До кога, ще се заключват темите с последното вещо мнение...

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Re: До кога, ще се заключват темите с последното вещо мнение...

Мнение от B U L L I » 11 Яну 2010, 0:50

е принципно е много общо понятие,
заключваме теми които сметнем,че трябва да бъдат заключвани,всеки си има някакъв принцип,
но се стараем да се придържаме към правилата на форума.
а правилата не са измислени от нас,а от всички нас около 20 човека.
за мен дори е достатъчно ако хубава тема тръгне в погрешна посока да я заключа
ако колега сметне,че бъркам ще дискотираме в модераторския и след почистване и забележка се отключва.
линията е тънка особенно сега когато в горната част на форума има модераторска група
всеки може да заключва и да трие по своя си критерий за контрол,
фатката е,че едни се обосновават други като мен вече не,
защото минах по тоя път и видях,че няма смисъл.
ти захапа двамата които са толерантни и се обосновават в действията си,
а истината е че това е упрек към всички нас другите.
сега ние ще коментираме има ли вина и къде е тя,но
повярвай ми никой неможе да отговори конкретно на въпроса ти
"докога ще се заключват теми?"
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Яну 2010, 1:00

B U L L I написа:е принципно е много общо понятие,
заключваме теми които сметнем,че трябва да бъдат заключвани,всеки си има някакъв принцип,
ако колега сметне,че бъркам ще дискотираме в модераторския и след почистване и забележка се отключва.
линията е тънка особенно сега когато в горната част на форума има модераторска група

Ще ти дам пример щом искаш, вчера или онзи ден заключи една тема на човечец дето нито беше за заключване нито нищо, ти просто разбра че е за друго и я заключи без да я прочетеш до края. Въпроса е че това дразни хората, а в същото време тъпи теми седят отворени. Оставяйте тези който ще се води смислен диалог в тях.
А двамата модератори посочени от мен не мисля че са от най-сдържаните от към държание ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Яну 2010, 1:41

Mollov написа:
ms написа:......

Дай, дай пример, че ми стана интересно ;) Наясно съм с правилата и действията на Модове и Админи в няколко авто форуми, както и някои компютърни....

Пример няма да дам, а и не е нужно- пределно ясно ти е, че съм прав... Правилата на нашият форум в общи линии са валидни в почти всички други форуми- с малки разлики спрямо спецификата на форума разбира се. Въпросът никога не е бил в правилата- въпросът е в прилагането им... Едва ли има смисъл да обяснявам обаче...

Най-добре за един форум е когато не се стига до подобни теми- тогава всичко е наред, или почти всичко... Но щом се появяват (а тези дни дори са в изобилие) нещо сериозно не е наред и проблемите със сигурност не са само в потребителите...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 11 Яну 2010, 9:32

Доста често темата бива заключена с думите "Айде стига ви толкоз.."..и винаги изниква въпроса в мен, толкова ли е трудно да се каже с две думи.."темата се изчерпа", "разводнихте темата", "темата е тъпа" и тн...или айде стига ви толкоз, утре ако слушкате ще има пак.
Да си модератор е голяма отговорност, изобщо не бих казала, че ви завиждам. Нищо лично. И това е въпрос на уважение и отношение от двете страни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 11 Яну 2010, 9:55

krystal написа:

Доста често темата бива заключена с думите "Айде стига ви толкоз.."..и винаги изниква въпроса в мен, толкова ли е трудно да се каже с две думи.."темата се изчерпа", "разводнихте темата", "темата е тъпа" и тн...или айде стига ви толкоз, утре ако слушкате ще има пак.
Да си модератор е голяма отговорност, изобщо не бих казала, че ви завиждам. Нищо лично. И това е въпрос на уважение и отношение от двете страни.

Чудех се в кой момент някой най-накрая ще разбере какъв беше смисъла от темата на Петър.....
Не дали трябва и защо се заключват теми, а начина, по който се прави и думите, които се използват....
Колко голяма разлика има между вас, то е нормално де, но също така е нормално към едни модератори потребителите да се отнасят с уважение, защото те така са си постлали, и към други не съвсем, и да предизвикват недоволство поради същата причина ;)
Ако някой може да преглътне част от гордостта си и да се замисли малко, дали пък всъщност е чак толкова "властимащ" за колкото се има, темата би имала смисъл... :bchug:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Яну 2010, 10:22

ms написа:
Пример няма да дам, а и не е нужно- пределно ясно ти е, че съм прав... Правилата на нашият форум в общи линии са валидни в почти всички други форуми- с малки разлики спрямо спецификата на форума разбира се. Въпросът никога не е бил в правилата- въпросът е в прилагането им... Едва ли има смисъл да обяснявам обаче...

Най-добре за един форум е когато не се стига до подобни теми- тогава всичко е наред, или почти всичко... Но щом се появяват (а тези дни дори са в изобилие) нещо сериозно не е наред и проблемите със сигурност не са само в потребителите...

Теб не съм те и питал за пример, не знам защо взимаш отношение. А дали си прав - това е друг въпрос вече... за теб може би си си прав...

viper написа:Дали аз правя мухата на слон или тя се мисли за такъв :?:

С теб не виждам какво повече има да се коментира, така че не смятам да продължавам този стойностен разговор.

Иначе - "айде стига толкоз" се има в предвид "айде стига толкова караници". Уж сме големи хора, би трябвало да се разбираме. Странно, но факт, някои хора четат и разбират това, което им изнася... други път пускат нещата през собственото си сито и не приемат различна гледна точка... интересното в случая е защо ние трябва да се съобразяваме с това? Модераторите (в частност, че гледам само тях сте заяли) не са тук за да ви угаждат.
Аз на ///peter в няколко ЛС-а му обясних за какво става дума т.е. че личната гледна точка на участник в съответната тема НЕ трябва да се приема и за обща т.е. щом на един (в случая този, който е недоволен че темата е заключена) не му харесва това, значи и на останалите... тва си е чиста проба егоизъм... останалите "адвокати" в темата ги оставям настрана, имайки в предвид субективните им причини да участват.

Аз още нещо не разбрах - кое точно ви дава право да правите обидни квалификации срещу определени хора (отново става дума за Модератори)? Някви по-лични хора сте, привилегии ли, какво? Колкото и да се опитваме да поддържаме добрият тон, толкова повече се опитвате да ни се качвате по главите. Щях да напиша още нещо, ама viper ще продължи с интерпретациите, та да не го ядосвам ;)

P.S. Радвам се, че синонима за Модератор/Админ т.е. "властимащи" ви забавлява толкова :) Че и го използвате за да си изтъкнете собствените заблуждения.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Яну 2010, 10:34

Mollov написа:
ms написа:

Теб не съм те и питал за пример, не знам защо взимаш отношение. А дали си прав - това е друг въпрос вече... за теб може би си си прав...

Mollov написа:
ms написа:
За другото се съгласих почти напълно, но този форум тук далеч НЕ Е най-толерантният и много добре го знаете и сами... Но горе-долу уцелвате средата- нито е много охлабено положението, нито е твърде строго... На мен лично ми се иска да е малко по-хлабаво, ама така сте решили и така ще бъде явно...

Дай, дай пример, че ми стана интересно ;) Наясно съм с правилата и действията на Модове и Админи в няколко авто форуми, както и някои компютърни... ние тука направо галим... толерантност, толерантност... обяснения... не знам защо трябва да се обясняваме на хора, които нарушават правилата... с регистрацията си във форума се съгласяваш с правилата. Както пише в първият раздел в този форум - неспазването на правилата на форума е достатъчна причина за BAN... а ние тука се обясняваме като ощипани госпожици... що сме затворили темата на този или онзи... интересна работа.

А дали "не си го питал"? :mhihi: Разбираш ли, че човека е свободен да говори каквото мисли, дали сте питали или не това няма значение за никой, не съм ти в класната стая за да се държиш така с мен / с нас. Форума засяга и него/нас и е нормално да изкаже/м примери за това което ти така не вярваш....

Mollov написа:Иначе - "айде стига толкоз" се има в предвид "айде стига толкова караници". Уж сме големи хора, би трябвало да се разбираме. Странно, но факт, някои хора четат и разбират това, което им изнася... други път пускат нещата през собственото си сито и не приемат различна гледна точка... интересното в случая е защо ние трябва да се съобразяваме с това? Модераторите (в частност, че гледам само тях сте заяли) не са тук за да ви угаждат.

Покажи ми един "в червено" който се държи като теб и Eliana и ще започнем да говорим и за него. Далеч съм от това, че като е модератор/админ е неква батка ;)

Mollov написа:Аз на ///peter в няколко ЛС-а му обясних за какво става дума т.е. че личната гледна точка на участник в съответната тема НЕ трябва да се приема и за обща т.е. щом на един (в случая този, който е недоволен че темата е заключена) не му харесва това, значи и на останалите... тва си е чиста проба егоизъм... останалите "адвокати" в темата ги оставям настрана, имайки в предвид субективните им причини да участват.

Да вземем да направим една представителна извадка колко хора ще са против действията ти?
А това с адвокатите, е просто някакъв базик нали? Какви са им субективните причини?

Mollov написа:Аз още нещо не разбрах - кое точно ви дава право да правите обидни квалификации срещу определени хора (отново става дума за Модератори)? Някви по-лични хора сте, привилегии ли, какво? Колкото и да се опитваме да поддържаме добрият тон, толкова повече се опитвате да ни се качвате по главите. Щях да напиша още нещо, ама viper ще продължи с интерпретациите, та да не го ядосвам ;)

Ъъъ, къде видя обидни квалификации в тази тема? Ще се радвам да покажеш поне една ;) това че в момента го играете много тънко обидни е съвсем друго.

Mollov написа:P.S. Радвам се, че синонима за Модератор/Админ т.е. "властимащи" ви забавлява толкова :) Че и го използвате за да си изтъкнете собствените заблуждения.

Това бе твоя реплика....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 11 Яну 2010, 10:40

Mollov написа:
ms написа:

viper написа:Дали аз правя мухата на слон или тя се мисли за такъв :?:

С теб не виждам какво повече има да се коментира, така че не смятам да продължавам този стойностен разговор.

Иначе - "айде стига толкоз" се има в предвид "айде стига толкова караници". Уж сме големи хора, би трябвало да се разбираме. Странно, но факт, някои хора четат и разбират това, което им изнася... други път пускат нещата през собственото си сито и не приемат различна гледна точка... интересното в случая е защо ние трябва да се съобразяваме с това? Модераторите (в частност, че гледам само тях сте заяли) не са тук за да ви угаждат.
Аз на ///peter в няколко ЛС-а му обясних за какво става дума т.е. че личната гледна точка на участник в съответната тема НЕ трябва да се приема и за обща т.е. щом на един (в случая този, който е недоволен че темата е заключена) не му харесва това, значи и на останалите... тва си е чиста проба егоизъм... останалите "адвокати" в темата ги оставям настрана, имайки в предвид субективните им причини да участват.

Аз още нещо не разбрах - кое точно ви дава право да правите обидни квалификации срещу определени хора (отново става дума за Модератори)? Някви по-лични хора сте, привилегии ли, какво? Колкото и да се опитваме да поддържаме добрият тон, толкова повече се опитвате да ни се качвате по главите. Щях да напиша още нещо, ама viper ще продължи с интерпретациите, та да не го ядосвам ;)

P.S. Радвам се, че синонима за Модератор/Админ т.е. "властимащи" ви забавлява толкова :) Че и го използвате за да си изтъкнете собствените заблуждения.

Абе синко, те ти говорят, ти си рупаш ли рупаш. Иде реч не за заключени теми, а за такива като теб, които оня ден ги направиха модератори и заживяха у форума и се помислиха за "властимащи"... Вайпъра ти го каза с една дума, за мухата, която се мисли за слон - ти пак не разбираш за какво иде реч. Какво дъвчете едни и същи постулати - толерантност, други форуми... - иде реч за това, че и други заключват теми, и други правят забележки, ама защо те не го правят дразнещо и от високо, защо от тях няма подразнени- ами защото не се мислят, че като са модератори тук са големи всезнайковци, светая-светих и много незаблудени... Иде реч за това, да не се опитваш на всички страници да стои твоето никче накрая на темите, с некое "забележително остроумие" в края на темата...Ако пак не си разбрал, ще опитам с думи още по-прости да обясня, гледам колежката не се обажда, може пък и да е разбрала - пиши й едно ЛС да те светне и теб, властелино на мухите...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Яну 2010, 10:47

Синко, не знам как реши да коментираш, без да си наясно с нещата... Мойто "никче" няма как да не стои на края на теми, които са заключени... стандартно правило - нали трябва да е ясно що е заключена темата.... а който не разбира от израза "айде стига толкоз" (не съм сложил и думата "караници", ама занапред със сигурност ще го правя, щом е сложно за доразбиране... щото след като са го обърнали на караница, то със сигурност няма какво друго да е "стига толкоз"), аз няма как да му помогна... или може би има нужда да пиша по-елементарно...

Останалата пък част от "изложението ти" изобщо не мисля да я коментирам. Елементарни дребни нападки изобщо не са ми по вкуса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 11 Яну 2010, 10:56

Няма нападки - само реших да ти систематизирам общото мнение, защото гледам другите само с половин уста загатват, а явно така не ви става ясно. Нито пускам теми, нито ме интересува като какви виртуални шефчета се изживявате, но щом на мен ми е направило впечатление твоето "модериране" и "езика" на новоизлюпената модераторка...

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Яну 2010, 11:05

Виж сега, аз и на ///peter му казах - "моето модериране" ви направи впечатление чак когато ви секнах 2-3 караници в зародиш.... а не съм Модератор тук от вчера, което липсва в знанията на доста хора... че и от участващите в тази тема... не знам що нямаше адекватни теми с брожение срещу мен когато станах мод в Е36, не знам що нямаше такава тема когато станах Мод в търговските секции... а не е като да нямаше недоволни... колкото и да не ви се вярва, моите действия се базират на знания, които съм натрупал за доста години Модериране и Администриране на форуми... и горе-долу мога да преценя с прилична точност кога една тема тръгва по "лошата пътека" (май трябва да избягвам да използвам метафори, щото много праволинейно се тълкуват)... и като Модератор имам правото да я заключа, защото така съм преценил. Не защото се мисля за много властимащ, или щото искам никчето ми да стои накрая на темата... само че явно не можете да го разберете това... може би трябваше някой да ви препсува в определена тема, че да се почувствате обидени от ситуацията в нея, че даже сами да поискате темата да бъде "погледната" и да се спре с нея...

Много хора тия неща не ги виждате докато не ви опре до.... тогава чак ви става лично и много от вас взимат правилното отношение. Иначе тука за кво си говорим - "тоя що така ми заключи темата?" Никой не се пита какво в нея е продиктувало това действие, ами се коментира как си "правя квото искам" и си "слагам никчето във всяка тема".

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Яну 2010, 11:12

Mollov написа:
ms написа:
Пример няма да дам...

Теб не съм те и питал за пример, не знам защо взимаш отношение. ...

....

Надявам се вече да си видял къде си ме питал за пример- ако си пропуснал, ще сложа цитат в края на мнението ми...

Само едно не разбрах от този твой коментар по мой адрес- да не би случайно да имам право да коментирам мненията на модератори/администратори САМО когато са ме питали :?: :?: :?: Ако има такова правило кажете, че явно съм го пропуснал някъде като съм чел правилата на форума, а и тези на подфорумите които имат специфични такива :roll:

А дори в случая понеже ме питаш нещо, а после пускаш горният коментар аз го разбрах по един-единствен начин- опитваш се като се правиш на разсеян да ми кажеш (по тънката лайстна- може пък да не се усети простият юзер) "Гледай си работата, не ми дреме какво ти е мнението изобщо"... Ей заради такова отношение се появяват теми като тази...

Ето и обещаният цитат, макар да го имаше пуснат и по-нагоре...

Mollov написа:
ms написа:
За другото се съгласих почти напълно, но този форум тук далеч НЕ Е най-толерантният и много добре го знаете и сами... Но горе-долу уцелвате средата- нито е много охлабено положението, нито е твърде строго... На мен лично ми се иска да е малко по-хлабаво, ама така сте решили и така ще бъде явно...

Дай, дай пример, че ми стана интересно ;) Наясно съм с правилата и действията на Модове и Админи в няколко авто форуми, както и някои компютърни... ние тука направо галим... толерантност, толерантност... обяснения... не знам защо трябва да се обясняваме на хора, които нарушават правилата... с регистрацията си във форума се съгласяваш с правилата. Както пише в първият раздел в този форум - неспазването на правилата на форума е достатъчна причина за BAN... а ние тука се обясняваме като ощипани госпожици... що сме затворили темата на този или онзи... интересна работа.
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 11 Яну 2010, 11:16

Сори, не съм го видял.... от толкова много "обожатели" в тази тема не съм обърнал внимание на цитата.... щото ми се стори, че относно едно запитване към ///peter... извинявам се за което :yes:

Иначе въпреки всичко желая да ми покажеш такива форуми... щото съм бил в основата на съставянето на правилата за 2 форума (компютърни), като правилата тук (вече написани) се припокриват с моите виждания в много голям процент. Интересно ми е кои са тия форуми, които гледат на нещата по различен начин... че иначе думите ти биха били без покритие...

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 11 Яну 2010, 11:20

Все си мислех, че нещата ще се оправят още снощи, но явно... както и да е
ms Кога реши, че е невъзможно да се спори с мен? Онзи ден, когато реши да ми пуснеш ЛС да си обърна внимание на двете правописни грешки (изпуснати букви) в темата с правилата, защото не било редно като модератор да правя такива ли? :kuku: Аз не съм спорила с теб тогава, пуснах ти лично, а после ти ми пусна още едно, което изтрих без да отварям. Това за спор ли го имаш?
///peter (бившата секретарка на ДЗВЕР) ъъъъ предполагам това в скобите не те обижда? То е същото като "новоизгрялата звезда" или пък "разни нахакани момета нямат място на места за които се изисква доста повече интелект, не само голо самочувствие ", другите ти изказвания няма да ги показвам.. Според теб това не са обиди нали? Защо след като има няколко модератора в "страхотни истории" и в "извън темата" ти реши, че пак аз съм ти виновна? Сега и Mollov го отнесе, защото реши, че трябва да прекрати спор в едната тема.
Ти твърдиш, че никой от администраторите не е имал такова държане. Я ми кажи дали някога е имало подобно отношение към администратор? Няма значение дали е администратор, модератор или потребител.. никой няма да седи и да търпи сарастични нападки и подмятания. Значи вие може да си обиждате и да недоволствате, но ние трябва да стоиме като некви мишоци и да не смеем да кажем нещо, защото после ще бъдем обвинени в непристойно държане от вас?! :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Яну 2010, 11:35

Eliana написа:///peter (бившата секретарка на ДЗВЕР) ъъъъ предполагам това в скобите не те обижда? То е същото като "новоизгрялата звезда" или пък "разни нахакани момета нямат място на места за които се изисква доста повече интелект, не само голо самочувствие ", другите ти изказвания няма да ги показвам.. Според теб това не са обиди нали? Защо след като има няколко модератора в "страхотни истории" и в "извън темата" ти реши, че пак аз съм ти виновна? Сега и Mollov го отнесе, защото реши, че трябва да прекрати спор в едната тема.

Не ни най-малко не може да ме обидиш точно ти :mhihi: Особено с неосведомените си изказвания относно мен и ДЗВЕР (а повярвай има доста да се осведомяваш по тази част която си написала) ;)
Не, не са обиди... а поредните небивалици изстреляни от "умната кака с черпака".
Решил съм така, защото ако не забелязваш темата е персонално към вас двамата с Моллов, и това не е само мое мнение както се вижда...
И не Моллов не го "отнесъл" защото е заключил една тема...

Eliana написа:Ти твърдиш, че никой от администраторите не е имал такова държане. Я ми кажи дали някога е имало подобно отношение към администратор? Няма значение дали е администратор, модератор или потребител.. никой няма да седи и да търпи сарастични нападки и подмятания. Значи вие може да си обиждате и да недоволствате, но ние трябва да стоиме като некви мишоци и да не смеем да кажем нещо, защото после ще бъдем обвинени в непристойно държане от вас?! :dunno:

Ти май не схващаш а? Да си забелязала такива теми за теб, преди да се извисиш над простите потребители? Ако пак не си схванала, и аз като Biankonero ще се опитам да обясня по-простичко... Темите за теб специално се появиха когато изгря и започна да се дуеш в темите.

ПредишнаСледваща

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума