FWD vs RWD vs AWD ето отговора на top gear

Видео клипове с участието на нашите любими Баварци.

Модератори: mitaka7, alpina-ma6inata, SpUd3r

ентусиаст
Аватар

FWD vs RWD vs AWD ето отговора на top gear

Мнение от Joreto » 10 Дек 2003, 10:38

За всички който спореха на тази тема, ето отговора на Top Gear
http://www.funpedia.net/vids/topgear_video/047.zip
W201 - 190E
Сега - M103 3.0-12v @ 0.5 бара
Преди - M102 2.5-16v турбо (402м : 13.934 @ 0.5 бара , писта Божурище)

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 10 Дек 2003, 13:41

Мерси за линка! :yes: Добър завършек на спора за предаванията... :wink:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 11 Дек 2003, 10:03

RWD RUUUULZ :):):):):)
мацката много ясно го показа
аз като започнах да карам преди 4-5 години започнах с малолитражка с предно, естествено не можех изобщо да разбера за какво става въпрос
по късно преди 2,5 години като взех БМВ-то ми се струваше много нестабилно и слушах кой ли не да ми говори тъпотии за задното, но като се поотраках малко :oops: :oops: разбрах че задното и е много по ефективно предаване, сега карам един 5метров кораб с предно и съм 100% сигурен че Е36-ката е доста по стабилна на всякакви екстремизми от каквото и да е друго животно.
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Дек 2003, 19:54

Айде моля ви някой ако може да го качи в България това филмче щото моя нет е ужасен навън...а в БГ за 1 мин ще го сваля!
Мерси много!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vlado-BENZ » 11 Дек 2003, 20:20

Ето го тук:
http://vladobenz.data.bg/videos/video.zip

Ааааааааа, кво стана бееееееее, предното зад*хаааааааааааааа!!!!!
Само МЕРЦЕДЕС и БМВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Те ненапразно са най-добрите марки, иначе щяха и те да са минали на предно!!!
Хаааааа, в момента си нямате напредстава колко ми е кеееееееееф! :):):)

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 11 Дек 2003, 21:43

Почваме да спорим пак,ако искате.Само не намесвайте предното,моля.И пуснете малко мърсотийка на асфалта.Тук си имаше много добро сцепление. :D.Ако пътят беше хлъзгав баварката едва ли щеше да направи маневрата толкова прецизно.Защо никой не обръща внимание на фактора сцепление?Аз ви казвам,че на завой се минава много по-бързо с 4х4,отколкото със задно.Говорим за средни скорости,а не за високи.И зависи много как се кара колата.Нещата са коренно различни при 4х4 и при задно.Казвам от много личен опит.Задното с шпер си е мания.Ама 4х4 си е друго нещо,ако не се боиш да настъпваш порядъчно,разбира се.Това ,че тази патка не може да кара Аудито нищо не означава.Защо отнема газта преди препятствието.ДАЙ ГАЗ МА!!!!И защо траекториите се променят толкова малко.Я сложете повече мечета на пътя или не въртете в кръг колата,а на зигзаг,да видим.За да може задното да е стабилно в завоите трябва малко повече дрифт.Със същата скорост аз си минавам на същото място с 4х4 без изобщо да се напъвам.Просто си въртиш кормилото.Ако почна да се напъвам за дрифт с 4х4 ми трябва много повече газ и по-висока скорост.

ентусиаст
Аватар

Мнение от PARADOX_sf » 11 Дек 2003, 22:28

Абе когато се прави такава маневра аз лично не бих подавал газ... Логично е да поднесеш...

ентусиаст
Аватар

Мнение от landikar » 11 Дек 2003, 22:45

Точно там е работата.Задното в такива случаи е по-интуитивно и по-лесно.А 4х4 изисква известен опит.В началото действително е доста по-трудно.Когато подаваш газ на 4х4 то не поднася.Когато отнемеш газта се държи почти като задното.Но на излизане от завоя работата е друга.Трябва леко да се чукне спирачката.Когато подадеш прекалено много газ ще се пързулне напред,а няма да занесе.Преди завоя леко ритваш спирачката да хлъцне леко задницата и после пълна газ.Състезателите натискат едновременно газ и спирачка.Аз ся тва ша са уча да права,ма треа да намеря подходящо място да нема дум-дум.Ако тази кака дето се върти в кръг си мане крака от съединитела и го сложи на спирачката,и когато тръгне за изпуска завоя лего да чуква спирачката с ЛЕВИЯ крак,Аудито ще копа зверски по завоя.Ама е мнооооо трудно.Съвсем друг начин на каране.Както казах,иска си учене.Аз не мога да го правя,ама смятам да се науча.Най-интересно е,че нещата са коренно противоположни при задно и 4х4.Нормално задно при отнемане на газта колата се стабилизира.Обаче като подаваш газ задното в завой,почва да носи,а 4х4 тегли в завоя.Но ако преди завоя подадеш яко газ на 4х4,както на предно например,колата продължава напред и не ще да завива,щото задните гуми бутат напред колата.Много е гадно.Трябва подготовка преди завоя.Де да знам,ама аз бая експерименти съм си правил и съм стигнал до такива изводи.Например при задно ако искаш завой с вратите напред,какво правиш?Газ до дупка,риташ съединитела бързо и колата занася.На 4х4 като го направиш това колата тръгва напред и предните гуми се пързалят по посока на движението,независимо,че си завъртял волана.Трябва първо да я завъртиш в завоя и после да даваш газ до дупка.Абе,гадни работи.Ама ако караш леко,4х4 няма грижи.Като гледаш да не преминеш границата на сцепление,всичко е лесно.Най-се чудя на тези,дето викат че колата им била 4х4 и зимата нямали проблеми с летните гуми.Ами как ше спрете бе?На задна ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 20 Дек 2003, 18:24

ХА...таз рече и отсече... :lol:

Абре по ралитата карат 4х4 или предно....по-пистите повечето задно, но ако погледнем ETCC където има алфа и бмв...какво се оказва...

всяко си има свойте + и - ...

само че за БГ не знам, за тук нещо с вериги би било най-добре...
Изображение

Назад към Видео