Закриване или преименуване
Модератор: I.Voykov
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- E-24
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E21
- Мечтае да кара: E21
- Детайли за колата: червена
Закриване или преименуване
При стрийрацери ако не се лъжа - то май откакто съм се регистрирал си е така, но никога не съм обръщал внимание.
За любителите на уличните гонки ? Може ли някой да ми каже какво си помисля всеки един от нас като чуе улични гонки ? Божурище ? Бояна ? При Терминал 2 на летището ? Да бе, ясно е че става въпрос за мерене на пишки по светофарите, Цариградско и т.н. Независимо, че тези теми вече, поне както видях сега, са доста по-малко, все пак не може да стои "уличните гонки". Дай направо да легализираме 300 км по булеварда, с вратите напред в центъра и тн. И моля ви, само не ми излизайте с идеята, че съм консервативен и да се стегна. Вижте как се кара навсякъде из кварталите, където всеки момент може да изскочи дете и след това ми обяснявайте за УЛИЧНИ ГОНКИ.
За любителите на уличните гонки ? Може ли някой да ми каже какво си помисля всеки един от нас като чуе улични гонки ? Божурище ? Бояна ? При Терминал 2 на летището ? Да бе, ясно е че става въпрос за мерене на пишки по светофарите, Цариградско и т.н. Независимо, че тези теми вече, поне както видях сега, са доста по-малко, все пак не може да стои "уличните гонки". Дай направо да легализираме 300 км по булеварда, с вратите напред в центъра и тн. И моля ви, само не ми излизайте с идеята, че съм консервативен и да се стегна. Вижте как се кара навсякъде из кварталите, където всеки момент може да изскочи дете и след това ми обяснявайте за УЛИЧНИ ГОНКИ.
едвайсеиено
- E-24
- кандидат ентусиаст
-
Като гледам, в 4 през нощта надали ще има много отговори, та аз да си продължа. Много кратко.
Всъщност е добра идея да има подобен форум. Лепим една кука дето може да следи ip адресите и си ги прибира един по един пичовете с тежките крака. Ако ние всички от форума не се обединим срещу Тъпите Улични Гонки, шофирането като си пил и Високите скорости където и да са те - а подкрепяме и викаме -- ааа бате, супер си, ти пък знаеш ли с моя 12так как еб.. майката на едно Поло - то нека си мрат (мрем) по улиците.
Ако някой наистина не ми обясни ЗАЩО и какво е хубавото на този раздел, ме считайте за бегал от този форум. Повярвайте ми, от 2002 година, когато се регистрирах, съм се нагледал на всякакви боклуци дето смятат, че физичните закони действат само, когато бирата се излива в гърлото, а не когато се сблъска кола с човек или две коли челно с по общо 300 км в час.
Самият факт, че там пише УЛИЧНИ ГОНКИ е достатъчен.
Всъщност е добра идея да има подобен форум. Лепим една кука дето може да следи ip адресите и си ги прибира един по един пичовете с тежките крака. Ако ние всички от форума не се обединим срещу Тъпите Улични Гонки, шофирането като си пил и Високите скорости където и да са те - а подкрепяме и викаме -- ааа бате, супер си, ти пък знаеш ли с моя 12так как еб.. майката на едно Поло - то нека си мрат (мрем) по улиците.
Ако някой наистина не ми обясни ЗАЩО и какво е хубавото на този раздел, ме считайте за бегал от този форум. Повярвайте ми, от 2002 година, когато се регистрирах, съм се нагледал на всякакви боклуци дето смятат, че физичните закони действат само, когато бирата се излива в гърлото, а не когато се сблъска кола с човек или две коли челно с по общо 300 км в час.
едвайсеиено
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
E-24 написа:Като гледам, в 4 през нощта надали ще има много отговори, та аз да си продължа. Много кратко.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
нали не се учудваш щп никои не пише
тфа е се едно ти да направиш некое нарушение и сам да се самонакажеш и да се предадеш на полицията ... нарушения си правил а другото ще направиш ли

тфа е се едно ти да направиш некое нарушение и сам да се самонакажеш и да се предадеш на полицията ... нарушения си правил а другото ще направиш ли

- E-24
- кандидат ентусиаст
-
Правил съм. но в сравнение тези, които съм чел тук, съм направо светец. Предложението ми е да се промени и закрие този подфорум и модераторите да действат в случаите, за които казах. Аз ли нещо не съм в ред или вече на никого не му пука да се намали безумството по улиците. Ще ми кажете, че с цензура няма да стане - ок, но тогава ако всички приемем за правилно всеки да разправя с колко е карал и с кой се е надбягвал, не ставаме ли и ние обект на подражание и всеки новодошъл да сметне всичко това за нормално ? Ако това е така, поне да не тюхкаме като постваме теми за поредния насекъл се Фитипалди. И моля, само не ми казвайте, че тези, които пишат тук и карат бързо карат и внимателно, просто го пропуснете.
едвайсеиено
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
по-добре е да го има тоя подфорум.....
незащото е правилно да се правят тия неща ами от гледна точка на това, че ако го няма тия същите теми ще се пръснат по другите подфоруми ... така поне си знаеш къде няма смисъл да четеш и това е ... аз тоя подфорум например го посещавам много рядко ... не че съм някъв супер примерен шофер ... не ...
приеми го като един вид инфо какво нетрябва да правим по улиците ... в 14:00 часа пред даскалото ...
незащото е правилно да се правят тия неща ами от гледна точка на това, че ако го няма тия същите теми ще се пръснат по другите подфоруми ... така поне си знаеш къде няма смисъл да четеш и това е ... аз тоя подфорум например го посещавам много рядко ... не че съм някъв супер примерен шофер ... не ...
приеми го като един вид инфо какво нетрябва да правим по улиците ... в 14:00 часа пред даскалото ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- E-24
- кандидат ентусиаст
-
Модераторите и на другите форуми трябва да си вършат работата - на страхотните истории и т.н.
Каза да го приемем като пример на това, което не трябва да правим - то хубаво, но по този начин се размиват границите на това, което е нормално и това, което е ненормално да се прави. Давайки гласност и не осъждайки (или поне поставяйки под съмнение нормалността на гонките, които застрашават човешки животи), то фактически ние признаваме за правилно всичко, което се пише, поправете ме ако не съм прав.
Каза да го приемем като пример на това, което не трябва да правим - то хубаво, но по този начин се размиват границите на това, което е нормално и това, което е ненормално да се прави. Давайки гласност и не осъждайки (или поне поставяйки под съмнение нормалността на гонките, които застрашават човешки животи), то фактически ние признаваме за правилно всичко, което се пише, поправете ме ако не съм прав.
едвайсеиено
- Новини
-
Видях темата но изчаках с отговора. Надявам се E-24 да не останал с впечатление, че не е обърнато внимание върху темата.
Забележката ти по правило е напълно уместна. Когато тази секция е била създадена, в България все още нямаше обществени легални състезания от този тип. Сега такива има, но както сами виждате, съдържанието на темите в секцията набляга предимно на уличните гонки.
Наличието на такив тип "състезания" е нещо, което съществува и не можем нито да го отречем, нито да го цензурираме, нито да се правим, че не съществува.
Да не си кривим душата... самата марка БМВ съдържа философия, свързана с динамиката и скороста на автомобила. Спецификацията "0-100кмч - ХХсек." е обикновено първото нещо, с което автомобилните предавания ни запознават при анонсирането на поредния нов модел.
Да отречем уличните светофарни напревари е все едно да заявим, че вярваме в непорочното зачеване.
Форума е място, където свободно да се дискутират различни теми, свързани с марката БМВ или автомобилите като цяло. Тук има и доста фенове на автомобилните състезания във всичките им форми. Не можем да им отнемаме мястото, където могат да говорят за поредното силово подобрение на автомобила си и ефекта от него, само защото някой хлапак може да прочете и да отиде да потроши колата на баща си.
Ако махнем тази секция, надъханите тинейджъри просто ще влязат в друг форум, където ще четат същите неща. Тук поне донякъде контролираме това, което се пише. Не става въпрос за цензура. Напоследък забелязвам все повече потребители, които отделят от времето си за да се опитат да налеят малко акъл в главата на поредния хлапак, разказал как е вдигнал 100кмч пред някое училище.
Да затворим секцията значи да си затворим очите. Това няма да реши проблема.

Забележката ти по правило е напълно уместна. Когато тази секция е била създадена, в България все още нямаше обществени легални състезания от този тип. Сега такива има, но както сами виждате, съдържанието на темите в секцията набляга предимно на уличните гонки.
Наличието на такив тип "състезания" е нещо, което съществува и не можем нито да го отречем, нито да го цензурираме, нито да се правим, че не съществува.
Да не си кривим душата... самата марка БМВ съдържа философия, свързана с динамиката и скороста на автомобила. Спецификацията "0-100кмч - ХХсек." е обикновено първото нещо, с което автомобилните предавания ни запознават при анонсирането на поредния нов модел.
Да отречем уличните светофарни напревари е все едно да заявим, че вярваме в непорочното зачеване.
Форума е място, където свободно да се дискутират различни теми, свързани с марката БМВ или автомобилите като цяло. Тук има и доста фенове на автомобилните състезания във всичките им форми. Не можем да им отнемаме мястото, където могат да говорят за поредното силово подобрение на автомобила си и ефекта от него, само защото някой хлапак може да прочете и да отиде да потроши колата на баща си.
Ако махнем тази секция, надъханите тинейджъри просто ще влязат в друг форум, където ще четат същите неща. Тук поне донякъде контролираме това, което се пише. Не става въпрос за цензура. Напоследък забелязвам все повече потребители, които отделят от времето си за да се опитат да налеят малко акъл в главата на поредния хлапак, разказал как е вдигнал 100кмч пред някое училище.
- E-24
- кандидат ентусиаст
-
!!Asen_X написа:Видях темата но изчаках с отговора. Надявам се E-24 да не останал с впечатление, че не е обърнато внимание върху темата.![]()
Предполагах, че изчаквате, за да видите реакциите и съм напълно съгласен. Разочарован съм, че почти никой не прояви интерес, но може да има и странични фактори - или не се чете много или някои са съгласни с мен, но не смятат за нужно да пишат или просто никой не ме подкрепя.
Няколко неща, които бих искал да изясня:
1. Ти каза, че съдържанието на темите набляга на уличните гонки. Струва ми се нормално, имайки предвид, че точно това си и пише на форума. Тоест, ние подтикваме хората, които искат да пишат за тези гонки да си пишат - те май не много виновни в този случай. Каза, че има и други - легалните - факт е, че за тях също доста се пише, но в по-голямата част въобще не се казва къде се провеждат гонките, ние само може да се досещаме. Ако трябва да съм искрен, нямам представа легалните дали са известни като "улични" - но е факт, че повечето хора си представят улици, по които има нормално движение, а не летища, полигони и т.н.
2. Те съществуват - защо да се правим, че ги няма. Естествено, че не искам да се правим, но то и кражбите на коли и части съществуват, нали така ? Защо не направим подфорум специално за чалъми как да крадем фарове на Е39 и с какво това е по-различно от кражбата на носачите от Е3 например ? Ще кажеш, че е смешно сравнение - но все пак - свързано ли е с БМВ ? Свързано е. Има ли хора, които крадат ? Май има. Умират ли хора от улични гонки ? Може би. Умират ли хора от кражби ? Може би, но по-рядко, в зависимост дали не те хванат. Така че, мисля, че аргументът ти, че трябва да има форум за нещо свързано с БМВ, само защото то съществува, трябва да бъде ревизиран или да бъдат включени и мнооого други неща, които си ги има, но не им обръщаме внимание.
3. Написа също така, че поради самата природа на колите БМВ - която е бързина, мощност, ускорение и т.н. - е нормално да има улични гонки. Първо, ти смяташ ли, че улиците на София, Пловдив, Варна, Цалапица, Горна Джумая и т.н. са подходящи за проверка на техническите данни за ускорението до 100 км. в час ? Защото от това, което каза, разбрах, че според теб точно улиците или поне - най-вече - са местата, където хората трябва да изпробват своето ускорение до 100. Само още един въпрос - колко улици и булеварди можеш да се сетиш в София, където няма никаква опасност и проблем да си вдигнеш от светофара 100 км ? Колко други улици в град можеш да се сетиш по света, където си е нормално и безопасно да се набира с такава скорост, като имаш предвид, че хората във форума често говорят и за ускорение до по-големи величини.
4. Не става въпрос за цензура. Според теб тези неколцина потребители ( не смятам, че са повече ), които наливат акъл в главата на младежите, които карат лудо, са достатъчни и достатъчно убедителни, че въпросните хора да спрат да карат лудо ? Наистина ли първо смяташ, че има осезаем отпор в този форум на хората, които карат лудо и второ - не смяташ ли все пак, че цензура в този конкретен случай трябва да има ? Аз мразя тази дума, но в общество като нашето вече думи като тирания, цензура, диктатура и тотален контрол ми звучат все по-привлекателно - донякъде се шегувам, донякъде не. Ти (вие) наистина ли смятате, че тези хора ще се оправят само ако някой има намекне, че не са прави ? Няма ли да е по-добре ако прокламираме бързо каране по местата, които са легални, да рекламираме и караме всички да изпробват колите там, където е позволено и да ходим на писти, полигони и т.н. все по-често и да наливаме акъл на всички други - защото освен, че ние не си затваряме очите за гонките (което си е направо чудесно !), ние ставаме съпричастни и се кефим на това, което ни се разказва.
Искам да кажа също така, че абсолютно разбирам добрите ви намерения на всичките модератори, но съм убеден, че методите ви понякога, както в този случай, са погрешни. Най-лесно е да оставим хората да говорят. Някои ще кажат, че най-лесно е и да им забраним да говорят. Да, но изработвайки еталон на отношение срещу уличните битки, които понякога завършват и трагично, тогава всеки ще може да говори, но ще има и ответна реакция. В момента подобни реакции почти няма или и да ги има, са ужасно недостатъчни. И от модератори и от потребители.
едвайсеиено
- Sharo
- старши ентусиаст
-
много лесно са го казали в един хАмерикански филм ... дайте ни писта къдетп да караме и няма да ни видите по улиците ...
Уличните гонки ще си продължават докато не се направи нещо по въпроса ... и то няма да е като се дигнат глобите....
Са ако кажете имаме ли ние истинска писта тука ... ?! мммм не май нямаме ... имаме ли полигони за дрифтинг ... хмммм май не ....
Форума сопред мен трябва да остане... заради тези, които се чудят къде да ходят да си начешат крастата .. да прочетат за местата където няма хора в еди кои си часове на денонощието и да ходят там ....
са ти ако нямаш мозък и не се пробваш да намериш тия места .. няма кой да ти помогне ... но закриването на подфорума съвсем няма да помогне ....
Уличните гонки ще си продължават докато не се направи нещо по въпроса ... и то няма да е като се дигнат глобите....
Са ако кажете имаме ли ние истинска писта тука ... ?! мммм не май нямаме ... имаме ли полигони за дрифтинг ... хмммм май не ....
Форума сопред мен трябва да остане... заради тези, които се чудят къде да ходят да си начешат крастата .. да прочетат за местата където няма хора в еди кои си часове на денонощието и да ходят там ....
са ти ако нямаш мозък и не се пробваш да намериш тия места .. няма кой да ти помогне ... но закриването на подфорума съвсем няма да помогне ....
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
"Те съществуват - защо да се правим, че ги няма. Естествено, че не искам да се правим, но то и кражбите на коли и части съществуват, нали така ? Защо не направим подфорум специално за чалъми как да крадем фарове на Е39 "
Не си прав да сравняваш нещата защото нямат нищо общо.Гонките не са престъпление пък и не правиш на никой нищо лошо, ако си на правилното място даже не трябва да се случва нищо различно от удоволствие...
"Да, но изработвайки еталон на отношение срещу уличните битки, които понякога завършват и трагично..."
Това са глупости за много неша си прав, но тук се вижда колко не си наясно с нещата, ще ме прощаваш че ти го казвам по този начин.Аз съм ходил стотици пъти по такива гонки и не съм видял никой да пострада.Хората които се събират знаят до някъде за какво става дума и си се пазят.Катастрофите по улиците мислиш, че стават заради гонки ли, може една част от тях да, но това не е този тип улични гонки на които се събират хората и за които са напревени темите.Както казах вече не съм видял никой да пострада досега а съм ходил на найстина доста не дай си боже и да се случва.Винаги високата скорост носи рискове и независимо дали си на писта или където и да било може да се случи нещо.Несериозно звучи това което казваш, че за всичко са виновни уличните гонки.Аз под улична гонка разбирам местата където се събираме и се гонят.Не броя за гонки светофарните дръпки на път за някъде защото те са найстина опасни и всичко е късмет поради естеството си....
Трябва хората да узреят психически и да разберат, че карането като цяло не е една голяма гонка.И постоянно да им повтаряш, че не е редно и че може нещо да се случи и тн пак няма ефект защото как да обясниш на някое младо момче за това след като не е узрял да те разбере правилно
Не си мисли, че ще има ефект дори и да се махне раздела което го смятам за грешка хората няма да спрат да го правят.Всеки си има глава на раменете и си преценява в крайна сметка.Има шофьори на по 40-50 се напиват карат, правят каквото си искат и пак не им е дошъл акъла това не зависи от форума или от това дали някой му е казал нещо а от него самия.Всичко е до акъл не до това какво ние ще говорим или не.На теб, ако ти кажа да се метнеш от вас, ще го направиш ли не предполагам
Ако се метнеш после кой е виновен ти че си бил луд или аз че съм ти го казал
Съгласем съм до голяма степен с това което казваш, но хора не загиват заради уличните гонки толкова колкото заради несъобразена скорост, неспазване на предимство, незнаене на правилника, неизправни МПС-та и про4ие.Дори ще ти кажа, че от какаво ходя а това са 4-5 години по гонки доста често и не съм видял дори една тежка катастрофа предизвиката от гонка и дано не виждам
Процента на загинали хора при улична гонка е толкова нисък в сравнение с другите неща, които изброих по-горе, че е направо незначителен.Кокато човек иска да се гони отива на подходящото място, когато нямаш акъл да прецениш нещата сам никой неможе да ти помогне.Ти мислишли, че незнаят най-младите шофьори какво може да се случи, знаят и си продължават да го правят
Не си прав да сравняваш нещата защото нямат нищо общо.Гонките не са престъпление пък и не правиш на никой нищо лошо, ако си на правилното място даже не трябва да се случва нищо различно от удоволствие...
"Да, но изработвайки еталон на отношение срещу уличните битки, които понякога завършват и трагично..."
Това са глупости за много неша си прав, но тук се вижда колко не си наясно с нещата, ще ме прощаваш че ти го казвам по този начин.Аз съм ходил стотици пъти по такива гонки и не съм видял никой да пострада.Хората които се събират знаят до някъде за какво става дума и си се пазят.Катастрофите по улиците мислиш, че стават заради гонки ли, може една част от тях да, но това не е този тип улични гонки на които се събират хората и за които са напревени темите.Както казах вече не съм видял никой да пострада досега а съм ходил на найстина доста не дай си боже и да се случва.Винаги високата скорост носи рискове и независимо дали си на писта или където и да било може да се случи нещо.Несериозно звучи това което казваш, че за всичко са виновни уличните гонки.Аз под улична гонка разбирам местата където се събираме и се гонят.Не броя за гонки светофарните дръпки на път за някъде защото те са найстина опасни и всичко е късмет поради естеството си....
Трябва хората да узреят психически и да разберат, че карането като цяло не е една голяма гонка.И постоянно да им повтаряш, че не е редно и че може нещо да се случи и тн пак няма ефект защото как да обясниш на някое младо момче за това след като не е узрял да те разбере правилно

Съгласем съм до голяма степен с това което казваш, но хора не загиват заради уличните гонки толкова колкото заради несъобразена скорост, неспазване на предимство, незнаене на правилника, неизправни МПС-та и про4ие.Дори ще ти кажа, че от какаво ходя а това са 4-5 години по гонки доста често и не съм видял дори една тежка катастрофа предизвиката от гонка и дано не виждам

Процента на загинали хора при улична гонка е толкова нисък в сравнение с другите неща, които изброих по-горе, че е направо незначителен.Кокато човек иска да се гони отива на подходящото място, когато нямаш акъл да прецениш нещата сам никой неможе да ти помогне.Ти мислишли, че незнаят най-младите шофьори какво може да се случи, знаят и си продължават да го правят

- E-24
- кандидат ентусиаст
-
Sharo - мерило за мозъка на човек често са хората, с които води диалог. В твоя случай очевидно нямам мозък.
Bobi написа, че " Гонките не са престъпление пък и не правиш на никой нищо лошо, ако си на правилното място даже не трябва да се случва нищо различно от удоволствие... "
Гонките често стават престъпления - трябва ли да ти вадя статии и теми от форума, предполагам, че сам можеш да ги намериш. Дори мисля, че беше или в страхотни истории и в рацерите, където някой беше описал много точно тези дни какво се е случило след като е станал свидетел на подобна гонка.
Имам чувството, че само аз живея в София - не ви ли се случва всеки ден по няколко пъти да видите как две коли се надбягват посред бял ден по оживени места ??? Ако това не е ГОНКА, кое тогава е ? И ти ми твърдиш, че си бил на супер много гонки и нищо не се е случило - браво ! И това не е престъпление ?? Май аз верно съм сляп. Само да отбележа, че с моя далеч по-скромен от твоя опит, виждам в Младост, на Цариградско и къде ли не - и повярвай ми - за мен това е престъпление - ако не ме лъже паметта НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ, не е да е кифла, нали ? А това, че ти не разбираш уличните гонки като надбягване по светофари и булеварди, не значи, че всички други, включително аз, ги разбираме по този начин.
Още нещо - май не си спомням да съм каза, че за всичко са виновни уличните гонки. Няма смисъл да си преиначаваме думите.
Последно - "каза, че всичко е до акъл, а не до това, което ще ти каже някой или не" - А, не смяташ ли, че този АКЪЛ има нужда и от образоване, защото както вече написах - примерът е супер ултра гига важно нещо. Ако оставим хората да се оправят само с акъла си, значи сме много зле. Факт, че в един форум няма как да се контролира всичко, но ние не сме министри, полицаи и т.н. и това, което можем да направим е не да оставяме хората на акъла им - ако той например чуе от 50 потребители, че това, което прави е СЕЛЯНИЯ, то има някаква възможност да се промени - ако не му се каже, ОчЕвадно няма как да се промени.
Bobi написа, че " Гонките не са престъпление пък и не правиш на никой нищо лошо, ако си на правилното място даже не трябва да се случва нищо различно от удоволствие... "
Гонките често стават престъпления - трябва ли да ти вадя статии и теми от форума, предполагам, че сам можеш да ги намериш. Дори мисля, че беше или в страхотни истории и в рацерите, където някой беше описал много точно тези дни какво се е случило след като е станал свидетел на подобна гонка.
Имам чувството, че само аз живея в София - не ви ли се случва всеки ден по няколко пъти да видите как две коли се надбягват посред бял ден по оживени места ??? Ако това не е ГОНКА, кое тогава е ? И ти ми твърдиш, че си бил на супер много гонки и нищо не се е случило - браво ! И това не е престъпление ?? Май аз верно съм сляп. Само да отбележа, че с моя далеч по-скромен от твоя опит, виждам в Младост, на Цариградско и къде ли не - и повярвай ми - за мен това е престъпление - ако не ме лъже паметта НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ, не е да е кифла, нали ? А това, че ти не разбираш уличните гонки като надбягване по светофари и булеварди, не значи, че всички други, включително аз, ги разбираме по този начин.
Още нещо - май не си спомням да съм каза, че за всичко са виновни уличните гонки. Няма смисъл да си преиначаваме думите.
Последно - "каза, че всичко е до акъл, а не до това, което ще ти каже някой или не" - А, не смяташ ли, че този АКЪЛ има нужда и от образоване, защото както вече написах - примерът е супер ултра гига важно нещо. Ако оставим хората да се оправят само с акъла си, значи сме много зле. Факт, че в един форум няма как да се контролира всичко, но ние не сме министри, полицаи и т.н. и това, което можем да направим е не да оставяме хората на акъла им - ако той например чуе от 50 потребители, че това, което прави е СЕЛЯНИЯ, то има някаква възможност да се промени - ако не му се каже, ОчЕвадно няма как да се промени.
едвайсеиено
- _BoBI_
- ентусиаст
-
E-24 написа:Имам чувството, че само аз живея в София - не ви ли се случва всеки ден по няколко пъти да видите как две коли се надбягват посред бял ден по оживени места ??? Ако това не е ГОНКА, кое тогава е ? И ти ми твърдиш, че си бил на супер много гонки и нищо не се е случило - браво ! И това не е престъпление ?? Май аз верно съм сляп. Само да отбележа, че с моя далеч по-скромен от твоя опит, виждам в Младост, на Цариградско и къде ли не - и повярвай ми - за мен това е престъпление - ако не ме лъже паметта НЕСЪОБРАЗЕНАТА СКОРОСТ, не е да е кифла, нали ? А това, че ти не разбираш уличните гонки като надбягване по светофари и булеварди, не значи, че всички други, включително аз, ги разбираме по този начин...
Да приемем, че аз не съм се изразил правинло и затова не си ме разбрал по най-добрия начин.Гонките не са престъпление да караш бързо е нарушение на правилника за движение по пътищата, но това не те прави престъпник, а нарушител.Това, че човек може да направи неволно катастрофа и да стане престъпник е друг въпрос

Пак ти казвам, ако се махне ще бъде залян форума пак в същата насока, но по други раздели и както правим - нищо.Разбери голям човек си, че неможе да се направи нищо освен да се говори и съветва, не става с забрани това не са малки деца на които да им кажеш не така, неможе не го прави...И двамата искаме едно и също нещо и повечето хора тук го искат а именно да се намалят жертвите по пътищата и културата на водача да се повиши, да сме толерантни по улицата и тн.Всеки ден по светофарите хора се надпреварват из цяла България.Това е въпрос на манталитет и мислене не на този или онзи под форум.Те не мислят реално да, но никой неможе да ги спре, полицайте го спират взимат му парите и си продължава това е.Това ще се изкорени с здрави закони и малко корупция - контрол над самите полицай да си вършат работата както трябва.
- Sharo
- старши ентусиаст
-
E-24 написа:Sharo - мерило за мозъка на човек често са хората, с които води диалог. В твоя случай очевидно нямам мозък.
е с кое не си съгласен от това, което казах ... тва си е доказано със статиските ....
когато бях в англия там точно за тези прблеми са открили, че със забрани не стаа ... просто като се даде алтернатива за места .. се решава до някъде проблема ...
Искаш да кажеш, че не си съгласен, че ако има една или две писти около София където да може да се състезаваш, с който си решиш ... проблемите по улиците в стил улучни гонки няма да намалеят .. ?!
- _BoBI_
- ентусиаст
-
Четох в Топ Гиар Ждерами разказваше следното нещо.Когато ходил в Франция било много странно.Казва те имат метода на показването а не на наказаването.Примерно когато е станала тежка катастрофа колата не се отмества веднала или се оставят табели "тук стана катастрофа, карай внимателно..." Самия той споделя, че когато видял 3-4 такива табели сам намалил скоростта без да го кара никой.Понякога е много по-добре да оставиш човек на самосазнание, но трябва да му покажеш правилния път и да му обясниш защо е правилен.Погрешен подход е да кажеш това е правилно - правиго, а всичко трябва да се обясни
Няма смисъл да спорим при условие, че искаме едно и също нещо

Няма смисъл да спорим при условие, че искаме едно и също нещо

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума