проблем с баса

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ф30 328и
Мечтае да кара: ф30 340и
Детайли за колата: В поргрес да си я ъпгрейдна на макс :)

проблем с баса

Мнение от bmwe46m3 » 05 Май 2010, 3:37

радиото ми е сони модел последния за 2007 с USB изход за флашка, улсилвателя ми е Pioneer тубата е JBL , преди 2 години си ги взех. Радиот ми е до 34 , но като увелича повече от 20 на радиото баса спира да работи , намаля ли го на 18-20 имам бас , не знам от какво може да прекъсва така баса . Музиката ми я слагаха в Технополиса в младост 4 , за да ми важи гаранцията , която вече е изтеглка отдавна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i; Е36 318i

Re: проблем с баса

Мнение от ognyan 74 » 05 Май 2010, 7:26

Вероятно има защита срещу претоварване. При гласенето на low, mid, hi, ballance, fader последното е subufer или нещо подобно. Subufera можеш да го регулираш. Провери да не е усилен много.
???!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwe46m3 » 05 Май 2010, 11:23

преди нямаше проблем 2 години не съм пипал настройките, които са на макс. Като усилвателя е 300 вата а тубата 250 вата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwe46m3 » 06 Май 2010, 2:46

:arrow:

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 06 Май 2010, 20:57

1.Може да не ти стига ток (многоо малко вероятно),както и кабелите за + и - ако са ти някакви кофти също може да имаш проблем

2.Може да ти прегрява усилвателя и да се самоизключва

за друго в момента не се сещам

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 06 Май 2010, 21:51

Доста вероятно си е да не ти стига ток за баса... стига да говориш за това, че само ампа прекъсва като усилиш сигнала... може да е от нехубав контакт на кабелите (ако са тръгнали да се прекъсват/разхлабват и т.н.) или ако ти е слаб акумулатора... това на загасен автомобил ли го прави или и на запален... зарежда ли добре?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwe46m3 » 07 Май 2010, 5:46

на запален мотор , акомулатора е чисто нов бош. пускам музиката цял ден не съм слушал музика и като увелича повече от 20 спира баса, как да проверя дали е от тока , жиците са нормални дебели каквито са ми слагали там на място като ми инсталираха музиката. ще проверя пак кабелите нещо да не се прекъснати но няма от какво както си карах един ден и изведнъж от една мн дълбока дупка влезнах чак одарих купето отдоло и музиката спря изгаси се сама и от тогава спря това , но не мисля че е може да от това проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 07 Май 2010, 9:59

Колега, пробвай с друг плеар. Ако проблема си остане, значи в усилватела е проблема, но това е малко вероятно. Почти съм сигурен, че проблема е в плеара. Просто пробвай с някакъв друг. Ако бяха кабелите, щеше да имаш и смущения наезвисимо колко е усилен плеара.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар

Мнение от rampag3 » 09 Май 2010, 17:26

Колега, провери си настройките. При смяна на акомулатор обикновенно настройките в плеъра се нулират. Може от там да идва проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwe46m3 » 10 Май 2010, 20:50

гледал съм ги настройките не е от това , сега си търся друг плейер за проверка дали е от това

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 10 Май 2010, 21:35

Що не се обадиш да го пробваме с едно DVD, докато не съм го монтирал в колата.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

Потребител
Аватар
Кара: 318-тдс
Мечтае да кара: 319-тдс :)

Мнение от 4irepa » 08 Юни 2010, 23:18

Колега моля те ако намериш решение на проблема да го споделиш...моят проблем е абс. идентичен с малките разлики че на мен ми изключва след 25 а съм до 34.С цд сони 420ю,усилвател и бас тъндер,кабели 10 кв чисто нови и за + и за масата.Казаха ми че може да е от масата ако е закачена към купето без да е махната боята,изшлаифах я но пак остана...А лошото е че преди май не ми изключваше...твоят как беше преди,изключваше ли или е работил и усилен докраи...съмнява ме да не би нещо в пустите усилватели да е дало фира,кондезаторче или там каквото и да е....поздрави и ще очаквам отговора ти....
...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 01 Юли 2010, 19:59

В някои случаи при некачествени плейъри, и особено при Сони, се наблюдава правотокова компонента в изхода на плейра, което сещате се, естествено води до анормално повишаване на температурата на намотката на говорителя, а от там, сещате се, се променя драстично цялата импедансна картина на говорителя, и там, разбира се, усилвателят включва защитата. Като не се обърне внимание навреме на такъв проблем, обикновено не след дълго шпулата започва постепенно да губи намотката си... :paranoid:

Първата работа на всички с такъв проблем (ако са сигурни в диаметрите и връзките на кабелите), е да пробват с друг плейър.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwe46m3 » 14 Авг 2010, 14:54

ще пробвам колега, :) дано да от плейера , ама малко ми изгоря музиката ;( стана късно съединение ....

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: БМВ 520 е39

Мнение от a4koy » 31 Авг 2010, 14:52

и аз имах същия проблем на 1та кола и стигнах до заключението че е от кабелите... и се принудих да намаля баса за да може да го овчеличавам повече за да извлеча високите :) просто като го увелича и одзад усилвателя се изключва и светва лампата намаля ли се оправя :) смених усилвателя същата работа смених СиДи-то отново :)
Only God Can Judge Me!!!

Назад към Car аудио и видео