Няколко предложения

Ние сме благодарни за всяко мнение за нашия сайт, изразено от вас! Ако имате проблеми или някакви предложения, моля публикувайте ги тук. Всички новини и промени ще бъдат съобщавани в този форум. Могат да публикуват и нерегистрирани потребители, но безсмислени мнения и коментари ще бъдат трити.

Модератор: I.Voykov

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Няколко предложения

Мнение от McClane » 01 Ное 2007, 20:32

Здр колеги,
знам че съм отскоро във форума,но имам няколко предложения.
Сигурно като много от вас,и аз разглеждам чужди БМВ Форуми и най-вече немския http://www.bmw-syndikat.de/

Едно от нещата,които ми прави впечатление е,че там нямат аватари и снимки в подписите,които да затрудняват зареждането на страницата.
А доста от потребителите вместо аватар имат своя лична снимка.
Стого се следи и в профилите на потребителите да е зададено и точното местожителство,което доста улеснява комуникациите във форума.
И според мен един малко по строг контрол за тия неща в нашия форум ще е от полза за всички ;)
В една от предните теми прочетох,че се обмисля да се направи виртуален гараж на форума и искам просто да видите как е решен варианта в немския форум http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/forum.asp?FORUM_ID=1&Topic_Cat=9

Сигурно е доста трудно да се направи нещо такова,аз си нямам идея.
Който разбира да каже.

И за финал искам до поздравя всички,които работят да го има този форум :bowdown:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 01 Ное 2007, 21:17

Здравей,
и добре дошъл ;)

McClane написа:Едно от нещата,които ми прави впечатление е,че там нямат аватари и снимки в подписите,които да затрудняват зареждането на страницата.

Тук следим само за техната резолюция и физически размер. Няма смисъл да забраняваме използването на графични аватари и подписи. В България интернета е на доста добро ниво и трафика на потребителите не се затруднява дори ако те ползват най-ниските тарифни пакети на своите доставчици. ;)

McClane написа:Стого се следи и в профилите на потребителите да е зададено и точното местожителство,което доста улеснява комуникациите във форума.
И според мен един малко по строг контрол за тия неща в нашия форум ще е от полза за всички ;)

Няма основателна причина да задължим потребителите да въвеждат местожителството си, а факта, че пишат глупости в това поле не пречи на никого. ;)

McClane написа:В една от предните теми прочетох,че се обмисля да се направи виртуален гараж на форума и искам просто да видите как е решен варианта в немския форум http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatfotos/forum.asp?FORUM_ID=1&Topic_Cat=9

Всъшност идеята ни е да съчетаем виртуален гараж с БМВ регистър. Ще изглежда горе долу така, както на посочения от теб линк ;)

McClane написа:И за финал искам до поздравя всички,които работят да го има този форум :bowdown:

Благодаря от името на екипа ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 01 Ное 2007, 22:34

!!Asen_X написа:Всъшност идеята ни е да съчетаем виртуален гараж с БМВ регистър. Ще изглежда горе долу така, както на посочения от теб линк ;)

И аз благодаря за бързия отговор и нямам търпение тази идея с гаржа да се осъществи :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Ное 2007, 0:49

Колега, за да не пускам друга тема искам да добавя още едно предложение към твоите, въпреки че то касае тези които пишат, а не тези които имат грижата всичко да е разбираемо и ясно:

Много често в "техническите въпроси" заглавията на темите изглеждат като "кво стана", "ами сега", "голям проблем", "помощ!!!" и т. н. от което нищо не се разбира нито от тези които отварят страницата, нито от търсачката.
Ако заглавието съдържа поне идея за характера на проблема, мисля че ще е от полза и на тези които питат, и на тези които имат желание да отговорят/помогнат

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 04 Ное 2007, 7:12

tsb_bg написа:Ако заглавието съдържа поне идея за характера на проблема, мисля че ще е от полза и на тези които питат, и на тези които имат желание да отговорят/помогнат

Абсолютно съм съгласен с теб колега, но как да накарат админите или модовете хората да го правят.Повечето от нас знаят за какво става дума и пишат в заглавието достатъчно за да се сетим за какво иде реч в темата, но винаги има индивид който не го прави :)
Това незнам как ще се контролира, чесно казано ми се струва доста трудно, пък неможеш да заключиш с лека ръка темата на някой човек изпаднал в нужда, защото не е формолирал правилно заглавието.Можем да му кажем колега не нака виж ето така примерно и да му обясним защо и ще започнат повече хора да го правят както трябва....

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 04 Ное 2007, 11:02

_BoBI_ написа:
tsb_bg написа:Ако заглавието съдържа поне идея за характера на проблема, мисля че ще е от полза и на тези които питат, и на тези които имат желание да отговорят/помогнат

Абсолютно съм съгласен с теб колега, но как да накарат админите или модовете хората да го правят.Повечето от нас знаят за какво става дума и пишат в заглавието достатъчно за да се сетим за какво иде реч в темата, но винаги има индивид който не го прави :)
Това незнам как ще се контролира, чесно казано ми се струва доста трудно, пък неможеш да заключиш с лека ръка темата на някой човек изпаднал в нужда, защото не е формолирал правилно заглавието.Можем да му кажем колега не нака виж ето така примерно и да му обясним защо и ще започнат повече хора да го правят както трябва....

Боби, човека е написал, че апелира към потребителите, а не към административния екип. Чети бре момче :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 04 Ное 2007, 11:28

_BoBI_ написа:... Абсолютно съм съгласен с теб колега, но как да накарат админите или модовете хората да го правят.Повечето от нас знаят за какво става дума и пишат в заглавието достатъчно за да се сетим за какво иде реч в темата, но винаги има индивид който не го прави :)
Това незнам как ще се контролира, чесно казано ми се струва доста трудно, пък неможеш да заключиш с лека ръка темата на някой човек изпаднал в нужда, защото не е формолирал правилно заглавието.Можем да му кажем колега не така виж ето така примерно и да му обясним защо и ще започнат повече хора да го правят както трябва....

Наистина предложението или по-скоро препоръката ми е към потребителите/феновете и по никакъв начин не трябва да се "контролира" - трие или зключва такава тема с неясно заглавие, защото както и да си е формулирал въпроса човека, той чака отговор ....

Мисълта ми е в "Правила" или "Препоръки" да се обясни/добави, че по-ясни и точни формулировки предполагат по-точни резултати от търсачката и по-бързи и конкретни отговори от знаещите (не съм сигурен, че индивидуалните съвети в случая са добро решение - най-малко е твърде трудоемко за модераторите).

И пак подчертавам, че това е препоръка, а не повод за санкции :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 08 Ное 2007, 6:00

Разбирам ви, но защо само да призоваваме след, като можем да променим нещо...
Призивите са за неща независещи от нас.
Аз например ако видя такава тема с кофти неясно заглавие.Ще направя лека забележка на човека та дори и на ЛС (разбирасе възпитано) и ако всеки един от нас прави така то тогава хората ще си знаят, че не е редно баш така....
;)

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 08 Ное 2007, 13:04

tsb_bg написа:Мисълта ми е в "Правила" или "Препоръки" да се обясни/добави, че по-ясни и точни формулировки предполагат по-точни резултати от търсачката и по-бързи и конкретни отговори от знаещите (не съм сигурен, че индивидуалните съвети в случая са добро решение - най-малко е твърде трудоемко за модераторите).

И пак подчертавам, че това е препоръка, а не повод за санкции :D

В правилата има ясна точка, регламентираща заглавията на темите ;)

_BoBI_ написа:Разбирам ви, но защо само да призоваваме след, като можем да променим нещо...
Призивите са за неща независещи от нас.
Аз например ако видя такава тема с кофти неясно заглавие.Ще направя лека забележка на човека та дори и на ЛС (разбирасе възпитано) и ако всеки един от нас прави така то тогава хората ще си знаят, че не е редно баш така....
;)

Защото, Боби, ако прекалим с правилата и забраните, ще си докараме излишно напрежение. Представи си само как във всяка тема след почти всеки постинг някой модератор пищи за нещо. Представи си и ако се следеше за всяка точица от правилата да се спазва..
Форума е малко общество, което неусетно се самоконтролира и показва кои правила са необходими, кои са излишни и т.н.
С течение на времето сме определили кое трябва да е строго правило и кое да е с препоръчителен характер.

Не можеш просто да си праскаш правила и забрани само и само защото те кефи всичко да е подредено като в аптека. Тук пишат хора, а където има хора, трябва мноооооого да се мисли и тактично да се действа. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 08 Ное 2007, 20:23

!!Asen_X написа:
McClane написа:Стого се следи и в профилите на потребителите да е зададено и точното местожителство,което доста улеснява комуникациите във форума.

Няма основателна причина да задължим потребителите да въвеждат местожителството си, а факта, че пишат глупости в това поле не пречи на никого. ;)

И кой печели , че във всяка обява или молба за помощ по даден проблем, всяко 1-во-2-ро мнение е "От къде си"!!!
Вчера станах крив, търся си джанти и на всяка оферта пак - "От къде си".Взех да омръзвам на себе си и почнах да импровизирам-"От къде си","От кой град си","Населено място" и все такива...
Може да се направи задължително вписването на "нещо" срещу графата "местожителство", нека пак си пишат каквото решат, хората са различни и всеки е влязъл във форума с различен интерес, тяхно право е.Идеята ми е ,че човек пускащ обява или търсещ помощ ,като е длъжен в тази графа(местожителство) да напише данни,може и да се замисли ,че името на населеното му място по-добре би свършило работа от "на луната" да речем или да я подмине като незадължителна графа.
Хайде със здраве на екипа! ;)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Ное 2007, 20:43

Le Transporteur написа:...

Колега,не че нещо,но това е интернет пространство и по какъвто и да е начин не можеш да задължиш абсолютно НИКОГО да дава информация за себеси...независимо каква...дали ще е каква кола кара,от кой град е,с коя жена спи и така нататък...като има интерес в случаите с обявите,звъниш един телефон и питаш...едва ли ще обеднееш със 20 стотинки.
Друг е въпроса дали дадената обява,която те интересува е правилно съставена-снимка,пълно инфо,телефон за връзка... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар

Мнение от _BoBI_ » 09 Ное 2007, 12:49

!!Asen_X написа:Тук пишат хора, а където има хора, трябва мноооооого да се мисли и тактично да се действа. ;)

Съгласих се, както се казва нещата винаги имат няколко страни...

Каобой
Аватар
Кара: 318

Мнение от МРЪСНИЯТ_ХАРИ » 09 Ное 2007, 19:29

!!Asen_X написа:Не можеш просто да си праскаш правила и забрани само и само защото те кефи всичко да е подредено като в аптека. Тук пишат хора, а където има хора, трябва мноооооого да се мисли и тактично да се действа. ;)

Как го написа само...,браво
Изображение

Назад към Новини, предложения, проблеми & коментари за сайта и форума