MP терци :)

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

MP терци :)

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 2:03

1-во, много се радвам, че открих този форум!

От няколко дена се ровя, не можах да намеря нито 1 смислен форум в БГ за caraudio! Този тука е върха!

Изчетох почти 2/3 от темите тук на 1 дъх! :)

Интро:

Досега имах ->

Sony CDX-5072 (това мисля беше модел '93), усилвател Blaupunkt 4x35W (или 4x40, не помня) и колони MB Quard 50W (made in W.Germany, 19 см са май) на фабричната кора.
Така дойде колата.
В сравнение с "KAMASONIC"-a ;) който слушах в "Варбурджинито" през хартиени колони от лампово радио (вадеха доста приятен - мек бас BTW!), направо се родих! :)

Имах планове, да сложа суббас след време....

Да, ама лоши хора ми откраднаха CD-то и аз го замених с това:

http://www.cel-direct.com/shop1.asp?s_page=http://www.cel-direct.com/detail.asp?ProductID=2563

Взех го на "пpoмоция" от Техномаркет на 05.01.2004 (сега е пак толкова там, без промоция).

Хубаво, ама мина не мина седмица, и започнах да се дразня ужасно много на звука който получавах!
Беше доста по-зле от 11 годишното SONY! Някак нямаше дълбочина, на моменти звучеше леко кухо, като китайско касетофонче.
А като усетих, че и тунера "изпуска" станциите на места където преди 100% не е имало проблеми, вече избеснях!

Продадох го за 270 лв.

Още ме е яд като пазарувах Panasonic-a, , че не видях, че има и Kenwood на същата сена (299 лв.):
http://www.91111.com/_a/offers.asp?p=592467&parent=3893

Съществена част ->
Е сега се започна драмата:

Приговил съм 400 лв (видя се, че имам претенции към качестовото).

От Pioneer бих взел DEH-P5500MP, но ме спира цената!
Не може в Русия да е ~240$ ->
http://i-car.ru/GoodCard.aspx?ID_Good=67595
А у нас ~ 312$!

Да не говорим за това:
http://www.nowonsale.com/itempage.asp?item=DEHP7500MP&AID=10274052&PID=177778&SID=107576078295355063&campaigns%3FCP=bizrate_campaign
Oбаче е в US. Имам братовчеди там, незнам с транспорта, мито и фактура която предполагам, ще трябва да си купя тук колко ще излезе...

DEH-P3500MP - ужасно НЕ ме кефи като дизайн. Накрая може и да се прежаля, ама никак не ме кефи наистина!

Тук също се продава доста над реалната си стойност (сравнено с Русия):
http://www.divi.ru/resiver/pioneer3500.shtml
180$-190$ в Русия, а у нас: 250$

Kenwood-a е около 160$ в Русия, в техномаркет е бил около реалната си цена: 299 лв. или ~ 187$. Сега обаче го нямат, евентуално към края на месеца (били забавени доставиките, инфо от К&К от днес)...
Намерил съм го за 389 лв. (линк-а по-горе) -> ~243$ което е доста нереално.

Сравнявам с Русия, защото Panasonic-a който имах, както и Kenwood-a, са били на цена +(20-30)$ от тази в Русия.

В Технолукс, слушах Kenwood-a и DEH-P3500MP Pioneer-a, не усетих разлика... То и е доста трудно така де... (Panasonica започна да ме дразни неудържимо чак след седмица интензивно слушане).
Според пича който ми ги демонстрира, разлика има в полза на DEH-P3500MP (Склонен съм да му повярвам).

Стигам до следните изводи:

Техномаркет (К&К), държат най-приличните цени, за нещата които внасят! Няма наличност обаче...

Авител (режат глави въпреки, че са официалните вносители на Pioneer!!) Просто явно нарочно държат високи цени! :(

Музикален Магазин - НДК - пак държат високи цени, но са най-ниските на които реално може да си купиш нещо в момента.
Pioneer взимат от Авител, как го дават под техните цени идея нямам, сигурно има игра с ДДС-то.
Аз пробвах да се пазарая с шефа на Авител за DEH-P5500MP. Под 570 лв. при това БЕЗ фактура не падна!

Технополис, Технолукс, Метро, Бриколаж - високи цени, а на последните 2 места и безумно стари и куци модели...

Чудя се още, ако дойде Kenwood в Теномаркет за около 300 лв дали да го взимам.
Ако ще броя над 350лв., по-добре DEH-P3500MP.
Ако намеря DEH-P5500MP, на около 400-450 макс, ще е най-добре, този модел определено кефи!

При така създалите се обстоятелства ми иде най-вече да се гръмна! ;(

Епилог:

Какво искам от музиката в колата ->
Надежност (като здравина на player-a), приличен тунер, дълбок бас - не толкова мощност, колкото дълбочина (незнам дали се изразявам правилно).

Мисля за в бъдеще да сложа суббас 12' примерно.

Чудя се дали като начало не мога да закача сегашните колони към player-a директно, а усливателя през филтър към 12' бас (в кутия).
После, ще правя кора, евентуално, ще сменя задните говорители с нещо по-ново + усивател.

Pls, помогнете ми в избора...

Кажете моля ви къде намират монтажните центрове на MVN имаше и още един, уф, освен Авител и Toyaga...
Toyaga нямат ли си сайт? Не можах да намеря...

Потребител
Аватар

Мнение от VAGABOND » 04 Фев 2004, 3:58

Ако си слушал mp3-ки, явно това е бил проблема. При тях просто качеството е мноо относителна величина, но колкото и качествена да е една mp3-ка никога не може да звучи като истински музикален подчертавам думата матричен диск, защото дори и музикален ако е от mp3- доста се различава от оригинала. А ако си слушал нормални матрични CD-та явно проблема може да е бил в плеъра, ако не си барал нищо друго по музиката си.
Изображение

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Re: MP терци :)

Мнение от I.Voykov » 04 Фев 2004, 8:37

TheSaint написа:Чудя се още, ако дойде Kenwood в Теномаркет за около 300 лв дали да го взимам.
Ако намеря DEH-P5500MP, на около 400-450 макс, ще е най-добре, този модел определено кефи!

1: Имал съм този (както и още няколко Kenwood-a и никога не бих повторил тази грешка)
2: В момента съм с 3500МР и съм невероятно доволен от него.
3: Никога няма да го намериш за тези пари в БГ

Моят съвет така или иначе си решил да даваш пари за музика, вземи си Pioneer за да не съжалявш после (говоря от личен опит)
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 10:57

Ммм..., предимно MP3 слушах (известно ми е, че там ще има загуби винаги), но слушах и обикновенни дискове.

Само радиото като че ли се доближаваше максимално до предишното звучене, но пак не беше като него.

Пробвах всякакви настройки които позволяваше плейъра... Не можах да постигна кефещ ме звук :(

VAGABOND написа:Ако си слушал mp3-ки, явно това е бил проблема. При тях просто качеството е мноо относителна величина, но колкото и качествена да е една mp3-ка никога не може да звучи като истински музикален подчертавам думата матричен диск, защото дори и музикален ако е от mp3- доста се различава от оригинала. А ако си слушал нормални матрични CD-та явно проблема може да е бил в плеъра, ако не си барал нищо друго по музиката си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: MP терци :)

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 11:03

Благодаря ти!

То се видя, че нещата накланят към Pioneer... и то към 5500 или 5530 (като ще е гарга да е рошава), btw, има ли друга разлика м/у двете освен в дизайна? Май не?

Май си прав и за 3.

Все пак ще пробвам да изчакам до към края на месеца (идвала стока в Авител), токувиж свалили малко цените...
Просто много се дразня на огромната разлика (това са 70-80$) :(

Fast-and-Furious написа:
TheSaint написа:Чудя се още, ако дойде Kenwood в Теномаркет за около 300 лв дали да го взимам.

1: Имал съм този (както и още няколко Kenwood-a и никога не бих повторил тази грешка)
2: В момента съм с 3500МР и съм невероятно доволен от него.
3: Никога няма да го намериш за тези пари в БГ

Моят съвет така или иначе си решил да даваш пари за музика, вземи си Pioneer за да не съжалявш после (говоря от личен опит)

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 04 Фев 2004, 11:18

абе я вземи да ми купиш моя кларион
така и така ще се набутваш :):):):):)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 11:21

Оферирай...

naskoksan написа:абе я вземи да ми купиш моя кларион
така и така ще се набутваш :):):):):)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 04 Фев 2004, 11:45

The Saint Добре дошъл във форума БМВ Клуб България. Вярвам, че тук ще си искараш чудесно. Надявам се да станеш един от редовните ни посетители, който никак не са малко и да допринесеш за превръщането на клуба в НАЙ-ГОЛЕМИЯ АВТОМОБИЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ :) , а скоро и на БЛАКАНИТЕ :)
Enjoy!!!
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 04 Фев 2004, 11:45

Авител не са официален представител на Пайнер за България!!!!!! Единственото нещо което може да бъдеш сигурен за тази фирма е че са измамници!!!!!!
Официални вносители на Пайнер са Глобал Електроникс - Пловдив и Експрес Консулт, които обаче незнам докъде го докараха с вноса!

Относно музиките, трябва да питаш, не да купуваш Панасоници и т.н. това не е домашен телефон че Панасоника да е подходящ! Сони също е талигарник а Кенууд лежи на стара слава и вече доста от клиентите на марката бягат.
Хубаво е да си купиш качествена музика и графите с такива марки почват с Пайнер! Другото вече е много дебело!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 12:12

Благодаря! :)

GIORCETO написа:The Saint Добре дошъл във форума БМВ Клуб България. Вярвам, че тук ще си искараш чудесно. Надявам се да станеш един от редовните ни посетители, който никак не са малко и да допринесеш за превръщането на клуба в НАЙ-ГОЛЕМИЯ АВТОМОБИЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ :) , а скоро и на БЛАКАНИТЕ :)
Enjoy!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 12:18

Насти, сега се сети...
Аз като питам в нашия клуб си траеш?!
Добре, че не взех и KENWOOD-а...

Nasti написа:Авител не са официален представител на Пайнер за България!!!!!! Единственото нещо което може да бъдеш сигурен за тази фирма е че са измамници!!!!!!
Официални вносители на Пайнер са Глобал Електроникс - Пловдив и Експрес Консулт, които обаче незнам докъде го докараха с вноса!

Относно музиките, трябва да питаш, не да купуваш Панасоници и т.н. това не е домашен телефон че Панасоника да е подходящ! Сони също е талигарник а Кенууд лежи на стара слава и вече доста от клиентите на марката бягат.
Хубаво е да си купиш качествена музика и графите с такива марки почват с Пайнер! Другото вече е много дебело!

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 04 Фев 2004, 13:38

ОООО не съм видял братле...
Аз също съм с 3500 и да ти кажа съм много доволен, единственото нещо което му липсва е Direct Subwoofer Control... но това се лекува безболезнено.. още едно стъпало и се возиш и пееш и всико е както трябва
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 14:05

Anyway...

Да задам един такъв въпрос:
Според вас заслужат ли си 100 лв. отогоре за 5500/5530 спрямо 3500?

И втори:
Не са ли малко неудобни с този тип панели?
Карам на много къси разстояния и всеки път трябва да слагам и свалям панела, проблем ли ще е това?

Nasti написа:ОООО не съм видял братле...
Аз също съм с 3500 и да ти кажа съм много доволен, единственото нещо което му липсва е Direct Subwoofer Control... но това се лекува безболезнено.. още едно стъпало и се возиш и пееш и всико е както трябва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ASEsound systems » 04 Фев 2004, 17:03

За 100лв. повече получаваш:

1.WMA(windows media audio)по-добра компресия->по-добро качество в сравнение с MP3 при еднаква големина на фаила.Но незнам дали наистина е така.
2.Възможност за дистанционно управление.
3.Вграден crossover
4.Контрол на усилвателя за Subwoofer
5.Ако нямаш такъв(усилвател за Subwoofer)помислили са за теб и ти дават възможност да обединиш два от четирите канала на CD-то и да си захраниш басовия говорител,естествено избираш и честотата под която ще възпроизвежда.
6.Вазможност за връзка с handsfree.
7.По-удобен дизаин на панела,и да не забравяме при това цветен.
Изображение
0889424666

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TheSaint » 04 Фев 2004, 20:28

Мда, мисля, че ми отговори достатъчно добре! :)

ASEsound systems написа:За 100лв. повече получаваш:

1.WMA(windows media audio)по-добра компресия->по-добро качество в сравнение с MP3 при еднаква големина на фаила.Но незнам дали наистина е така.
2.Възможност за дистанционно управление.
3.Вграден crossover
4.Контрол на усилвателя за Subwoofer
5.Ако нямаш такъв(усилвател за Subwoofer)помислили са за теб и ти дават възможност да обединиш два от четирите канала на CD-то и да си захраниш басовия говорител,естествено избираш и честотата под която ще възпроизвежда.
6.Вазможност за връзка с handsfree.
7.По-удобен дизаин на панела,и да не забравяме при това цветен.

Следваща

Назад към Car аудио и видео