Усилвател-филтър-бас?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар

Усилвател-филтър-бас?

Мнение от OPINCI » 01 Яну 2004, 12:35

Значи имам 4 омов филтър и усилвател но баса е 8 ома.И като го пусна не6о не е наред усилвателя е около 70 вата а баса около 50-60 и като е с филтъра по4ти не се двийи мембраната.Може ли да е от това че има разминаване във омовете или да търся проблема другаде?И от каде мога да си купя качествени филтри?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Re: Усилвател-филтър-бас?

Мнение от ludiagsm » 01 Яну 2004, 13:03

OPINCI написа:Значи имам 4 омов филтър и усилвател но баса е 8 ома.И като го пусна не6о не е наред усилвателя е около 70 вата а баса около 50-60 и като е с филтъра по4ти не се двийи мембраната.Може ли да е от това че има разминаване във омовете или да търся проблема другаде?И от каде мога да си купя качествени филтри?

ако усилвателя го ползва6 само за бас бих ти предложил едно евтино ре6ение с приставка която се монтира на входа на усилвателя тя пропуска само ниските 4естоти и естествено , 4е и на изхода 6те има само ниски , то4ната 4естота на среза е по желание между 30 и 250
херца само ти предварително трябва да каже6 на колко иска6 да бъде, обикновено за суб се настроива до 80 херца от там нататък поемат мид басовете ( които магат да бъдат дори най - обикновени елипси)

Потребител
Аватар

Мнение от OPINCI » 01 Яну 2004, 14:44

А от каде мога да си взема такава приставка?Ти имаш ли?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се с повече от 525 hp
Мечтае да кара: ама честно: ONE1
Детайли за колата: важи

Мнение от sonic » 11 Яну 2004, 22:36

имам такава "приставка"-нарича се crossover. Не е зле баса да е 4 ома-мощността на усилвателя, който е за 4 ома, при 8 омов говорител пада на половина
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 11 Яну 2004, 22:51

OPINCI написа:А от каде мога да си взема такава приставка?Ти имаш ли?

извинявай за късния отговор мога да ти направя такава приставка

ако иска6 ми пи6и на лс

Назад към Car аудио и видео