Инфо?
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Инфо?
Някой може ли да ми каже от преки впечатления
кои МП 3 плейъри са най-препоръчителни.
Марките са Алпин, Кларион, Кенууд и евентуално Пайнър.
Значи за всички без Алпин намерих потребителски мнения, тестове и други такива ташаци.
Друго струва ли си, да взема по скъп плейър?
Не съм меломан, няма да си слагам нови колини, усилвател и т.н.
Моделът на който най-вече съм се спрял е ей този
Другите варианти са:
и
.
Съответно по модели Кларион 838 РМП, Кенууд КДЦ-М 9021 СЕ
и Пайнър ДЕХ-П 8400 МП.
Моля хора които ще ми кажат нещо от сорта Пайнър рулззззз
да не вземат участие в темата.
кои МП 3 плейъри са най-препоръчителни.
Марките са Алпин, Кларион, Кенууд и евентуално Пайнър.
Значи за всички без Алпин намерих потребителски мнения, тестове и други такива ташаци.
Друго струва ли си, да взема по скъп плейър?
Не съм меломан, няма да си слагам нови колини, усилвател и т.н.
Моделът на който най-вече съм се спрял е ей този

Другите варианти са:

Съответно по модели Кларион 838 РМП, Кенууд КДЦ-М 9021 СЕ
и Пайнър ДЕХ-П 8400 МП.
Моля хора които ще ми кажат нещо от сорта Пайнър рулззззз
да не вземат участие в темата.
tsvet40 написа:Не претендирам да разбирам от Car Audio, но какво бих направил аз:
Ако имаш пари - Pioneer. Ако не държиш толкова на дизайн - Clarion.
За мен Kenwood е компромис. Ползвал съм както Pioneer, така и Clarion! За мен по-добри достъпни марки няма!
Ами тва което прочетох за Кенууда че има увъртяно меню
е в минус за него

Иначе в случая Пайнъра е най-скъп, ако не броим Алпините
които имам наум, но нещо не ме радва тая марка.
Ако говорим за имидж пак е зад Кларион и Алпин.
Но тези неща не са водещи за мен при избора на плеъра.
Стига да ми харесва ,а въпросният Пайнър е единствения който ми харесва от цялата им гама.
Нещо за Алпин знаеш ли?
П.П. именно като дизайн от трите Калрион ме радва най-много
При положение, че няма да хвърляш пари за музика едва ли ще хванеш разликата м/у изброените модели като звучене. Говорили сме си и друг път, че от маниашка гледана точка MP3 плеър неможе да извади толкова качествен звук като CD, но тук говорим вече за крайни неща! Ако си аудио маниак и имаш инвестирани средства в усилватели и говорители и те са сериозни марки, системата е сглобена както трябва, аз бих подредил марките по следния ред Alpine, Clarion, Pioneer и Kenwood (лично мнение). Всяка от марките има слаби и силни серии и сполучливи и несполучливи модели. Kenwood определено е "опашкар" тук ... Pioneer и Clarion съм склонен да ги сложа на кантар, макар скъпите серии на Clarion да са много добри ..
Радвам се, че добре съм се ориентирал.
Значи ако трябва да се обобщи - избирай между Clarion и Pioneer. Аз бих избрал Clarion твърдо, особено ако те задоволява дизайна.
Освен това Pioneer много се краде - предполагам защото са по-масови и лесно се намират панели.. Аз изгорях с един такъв преди 10-ина дни
Значи ако трябва да се обобщи - избирай между Clarion и Pioneer. Аз бих избрал Clarion твърдо, особено ако те задоволява дизайна.
Освен това Pioneer много се краде - предполагам защото са по-масови и лесно се намират панели.. Аз изгорях с един такъв преди 10-ина дни

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз също смятам, че без сериозно озвучаване няма да усетиш разлика между тези модели. А те са в горния клас на марките, така че май остава решаващи да са имиджа, дизайна и цената. От твоите 3, аз лично съм за Кларион-а, макар че съм фен на Пайнер. А да правиш сериозна музика, за да слушаш мр3-ки по принцип не е най-добрия вариант.
Never mistake motion for action...
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Все пак MP3 е сбит вариант на това, което е записано на CD.. загуби има..
Абсолютно! Некомпресирана една песен 4 мин е 50-60 МБ, в мр3 става 5-6 при висок битрейт. При такова мачкане, не може да няма загуби. Същото е и с видеосигнала, когато се компресира, но там загубите се виждат...
Never mistake motion for action...
нещо не съм много голям привърженик на Pioneer, да като дизайн може би новите модели са интересни ама много шарени, Clarion имам в момента среден клас и също не съм доволен от четенето на дисковете, нещо стърже прескача гадна работа
Alpine май е най-силния вариант, а като се замисля чак такава разлика в цените няма.

Alpine май е най-силния вариант, а като се замисля чак такава разлика в цените няма.
Turturelo, кажи ако знаеш нещо повече за въпросния
модел на Кларион?
И ако знаеш нещо за Алпин 9813/9815.
Подчертавам, не съм меломан и няма да правя "сериозна музика",
известно ми е че МП3 не вади същото качество, но това не ме касае.
Значи дали някой от тия плеъри прескача при плейване на диск?
Анти шока не беше ли функция имено с/у прескачането или се бъркам.
naskoksan - къв ти е клариона?
модел на Кларион?
И ако знаеш нещо за Алпин 9813/9815.
Подчертавам, не съм меломан и няма да правя "сериозна музика",
известно ми е че МП3 не вади същото качество, но това не ме касае.
Значи дали някой от тия плеъри прескача при плейване на диск?
Анти шока не беше ли функция имено с/у прескачането или се бъркам.
naskoksan - къв ти е клариона?
Откровено си признавам нямам поглед над тези плеъри (иначе щях да съм го споделил) ... просто дадох мнение за класация на марките (според мен)
Иначе да, антишок фуникцията е против прескачане, не вярвам вече да има плеъри, които да прескачат, особено от добри марки като тези, към които си се ориентирал! Според мен, което и да вземеш от тези ще си доволен - остава да си направиш сметка на финансите и кое ти харесва на външен вид
Иначе да, антишок фуникцията е против прескачане, не вярвам вече да има плеъри, които да прескачат, особено от добри марки като тези, към които си се ориентирал! Според мен, което и да вземеш от тези ще си доволен - остава да си направиш сметка на финансите и кое ти харесва на външен вид

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2