Въпрос ?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Въпрос ?

Мнение от Yavor_81 » 07 Фев 2004, 19:25

Кое според вас е по-добре комонентни или коаксиални говорители? Тъй като занапред смятам да си слагам говорители а все се чудя дали има смисъл към компоненти.

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 07 Фев 2004, 21:25

Аз сега си сменям предните говорители с компонентни понеже не съм доволен от звученето на сегашните :? иначе за говорителите на задната кора едва ли има голямо значение но предните мисля, че е най-добре да са разделени.
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Потребител
Аватар

Мнение от Yavor_81 » 08 Фев 2004, 9:55

Аз не съм пояснил в поста :P :P Интересуваме за задните врати. Иначе аз отпред на таблото имам 10 см Pioneer E серията, отзад на кората имам 20см Infinity, но някак си все още не съм доволен от качеството на звука. Компонентните са доста по-скъпи от коаксиалните та затова питам дали имам смисъл на задните врати дали има смисъл от компонентни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 08 Фев 2004, 11:10

Според мен, ако смениш предните говорители с компонентна трилентова система ще подобриш доста звученето, а ако можеш да си позволиш и усилватели с активни филтри за всяка лента ще се размажеш. Пример: сложи български 10см среди в таблото, пищялки SONY върху таблото и след рязане( а съжаление) на вратите- 16см басове там.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от e30m3evo » 08 Фев 2004, 21:23

ьес зна4ение е каде 6те разполага6 говорителите.компонентите винаги са по мо6тни и ка4ествени.казвам ти го от ли4ен опит.

младши ентусиаст
Аватар

muhaa

Мнение от tokarew » 09 Фев 2004, 18:59

не сам сагласен че компанентните са по мошни :lol: може би вадят по качестжен звук ама .просто сам чувал разликата .а според ман слагаш на предните врати трилентожи и на задните :o а на корат или басс касата само басс така звука се распеделя относително добре и качесфото е на 6 :P е естестфено захранването на трилетовоте гожорителчета да е отделно с филтри .и слойи някаф потенциометар да ги контролираш .ас така сам направил. :lol:
ИзображениеИзображение

DJ Mунчо
Аватар

Мнение от Monkey » 15 Фев 2004, 21:40

аз лично предпочитам отпред да баде широко лентов говорител с пиштялка разделени с филтер и много моштен бас от зад така звука ште се синхронизира и ще се получи нешто много добро.имам приатели, които продават и правиат музика за кола на добри цени.
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 16 Фев 2004, 9:08

Monkey написа:аз лично предпочитам отпред да баде широко лентов говорител с пиштялка разделени с филтер и много моштен бас от зад така звука ште се синхронизира и ще се получи нешто много добро.

А не е ли по-добре високи в таблото, среди с високи в предните врати, среди и високи в задните и някакви на задната кора и бас в багажника?! ;) Тогава като я пуснеш да свири както трябва и си затвориш очите ще чуваш звук около себе си навсякъде и всичко ще бъде прекрасно, иначе рискуваш онова да ти крещи отпред, другото да те буха отзад ... :mha:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 11:52

Turturelo, няма смисъл от високи честоти в предните врати! Аз преди бях с TS-H173 в предните врати и те уверявам, че докато не се качат пищелките на таблото - нищо няма да чуеш! Сега съм с TS-H1AT и положението е коренно различно - в положителна насока естествено.

От говорители на задните врати също не виждам смисъл - сега съм монтирал бившите си предни TS-H173 на задните врати. Свирят прекрасно през усилвател, но не се чуват - първо, защото по-големите на кората винаги ги заглушават, второ - забелязал си на Голф 3 как 60% от мембраната им се закрива от задната седалка. Иначе на отворена врата свирят убийствено, но пък ми е много трудно да карам. :? Общо взето - седят си за лукс сега.
Интересното е, че в каталозите на Пайнер дават именно тази подредба като идеалната за Голф 3/Венто - отпред TS-H1AT, в задни врати TS-H173 + един бас в багажника (според годините различен модел) - за '97-'98-'99-'00 примерно TS-W1200 (аз съм със следващия модел 1201). ДА, обаче ако изключа тези на кората (TS-E2095) и просто нищо не се получава. Колкото и да фейдираш, задни говорители не можеш да чуеш ясно. Не знам какво са мислили тези от Пайнер (явно да се ползват само заводските места за говорители). Сега погледнах пък, че в каталога от 2001г. дават за Голф 3 същата конфигурация говорители, но с бас TS-WX20LP (The Pump), който за Голф 3 с леки уговорки става (ако не държиш да думка особено силно), но не и за Венто (слабичък е).

Иначе ти си описал моята конфигурация от говорители (само дето в предните врати нямам високи), но ти казах забележките ми към нея.
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 16 Фев 2004, 12:14

Бъзиках се честно казано ... :D Много насериозно ме взехте - набързо го написах и основната идея беше, че е по-добре да има звук навсякъде около теб отколкото отпред сигнал - отзад бас..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tokarew » 16 Фев 2004, 19:36

важното е вашите уши да 4уват удоволствието от музиката а това значи да го настоите така че да задожолява сичките ви изискфания :lol: .до перфектият звук немоге да достигне някои аматиор .познавам един професионалист в тази област .тои настроива техниката ж почти вси4ки хотели и дискотеки ж пловдив.тои ми каза че ж моита кола имам много среда .и ми препорача да слова пи6тялчици :shock: .мисалта ми беше 4е перфектнич звук трабва да се из4исли . :wink:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vento » 16 Фев 2004, 20:28

Я го подай насам този специалист-озвучител (ако може де), че и на мен ми писна от аматьори! Да си каже мнението и препоръките по моята кола, че вече... И аз съм от Пловдив (за който още не е разбрал)
:oops:
D.
ИзображениеИзображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 17 Фев 2004, 9:20

Ей,Tokarew,кой е този дето настроива дискотеките и хотелите в Пловдив,и кои по-точно дискотеки и хотели.
Изображение
0889424666

DJ Mунчо
Аватар

важното е да цвили нешто:)

Мнение от Monkey » 17 Фев 2004, 10:27

значи звука поринцип може да се регулира от крос оувара, но за по евтино може с филтри.а пък за туба в багажника н сан сагласен защото един суб трябва да дища,да има обем за това е багажника като туба.имам ниакои проекти може на сбирката в четвартак ако се видиме да ги обсъдиме защото и аз трябва да слагам нещто и сабирам мнения.името ми е владо с 318i комби,gsm 0888402305.имам и приатели които внасят такива работи и може нещо по евтинийка да излезе.
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

DJ Mунчо
Аватар

друга идея

Мнение от Monkey » 17 Фев 2004, 10:34

много готино става като залепищ баса за задната седалка.пробвал ли си Turturelo .
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!

Следваща

Назад към Car аудио и видео