Car CD/MP3 Player

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Новини
Аватар

Car CD/MP3 Player

Мнение от Новини » 07 Сеп 2003, 13:55

Искам да си взема такова животинче, той като имам десетки дискове с МП3 музика а в колата разполагам с радиокатетофон JVC който вече ми прилича на антика нищо че е с падащ панел. Хич не ми се занимава с касетки.
Някой ще ме ориентира ли в пазара на МП3 плеърите за кола. Не търся нещо кой знае какво ...искам да е качествено ....да работи със CDR и CDRW дискове и да не ми прескача по дупките - демек стабилен антишок. Да може да захрани сносни колони. Сега съм с оригиналните Nokia 25W колони но няма да съм вечно с тях.
По възможност да потдържа и добавяне на дистанционно управление което да мога да закрепя за волана.
Кажете марки ....цени ......какво сте пробвали ....от какво сте доволни и от какво не ....

автомобилен поклонник
Аватар

Re: Car CD/MP3 Player

Мнение от Turturelo » 07 Сеп 2003, 14:23

Аз ще отговоря леко принципно, защото много много несъм запознат с това, което предлага пазара в тази нисша (MP3)... Говорили сме и друг път, че MP3 стандарта и качество се разминават, но за практичност спор няма! Въпреки, че имам MP3та с доста сериозно звучене, повечето из интернет са бози. Не искам да те плаша или да те отказвам, всичко опира до въпрос на лични предпочитания. :P Всички player-и с възможност за възпроизвеждане на MP3 поддържат cdr/cdrw по простата причина, че никой не издава официални дискове с MP3ки ;) Също вече всички модели са почти винаги с 4x30/40/50watt така, че каквото и да вземеш и този проблем ти е решен. Аз съм с един player, който има функция за дистанционно, но да ти кажа несъм си взел, защото дали ще си мръдна ръката до лоста за скорости и ще сменя предавка или ще си изпъна показалеца и ще натисна нещо ... все същата работа. Не вярвам някой изпозващ копчетата на player-а си да не е свикнал за 1 седмица с него и да му се налага да го гледа като прави нещо... Това го пиша с идеята да спестиш някой лев?! Вече за shock буфера мисля, че трябва да бъде споделено мнение за конкретен модел ... аз съм със cd (only) changer :roll: така, че няма да съм аз ...
Самото търсене опира до сумата, която ще си отделиш ... Макар аз винаги да съм на другия принцип - вземам това, което ми е на сърце, и създавам ред финансови бакии след себе си, защото винаги си харесвам необяснимо скъпи неща :oops:

Ето един линк в get.bg има доста player-и събрани на едно място, можеш да се ориентираш в цените и моделите предлагани там
http://get.bg/catalog/default.php?cPath ... 2c31d7adb3

Дано съм бил полезен до някаква степен ..
Последна промяна Turturelo на 07 Сеп 2003, 22:27, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Мнение от Tender » 07 Сеп 2003, 14:49

Turturelo написа:... Говорили сме и друг път, че MP3 стандарта и качество се разминават, но за практичност спор няма!..

Тук има малка неточност според мен Turturelo! При МП3 компресията всичко зависи от нивото на компресиране и бит рейта. гарантирам ти че с "достатъчно" добри такива никой не може да различи МП3 от реал аудио, а казвам "достатъчно" защото и за двата параметъра няма граници всичко е въпрос на компромис между качество и МБ-ти :)). Съжалявам ако съм повторил нещо от темата в кято сте обсъждали въпроса обстойно, но не можах да я намеря!
SGV

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivan » 07 Сеп 2003, 22:09

Tender написа:
Turturelo написа:... Говорили сме и друг път, че MP3 стандарта и качество се разминават, но за практичност спор няма!..

Тук има малка неточност според мен Turturelo! При МП3 компресията всичко зависи от нивото на компресиране и бит рейта. гарантирам ти че с "достатъчно" добри такива никой не може да различи МП3 от реал аудио, а казвам "достатъчно" защото и за двата параметъра няма граници всичко е въпрос на компромис между качество и МБ-ти :)). Съжалявам ако съм повторил нещо от темата в кято сте обсъждали въпроса обстойно, но не можах да я намеря!

наистина вече сме обсъждали качеството на МП3 компресията. обаче човека търси съвет за плеър, а не коментар относно качеството!
"Око за око, и скоро целият свят ще бъде сляп." - Махатма Ганди

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 07 Сеп 2003, 23:43

Асене аз ще бъда кратък и изчерпателен.

- Ако имаш пари взимай Pioneer DEH P7400MP - около 750-800 лв.
- Aко нямаш толкова пари взимай Pioneer DEH 3500MP - 400-450 лв.
- Ако и толкова нямаш или не ти се дават то тогава можеш да избираш между всички онези знаини и незнаини марки, които правят МП3-ки за по 200-300лв.

П.П. цените са за нови плеари.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 08 Сеп 2003, 8:28

Вече има Pioneer и DEH-5500MP, DEH-MP77, DEH-7500MP :shock:
Може да се инвестира и в DEH-8400MP или DEH-9400MP...
там вече е дебело ама си заслужава, особено при 9400 е лудница, АКО ИСКА МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДА НЯКОЙ С Alpine! :twisted: :twisted:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 08 Сеп 2003, 9:02

И аз дълго се чудех Blaupunkt или Pioneer. Добре че взех
Blaupunkt че изкочи много интересен фабричен дефект при новите
Pioneer-и. :lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 08 Сеп 2003, 10:26

DIP написа: изкочи много интересен фабричен дефект при новите
Pioneer-и. :lol: :lol: :lol:

За какъв проблем става въпрос ? Не съм чувал за такова нещо.Дай инфо .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d '04

Мнение от DIDO » 08 Сеп 2003, 11:28

Ами проблема е че един от бутони на панела /Source button/ е
по дълъг от колкото трябва. Отстранява се проблема лесно -
разглабя се панело и се реже бутона. След това стои малко
хлътнал но иначе е по-лошо - сменя радио и CD когато си иска,
дори блокира другите бутони понякога. Това е в последната серия /2003/ на джапанките.

P.S. Не съм съгласен че когато човек изръси толкова пари, трябва да има подобни ядове :roll:

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 08 Сеп 2003, 14:14

Честно казано не ми се дават повече от 300 лв. за такова животинче но ако кажете че за 300 нищо свястно не мога да си намеря .....ще се наложи засега да си карам с JVC-то.....

Никой нищо не казва за марката Elite.....

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 08 Сеп 2003, 14:26

!!Asen_X написа:Никой нищо не казва за марката Elite.....

И по-добре да не казва май :wink: Поне не съм чувал нищо хубаво. Но виж ако ще взимаш тостер :arrow: това е марката :D
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 08 Сеп 2003, 15:09

!!Asen_X написа:Никой нищо не казва за марката Elite.....

Ами никой не ще да престраши да си я купи май.Затова никой нищо не казва.Лично мнение за Elite НЕ,НЕ и пак НЕ.Нямам им доверие.Имам приятел който работеше в Elite и е споделял за ''качествените" стоки продавани там.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

elite

Мнение от july`s » 09 Сеп 2003, 1:53

ами те нали правят по лиценз:?) (така де, може и да 'взаимстват':):):)
абе кой както иска да го разбира...

идеята е че няма какво толкоз да обозат... или ще тръгне прилично, или не... (предполагам че и при механиката не проявяват творчество:)

иначе един колега има на elite домашен мп3-цд плеяр... не се е оплакал (вече няколко месеца:)

!!AsenX виж, на www.comexgroup.com имаше обзор на некви кар-мп3-та на кингстех... т.е. на отявлено китайо-тайванското elite....
<br>
br

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 09 Сеп 2003, 14:39

!!Asen_X за съжаление малко Глуповата идея но ВСЕ ПАК идея :lol:
Значи аз преди година и половина някъде си купих ето това
Взех го с надеждата някой слънчев ден на моята кола(Сещате се за марката) да си сложа усилватели,колони ала бала и да стане цирка пълен :!: Е поради отсъствието на кола плеъра работи в домашни условия и когато пътувам някъде с рейса :arrow: 3 в 1 какъв кеф :lol: :lol: Има ДОВОЛНО МНОГО екстри а и е не КРАДЯЕМ 8) 8) Прас в джоба и айде лека нощ :P Е към 200грама е ама не му береш дерта :!: Та това е от мен :wink:

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 11 Сеп 2003, 13:28

добре,а как вървят цените на старо на марков касетофон+МП3?
защо ми се струва,че повечето нови касетофони нямат ЦД-ин за да влюча "на Пабло" дискемна към тях.
възможно ли е да се направи целия касетофон на шейна,че в л'лин само падащ панел не върши работа.....
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Следваща

Назад към Car аудио и видео