:: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Модератор: Търговски модератори
Re: :: Случаи на некоректни потребители във форума ::
Привет колеги,
пиша един страхотен случай, който се разиграва последния месец и малко...
малко кратка пред история...търсих си е36 купе(само купе)..намери се едно в Пловдив..и от тук почнаха мъките
Уж перфектно купе калайдисано поцинковано и т.н. без точка ръжда без забележка като ново(думи на продавача). След повече от десетина разговора(в абсолютно всеки питах дали наистина няма ръжди и проблеми...отговорите бяха винаги отрицателни, че няма проблеми с купето) за удобно време да се види и от двете страни се решава че ще се пътува и хоп 150км в посока да видим за какво иде реч...пристигаме в РВ и ме посреща лилаво купе от е36 под едно дърво в края на двор...почва се оглед, но при невъзможността да се огледа обстойно (багажника пълен с боклуци, гумите спаднали-колата по корем) почвам да разпитвам собственика Иван Стоянов (Forum profile: BMWm5 Facebook profile: Ivan Stoqnov с телефонен номер 0893441160), за пореден път дали всичко наистина по шасито е здраво и дали има някакви ръжди. Всичко както ми го обясняваше по телефона перфектно без ръжди и т.н. Речено сторено мое е щом няма проблеми...исках цена без окачването и джантите(да подчертая че търсих само купе - салон, мото,р скорости, диф не ми трябваха) обявиха ми се 1350лв и казах ок и докарването е от продавача защото имал платформа...супер...прибирам се към шоплъка и след 2 седмици пак пътуваме към Пловдив, за да оставим окачване и джанти, за да може да се докара до София, както и капаро от 350лв ..всичко супер докарва се след още 2 седмици и преди 3 дена започнах да слагам спирачки окачване и като видях какво ми се усмихва от пода настръхнах...от тук натам ще постна цялата ни кореспонденция от фейсбук..на няколко пъти се повтарят разговори по телефони и т.н. и твърдо се отказва да се прибере ръждясалото и подбито купе от въпросното лице. Дори в последният разговор сам признава че вижда за какво състояние иде реч и въпреки това той бил го продал. Изключвам възможността да не е знаел в какво състояние е защото все пак преди да докара купето е свалял мотор скорости диференциал и подмени окачването с това което му беше занесено от моя страна.
И така...малко дългата хронология от фейсбук:
малко дълго излиза...но толкова ръжда явно трудно се признава
И така..за момента съм олекнал и с пари..и откъм желязо(че това дето е в гаража до 2 години я го има я е останал само волана)
пиша един страхотен случай, който се разиграва последния месец и малко...
малко кратка пред история...търсих си е36 купе(само купе)..намери се едно в Пловдив..и от тук почнаха мъките
Уж перфектно купе калайдисано поцинковано и т.н. без точка ръжда без забележка като ново(думи на продавача). След повече от десетина разговора(в абсолютно всеки питах дали наистина няма ръжди и проблеми...отговорите бяха винаги отрицателни, че няма проблеми с купето) за удобно време да се види и от двете страни се решава че ще се пътува и хоп 150км в посока да видим за какво иде реч...пристигаме в РВ и ме посреща лилаво купе от е36 под едно дърво в края на двор...почва се оглед, но при невъзможността да се огледа обстойно (багажника пълен с боклуци, гумите спаднали-колата по корем) почвам да разпитвам собственика Иван Стоянов (Forum profile: BMWm5 Facebook profile: Ivan Stoqnov с телефонен номер 0893441160), за пореден път дали всичко наистина по шасито е здраво и дали има някакви ръжди. Всичко както ми го обясняваше по телефона перфектно без ръжди и т.н. Речено сторено мое е щом няма проблеми...исках цена без окачването и джантите(да подчертая че търсих само купе - салон, мото,р скорости, диф не ми трябваха) обявиха ми се 1350лв и казах ок и докарването е от продавача защото имал платформа...супер...прибирам се към шоплъка и след 2 седмици пак пътуваме към Пловдив, за да оставим окачване и джанти, за да може да се докара до София, както и капаро от 350лв ..всичко супер докарва се след още 2 седмици и преди 3 дена започнах да слагам спирачки окачване и като видях какво ми се усмихва от пода настръхнах...от тук натам ще постна цялата ни кореспонденция от фейсбук..на няколко пъти се повтарят разговори по телефони и т.н. и твърдо се отказва да се прибере ръждясалото и подбито купе от въпросното лице. Дори в последният разговор сам признава че вижда за какво състояние иде реч и въпреки това той бил го продал. Изключвам възможността да не е знаел в какво състояние е защото все пак преди да докара купето е свалял мотор скорости диференциал и подмени окачването с това което му беше занесено от моя страна.
И така...малко дългата хронология от фейсбук:
Разговорът започна 25 февруари
Аз
25.02.2014 г. 19:37
Аз
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 9940_n.jpg
колега колко търсиш на цяла без мотор и джанти и какви са й липсите вече?
Ivan Stoqnov
25.02.2014 г. 20:12
Ivan Stoqnov
vse o6te e cqla ako iska6 ela i q vi6 i mi kaji kakvo ti trqbva za6toto kolata e s novi predni zadni amortesiri novi predni i zadni spira4ki ot e46 2.8 i o6te mnogo novi raboti ,,,
Аз
25.02.2014 г. 23:02
Аз
ot sofiq li si? che mai kolata beshe s plovdivska registraciq...drasni mi edin telefon da se chuem...
realno i spirachki i okachvane ne mi trqbvat..imam edna koqto blusnah i imam pochti vsichko det se vika..samo koruba sus salon nqmam
Ivan Stoqnov
26.02.2014 г. 1:00
Ivan Stoqnov
ot plovdiv sam 0893441160 zvanni mi utre da vidim kvo 6ti trq i kvo ne
26 февруари
Аз
26.02.2014 г. 14:58
Аз
За купето се чухме преди малко колега...чакам да пратиш някоя друга снимка
Поздрави!
27 февруари
Ivan Stoqnov
27.02.2014 г. 0:30
Ivan Stoqnov![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ivan Stoqnov
ne mojah da q izmiq no na snimkite makar i mrysna si li4i glanca korite na vratite sa zdravi no ne sam gi ka4il... kato cqlo e tova
27 февруари
Аз
27.02.2014 г. 8:53
Аз
волана реголилращ ли се е колега...и има ли шибидах...
ще видя тия дни да се разходя до пловдив...имам ти номера ще се чуем предварително
Поздрави!
27 февруари
Ivan Stoqnov
27.02.2014 г. 12:17
Ivan Stoqnov
nqma liuk za volane ne si spomnqm
Аз
27.02.2014 г. 12:21
Аз
oou super..tochno bez shibidah se nadqvah da e
a kolko shte i iskash v tova i sustoqnie samo bez motor skorosti dif...t.e. s okachvaneto i spirachkite?
kolkoto da nqma tormoz po kachvaneto i svalqneto ot platformata...koi dni sa udobni da mina da q vidq ?
27 февруари
Ivan Stoqnov
27.02.2014 г. 21:33
Ivan Stoqnov
ami kogato re6i6 vinagi e udobno
четвъртък
Аз
19.06.2014 г. 21:45
Аз![]()
![]()
![]()
![]()
Аз
здрасти бате
взех лилавата 36ца от теб
Аз
19.06.2014 г. 21:50
Аз
говорихме си за купе за боя и т.н. ..но нито купето е в състоянието в което го описа нито боята ...това са малко от забележките които са отдолу...вътре като се махнат корите и всичко е в плачевно състояние...боята няма един детайл който да не се бели изобщо не са само вдлъбнатини и леки одрасквания...спойлера не знам кой го е слагал но си е оставил не ръцете ми не знам какво...спирачките също не знам кога са били от е46 328 но дисковете нямат сваляне...просто не знам какво да ти кажа, но това което ми описа и това което гледам в гаража...не знам дали става дума за същата кола...и честно казано желание да си доверявам живота на това купе нямам желание..та слушам какви варианти би ми дал...
Аз
19.06.2014 г. 21:54
Аз
въобще не знам защо ги правихме тези гимнастики ...за 1к лв и сега един куп разправий ?
петък
Аз
20.06.2014 г. 19:54
Аз
продължаваме от днес...рязана е отзад кората за колони ..легена на резервната е тръгнал...също така който е свалял задната брония е свалил и половината от купето...инт ми е утре като вдигна мокета какво ще излезне...силно се съмнявам да са направени тези интервенции в германия откъдето каза че идва колата на ход лично от теб...и не знам как така не знаеш защо е завита планка с болт под пасажерското място и що за усилие е трябвало за да почнат да гният местата на долните тампони за подемник
Аз
20.06.2014 г. 19:55
Аз
не проумявам защо се правиш на луд при очеизвадни неща
Днес
Ivan Stoqnov
01:21
Ivan Stoqnov
priqteliu otidi na psihiatyr pogovorete si s nego mislq 4e s podhodq6ti medikamenti 6te se po4uvstva6 po dobre!
Днес
Аз
08:53
Аз
za kvi psihiatri mi govorish vuobshte....tova che za teb "e perfektno kupe" ne znachi che za vseki e takova...zashto ne kaza za nito edna ot izbroenite i snimani zabelejki...ami samo go hvaleshe...predi ne beshe karano ot polovin godina vchera po telefona mi kaza che ne bilo murdano ot 3 godini..mai ne az trqbva da hodq na konsultacii..snoshti ti kazah...vdigna li moketa dnes i lusne li oshte ot shizofreniqta ti shte ti podgotvq podhodqsht tekst i shte te pokanq specialno da si izlojish tezata kak za teb e perfektno kupeto
Днес
Ivan Stoqnov
21:01
Ivan Stoqnov
gnilo pod muketa nqma ne se pritesnqvai
Аз
22:31
Аз![]()
![]()
![]()
![]()
Аз
i tova sigurno ne e gnilo spored teb...ne mi stigna vremeto pone da nadigna ot shofiorkskata strana...no kato gledam i tezi snimki do tuk nishto ne otgovarq na dumite ti........
Ivan Stoqnov
00:46
Ivan Stoqnov
bali mu maikata tva zavarqnoto harabiq ne znam ot kyde se e poqvilo
Аз
00:48
Аз
Аз
i tova li nqmash ideq kak se e zavarilo i zavilo s boltove samo do pasajerskiq prag ?
Ivan Stoqnov
00:50
Ivan Stoqnov
kyde e tva?
Аз
Аз
otdolu pod pasajerkskata sedalka
Ivan Stoqnov
Ivan Stoqnov
nqmam spomen tam da e imalo gnilo
iztyrkai go malko s edna telena 4etka namaji go s boq i gotovo
Аз
00:51
Аз
ima boltove be chovek
boltove...
Ivan Stoqnov
00:51
Ivan Stoqnov
rajdqlalo e malko golqma rabota
mi nali kalnika e vyrzan s bolt za praga normalno da ima
Аз
00:52
Аз
utre za posledno vdigam moketa i pisha temata v bmw foruma i grupite za prodajbi ako ne se razberem kato beli hora
kalnika ne e vurzan tolkova nazad v kupeto
i nai veche ne e zavit ot dolnata strana pod pasajera
Ivan Stoqnov
00:52
Ivan Stoqnov
brat pi6i kadeto iska6 i kvoto iska az v bmw forumi ne vlizam
mi kade e zavid za tavana li?
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-C ... ide_panel/
nomer 1 ot snimkata jalko 4e kalnika e ot sedan a ne ot kupe za da ti pokaja kade stoi originalno bolta
Аз
00:58
Аз
ne e tam kudeto si mislish..a na 2 pedi po nazad
ne stava vupros dali shte pisha ili ne dali chetesh ili ne...postupi nekorektno i si prodade kupeto s luja
ako beshe na moe mqsto reakciqta ti shteshe da bude absoliutno sushtata
uj golemi hora manqci..predpolagam che nqma da sednem da se lujem i da vidim koi she iztegli nai golemiq lukum
Ivan Stoqnov
01:01
Ivan Stoqnov
vi6 sq taq kola sam si q kupil 2006-ta 2008-ma si kupih pyrvata e39 i ot togava nqmam i ideq kvo e stavalo s taq kola
a ako bqh na tvoe mqsto slagam i edin motor i otivam da vyrtq gumi i ma boli patkata 4e tuk tam imalo rajdi
Аз
01:02
Аз
i tova ne e taka..nali svalq dif slaga okachvaneto koeto ti donesoh..ne moje da mi kajesh che ne si go vidql i che ne si znael
Ivan Stoqnov
Ivan Stoqnov
mnoo vajno nie da sme jivi i zdravi ti si trygnal da strada6 za edna kup4ena jelqzo
otivai da i prysne6 zadnite gumi i tva e
Аз
Аз
na men ne mi trqbva za da pilq gumi
Ivan Stoqnov
Ivan Stoqnov
ne sam go slagal az
Аз
01:03
Аз
iskam kola koqto da e za subota i nedelq..kola koqto da sum sigren v neq a ne kakto v momenta da q mislq i tova ti go kazah
Ivan Stoqnov
Ivan Stoqnov
az ako go bqh vidql 6tqh da go boqdisam i da ne se razpravqme sq
Аз
Аз
ne prehvurlqi sega vinata na drug...kupeto e tvoe dumite bqha tvoi..
Ivan Stoqnov
01:04
Ivan Stoqnov
iztyrkai go i tva e ima tolkova novi i moderni preparati za stop koroziq
boqdisvai i gas
ot 2008 na tatyk kolata ne sam q karal
Аз
01:05
Аз
platih si carski tova koeto poiska..sega kato korekten prodavach za kakuvto se pishesh iskam da si vzemesh kupeto i da mi vurnesh parite
Ivan Stoqnov
01:05
Ivan Stoqnov
stoqla e kato rezervna i e karana super malko
az ne znam kak kupuvate nqkvi raboti i sled 1 mesec iskate da gi vry6tate
i tva ne e nqkav si kalnik 4e ei taka da go vyrne6
tva ne sa realni raboti deto si gi misli6
stegni si q sloi si nqkav motor i si karai i nese zanimavai s gluposti
Аз
01:07
Аз
nqmashe da iskam da go vrushtam ako beshe v sustoqnieto v koeto go opisa i po telefona i kato bqh pri teb i dvata puti..da ne govorim che nad 10 puti se chuhme i ti vseki put tvurdeshe che kupeto e 'bez tochka rujda'
ne jelaq da se zanimavam s praveni zavarqvani kurpeni i trugnali koli
Ivan Stoqnov
01:07
Ivan Stoqnov
mi bali mu maikata predi nqma6e nikvi zabelejki
to nqma kvo da zavrq6
Аз
01:08
Аз
predi si e bilo za predi ...momentnoto sustoqnie ako ne vqrvash na snimkite ela zapovqdai vij go i preceni dali za 1 mesec moga da gi napravq kato e sedqla v suh garaj
Ivan Stoqnov
01:08
Ivan Stoqnov
ddz
tva se pak sa drebni zabelejki v na4alen stadii koito ne e problem da se spryt
nikade nqma gnilo taka 4e.. ne vijdam trevoga
tva sa kozmetiki koito nai elementarniq boqdjiq bi gi otsranil s lekota
Аз
01:10
Аз
za teb moje i da sa..za men sa si problem..s koito ne iskam ne jelaq i nqmam vreme da se zanimavam...zatova pitah N puti dali e v tip top kondiciq kupeto...kato mi se kaza che e v takova se vdignah i karah 300km 2 puti
Ivan Stoqnov
01:11
Ivan Stoqnov
tip top e nqma gre6ka
Аз
Аз
kato ot moq strana ne e imalo nekorektno otnoshenie...purvi put ogled vtori put bqha gumite okachvaneto i kaparoto
Ivan Stoqnov
Ivan Stoqnov
tva ne e povod za pritesnenie
Аз
Аз
chovek..za men e...pak ti kazvam ..ne jelaq da se zanimavam s takiva neshta
Аз
01:14
Аз
kaza mi che nqma rujdi v momenta kakto sum ti snimal poslednite 2 dni...ne e kato da nqma...dali povurhnostni dali celi dupki..za men e bez znachenie..spadat v grafa rujdi..sushto taka i rogovete sa mi pritesnenie...tova koeto mi zaqvi po telefona beshe che kupeto e s pokritie i bez tochka rujda..doidoh i platih za takova..pri nevuzmojnost da go ogledam se doverih na uj fen i korekten turgovec
Аз
01:16
Аз
sega kato fen i dobur turgovec jelaq da ne si razvalqme nikak otnosheniqta i da vidim kak da si vzemesh kupeto i da mi vurnesh parite
Ivan Stoqnov
01:18
Ivan Stoqnov
az ne sam tyrgovec i ne prodavam ni6to
Аз
01:19
Аз
vuv foruma drugi temi puskash
i si turgovec pri polojenie che mi prodade kupeto
Ivan Stoqnov
01:19
Ivan Stoqnov
pi6i 4e sam nekorekten i tva e
ma posni i snimkite 4e da ti se posmee polovinata forum
Аз
01:20
Аз
ne se pritesnqvai za moeto ime...vnimavai za tvoeto
che po gore pisa che ne si znael ne si vijdal ne si chuval
Ivan Stoqnov
01:20
Ivan Stoqnov
moito si e 6
deistvai
Аз
Аз
mnogo jalko, maina...ne predpolagah che shte stignesh tolkova nisko
pri polojenie che znaesh kakvo si prodal...i to ne za nqkva kolosalna suma...
Ivan Stoqnov
Ivan Stoqnov
az sy6to izlaga6 se tuka da mi prai6 cirkove za 2 rajdi
prosto si mi kumi4en za tva ti pi6a
Аз
01:22
Аз
predi nqmashe tochka rujda sega stanaha 2 rujdi malko zavarqvanici malko rqzanici
s koe po tochno shte stana za smqh i koe po tochno shte si ostane 6 na tvoeto ime
Ivan Stoqnov
01:22
Ivan Stoqnov
ne se pritesnqvai za men
az rabota v bmw forumi nqmam spoh pi6i si kolkoto iska6 np
Аз
01:23
Аз
pak pochna da bqgash ot problema nali...kato vijdash che nqma nakude da hodish ..
be 800 i kusur mneniq ne mislq ch bash nqmash rabota
Ivan Stoqnov
01:24
Ivan Stoqnov
problem nqma
малко дълго излиза...но толкова ръжда явно трудно се признава
И така..за момента съм олекнал и с пари..и откъм желязо(че това дето е в гаража до 2 години я го има я е останал само волана)

Последна промяна Louis на 01 Фев 2018, 16:08, променена общо 1 път
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Писал съм му.
- grosmaster
- Потребител
-
Малко със закъснение, ето снимките....
... на перфектния калник
Както и да е, вече си имам обичка на ухото, а колета ми изпрати нов калник в перфектно състояние

... на перфектния калник

Както и да е, вече си имам обичка на ухото, а колета ми изпрати нов калник в перфектно състояние

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
Колегата доиде до Пловдив не веднъж а 2 пъти огледа колата на всякъде както и я снима за да я покажел на някои си, след като колата му бе6е закарана до София съ6то бе6е огледана и от негов маистор както и от други хора около него, след което колата бе6е заплатена В СОФИЯ!!! И след месец от както е при него и от 2 от както е прехвърлена на цялото това гледане все едно си купува ф10 било имало някакви дребни забележки ?! Аз не виждам нито измама нито наредба нито слу4аи за некоректност , нито сам му пратил колата по еконт без опция преглед и да я плати без да я види нито сам го излъгал 4е 6те му я прехвърля (колата му е прехвърлена нотариално и сам и платил и данъка) Даже напротив 4овека сия видя И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ!!! Има6е опция когато колата бе6е в софия НА 3ти ОГЛЕД!!!! да не я взима и тои я взе ся аз какво мога да направя?
BMWm5 написа:Колегата доиде до Пловдив не веднъж а 2 пъти огледа колата на всякъде както и я снима за да я покажел на някои си, след като колата му бе6е закарана до София съ6то бе6е огледана и от негов маистор както и от други хора около него, след което колата бе6е заплатена В СОФИЯ!!! И след месец от както е при него и от 2 от както е прехвърлена на цялото това гледане все едно си купува ф10 било имало някакви дребни забележки ?! Аз не виждам нито измама нито наредба нито слу4аи за некоректност , нито сам му пратил колата по еконт без опция преглед и да я плати без да я види нито сам го излъгал 4е 6те му я прехвърля (колата му е прехвърлена нотариално и сам и платил и данъка) Даже напротив 4овека сия видя И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ!!! Има6е опция когато колата бе6е в софия НА 3ти ОГЛЕД!!!! да не я взима и тои я взе ся аз какво мога да направя?
можеше да кажеш че е брак

като се докара колата не се е оглеждала защото все пак си мислих че не си шмекер
и се огледа да...багажника беше пълен с всевъзможни части, а отдолу как да я бях видял? мокета на място ли трябваше да вдигна? задната лява кора и нея ли да бях свалял?
стига глупости...знаеше че отдолу са подгънати роговете знаеше и за други забележки, но тактично си си замълчал дет се вика 'ако мине номера'
И като идвах 2 пъти защо не каза нищо за горе сниманите забележки? или не знаеше? ок! като се сваляше мотора окачването трансмисия пак ли не се знаеше за тях...думите ти бяха че купето няма точка ръжда и няма забележка..да ти припомня ако си забравил!
Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- BMWm5
-
-
Ако колегата се беше държал като нормален човек а не като психар щях да ми изпратя 200 250лв да си я закара някъде и да му я оправят се пак сам човек но след неговото нагло поведение лицемерие интриганство и опита му да ме злепостави публично мисля че не заслужава нищо.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
BMWm5 написа:Ако колегата се беше държал като нормален човек а не като психар щях да ми изпратя 200 250лв да си я закара някъде и да му я оправят се пак сам човек но след неговото нагло поведение лицемерие интриганство и опита му да ме злепостави публично мисля че не заслужава нищо.
Колега, не че нещо, ама от тая кореспонденция дето сте водили си правиш жив таш*к с човека

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:... Тая кола отдавна е била карана без тапите на праговете и е пълна с гняз вътре. Не виждам как не си знаел за това! Оправия това няма по моите критерии...
за това става дума

Нагло поведение от моя страна няма...жалко че няма как да кача записи от разговорите да се чуе, но както и да е..
А това че съм наивен и вярвам в човекоподобни не съм го отричал никога..и в момента се затвърждава.
Изпълних си дълга към читателите на форума да пиша за потребилтел, който дава невярна информация за продаваните артикули..няма какво повече да добавя..има я историята има ги резултатите
със здраве

П.П. ако беше здраво купето щях даже да съм радостен, че съм го взел за тези пари...
чудно ми е ако го бяхме качили как щеше да кърши пръсти и да ми обяснява за чии съм го бил пътя до Майна таун

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
BMWm5 написа:Ако колегата се беше държал като нормален човек а не като психар щях да ми изпратя 200 250лв да си я закара някъде и да му я оправят се пак сам човек но след неговото нагло поведение лицемерие интриганство и опита му да ме злепостави публично мисля че не заслужава нищо.
Предполагам, че си наясно какви са двата варианта за действие в случая... не виждам как някой те злепоставя по някакъв начин, след като много добре се вижда какво си му продал... а за нагло поведение (като гледам какво си му писал във FB) обърни внимание на себе си... той може да е виновен за себе си, че ти е повярвал сляпо, НО ти си много пъти по-виновен, защото си му продал нещо, което си знаел в какво с-яние е.
Ако държиш на профила си в този форум единственият вариант е да вземеш адекватното решение в случая и да оправиш нещата с купувача. Ако не - до тук.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Здравейте,
искам и аз да се оплача от потребителя TeodorKz.
От доста време си търся ножица и уплътнение за прозорец за е36 Compact. TeodorKz ми изпрати нещата със 6 дни закъснение, понеже ме бил забравил. Случва се, разбирам. Междувременно аз няколко пъти изрично повтарям, че ми трябват части свалени единствено и само от Compact. Не само във обявата съм написал това, но и във съобщенията между нас. Получавам си най-после пратката и я отварям. На пръв поглед всичко изглежда без забележки и плащам пратката.
Филма започна когато започнах да монтирам всичко след 1 час старателно почистване и смазване.
1. Ножицата не съвпада със дупките във вратата, разминават се. Отделно има едно рамо, което стърчи по средата на нищото.
2. Моторчето е различно от оригиналните и по OEM номер излиза, че е за Mercedes Benz. Отделно, че има само 2 кабела, докато всички е36ци, независимо дали имат Комфорт модул или не имат повече кабели (поне така знам аз).
3. Уплътнението - то е по късо от това за Compact и изобщо не пасва. Предполагам е от Седан/Комби.
Изпратих запитване към един от главните администратори и той ми отговори, че във повечето случай опцията отвори преди да платиш освобождава подателя от отговорност. Аз все пак мисля, че във дадената ситуация е ясно, че подателя умишлено ми е изпратил части от друг модел, въпреки многото ми предупреждения. Отделно, че няма как да отида във офиса на Еконт със цялата врата и акумулатор, за да проверя дали всичко пасва. На същия принцип са и части като стартери, дебитомер и тн, които не подлежат на проверка във офис на куриер.
Прилагам и копие от личните съобщения и снимки тип ''открийте разликите"
Надявам се потребителя да получи наказание, ако откаже да ми върне парите. Да не говорим, че продавам мнооого по-скъпи неща и ако се прави за 40лв, то какво остава за повече.

искам и аз да се оплача от потребителя TeodorKz.
От доста време си търся ножица и уплътнение за прозорец за е36 Compact. TeodorKz ми изпрати нещата със 6 дни закъснение, понеже ме бил забравил. Случва се, разбирам. Междувременно аз няколко пъти изрично повтарям, че ми трябват части свалени единствено и само от Compact. Не само във обявата съм написал това, но и във съобщенията между нас. Получавам си най-после пратката и я отварям. На пръв поглед всичко изглежда без забележки и плащам пратката.
Филма започна когато започнах да монтирам всичко след 1 час старателно почистване и смазване.
1. Ножицата не съвпада със дупките във вратата, разминават се. Отделно има едно рамо, което стърчи по средата на нищото.
2. Моторчето е различно от оригиналните и по OEM номер излиза, че е за Mercedes Benz. Отделно, че има само 2 кабела, докато всички е36ци, независимо дали имат Комфорт модул или не имат повече кабели (поне така знам аз).
3. Уплътнението - то е по късо от това за Compact и изобщо не пасва. Предполагам е от Седан/Комби.
Изпратих запитване към един от главните администратори и той ми отговори, че във повечето случай опцията отвори преди да платиш освобождава подателя от отговорност. Аз все пак мисля, че във дадената ситуация е ясно, че подателя умишлено ми е изпратил части от друг модел, въпреки многото ми предупреждения. Отделно, че няма как да отида във офиса на Еконт със цялата врата и акумулатор, за да проверя дали всичко пасва. На същия принцип са и части като стартери, дебитомер и тн, които не подлежат на проверка във офис на куриер.
Прилагам и копие от личните съобщения и снимки тип ''открийте разликите"

Надявам се потребителя да получи наказание, ако откаже да ми върне парите. Да не говорим, че продавам мнооого по-скъпи неща и ако се прави за 40лв, то какво остава за повече.
TeodorKz написа:Заглавие: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние за Е36zafirovp написа:Здравейте колеги,
търся ножица, дръжка (вътрешна, тази със бутоните за ел. огледалата) и външно уплатнение за шофьорска врата на Е36 COMPACT. Ножици от купе или криви/спукани/заварявани не ми трябват. От София съм, но може и куриер. За контакти ЛС със снимки.
ножицата и уплътнението
40лв
0895417039
TeodorKz написа:
Заглавие: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние за Е36
zafirovp написа:
Здравейте колеги,
търся ножица, дръжка (вътрешна, тази със бутоните за ел. огледалата) и външно уплатнение за шофьорска врата на Е36 COMPACT. Ножици от купе или криви/спукани/заварявани не ми трябват. От София съм, но може и куриер. За контакти ЛС със снимки.
ножицата и уплътнението
40лв
0895417039
Здравей колега,
чак сега ти виждам съобщението. Още ли седят, от София ли си?
Re: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние за Е36
Изпратено на: 12 Юни 2014, 20:03
от TeodorKz
да имам още ...от Казанлък съм мога да ти ги пусна с еконт ...
0895417039
Re:Re: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние за Е3
Изпратено на: 13 Юни 2014, 9:01
от zafirovp
nqkakvi zabelejki imat li. puknatini i zavarki po nojicata ne me ustroivat. sushto taka trqbva da sa ot compact, ot kupe ne stavat. uplatnenieto nali e vunshnoto kato ot snimkata koqto sam dal, che veche mi izpratiha edno greshno. ako vsichko e ok kazvai da ti dam adres za Ekont
Изпратено на: 13 Юни 2014, 20:09
от TeodorKz
всичко е ОК ... давай данните
Изпратено на: 13 Юни 2014, 23:48
от zafirovp
TeodorKz написа:
Петър Зафиров
0896 005
офис 1037 София Малашевци
кв. Малашевци, ул. Първа Българска армия №82
И отбележи опция отвори преди да платиш.
Благодаря
Изпратено на: 14 Юни 2014, 6:43
от TeodorKz
Re:Re:Re: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние за
Изпратено на: 18 Юни 2014, 20:07
от zafirovp
izprati li neshtata kolega?
Re:Re:Re: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние за
Изпратено на: 18 Юни 2014, 21:30
от TeodorKz
от забравил съм те колега ... извинявай ... ще оправим работата
Re:Re:Re:Re: Купувам ножица (стъклоповдигач), дръжка и у-ние
Изпратено на: 19 Юни 2014, 12:57
от zafirovp
ok, che hem prozoreca ne raboti, puk vchera i kompresora na klimatika zamina i e tegavo
Изпратено на: 19 Юни 2014, 17:36
от TeodorKz
пътувам колега ... от вторник не съм се прибирал ... тая нощ се прибирам и утре ти ги пускам
Изпратено на: 20 Юни 2014, 16:12
от TeodorKz
pusnah go utre e pri teb
Изпратено на: 24 Юни 2014, 22:20
от zafirovp
zafirovp написа:
nqkakvi zabelejki imat li. puknatini i zavarki po nojicata ne me ustroivat. sushto taka trqbva da sa ot compact, ot kupe ne stavat. uplatnenieto nali e vunshnoto kato ot snimkata koqto sam dal, che veche mi izpratiha edno greshno. ako vsichko e ok kazvai da ti dam adres za Ekont
TeodorKz написа:
Здравей отново колега, досега бях във гаража. 4 часа изкарах да търся начин как да свържа моторчето и ножицата, който бях толкова убеден, че са от Компакт. Този преди тебе ми изпрати от купе, сега ти от седан/комби. От 3те неща нито едно не става.
Дупките на ножицата на съвпадат със тези на вратата. И да, въдях винта за реглаж но има едно рамо, което стърчи на 2 см от вратата.
Моторчето както знаеш е със две кабелчета. то хубаво, че е за комфорт модул, но компакт фабрично си излиза със Comfort relay.
И накрая, това което ме накара да се убедя на 100% е уплътнението. Не само, че е много по-късо ами и жлебовете са му различни.
Отделно OEM номерата на уплътнението са други. Мога да ти изпратя снимки, но ти и без това знаеш за какво говоря.
Искам да ти върна всичко, като куриерските услуги ще следва да са за твоя сметка, понеже 10 пъти повторих, че ми трябват неща от компакт. Надявам се да се разберем без нужда от админи.
Лека вечер.
Изпратено на: 24 Юни 2014, 23:22
от TeodorKz
не мисля че има грешка в мен... частите които съм ти пратил са си от компакт ... на всичкото отгоре съм ти пуснал опции преглед и тест с куриера мисля ...
Изпратено на: 24 Юни 2014, 23:38
от zafirovp
Тест преди плащането не съм имал. Няма как да отида до офиса със врата и акумулатор и да проверя дали всичко пасва и работи. Последен опит да се оправим по лесния начин, съгласен ли си да ти върна всичко за твоя сметка, а ти да ми възстановиш парите? Ако всичко работеше нямаше да ти пиша сега, даже съм изненадан от изработката на механизма. По-добре е направен от този за компакт, жалко че не става.
Ха... това е най-странният механизъм, който съм виждал някога. Изглежда все едно е слаган после, не е заводски, но изглежда смислено проектиран.
Ако моторът ти заклинва прозореца, погледни дали има пластмасовата втулка, от другата страна на оста. Редовно липсва, измества се от зор, при движение на зъбчатките и блокира. Аз така си спасих едно моторче. Отворих го, почистих го с четка за зъби, сглобих и дълги години вече продължава да си работи.
Не познавам продавача и не заемам страна, просто ми стана интересно и любопитно като прочетох поста.
Колега, ако имаш съмнения, че липсва пластмасовата втулка, драсни ми едно ЛС, ще издиря в ОЕМ-а парт номера и ще ти пиша при първа възможност.
Ако моторът ти заклинва прозореца, погледни дали има пластмасовата втулка, от другата страна на оста. Редовно липсва, измества се от зор, при движение на зъбчатките и блокира. Аз така си спасих едно моторче. Отворих го, почистих го с четка за зъби, сглобих и дълги години вече продължава да си работи.
Не познавам продавача и не заемам страна, просто ми стана интересно и любопитно като прочетох поста.
Колега, ако имаш съмнения, че липсва пластмасовата втулка, драсни ми едно ЛС, ще издиря в ОЕМ-а парт номера и ще ти пиша при първа възможност.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Да, ножицата наистина е добре измислена и изработена. Доста е дебела. Жалко, че не пасва. Първо долното рамо изобщо не се побира във вратата, втулката изобщо липсва и най-вече, моторчето е различно. Със два кабела е и седи под ъгъл. Опитах се да сложа оригинално моторче, но захващането му е различно. По ОЕМ номер моторчето ми излиза за Mercedes.
Благодаря ти за предложението, но изобщо няма легло за втулката. Отделно, че самата ос е на равно със зъбното колело на моторчето.

Благодаря ти за предложението, но изобщо няма легло за втулката. Отделно, че самата ос е на равно със зъбното колело на моторчето.
- BMWm5
-
-
Mollov написа:BMWm5 написа:Ако колегата се беше държал като нормален човек а не като психар щях да ми изпратя 200 250лв да си я закара някъде и да му я оправят се пак сам човек но след неговото нагло поведение лицемерие интриганство и опита му да ме злепостави публично мисля че не заслужава нищо.
Предполагам, че си наясно какви са двата варианта за действие в случая... не виждам как някой те злепоставя по някакъв начин, след като много добре се вижда какво си му продал... а за нагло поведение (като гледам какво си му писал във FB) обърни внимание на себе си... той може да е виновен за себе си, че ти е повярвал сляпо, НО ти си много пъти по-виновен, защото си му продал нещо, което си знаел в какво с-яние е.
Ако държиш на профила си в този форум единственият вариант е да вземеш адекватното решение в случая и да оправиш нещата с купувача. Ако не - до тук.
Не си прав колега , аз съм му осигурил пълен достъп до състоянието на колата и то няколко пъти, и както се вижда от снимките колата нито е изгнила нито има някакви сериозни проблеми които не са непоправими,колата не сам му е продал от обява във форума се пак темата се казва :: Случаи на некоректни потребители във форума :: това че имам регистрация тук не означава че извън него не мога да продавам . Ако сам му я продал от тук нп би било честно да има последици от форума.Също ако иде6 и си купиш кола от автосалон или от които и да е и не ти хареса не6то си в нея какво правиш ?Пускаш тема във форума и започваш да рекетиръш хората ако не направиш това ще се случи това? Не знам дали е справедливо ако не вземеш страна естествено .Също тъка знаел ли сам не сам ли знаел длъжен ли сам да му казвам за забележките човека идва и гледа кола и то няколко пъти щом я е взел значи му е харесала... защо не е сложил снимки на цялата кола... кво купето няма линия ли? фаровете ли не му са чисто нови , стоповете ли не са му перфектни , дигитален климатроник ли няма , голям борд ли няма , м огледала и прагове ли няма защо гледаме само 5 дребни ражди а не читавите работи които сам му дал а?? преди 3 години сам дал 1300лв за цялостно пребоядисване на колата обърнал сам форума и града за да намеря преден капак без грам кит и ражда за да стане като хората тая кола , и да ли ако сам знаел за тежи забележки сам нямало да ги оправя?И че ако питаме които и да е бояджия или тенекеджия дали това са непоправими забележки дали ще ни каже "не знам дали след 2 години и волана няма да е изгнил" или 6те каже мажим ги с виутр изабравяме че е тръгвала ружда?Бих му върнал парите ако има6е дупки в пода и тогава съм съгласен 4е сам го излъгал но в случея смятам че колата не е чак толкова зле колкото колегата е представя .Бих му върнал парите ако ми се беше обадил на 2 3 ден след като сам му дал колата ... а не след месец.. да ми се обади и да ми каже ми не ме кефи вече тая кола ела и си я зимаи и си ми връщаи парите и да ми се държи нагло по телефона се едно е ахмет доган а после да ми пи6е във феиса за не6та които сме говорили по телефона да се прави на божи кравичка и после наи мастииската да пастне лога във форума и да се прави не жертра?ЗАЩО НЕ КАЖЕШ ТОВА КОЛЕГА БЪДИ ПОНЕ МАЛКО МЪЖ ? Как 7 години не сам имал проблеми с никои камоли пак да сам наредил някои и изведнъж някакъв си там паляк решава че сам го излъгал и пляска с 5 снимки и ве4е сам измамник..
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Веднага ти отговарям много ясно и просто - може би най-основното и важно нещо за купувача е било купето да няма ръжда... от тук насетне дали е с еди какви си фарове, стопове, мигачи, пакет... е отделен въпрос... след като те е питал сигурно 100 пъти дали има ръжда или не си бил длъжен да си коректен с него и да му кажеш... ако не знаеш - казваш, че не знаеш... а не твърдиш, че е изрядно... защото в последствие "само 5 дребни ражди" променят изцяло ситуацията.
Освен това... стана по-горе ясно, че и той си е виновен, че е приел колата на мъжка дума, без да я огледа много обстойно... но както и самият купувач те попита, питам те и аз - когато ти е дал окачването (и разните други части) да монтираш (преди да дойде да вземе колата), ти как точно НЕ видя тези "само 5 дребни ражди", докато монтираше частите? Обясни ми това... как така не ги видя, и в последствие как изобщо му даде колата в това с-яние, с тези забележки, след като изрично те е питал няколко пъти относно ръжда по купето... остави факта след колко време е поискал да ти върне купето, дали след седмица или след месец... как ти НЕ си видял ръждите, докато си монтирал частите? Ама честно???
Иначе... разбира се, че можеш да продаваш каквото искаш, където искаш... но няма да е и в този форум. Поне засега така изглежда.
Освен това... стана по-горе ясно, че и той си е виновен, че е приел колата на мъжка дума, без да я огледа много обстойно... но както и самият купувач те попита, питам те и аз - когато ти е дал окачването (и разните други части) да монтираш (преди да дойде да вземе колата), ти как точно НЕ видя тези "само 5 дребни ражди", докато монтираше частите? Обясни ми това... как така не ги видя, и в последствие как изобщо му даде колата в това с-яние, с тези забележки, след като изрично те е питал няколко пъти относно ръжда по купето... остави факта след колко време е поискал да ти върне купето, дали след седмица или след месец... как ти НЕ си видял ръждите, докато си монтирал частите? Ама честно???
Иначе... разбира се, че можеш да продаваш каквото искаш, където искаш... но няма да е и в този форум. Поне засега така изглежда.
(c3ka7a) оговорихме се да ми прати 4 носача .. много хубави били...имал 3 задни моста щял да избере най-хубавите ..просто си нямате на представа.. толкова разбити носачи не сте виждали ,иначе си е поиграл лъснати светят повече от нови
Назад към Авточасти и аксесоари