Въпрос ?
Модератор: Icco
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Въпрос ?
Кое според вас е по-добре комонентни или коаксиални говорители? Тъй като занапред смятам да си слагам говорители а все се чудя дали има смисъл към компоненти.
- Nikolay1
- Кой кашля?
-
- Кара: D779676
Аз сега си сменям предните говорители с компонентни понеже не съм доволен от звученето на сегашните
иначе за говорителите на задната кора едва ли има голямо значение но предните мисля, че е най-добре да са разделени.

Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия
Oня русия
Аз не съм пояснил в поста
Интересуваме за задните врати. Иначе аз отпред на таблото имам 10 см Pioneer E серията, отзад на кората имам 20см Infinity, но някак си все още не съм доволен от качеството на звука. Компонентните са доста по-скъпи от коаксиалните та затова питам дали имам смисъл на задните врати дали има смисъл от компонентни.

- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Според мен, ако смениш предните говорители с компонентна трилентова система ще подобриш доста звученето, а ако можеш да си позволиш и усилватели с активни филтри за всяка лента ще се размажеш. Пример: сложи български 10см среди в таблото, пищялки SONY върху таблото и след рязане( а съжаление) на вратите- 16см басове там.
muhaa
не сам сагласен че компанентните са по мошни
може би вадят по качестжен звук ама .просто сам чувал разликата .а според ман слагаш на предните врати трилентожи и на задните :o а на корат или басс касата само басс така звука се распеделя относително добре и качесфото е на 6
е естестфено захранването на трилетовоте гожорителчета да е отделно с филтри .и слойи някаф потенциометар да ги контролираш .ас така сам направил. 

Monkey написа:аз лично предпочитам отпред да баде широко лентов говорител с пиштялка разделени с филтер и много моштен бас от зад така звука ште се синхронизира и ще се получи нешто много добро.
А не е ли по-добре високи в таблото, среди с високи в предните врати, среди и високи в задните и някакви на задната кора и бас в багажника?!

Turturelo, няма смисъл от високи честоти в предните врати! Аз преди бях с TS-H173 в предните врати и те уверявам, че докато не се качат пищелките на таблото - нищо няма да чуеш! Сега съм с TS-H1AT и положението е коренно различно - в положителна насока естествено.
От говорители на задните врати също не виждам смисъл - сега съм монтирал бившите си предни TS-H173 на задните врати. Свирят прекрасно през усилвател, но не се чуват - първо, защото по-големите на кората винаги ги заглушават, второ - забелязал си на Голф 3 как 60% от мембраната им се закрива от задната седалка. Иначе на отворена врата свирят убийствено, но пък ми е много трудно да карам.
Общо взето - седят си за лукс сега.
Интересното е, че в каталозите на Пайнер дават именно тази подредба като идеалната за Голф 3/Венто - отпред TS-H1AT, в задни врати TS-H173 + един бас в багажника (според годините различен модел) - за '97-'98-'99-'00 примерно TS-W1200 (аз съм със следващия модел 1201). ДА, обаче ако изключа тези на кората (TS-E2095) и просто нищо не се получава. Колкото и да фейдираш, задни говорители не можеш да чуеш ясно. Не знам какво са мислили тези от Пайнер (явно да се ползват само заводските места за говорители). Сега погледнах пък, че в каталога от 2001г. дават за Голф 3 същата конфигурация говорители, но с бас TS-WX20LP (The Pump), който за Голф 3 с леки уговорки става (ако не държиш да думка особено силно), но не и за Венто (слабичък е).
Иначе ти си описал моята конфигурация от говорители (само дето в предните врати нямам високи), но ти казах забележките ми към нея.
От говорители на задните врати също не виждам смисъл - сега съм монтирал бившите си предни TS-H173 на задните врати. Свирят прекрасно през усилвател, но не се чуват - първо, защото по-големите на кората винаги ги заглушават, второ - забелязал си на Голф 3 как 60% от мембраната им се закрива от задната седалка. Иначе на отворена врата свирят убийствено, но пък ми е много трудно да карам.

Интересното е, че в каталозите на Пайнер дават именно тази подредба като идеалната за Голф 3/Венто - отпред TS-H1AT, в задни врати TS-H173 + един бас в багажника (според годините различен модел) - за '97-'98-'99-'00 примерно TS-W1200 (аз съм със следващия модел 1201). ДА, обаче ако изключа тези на кората (TS-E2095) и просто нищо не се получава. Колкото и да фейдираш, задни говорители не можеш да чуеш ясно. Не знам какво са мислили тези от Пайнер (явно да се ползват само заводските места за говорители). Сега погледнах пък, че в каталога от 2001г. дават за Голф 3 същата конфигурация говорители, но с бас TS-WX20LP (The Pump), който за Голф 3 с леки уговорки става (ако не държиш да думка особено силно), но не и за Венто (слабичък е).
Иначе ти си описал моята конфигурация от говорители (само дето в предните врати нямам високи), но ти казах забележките ми към нея.
важното е вашите уши да 4уват удоволствието от музиката а това значи да го настоите така че да задожолява сичките ви изискфания
.до перфектият звук немоге да достигне някои аматиор .познавам един професионалист в тази област .тои настроива техниката ж почти вси4ки хотели и дискотеки ж пловдив.тои ми каза че ж моита кола имам много среда .и ми препорача да слова пи6тялчици
.мисалта ми беше 4е перфектнич звук трабва да се из4исли . 

- ASEsound systems
- кандидат ентусиаст
-
Ей,Tokarew,кой е този дето настроива дискотеките и хотелите в Пловдив,и кои по-точно дискотеки и хотели.

0889424666
важното е да цвили нешто:)
значи звука поринцип може да се регулира от крос оувара, но за по евтино може с филтри.а пък за туба в багажника н сан сагласен защото един суб трябва да дища,да има обем за това е багажника като туба.имам ниакои проекти може на сбирката в четвартак ако се видиме да ги обсъдиме защото и аз трябва да слагам нещто и сабирам мнения.името ми е владо с 318i комби,gsm 0888402305.имам и приатели които внасят такива работи и може нещо по евтинийка да излезе.
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!
друга идея
много готино става като залепищ баса за задната седалка.пробвал ли си Turturelo .
ПОЧИВЙ В МИР САМИ!
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3