Как да направя радиото да не гасне :D
Модератор: Icco
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Как да направя радиото да не гасне :D
Имам две питания, колеги :
1. Мога ли да направя така, че радиото да не гасне като изгася колата ? Как ?
Сега като я изгася то гасне и ако искам да си го пусна трябва да завъртя ключа на първа позиция.
2. Може ли да направя така, че като паля колата докато радиото работи то да не прекъсва ? Как ?
В момента като съм дал ключа на 1ва позиция и радиото работи и тръгна да паля, радиото изгасва за секунда докато върти стартера и си тръгва като запали колата (знам че се пали при изключени консуматори, ама радиото поне да не прекъсва
)
1. Мога ли да направя така, че радиото да не гасне като изгася колата ? Как ?
Сега като я изгася то гасне и ако искам да си го пусна трябва да завъртя ключа на първа позиция.
2. Може ли да направя така, че като паля колата докато радиото работи то да не прекъсва ? Как ?
В момента като съм дал ключа на 1ва позиция и радиото работи и тръгна да паля, радиото изгасва за секунда докато върти стартера и си тръгва като запали колата (знам че се пали при изключени консуматори, ама радиото поне да не прекъсва

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Re: Как да направя радиото да не гасне :D
Червения кабел от контактния ключ отива при жълтия на постоянен плюс, но може да има друга тема в, която да питаш защо пада акумулатора след няколко дена престой.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
По първия ти въпрос - може.
По втория - не може.
За отговора на въпроса "как" е необходима информация относно марката на плеара и как е свързан. С преходни букси или по нашенския начин с рязане на проводници.
По втория - не може.
За отговора на въпроса "как" е необходима информация относно марката на плеара и как е свързан. С преходни букси или по нашенския начин с рязане на проводници.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
stony1 написа:По първия ти въпрос - може.
По втория - не може.
Плеъра е LG, буксата от колата влиза в друга букса, която на другия край е с евробукса, в която влиза единия край на кабела, който беше в комплект с радиото и от там направо в плеъра

Попаднах тука на едни схеми в нета и се оказа че червения кабел минава през запалването, а жълтия е постоянен плюс, който е за паметта на станциите и т.н. Та горе-доло ми се върти в главата какво да правя ...
Имам и един оранжев кабел, който го водят за илюминейшън. До колкото разбирам ако го вържа и него - с димера за регулиране на светлината на уредите в купето ще се затъмнява и радиото, когато намалям интензитета, нали така ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Кое не разбра от написаното.
Второто ти желание също е постижимо, но рядко с оригиналната инсталация и калпав акумулатор.
Второто ти желание също е постижимо, но рядко с оригиналната инсталация и калпав акумулатор.
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Първото ти питане може, зависи как е вързано до колкото знам.
По втория - не мисля че си заслужава да препрвяш готова инсталация, за това че спира за 1 сек радиото докато запали.
По втория - не мисля че си заслужава да препрвяш готова инсталация, за това че спира за 1 сек радиото докато запали.
връзваш постоянния плюс от колата към 2та плюса на плеъра и си готов
www.bmwпрофесори-bg.net
Относно гасненето на радиото при стартиране,трябва да се намери плюс който не отпада при стартиране и да се върже червения кабел на радиото :АСС: там!Този плюс трябва да го има на някой от бушоните или 100% на клемореда на контактния ключ!!!
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Я да издухаме прахта от темата 
И на мен ми прекъсва радиото. Като прекъсва само ако колата не е карана скоро и акумулатора не е прясно зареден. С други думи причината е само резкия спад на напрежението в момента на старт. За целта съм измислил варианта с мощен диод последователно на зарханването, а след него едни 10 000uF към маса. За да огранича малко началния пиков ток за зареждане на кондензатора, мисля да сложа 0,5 или 1 Ом последователно на кондензатора. Почти съм сигурен, че това ще свърши работа, но все пак ви питам ако някой вече е решил проблема и може да сподели нещо повече.

И на мен ми прекъсва радиото. Като прекъсва само ако колата не е карана скоро и акумулатора не е прясно зареден. С други думи причината е само резкия спад на напрежението в момента на старт. За целта съм измислил варианта с мощен диод последователно на зарханването, а след него едни 10 000uF към маса. За да огранича малко началния пиков ток за зареждане на кондензатора, мисля да сложа 0,5 или 1 Ом последователно на кондензатора. Почти съм сигурен, че това ще свърши работа, но все пак ви питам ако някой вече е решил проблема и може да сподели нещо повече.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
9 мнения
• Страница 1 от 1