Подмяна на фабрични говорители.
Модератор: Icco
10 мнения
• Страница 1 от 1
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Подмяна на фабрични говорители.
Колеги,някой подменял ли е фабричните колони с нови същия размер? Идеята ми е просто plung&play като отзад съм с фабричните колони с кутий,ще може ли да се подменят прсото говорителите в фабричните кутий? Мисля,че бяха 10см.И какъв би бил ефекта,ако някои го е правил това упражнение нека сподели,другия вариант който обмислям е елипси с адаптори.И туба в багажника не е изключено като опция
.В общий линий съм в размисли и страсти какво да правя но без рязане на ламарини и тн.Не съм кои знае какъв меломан но малко бас няма да е излишен в колата,както и по-високо качество на звука.Гледах много теми,но не събрах дoстатъчно информация,става въпрос за Е36 купе.
А това ми е озвученито в момента:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF11&mospid=47427&btnr=65_0426&hg=65&fg=20

А това ми е озвученито в момента:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BF11&mospid=47427&btnr=65_0426&hg=65&fg=20
Последна промяна MPOWERfan на 19 Юни 2012, 12:24, променена общо 1 път
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Подмяна на фабрични говорители.
Колега, във всички подобни теми споделям моето мнение, че това начинание е безмислено по отношение на инвестиция (пари) към постигнат краен резултат. Проблемът в това, че обемът в автомобила е ограничен и няма как честоти под 100 Hz да се развият и чуят. Колкото и да инвесира човек в саунда на един автомобил, който аз определям като ламаринена кутия, то ламарината си звучи като ламарина.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:Колега, във всички подобни теми споделям моето мнение, че това начинание е безмислено по отношение на инвестиция (пари) към постигнат краен резултат. Проблемът в това, че обемът в автомобила е ограничен и няма как честоти под 100 Hz да се развият и чуят. Колкото и да инвесира човек в саунда на един автомобил, който аз определям като ламаринена кутия, то ламарината си звучи като ламарина.
Аз съм далеч от мисълтта да инвенстирам точно в музиката,по-скоро искам да стане с една идея по-приятна.

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Не си струва, защото на пазара 70% от говорителите, които се предлагат свирят по-зле от оригиналните. Слушай си Hi-Fi пакета.
С какъв плеар си?
С какъв плеар си?
Българския вариант:
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
stony1 написа:Не си струва, защото на пазара 70% от говорителите, които се предлагат свирят по-зле от оригиналните. Слушай си Hi-Fi пакета.
С какъв плеар си?
Не знам,но може и вече да са сменени колоните.Отзад аз ги смених с същи размер от Паджеро защото бяха зле,предните не свирят добре а тези на вратите маи хич.Ако бяха читави не бих сменил фабричните,иначе от скоро съм с Pioneer DEH-6900ib.
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Колеги,даийте малко help как е наи-удачно да се монтират тезии елипси на задната кора на купе?
http://www.technomarket.bg/products/090 ... gtx-693-sc
http://www.technomarket.bg/products/090 ... gtx-693-sc
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Е как... или режеш ламарината (нещо, което горещо НЕ препоръчвам)
Или отиваш при някой дърводелец да ти направи две адапторчета.
Най-добре си купи оригиналните адаптори, вземи си едни хубави 10тки (мисля че такъв беше размера) блаупункт и си свиркай
ПП. Сега видях с какво си. Стой си с него
Или отиваш при някой дърводелец да ти направи две адапторчета.
Най-добре си купи оригиналните адаптори, вземи си едни хубави 10тки (мисля че такъв беше размера) блаупункт и си свиркай

ПП. Сега видях с какво си. Стой си с него

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
ogata написа:Е как... или режеш ламарината (нещо, което горещо НЕ препоръчвам)
Ако ме убедиш с ФАКТИ защо НЕ се препоръчва рязане ( в разумни граници ) ще те черпя каквото кажеш !!!!! Просто ми е любопитно някакви нови глупости ли ще прочета или старите дето се изтъркаха вече.
P.S.Не го приемай като заяждане по-скоро на много други хора ще им се изяснят някой неща от това.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
Az май не съм по различен от теб... и да ти кажа и аз съм мислел задните колони да ги сменям точно по същия начин plug and play. Въобще не ми се иска да прекарвам нови кабели и да се занимавам с чудесии а направо малко по-мощни колони с същия размер за отзад, като в същото време са си покрити с оригиналните капаци на кората.
И тия измислени пищялки в вратите, нищо не чувам от тях... и там мисля да ги сменя с същите размери, а колкото до тия колони дето са отстрани в краката, направо никога не са ми изглеждали разумно да стоят там. Е, предполагам с няква идея са там де, ама мен не ме кефят просто и т'ва е.
Така като гледам обаче, темата пак отиде в бориките
Ламарини, рязанки, бла бла... и май един не се изказа дали е правил точно Plug and play под оригиналните капаци и има ли некав ефект от гимнастиката... говорим без усилватели и шукарийки, просто една идея по-мощни колони...
И тия измислени пищялки в вратите, нищо не чувам от тях... и там мисля да ги сменя с същите размери, а колкото до тия колони дето са отстрани в краката, направо никога не са ми изглеждали разумно да стоят там. Е, предполагам с няква идея са там де, ама мен не ме кефят просто и т'ва е.
Така като гледам обаче, темата пак отиде в бориките

Последна промяна krisu на 20 Юни 2012, 20:00, променена общо 1 път
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
Аз си взех днес елипси 6*9 и туба Blaupunk 12",мисля да си намеря адаптери защото не ми се реже много много.
10 мнения
• Страница 1 от 1