Въпрос за сигнал към усилвателя...

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Въпрос за сигнал към усилвателя...

Мнение от boywalking » 24 Апр 2010, 11:01

Добър ден,
Имам касетофон от тези с малкото ДВД екранче и 4.1 изходи отзад за усилвател (освен тези за колоните)
имам 2 буфера в багажника а на касетофона 1 от чинчовете е сигнал за буфер, 2 са за предна линия и 2 за задна... като включа усилвателя за задната линия и свири слабичко, а като включа единия в този за буфера и единия канал (едната туба) направо тресе колата.... та питането ми е: Може ли чинча от касетофона който е за буфер, да го включа и в двата канала на усилвателя или ще стане някакво късо ?
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Въпрос за сигнал към усилвателя...

Мнение от stony1 » 24 Апр 2010, 11:12

По принцип може, свързваш двата входа на усилватела към изхода за субуфера, само ми кажи какъв е смисъла от два субуфера в багажника?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 24 Апр 2010, 11:18

boywalking написа:Добър ден,
Имам касетофон от тези с малкото ДВД екранче и 4.1 изходи отзад за усилвател (освен тези за колоните)
имам 2 буфера в багажника а на касетофона 1 от чинчовете е сигнал за буфер, 2 са за предна линия и 2 за задна... като включа усилвателя за задната линия и свири слабичко, а като включа единия в този за буфера и единия канал (едната туба) направо тресе колата.... та питането ми е: Може ли чинча от касетофона който е за буфер, да го включа и в двата канала на усилвателя или ще стане някакво късо ?

пускаш кабела от ЦД-то към Амп-а,купуваш си 2 http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... /ftm_030y/ и си решаваш проблема. Едната 2-ка отива към единия вход,а другата към другия вход на усилвателя...

п.п Преправи ли си кутиите за говорителите или още си с 140литра обем?
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 24 Апр 2010, 11:26

така ги оставих, и едва ги набутах в багажника..... да ти кажа честно, дори и така вързано, с мойто не професионално ухо според мен се получи фантастично.... нека да оправя чинчовете, и тука до седмица по-як усилвател и ще коментирам пак
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

Назад към Car аудио и видео