и на мокър път, колата ще се "плъзга безконтролно като на лед" - това е пълен абсурд... не съм виждал досега гума дето ще направи аквапланинг с 20-30км/ч !... пък за НОВА да не говорим
относно избягването на катастрофата - предполагам си щял да я избегнеш ако беше влязъл в насрещното платно (при светещ червен светофар, и още повече при скорошна смяна на светлините) предполагам не е имало насрещно движещи се коли - или ако е имало тъкмо са тръгвали - т. е. са щели да спрат много бързо...
62 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5