Качество на звука !!
Модератор: Icco
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Качество на звука !!
... имам следния проблем предните 2 колони(долу в краката) са Херцове...задните не ги знам сигурно саа си заводските но свирят по добре от Херцовете които искарват бас който би могъл да бъде изкаран и от някой по читав GSM ... сменях +/- ноо разликата беше нулева което при читаво свързани колони до колкото ми е известно не би трябвало да е така. Предпоръчайте някое място или човек разбирач (за София става въпрос) при който да отида та да ми каже от окабеляването ли е или просто колоните са поредното менте !?!
P.S. Ии от настройките на самото CD пробвах което имаше ефект ноо минимален ии незадоволяващ.А същото CD свиреше и в стария кораб но с други колони където звука беше наа светлинни години напред:)) Мерси предварително !!
P.S. Ии от настройките на самото CD пробвах което имаше ефект ноо минимален ии незадоволяващ.А същото CD свиреше и в стария кораб но с други колони където звука беше наа светлинни години напред:)) Мерси предварително !!
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Re: Качество на звука !!
... тее си бяха на колата...заа това незнам що за стока са а и никога до сега не съм имал (а ии така като е тръгнало някой да предложи читава марка колони ? )
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Braikov написа:Hertz свирят лайняно. Необясним е за мен факта, че всички ги купуват.
Херца тука няма нищо общо, нищожния обем в краката не би могъл накарал никой драйвър да засвири качествено. Варианта за добра предна линия е преработка на вратите.
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

По-големият проблем в случая е това за което говоря аз - един параметър, който се нарича "свиритет"!

DekeR написа:...а ии така като е тръгнало някой да предложи читава марка колони?
Не ти е нужна марка, а конкретен говорител, който първо трябва да свири добре, и второ да съответства по параметри на мястото, където искаш да го монтираш. Няма универсален отговор на твоя въпрос. Говорители всякакви - евтини, скъпи...
За малко пари например, си мисля, че там може да свирне добре някой TVM. (вариант: http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=1 ... =69&catg=1)
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Това са неуспорими факти които няма кой да пребори!
Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен, е34/е36 са особено проблемни.
Частично решение е монтирането на 16.5 на мястото на 13-ските като леко приработвам мястото, но пак динамиката на ниските е далеч от тази когато драйвъра е във вратата
Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен, е34/е36 са особено проблемни.
Частично решение е монтирането на 16.5 на мястото на 13-ските като леко приработвам мястото, но пак динамиката на ниските е далеч от тази когато драйвъра е във вратата
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
mladfen написа:Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен...
Предизвикваш ли ме?

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
mladfen написа:Но качествен звук с това разположение на говорителя е невъзможен, е36 са особено проблемни.
Всичко е възможно и не става въпрос за мястото на говоритела, а по-скоро за самия говорител. Това, което се предлага на пазара в 70% от случаите свири по-зле от оригиналните Нокии. Аз лично съм доволен от баса в колата и при всяка подобна тема предлагам не тези, които не вярват да дойдат да чуят саунда в моето Е36. Нямам бас каса и говоря за чист стерео звук.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
А защо търсите бас от предните високоговорители? Според мен проблема е в цялостната концепция на озвучаването. Ако монтирате много на брой висококачествени говорители, музикалната картина ще се подобрили? Съмнявам се. Проблема ще бъде, че растоянието от различните говорители до ушите Ви ще е различно и картината ще е размазана от интерференций на звуковите вълни при наслагването им. Освен това, от говорител произвеждащ целият честотен спектър, дупето да си съдерете, не можете да изкарате качество поради честотната модулация - ниските честоти модулират високите... Как си реших проблема: три лентова озвучителна система - два високочестотни във вратите както са си, от пред в краката им гласувам доверие само за средночестотният спектър и от зад на стандартните им места два нискочестотни. Всичките със съответните филтри. Какво постигам? Ясна, достатъчно силна музика която ме кефи.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Ivakis Solo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 320D
- Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969
Аз, до голяма степен, направих това което описва колегата @Chapai. Смених всичките оригинални говорители с Blaupunckt и сложих съответните филтри на говорителите и съм повече от доволен от озвучаването в колата ми.

Chapai написа:А защо търсите бас от предните високоговорители?
Аз не виждам нищо лошо.
Chapai написа:...че растоянието от различните говорители до ушите Ви ще е различно и картината ще е размазана от...
...фазовите разлики.
Chapai написа:...от говорител произвеждащ целият честотен спектър, дупето да си съдерете, не можете...

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Braikov написа:Аз искам да ти чуя 36-цата.
Няма проблем. Ще съм в София след 1ви септември.
Българския вариант:
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Chapai написа:А защо търсите бас от предните високоговорители? Според мен проблема е в цялостната концепция на озвучаването. Ако монтирате много на брой висококачествени говорители, музикалната картина ще се подобрили? Съмнявам се. Проблема ще бъде, че растоянието от различните говорители до ушите Ви ще е различно и картината ще е размазана от интерференций на звуковите вълни при наслагването им. Освен това, от говорител произвеждащ целият честотен спектър, дупето да си съдерете, не можете да изкарате качество поради честотната модулация - ниските честоти модулират високите... Как си реших проблема: три лентова озвучителна система - два високочестотни във вратите както са си, от пред в краката им гласувам доверие само за средночестотният спектър и от зад на стандартните им места два нискочестотни. Всичките със съответните филтри. Какво постигам? Ясна, достатъчно силна музика която ме кефи.

ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
Колега DekeR, мога да ти предложа чифт оригинални. Можеш да ги сложиш, да послушаш, ако ти харесат ще ми дадеш 20 лева за тях.
Ако не - ще ми ги върнеш.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2