аз хеитърът на БГ

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Рейдж Ровър 4,4

Мнение от Mitaran » 21 Май 2009, 14:49

а така, обясни го сега последното :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 21 Май 2009, 15:51

zvezdo88, един малък съвет от мен, след 4.5 години учене в германия, 1/2 година в чехия и последните 3 години работа в лондон - не отивай навън с нагласата че после задължително ще се върнеш в БГ - достатъчно хора покрай мен бяха така и малко от тях се справиха с ученето, работата и т.н. - просто защото ако живееш навън с тази нагласа, БГ винаги ще ти липсва, ще се чувстваш като чужденец и 4 години ще ти е тегаво, а и няма да направиш много networking. отиди навън, интегрирай се с чужденците, направи приятели и може и да ти хареса, и моля те не сравнявай постоянно страната в която си с БГ - ако БГ беше толкова розово по-добре да си беше останал там!!! (хмм ако можеше повечето български "студенти" в Германия да мислят така.....) и между другото не се чувствай задължен да си част от голямата българска общност където отиваш - за нещастие има по-голям шанс да ти е в пречка отколкото в помощ - няколко много близки приятели да, но ако искаш чалга, ракия, БГ партита и т.н. по-добре си стой тук...
аз вече 9та година съм навън и не съжелявам нито за минута - имам много приятели, прибирам се често, прекарвам си добре, но се чувствам като турист - да живея постоянно, не благодаря...
Изображение Изображение Изображение Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Май 2009, 20:59

sharksfin написа: п.п.: Подяволите, въпреки всичко, се чувствам добре тук, противно на всякаква логика и здрав разум.
И при мен е така,истината е че излизам за 4ти път в чужбина, 3 страни смених(макар и само в Европа)и всеки път когато съм минал най-трудното в началото и...зае.вам всичко и се прибирам в БГ :confused: А някой да ми обясни... :help: :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: МБ W140 V8

Мнение от sharksfin » 21 Май 2009, 23:53

Bogat-Beden написа:
sharksfin написа: п.п.: Подяволите, въпреки всичко, се чувствам добре тук, противно на всякаква логика и здрав разум.
И при мен е така,истината е че излизам за 4ти път в чужбина, 3 страни смених(макар и само в Европа)и всеки път когато съм минал най-трудното в началото и...зае.вам всичко и се прибирам в БГ :confused: А някой да ми обясни... :help: :roll:

защо да н е лесно и да ни е добре, като можем да сме с в България

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 22 Май 2009, 12:06

Защо всички говорите само за парите, те вярно че са определящ фактор, но до един момент. От там нататък има и други неща които са много по важни.
Аз се върнах в бг и в момента работя на 10пъти по ниска заплата от колкото взимах. Работя в същата сфера в която работех тук, навън и сега пак тук. Просто има неща които, като си от БГ навън си втора ръка човек /или поне така се държат с теб, нищо че си на по голяма длъжност и заплата от тях/. Постоянен яд, че аджеба някъв си от мизерната БГ, е по добре от французин, хамериканец.
Просто ако си си осигурил нормален начин на живот, по хубаво от БГ няма. / Може би Испания /. Понеже един испанец, стоя точно един месец на платформата и каза, тия луди ли са, аз може в испания да взимам 1500 евро, ама в 3 си пия бирата, и не се върна. Тряя да се съчетава полезното с приятното, бачкаш, но си имаш и личния живот. Тук си бачкам съвестно, стане ли 5 обаче съм си на биричка и на лаф, лапето си го водя на площадката и така, за рибка и спокойно.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Май 2009, 22:45

Всеки си гледа от собствената камбанария или както казва един мой възрастен колега "всеки знае мене си" ... За един парите значат всичко, за друг не точно. Само не е хубаво , както самия автор на темата каза , да има завист между хората , между нас най-вече :arrow: кой както може :)

SteeN зададе въпрос на Мишу , аз не намерих отговор на питането му :roll:

Абе Мишу е пич , на мен лично ми е симпатичен 8)

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 22 Май 2009, 23:12

[steeN] написа:стана ми интересна тази тема... но нещо ми се губи нишката. ситуацията е толкова извадена от контекста... излиза, че ако ти бяха предложили повече пари щеше да заминеш и си разочарован единствено от заплатата, щом си стегнал куфарите и т.н. а после се коментира, че парите не са всичко. наистина не схващам.

въпроса ми е ако бяха ти предложили по-голяма заплата щеше ли да заминеш?

за 1500 ерво отгоре заминавах занчи не ме разбираите погрешно, аз съм бурен дето вирея невсякъде ,но си гледам интереса никога не бих се ограничавал, значи прецених че ако отида да работя в тази фирма ще ми падне стандарта а аз небих искал ! приятели винаги ще си намериш ако си готин така че и те няма да ми липсват а които иска винаги може да доиде и да ме види храна и спане няма да плаща .за мен парите са 95% и 5% заобикаляща среда .всеки сам си преценява сега гледам кинти за да има за сина ми и дори нещо да стане с мен да се оправят криво ляво нищо не се знае утре какво те чака .Образованието е наи важно за мен така ,че малкия винаги може да отиде да учи някъде ако тука не му харесва както аз отидох в уса да науча англииски хем дипломка хем език ,хем и си уверен че щом там си завършил и си се справил значи ставаш поне за чеп за бъчва ;)

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 22 Май 2009, 23:29

Точно чужденците в Испания да не се оплакват от данъци!!! :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Предишна

Назад към Страхотни истории