Озвучаване в Е30...?
Модератор: Icco
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Озвучаване в Е30...?
Значи решил съм скоро да UPgrade-вам музиката в колата си и съм изправен пред следния проблем!
До сега бях с туба с 12" говорител Кенууд в багажника и като звук и сила не ме радва много!Усилватела също е някъв измислен Panasonic 2x70W, аз съм го бриджнал на едик канал за 12ката"!На кората съм си с оригиналните колони, които не свирят никак зле, но по натам и тях ще сменя!
Та въпроса ми е:
Кой е най-добрия вариянт за Е30 купе?С туба в багажника, с басови говорители на задната кора, или какво?Като вкарам тубата в купето и става масова безредица!Но затворя ли я одзад ефекта и е много малък!Дайте някоя идея как най сполучливо да се направи!?
За говорител и усилвател, също може да предложите нещо сностно!
ПС: Аудиото ми е /////АLPINE 9827RR!Много съм доволен от него!
Мерси предварително!
До сега бях с туба с 12" говорител Кенууд в багажника и като звук и сила не ме радва много!Усилватела също е някъв измислен Panasonic 2x70W, аз съм го бриджнал на едик канал за 12ката"!На кората съм си с оригиналните колони, които не свирят никак зле, но по натам и тях ще сменя!
Та въпроса ми е:
Кой е най-добрия вариянт за Е30 купе?С туба в багажника, с басови говорители на задната кора, или какво?Като вкарам тубата в купето и става масова безредица!Но затворя ли я одзад ефекта и е много малък!Дайте някоя идея как най сполучливо да се направи!?
За говорител и усилвател, също може да предложите нещо сностно!
ПС: Аудиото ми е /////АLPINE 9827RR!Много съм доволен от него!
Мерси предварително!

- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Пъро ти трябват две елипси без тях нишо не правим после хубава 12ка с много добре изчислена кутия за нея и не на последно място хубав усилвател колкото по голям толкова по добре а звук ще има повярваи ми
Другите дреболии като кабели бушонче и други шукариии са ти ясни 

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Туба или кутия в купе или седан е трагично!
Вариантите за хубав саунд са 2:
Ако имаш подлакътник
монтираш някоя 12" или 15" на гърба на седалката (чуй и виж на дизелбой).
Ако нямш подлакътник
една хубава кора отзад и стабилен говорител и още някакви елипси или комонентна система.. 
Ако имаш подлакътник

Ако нямш подлакътник

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
можем да поспорим,ако желаешSlipKnoT написа:Туба или кутия в купе или седан е трагично!
Ако имаш подлакътникмонтираш някоя 12" или 15" на гърба на седалката (чуй и виж на дизелбой).
![]()
Ако нямш подлакътникедна хубава кора отзад и стабилен говорител и още някакви елипси или комонентна система..

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
SlipKnoT написа:Туба или кутия в купе или седан е трагично!
Ако имаш подлакътникмонтираш някоя 12" или 15" на гърба на седалката (чуй и виж на дизелбой).
![]()
Ако нямш подлакътникедна хубава кора отзад и стабилен говорител и още някакви елипси или комонентна система..
Приятелю, много си далеч от истината, да си знаеш. Мога веднага да ти демонстрирам колко е "Трагична" тубата в седана и купето... не на слух - с измервателна апаратура.
Питам се защо ли всеки си дава мнението за неща, от които хабер си няма... това не само, че не говори добре за постващия мнението, а и реално подвежда този, който пита... На него бих препоръчал да се обърне към някоя от компаниите, които с това си изкарват професионално хляба.
Поздрави и не се шашкай. Просто пиши, където наистина знаеш какво "говориш".
Don't work hard - think smart
- simple_man
- 323i Killer
-
Малък, този Четвъртък ще идваш ли към ЕКОто за да видя как си конфигурирал?
Подлакътник, нямам!
Но все си мисля че за да свирне един басов говорител би трябвало да е затворен в кутия, независимо от неговото разположение!
Иначе по средата зад седалката ламарината си я няма фабрично!Има само няква вата и кора!
И друго ми е интересно...Защо точно елипси?Или само те се събират?
А иначе, за говорител си мисля този като вариянт>>>
http://inesauto.com/alpine/subwoofer/SWE-1241.jpg
Данни:
Peak Power 600W
• RMS Power 200W
• Frequency Response: 26Hz - 1kHz
• Kevlar Reinforced Pulp Cone
• Dual Progressive Nomex Spiders
• High Excursion 3/4" Santoprene Edge
• Custom High-Strength Basket
• High-Strength Brass Voice Coil Bobbin
• Designed and Engineered in the USA
Мнения?
Усилвател, не знам???Предложения?
Подлакътник, нямам!

Иначе по средата зад седалката ламарината си я няма фабрично!Има само няква вата и кора!
И друго ми е интересно...Защо точно елипси?Или само те се събират?
А иначе, за говорител си мисля този като вариянт>>>
http://inesauto.com/alpine/subwoofer/SWE-1241.jpg
Данни:
Peak Power 600W
• RMS Power 200W
• Frequency Response: 26Hz - 1kHz
• Kevlar Reinforced Pulp Cone
• Dual Progressive Nomex Spiders
• High Excursion 3/4" Santoprene Edge
• Custom High-Strength Basket
• High-Strength Brass Voice Coil Bobbin
• Designed and Engineered in the USA
Мнения?
Усилвател, не знам???Предложения?

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
aivanov написа:SlipKnoT написа:Туба или кутия в купе или седан е трагично!
![]()
Приятелю, много си далеч от истината, да си знаеш. Мога веднага да ти демонстрирам колко е "Трагична" тубата в седана и купето... не на слух - с измервателна апаратура.
Питам се защо ли всеки си дава мнението за неща, от които хабер си няма... това не само, че не говори добре за постващия мнението, а и реално подвежда този, който пита... На него бих препоръчал да се обърне към някоя от компаниите, които с това си изкарват професионално хляба.
Аз говоря за неща които съм видял/чул!
Виждъл съм и съм чувал (което е по важното) много музика и всичките туби и кутии (специално в БМВ държа да подчертая) не са ми харесали.. ама нито една. Някой са правени хоум мейд.. някои от специализирани фирми.. така, че незнам... немогат да ги напрвят ли?
На "Тояга" 2 неща съм чувал едното в седан Е36, а другото в Е30 купе.. Магнат 12".. еми бяха си тояжки. НЕ съм спец.. това което говоря всичко е чуто.. ма щом казваш, че не съм прав ОК..

За да не правим дълга темата - не Тояга е правилното място за професионално изчислено и реализирано кар аудио, но това е друга бира.
За харесването - въпрос на вкус, възприятие, стил и т.н. Най-важно е какво звучене се харесва и търси от клиента - вярно (HI-FI), комерсиално или просто силно. За последното не ти трябват познания...
Както и да е - на Симпъл мен бих препоръчал това за усилвател
http://www.dls.se/english/fstark/a7n.htm
и това за бас (хубаво е да са 2)
http://www.dls.se/english/speakers/ur12.htm
или това:
http://www.dls.se/english/speakers/mw12.htm
Разбира се - всичко е въпрос на бюджет

Хев фън
П.П. Яворе, лягай да спиш

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
aivanov написа:SlipKnoT написа:Туба или кутия в купе или седан е трагично!
![]()
не се надувай толкова със знания туба в багажник на кола чийто обем не е общ с този на купето забрави да свирне виж за дрънченето съм съгласен или ако си седиш в багажника , да там ще е супердискотека
Щом казваш, ти ги разбираш тези неща
На твое място бих се поинтересувал малко преди да пиша подобни недоразумения, но нейсе. По принцип точно в това е спецификата и тънкостта - да го направиш да свирне перфектно, а това става с мноого смятане и правилната техника.
Демонстрирам ти веднага поне 3 коли, повечето от членовете тук знаят за какво става въпрос и са ги чували. Ако ти решиш, че "не свири" - да знаеш, че имаш някаква драма с преценката.
За надуването - не го коментирам - достатъчно не на място е. Опитвам се да ви помогна и предпазя от взимането на грешни решения, но очевидно всички тук са специалисти по всичко. Щом го разбираш като надуване... Слагайте си Магнатчетата и не го мислете тогава. След като няма нужда - аз нямам проблем да си уползотворя времето за работата си.
Аз "затварям" тази тема

На твое място бих се поинтересувал малко преди да пиша подобни недоразумения, но нейсе. По принцип точно в това е спецификата и тънкостта - да го направиш да свирне перфектно, а това става с мноого смятане и правилната техника.
Демонстрирам ти веднага поне 3 коли, повечето от членовете тук знаят за какво става въпрос и са ги чували. Ако ти решиш, че "не свири" - да знаеш, че имаш някаква драма с преценката.
За надуването - не го коментирам - достатъчно не на място е. Опитвам се да ви помогна и предпазя от взимането на грешни решения, но очевидно всички тук са специалисти по всичко. Щом го разбираш като надуване... Слагайте си Магнатчетата и не го мислете тогава. След като няма нужда - аз нямам проблем да си уползотворя времето за работата си.
Аз "затварям" тази тема
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Аз щях да кажа нещо ама като гледам как се разгорещи спора ще пропусна.Тя тази работа е като да си спориме кое БМВ е по добро 320 или 520 !!!!! Всеки си има свое мнение и преценка за всичко в този живот.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- simple_man
- 323i Killer
-
Хм, момчета с тия спорове много ме обърквате бре!В крайна сметка няма ли да се изкаже някой който е направил нещо добро в Е30 купе!?
Нали за това я пуснах тая тема!Иначе най-лесно ще сложа друг суб в багажника, но се питам ще има ли ефект!???
Нали за това я пуснах тая тема!Иначе най-лесно ще сложа друг суб в багажника, но се питам ще има ли ефект!???

- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
simple_man, аз много от музика не разбирам, нито имам самочувствието на човек, който може да ти даде акъл в тая област, но едно е сигурно, че аз по-качествена и добре свиреща музика от тая в колата на aivanov не съм чувал, а аз не съм се качвал в малко коли.....
Нека да не може да се направи БМВ седан да свири както трябва........
ПС: А aivanov наистина разбира от това, което прави, повярвай ми......само където е малко несериозен ама.....

ПС: А aivanov наистина разбира от това, което прави, повярвай ми......само където е малко несериозен ама.....

Последна промяна gazzzar на 01 Юни 2005, 16:35, променена общо 1 път
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Понеже съм имал Е-30 купе ще си позволя да опиша какво имаше монтирано в него (на мен си ми харесваше) а и на други също !!!!
Горе на кората 2бр. 8 инчови Благоевградски 60В басове отделно до тях 2бр пищялки Motorolla -не говоря за сегашните ментета от пазарите .Отзад на облегалката монтирани на 40мм кора (нямах ски сак ламарината я бях изрязал) 2 бр 12инчови Pioneer ТS-W303F всичко това захранвано от две стъпала съответно 2x75 за бас и високи и 4x60 вързано на бридж за двата пайнера.Е ако някой каже,че нямаше бас вътре само ще му кажа да се е**** майката.Това съм правил това съм чул как свири просто е жестоко-сигурно има хиляди по-добри варианти но за толкова пари толкова.На който не му харесва да си направи по-добро.Искате мнение ето ви го !!!!! Успех !!
Горе на кората 2бр. 8 инчови Благоевградски 60В басове отделно до тях 2бр пищялки Motorolla -не говоря за сегашните ментета от пазарите .Отзад на облегалката монтирани на 40мм кора (нямах ски сак ламарината я бях изрязал) 2 бр 12инчови Pioneer ТS-W303F всичко това захранвано от две стъпала съответно 2x75 за бас и високи и 4x60 вързано на бридж за двата пайнера.Е ако някой каже,че нямаше бас вътре само ще му кажа да се е**** майката.Това съм правил това съм чул как свири просто е жестоко-сигурно има хиляди по-добри варианти но за толкова пари толкова.На който не му харесва да си направи по-добро.Искате мнение ето ви го !!!!! Успех !!
Съвет от КАТ !
gazzzar-e, нали с теб гоним все пак "правилният" бюджет
Има няколко приятни компонента, с които аудиото в твоята красавица ще го направим така, че няма да ти се иска да стъпиш дори в демо салоните за HIGH-END уреди
Просто изчакай малко, не бързай. Чакаме няколко клиента да "Ъпгрейд-нат" и ще си говорим тогава. Друго - Боби ми каза, че си бил при него. Бързаш
След това 46-цата ще я направим демо кола
Хубава вечер на всички и не влагайте толкова емоции. Важното е работата да е качествена и хората да си харесват резултата.

Има няколко приятни компонента, с които аудиото в твоята красавица ще го направим така, че няма да ти се иска да стъпиш дори в демо салоните за HIGH-END уреди

Просто изчакай малко, не бързай. Чакаме няколко клиента да "Ъпгрейд-нат" и ще си говорим тогава. Друго - Боби ми каза, че си бил при него. Бързаш

След това 46-цата ще я направим демо кола

Хубава вечер на всички и не влагайте толкова емоции. Важното е работата да е качествена и хората да си харесват резултата.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2