Bosch ESP - в зимната световна столица за тестове
Модератори: mitaka7, alpina-ma6inata, SpUd3r
2 мнения
• Страница 1 от 1
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Bosch ESP - в зимната световна столица за тестове
На ледено езеро с големината на Централната част на Лондон , далеч на север от Лапландия всички световни производители провеждат тестове на специално подготвени трасета.Температурите целогодишно са отрицателни и почти не минават 0 градуса.
Тиф показва с Ягуар Мондео
действието на ESP системата на лед ,както и на специални рампи.Само малко не мога да рзабера ,как с включена система на супер хлъзгав наклон на изкачване без системата колата не може да отлепи а с включена мина успешно.Шофирал съм автомобил с такава система Мерцедес 203 купе Ц клас 2002 година, шофирал съм и БМВ с АСЦ и двете системи в такива условия трябваше да бъдат изключвани за да се търси полезното пробуксуване в снега на изкачване, в противен случай с включени тракшън контроли автомобилите умираха от отнемането на газта ... За теста с преминаването на скорост между преградите с и без ESP, си мисля ,че за автомобил с предно предаване може да е много полезна тази система, но за задно предаване с достатъчно навикнал към него водач ,не би следвало да се занесе по такъв начин колата
п.с. Има го и Шаро клониран 2 пъти ,как пързаля жълтата кола
http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Георги Пенчев
Тиф показва с Ягуар Мондео

п.с. Има го и Шаро клониран 2 пъти ,как пързаля жълтата кола

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc
Георги Пенчев
- Milcho
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d, E83 3.0D, E36 316ti
Това го бях гледал наскоро. И на мен ми стана интересен момента с изкачването на леда. Струва ли ми се или и дава прекалено много газ, когато се мъчи без ESP-то. Дори и когато се позасили малко пак доста се изфорсира когато забуксува... 

2 мнения
• Страница 1 от 1