Страхотна история или нашата полиция ...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 20 Окт 2008, 7:51

На мен пък никога не са ми искали пари,дори да им предлагам не взимат и редовно отнасям някой акт като ме хванат в издънка,дори най често и за глупости като неправилни маневри

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Окт 2008, 9:08

Turboman написа:На мен пък никога не са ми искали пари,дори да им предлагам не взимат и редовно отнасям някой акт като ме хванат в издънка,дори най често и за глупости като неправилни маневри
В БГ ли живееш :roll: :shock:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 20 Окт 2008, 9:34

В София и само си губя времето да се разкаравам да плащам някви актове по 30лв

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 20 Окт 2008, 9:35

Е, да тъпо е, че трябва да носиш и полицата, при положение че има картонче и стикер на джама, както и това със винетката и другата част от нея. Ама като е така, носиш и това е положението.
Мен веднъж ме спряха за некъв ляв завой от втора лента, като тоя завой редовно се взима от две колони. Давам си аз документите, оня вика "А, ми то ти е изтекла гражданската преди една седмица". Ми как няма да е, като не съм се усетил, че е изтекла. И аре постановката доброто и лошото ченге - единият сяда да пише акт за гражданската, обяснявайки ми как ше тряа ме спре от движение, а пък и глобата 500лв. била. Другият го убеждава да ми пише акт само за завоя, пък аз да обещая, че веднага ше ида си я подновя. Редовният въпрос с какво се занимавам, викам "Епа проектантин съм", и лошото ченге: "А вие сте богати, ше си платиш глобата", а другият излезна пък запознат с реалностите на строителния процес: "Ами, богати са само инвеститорите". "Тъй вярно, господин полицай, ама има колкото да почерпя 2 кафенца" и мазната усмивка грейна. "Еми почерпи, виждам, че си свястно момче, има други, дето да им пишем актове", та минах с 20лв.
Да, бях в нарушение по невнимание заради гражданската, завоят не го признавам, да бяха спрели цялата колона преди мен, като е неправилно. На същия ден отидох и си направих нова застраховка, има нужда и от компромиси. Но в случаи на превишение с по над 50, просто не може да има компромиси, оняден в Пловдив пред мен се размаза един, понеже се беше залетял и от една уличка изскочи неква кола, ако караше като мен със 40 щеше да си спре също.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 20 Окт 2008, 14:27

Bogat-Beden написа:
Turboman написа:На мен пък никога не са ми искали пари,дори да им предлагам не взимат и редовно отнасям някой акт като ме хванат в издънка,дори най често и за глупости като неправилни маневри
В БГ ли живееш :roll: :shock:

баш пък в софия са ме спирали мен и мои приятели като сме били заедно доста пъти и винаги сме минавали много тънко 10-20 лева , даже и ресто са ми връщали :mhihi: минавали сме на червено , на стоп палка спряхме 1 км по надолу защото карах аз без книжка , и повече от 20 лева не сме давали никога , много са разбрани :mhihi:
It`s party time !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 e46 325i;е36 Touring
Мечтае да кара: S50/52

Мнение от lubaka_320 » 20 Окт 2008, 16:16

ех тези следователи... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 20 Окт 2008, 16:41

А стига бе, направо като министъра на вътрешните работи звучиш :mhihi: :mhihi:
F**k them all!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: VW Passat TDI,Peugeot 106,BMW 520
Мечтае да кара: E31 850

Мнение от Mitetooo » 20 Окт 2008, 23:06

абе аре бе нооо по добре е да си "платиш" глобата на момента отколкото 1 месец да ходиш с дрисливия акт,после да ходиш да се редиш 2351213 часа на опашки и тем подобни.....
Пътят към славата е осеян с бутала и биели...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sk. » 20 Окт 2008, 23:15

Mitetooo написа:абе аре бе нооо по добре е да си "платиш" глобата на момента отколкото 1 месец да ходиш с дрисливия акт,после да ходиш да се редиш 2351213 часа на опашки и тем подобни.....

Колега в грешка си! От личен опит ти казвам, че когато дойде ред за взимане на пари в КАТ са като Фитипалди :mhihi: За мен специално им трябваха 15мин време, а.ка, да си изтегля номерче, излязох и си оставих колата на автомивка и като се върнах 150м пеша и бам 250лв :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: VW Passat TDI,Peugeot 106,BMW 520
Мечтае да кара: E31 850

Мнение от Mitetooo » 21 Окт 2008, 8:48

sk. написа:
Mitetooo написа:абе аре бе нооо по добре е да си "платиш" глобата на момента отколкото 1 месец да ходиш с дрисливия акт,после да ходиш да се редиш 2351213 часа на опашки и тем подобни.....

Колега в грешка си! От личен опит ти казвам, че когато дойде ред за взимане на пари в КАТ са като Фитипалди :mhihi: За мен специално им трябваха 15мин време, а.ка, да си изтегля номерче, излязох и си оставих колата на автомивка и като се върнах 150м пеша и бам 250лв :mhihi:

Да колега,ако живееш в София може и за 15 мин да стане плащането,ама на мене ми трябват първо 45 докато дойда от Ботевград,до Гео Милев още 35,там още 3123 часа (като разчитам на пълнолуние,Алена и сутрешния ми хороскоп) и тогава чак тряяя да си ходя...Та...
Пътят към славата е осеян с бутала и биели...

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 21 Окт 2008, 15:02

uricatoli написа:
Мишел написа:Хубаво си ги наредил боклуците!!! :yes:
Само така!
А между другото каква е логиката да се носи полицата? Аман от простотии, нали има стикер на стъклото? Някой ако знае , моля да напише смислен аргумент, защото аз също не си нося полицата, и не съм убедена че съм в нарушение по този начин.

Логиката е че като си вземеш гражданска на изплащане в полицата пише какво си платил и до кога а на стикера пише една година... :mhihi:

Според мен си малко ти виновен.. винаги си носи документите с теб.. а пък за парите.. що не отиде да им вземеш по-добре 3 чая да се стоплят хората ? :mhihi:

В армеец не е така. Като вземеш гражданска на изплащане получаваш стикер и картонче за 3 месеца (ако си на 4 вноски). Сменяш ги след като платиш всяка вноска.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 21 Окт 2008, 18:55

Аз па колко истории с полицията имам направо ми е писнало еле па след като ме удариха на бензиностанцията.
Та значи записах си час за оглед в камор и понеже съм Люлинско чедо та по околовръстното леко по леко леко по леко и на суходол вземи тая хранилка ....номера ми беше на предния джам понеже го свалих да пооправя бронята да не търка в калкника ма не го върнах ...
Та спира ме полицая и само ми провери документите(а имах акт от краша понеже влезнах от забранена улица и ме удариха та само за знака ми беше акта) и ме пусна човека без проблеми.
Та стигнах до камор направиха оглед и всичко и няма грижи....
На връщане пак по оковръстното ама какво ми щукна ,дай през Младост ,че голямо задръстване....и тамън подминавам бизнес парка и гледам патрулка в насрещното и първата ми мисъл тия са за мене погледнах в огледалото и гледам въртят обратен и на буркан след мене ...викам я да дръпна малко та до Хит и почнаха със звуцити и спрях
Куката : Добър ден
аз : Дали ще е добър ? с мил поглед
Куката беше извадил правилника и почна да цитира ,че без номер или поставен на несъответното място глоба от 300 -1000 лв и два месеца без книжка .Опулих очи и викам и какво сега
Куката : Eла при колегата
извадиха книгата с актовете
Аз: E добре не може ли да измислиме нещо
наште бачкат в системата ,чичо ми също
И полицайте почнаха с физиономиите едно такова
Куката : E те като работят ,ще ти оправят акта
Аз: E дайте да не пишеме актове сега не може ли да се измисли нещо друго,стигат ли 40 лв (почнах да викам понеже ме издразниха )
Куката :По тихо по тихо иди в колата и помисли

Отидох аз бам 40 кинта в документите и им ги давам и те доволни
Куката :така не може да караш до центъра ,че лошо дай номера,рапитки имаш ли
Аз : Ми незнам да видя
Намерих няколко и една кекава права отверка ,а те винтовете звезда и за гипс кашон
Помъчиш се аз ,и
Куката : Дай да пробвам
Така пробва ,че му се отметна отверката и си заби отверката в пръста със се сила влезе от едната страна и му излезе от другата страна на пръста.Прец цялота време ги хранех на ум ,но къто се мушна усмивка греина на лицето ми
Качиха се на колата към крайна дестинация аптека ,аз си сложих номера и се прибрах!

И другата ми случка
:mhihi: :mhihi:

Излизам от автомивката пак с зеленята ламя тамън лъщеше и сабираше яко погледите на минувачите ,но и на една патрулка
Пуснах патрулката и след нея си карах по бул. Европа долу на малчика и в този момент ми звъни телефона и вдигам и си карама след патрулката .
След като правиме десен светофар посока кооперативен пазар люлин
и на светофара за бат Колю се изравняват с мене и ми викат
Куката: Защо говореше по телефона ?
Аз: Какъв телефон ,няма такова нещо ,къде видяхте телефон?
Кукута : Спри отдясно !!

Е спрях отдясно и почнаха па разправиите
и през цялото време си викам как па ще ме види на огледалото като притисках телефона с рамо и не и се бях прибрал ,а задните ми джамове са леко тъмни.Извадиха актовете и почнаха разправиине
Аз :Ама тя майками са приятели с еди кой си ...работи в 9то и почнаха още повече да ми се зъбят
Аз :Викам си я да звънна ,и то тогава па майка ми си сложила телефона някъде си ...викам ебаси малшанса ...обаче накрая дигна и викам ,а ви тия твойте колеги някави актове за телефон искат да ми пишат я се разберете
Куката : То сина ти се държи арогантно (понеже няма кинти ) стегни си го !
И такива разни простотии върнаха документите и поживо ,по здраво

имам и още ма ме заболяха вече пръстите ...може малко по-късно да се мотивирам и да драсна още някой ред ....
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivanhow » 25 Окт 2008, 1:46

Една пресна случка и от мен.
Преди половин час ме спират на сточна гара.Идва полицая, представя се.
Полицая:Добър вечер.Патрул на 2-ро РПУ, документите за проверка
Давам му аз документите.
Той ги разглежда внимателно и установява че нямам контролният талон на книжката(аз карам вече 4 месеца с изтекъл акт,просто нямам време да отида до КАТ)
Полицая:Къде Ви е контролният талон?
Аз:О да вярно.Взеха ми го и ми дадоха някакъв протокол за него
Полицая:Дали са ти протокол!!! Какъв протокол бе момче.
Вада му аз АКТА и му го давам
Аз:Това ми дадоха и м и казаха с него да карам дкато не си платя глобата че говоря по телефон.
П: Това не е протокол а АКТ който има срок 1 месец.А той е изтекъл преди 4 месеца. Какво правим в този случай
Аз:Ми аз не знаех че има срок.Знам че трябва да си платя глобата и тогава да си взема талончето.На мен ми е първи акт и незнам какви са процедурите.
П:Сега ще ти съставим акт за това че този е изтекъл.
Аз:ОК. щом сън виновен пишете ми нов(само така ще ми спестят време да хода до КАТ а глобата е 20лв-това си мисля вътрешно)
П:Но този АКТ ще ти удвои глобата и точките които ще ти вземат.
Стана ми супер смешно но се сдържах и му казах
Аз:Щом съм виновен ще си понеса последствиата
Полицая ми взима документите и отива в патрулката при катаджията.
Паля си аз цигара и си викам:Ей най-накрая се намери някой да ми удължи АКТ-а.Но няма и след 2 мин идва катаджията с усмивка до ушите .
КАТ:На тарикат ли се пишеш че искаш да ме накараш да ти пиша нов акт.Така ще ти направя услуга
Аз:Знам ама явно твоя колега ме подцени та ме сплши че ще ми удвоите точките и глобата което не е вярно.Катаджията започна да се смее с глас и ми вика.
КАТ:Идва колегата при мен и ми вика:Някакво балъче иска да му пишем акт за това че старият му е изтекъл.Аз разбрах за какво става на дума.Голям хитрец ще излезеш ти ама аз услуга няма да ти направя.Отказвам да ти напиша акт. Взимай си документите и да те няма.Лека вечер.
Аз Лека вечер и на вас.

Като затворих прозореца се спуках от смях.Така не се бях хилил от доста време.Обръщям се назад и гледам как Катадцията се хили а другия ме гледа все едно съм му изпил таратора с вилица.

За първи път полицай ми отказва да ми пише АКТ.Дай боже всеки полицай да е като този.Жив и здрав да е.Малко ме е яд че не ми го написаха защото сега трябва да се ходи до кат да се плащат глоби и да си взема контролният талон. Дано ако ме спират пак и не съм си оправил АКТ-а да мине номера.

Предишна

Назад към Страхотни истории