Озвучение Е36

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i M52B20
Мечтае да кара: M3

Озвучение Е36

Мнение от dobrin850721 » 14 Май 2010, 21:15

Здравейте колеги.
Простете че започвам нова тема, но от всичко което изчетох в аудио форума само ми изтекоха очите и разбрах единствено как да си формулирам въпроса.
Проблемът е следния: карам Е36 седан, 320и, 95г, М52Б20, с оригинално ЦД Блаупункт БП3850 с оригиналните колони. Обаче съм фен на хубавия звук: изразителен, стегнат, силен, дълбок, добър бас. Като примери мога да дам звукът в МБ Е-клас авантгарде 2005г, БМВ Е90. Ще ми се да постигна(доближа) това качество и сила за цена около 700-800лв. Спрял съм се на следното ЦД http://www.toyaga.org/bg/audio/?slaveid=11&prodid=576 , за тонколоните незнам, чувал съм че Фокал биват. Дали е възможно само със ЦД, предна линия и субууфър в подлакътника отзад да се получи. Возя се предимно сам. Слушам силно само класиките на Роксет, Скорпионс и др. подобни с китари и истински вокал. Бихте ли ми препоръчало по- добро ЦД от избраното и също така добре да пасва на пурпурното табло, колонки за долу, вратите и отзад(на оригиналните места или ууфър в подлакътника, колко вата и кои ватове да гледам, как да ги комбинирам и какви са основните принципи, ще ми трябва ли усилвател и какъв?) Несъм много маняк на това да ме чуват хората, важното е на мен да ми свири, и да е задоволително силно и чисто с изразен бас. Инсталацията мисля да я поверя на момчетата от Тояга ако неми препоръчате нещо по- добро. Неми се иска много много да режа от колата, но задния полакътник го прежалвам, кората не.
Благодаря ви предварително, силно се надявам да се получи добра тема с хубави отговори, защото в повечето машини с направена музика нещо липсва или е в повече, убеден съм че малко хора рабират от музика затова питам вас.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Озвучение Е36

Мнение от stony1 » 16 Май 2010, 12:14

Колега това CD, което имаш е CD23, така е означено от BMW. Има още един модел, който се води CD43 и управлява чейнджър. Това, което имаш ти е произведено от Blaupunkt с оптика на SONY и лично на мен не ми харесва, че няма достатъчно бас. Слядващия модел, CD43 свири невероятно дори на оригиналнита говорители. Преди да започнеш с подмяната на говорителите си избери плеар и го пусни да чуеш как свири с оригиналните говорители и след това реши, кои от тях ще подмениш. Относно плеара, който си харесал, нека колегите с Clarion да кажат.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin850721 » 16 Май 2010, 21:19

А относно поставянето на субуфер отзад в подлакътника какво мислиш? Как точно се изпълнява? Аз мисля че моите изисквания ще се задоволят от един малък 8'' говорител, закачен директно на ламарината на задната седалка и в багажното отделение да му се оформи туба и тя прикрепена за гърба на седалката. Дали ще ми е нужен усилвател за тази примерна схема и какви са пирнципите за ватовете(т.е. ако субуфера ми е 120W RMS, колко вата трябва да ми е усилватела, и колко вата трябва да са ми предните колони в краката за да несе получи дисбаланс)

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 16 Май 2010, 21:40

тоя clarion съм го чувал на оригинални говорители в е34ката на славянко и си свиреше доста приятно.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dobrin850721 » 17 Май 2010, 20:05

Ясно, клариона ще го взема тази седмица, сега проблема е с предните колони, там доло в краката. Има ли смисъл да набия 150- 200 лв за 2х 13см или трябва да се преработват вратите? Незнам добре ли е замислено мястото им там или трябва да се прави интервенция в корите на вратите. Какви колони трябва да поставя, колко вата, колко лентови за да се съчетаят '' по учебник'' със сидито?

Назад към Car аудио и видео