А да питам от доста време ме ядосва нещо...

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

А да питам от доста време ме ядосва нещо...

Мнение от Дилян Пенчев » 12 Дек 2006, 2:39

преди като си спомням (отдавна е било) като отворя форума и ми светят форуми и теми който не съм чел...е да ама нямам много време и му бия хикса и след това като го отворя наново ми отбелязва всички теми като прочетени а те не са :evil:

Току що забелязах че в друг форум не е така...та мисълта ми е че проблема не би трябвало да е в моя телевизор...

...ха сега... :lol:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 12 Дек 2006, 2:41

Имаш продължителност на сесията и след това всичко се маркира като прочетено. Нормално е ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 24 Дек 2006, 12:55

наистина тоя проблем е кофти, и аз понякога бия хикса и после се чудя от де да захвана :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Re: А да питам от доста време ме ядосва нещо...

Мнение от t0sh » 24 Дек 2006, 14:02

Дилян Пенчев написа:...
Току що забелязах че в друг форум не е така...

друг ама май не е PhpBB? :) или си го посетил след по-малко от час примерно?

phpBB по принцип като го посетиш, записва времето на посещение (запазено в cookie), и ако отвориш после наново ти взима това ти предно cookie и отбелязва за непрочетени темите СЛЕД него - счита че като си отворил си ги чел.
едва ли някой форум помни за всяка една тема къде и какво си цъкнал - ще товари доста ;) и според мен почти всички форуми са така. Най-много вместо за целия, да има за всяка секция отделно запомняне (cookie :)), защото едва ли има форум с над 20-30 основни раздела примерно, но темите са безкрай...

да се промени е безобразна играчка поне на пръв поглед ;)

така че засега май посещавайте и четете, ако не искате да изпускате теми :)

или чакайте бат ви Иво да се накани да се мине на SMF или друго...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 24 Дек 2006, 15:31

хм, искаш да кажеш, че ако имам 3 непрочетени теми примерно...
всяка създадена-
13:30ч
13:45ч
13:55ч
и аз прочета само тази от 13:55 и се логна утре другите ще са маркирани като прочетени ли?
п.с. този проблем и мен много ме дразни, но поради горните причини :mhihi: сега виждам темата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 24 Дек 2006, 19:03

То не е проблем не виждам как иначе може да стане ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 24 Дек 2006, 21:57

да, това не е проблем! и на мен ми беше така преди, но нещо се бъгна и сега като отворя един раздел и всичко се затрива, ако дам рефреш същото.
интересното е, че го прави и на още 2-3 форума, а на други 2 няма никакви проблеми :roll:
чистих паразити, бисквитки и всякакви такива, даже и Опера си сложих/Макстъна се бъгна от много ръчкане/ ама не става

ако някой може да даде акъл ще съм му много благодарен, че не ми се занимава да преинсталирвам сега :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 25 Дек 2006, 16:43

[steeN] написа:хм, искаш да кажеш, че ако имам 3 непрочетени теми примерно...
всяка създадена-
13:30ч
13:45ч
13:55ч
и аз прочета само тази от 13:55 и се логна утре другите ще са маркирани като прочетени ли?
п.с. този проблем и мен много ме дразни, но поради горните причини :mhihi: сега виждам темата.

мда, само че не теми а мнения (в теми) ;) т.е. в която има мнение след последния ти REFRESH/посещение, значи нея НЕ си видял защото е НОВА.

Ако си посетил и си видял че има нови, е твой проблем че не си ги чел.
логично нали? :)

както казах оптимизиране е да гледа посещения в даден РАЗДЕЛ (основен, извън темата, е36 и т.н.) и да следи за всеки отделно, но 1. доста повече товари сървъра 2. phpBB не го може ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrider » 26 Дек 2006, 14:22

преди не беше така! като влезя и си ровя из форумите, търсачката, рефрешвам, отварям други сайтове и като се върна си показва кое е четено и кое не!
според твоите думи вече не е така и проблема не е само при мен.
нека споделят и други дали им е така-> влизаш и гледаш на Основен форум, че има нови теми, но като го отвориш или дадеш рефреш/цъкнеш на линка на форума вече всичко е маркирано като прочетено:(
ако затвориш браузъра или излезеш/log out/ е разбираемо да се трият, ама аз не илизам и не затварям браузъра
каква е продължителността на сесията, да не ме мята през 1-2секунди и затова да ми изтрива темите

edit: зега пробвах да влезя без да маркирам тикчето за автоматично влизане и НЕ става, не мога да влезя, изхвърля ме все едно съм дал изход или ако влезя при рефреш или отваряне на произволен раздел или линк-съобщения, профил ме изхвърля пак
на какво може да се дължи това и с ИЕ и с Опера е едно и също :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 27 Дек 2006, 13:37

ъъъ може и да има проблем, само аз лично не разбрах точния сценарий при който има оплакване в твоя случай...

иначе ползвате ли 'маркирай прочетени всички теми' линка, който го има във всеки раздел? по принцип има възможност да помни точно в кой раздел има нови теми, и на мен не ми е правило проблеми.. може да погленеме кода за точни инструкции ако кажете оабче какъв е _точно_ проблема ;) (влизам с логин/автологин, кликвам тук-там после обратно там и еди-кво си става)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 27 Дек 2006, 15:22

t0sh написа:... ако кажете какъв е _точно_ проблема ;) (влизам с логин/автологин, кликвам тук-там после обратно там и еди-кво си става)

Влизам с логин на 01.12.
В Е36 има нови мнения, но не отварям темите.
Излизам.
Влизам с логин на 02.12.
От предното ми излизане (на 01.12) до влизането на 02.12 в Е36 няма нови мнения, но и форума вече е маркирал всички мнения в Е36 като прочетени.

Практически след логаут форума маркира всички мнения като прочетени, без да го интересува четени ли са, или не.
Косвен проблем е продължителността на сесията, когато при логването не сложиш чавката на "автоматично влизане". Тогава след н-време (около час-два) форума автоматично ти прави логаут и съответно пак маркира всички мнения като прочетени.
По смътен спомен :uups: мисля, че проблема се появи през 2003 или 2004.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrider » 27 Дек 2006, 16:00

моя проблем се оправи :)
не знам как, пускам днес компа и ООО чудо.
на 3 форума го правеше това, на 2 никакви проблеми-но сега всичко е Ок-по старо му:) вече ще знам кое не съм чел
ivantchoG това доколкото знам е на всички форуми така и не мисля, че е проблем-излезеш ли(лог аут) или затвориш браузъра се маркира всичко за прочетено
моя проблем беше че докато отвориш един линк и всичко ставаше прочетено. сега се оправи, дано не се появява отново
................
едит: мамка му! :evil: 20мин четене и броуз насам-натам и пак се сбози работата. само някой паразит ще е :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hellrider » 29 Дек 2006, 12:55

снощи и днес пак съм ОК с темите:)
може да се дължи на това, че вчера профилактично uninstall-нах антивируса и защитната стена и ги сложих пак.
въпреки, че преди като са изключени пак правеше така, сега се оправи. може пък да са оставяли нещо из процесите :roll:
дано радостта ми този път да е по дълга от преди :mhihi:

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума