Озвучаване в Е30...?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

323i Killer
Аватар
Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
Мечтае да кара: G81 M3

Озвучаване в Е30...?

Мнение от simple_man » 01 Юни 2005, 0:39

Значи решил съм скоро да UPgrade-вам музиката в колата си и съм изправен пред следния проблем!
До сега бях с туба с 12" говорител Кенууд в багажника и като звук и сила не ме радва много!Усилватела също е някъв измислен Panasonic 2x70W, аз съм го бриджнал на едик канал за 12ката"!На кората съм си с оригиналните колони, които не свирят никак зле, но по натам и тях ще сменя!

Та въпроса ми е:
Кой е най-добрия вариянт за Е30 купе?С туба в багажника, с басови говорители на задната кора, или какво?Като вкарам тубата в купето и става масова безредица!Но затворя ли я одзад ефекта и е много малък!Дайте някоя идея как най сполучливо да се направи!?
За говорител и усилвател, също може да предложите нещо сностно!

ПС: Аудиото ми е /////АLPINE 9827RR!Много съм доволен от него!

Мерси предварително!
ИзображениеИзображение

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 01 Юни 2005, 0:43

Пъро ти трябват две елипси без тях нишо не правим после хубава 12ка с много добре изчислена кутия за нея и не на последно място хубав усилвател колкото по голям толкова по добре а звук ще има повярваи ми :winky: Другите дреболии като кабели бушонче и други шукариии са ти ясни :winky:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 01 Юни 2005, 0:58

Туба или кутия в купе или седан е трагично!
Вариантите за хубав саунд са 2:
Ако имаш подлакътник :arrow: монтираш някоя 12" или 15" на гърба на седалката (чуй и виж на дизелбой). ;)
Ако нямш подлакътник :arrow: една хубава кора отзад и стабилен говорител и още някакви елипси или комонентна система.. ;)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 01 Юни 2005, 1:10

SlipKnoT написа:Туба или кутия в купе или седан е трагично!
Ако имаш подлакътник :arrow: монтираш някоя 12" или 15" на гърба на седалката (чуй и виж на дизелбой). ;)
Ако нямш подлакътник :arrow: една хубава кора отзад и стабилен говорител и още някакви елипси или комонентна система.. ;)
можем да поспорим,ако желаеш ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Потребител
Аватар

Мнение от aivanov » 01 Юни 2005, 1:20

Приятелю, много си далеч от истината, да си знаеш. Мога веднага да ти демонстрирам колко е "Трагична" тубата в седана и купето... не на слух - с измервателна апаратура.

Питам се защо ли всеки си дава мнението за неща, от които хабер си няма... това не само, че не говори добре за постващия мнението, а и реално подвежда този, който пита... На него бих препоръчал да се обърне към някоя от компаниите, които с това си изкарват професионално хляба.

Поздрави и не се шашкай. Просто пиши, където наистина знаеш какво "говориш".
Don't work hard - think smart

323i Killer
Аватар

Мнение от simple_man » 01 Юни 2005, 1:21

Малък, този Четвъртък ще идваш ли към ЕКОто за да видя как си конфигурирал?

Подлакътник, нямам! :confused: Но все си мисля че за да свирне един басов говорител би трябвало да е затворен в кутия, независимо от неговото разположение!
Иначе по средата зад седалката ламарината си я няма фабрично!Има само няква вата и кора!

И друго ми е интересно...Защо точно елипси?Или само те се събират?
А иначе, за говорител си мисля този като вариянт>>>
http://inesauto.com/alpine/subwoofer/SWE-1241.jpg
Данни:
Peak Power 600W
• RMS Power 200W
• Frequency Response: 26Hz - 1kHz
• Kevlar Reinforced Pulp Cone
• Dual Progressive Nomex Spiders
• High Excursion 3/4" Santoprene Edge
• Custom High-Strength Basket
• High-Strength Brass Voice Coil Bobbin
• Designed and Engineered in the USA

Мнения?

Усилвател, не знам???Предложения?
ИзображениеИзображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 01 Юни 2005, 1:32

aivanov написа:

Приятелю, много си далеч от истината, да си знаеш. Мога веднага да ти демонстрирам колко е "Трагична" тубата в седана и купето... не на слух - с измервателна апаратура.

Питам се защо ли всеки си дава мнението за неща, от които хабер си няма... това не само, че не говори добре за постващия мнението, а и реално подвежда този, който пита... На него бих препоръчал да се обърне към някоя от компаниите, които с това си изкарват професионално хляба.

Аз говоря за неща които съм видял/чул!
Виждъл съм и съм чувал (което е по важното) много музика и всичките туби и кутии (специално в БМВ държа да подчертая) не са ми харесали.. ама нито една. Някой са правени хоум мейд.. някои от специализирани фирми.. така, че незнам... немогат да ги напрвят ли?
На "Тояга" 2 неща съм чувал едното в седан Е36, а другото в Е30 купе.. Магнат 12".. еми бяха си тояжки. НЕ съм спец.. това което говоря всичко е чуто.. ма щом казваш, че не съм прав ОК..

Потребител
Аватар

Мнение от aivanov » 01 Юни 2005, 1:50

;) Ако си слушал Магнат, нищо чудно, че не ти харесва - това се харесва само на глухите :)

За да не правим дълга темата - не Тояга е правилното място за професионално изчислено и реализирано кар аудио, но това е друга бира.

За харесването - въпрос на вкус, възприятие, стил и т.н. Най-важно е какво звучене се харесва и търси от клиента - вярно (HI-FI), комерсиално или просто силно. За последното не ти трябват познания...

Както и да е - на Симпъл мен бих препоръчал това за усилвател
http://www.dls.se/english/fstark/a7n.htm

и това за бас (хубаво е да са 2)
http://www.dls.se/english/speakers/ur12.htm

или това:
http://www.dls.se/english/speakers/mw12.htm

Разбира се - всичко е въпрос на бюджет :)
Хев фън

П.П. Яворе, лягай да спиш :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 01 Юни 2005, 7:10

aivanov написа:

не се надувай толкова със знания туба в багажник на кола чийто обем не е общ с този на купето забрави да свирне виж за дрънченето съм съгласен или ако си седиш в багажника , да там ще е супердискотека

Потребител
Аватар

Мнение от aivanov » 01 Юни 2005, 11:43

Щом казваш, ти ги разбираш тези неща ;)
На твое място бих се поинтересувал малко преди да пиша подобни недоразумения, но нейсе. По принцип точно в това е спецификата и тънкостта - да го направиш да свирне перфектно, а това става с мноого смятане и правилната техника.

Демонстрирам ти веднага поне 3 коли, повечето от членовете тук знаят за какво става въпрос и са ги чували. Ако ти решиш, че "не свири" - да знаеш, че имаш някаква драма с преценката.

За надуването - не го коментирам - достатъчно не на място е. Опитвам се да ви помогна и предпазя от взимането на грешни решения, но очевидно всички тук са специалисти по всичко. Щом го разбираш като надуване... Слагайте си Магнатчетата и не го мислете тогава. След като няма нужда - аз нямам проблем да си уползотворя времето за работата си.

Аз "затварям" тази тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Юни 2005, 15:28

Аз щях да кажа нещо ама като гледам как се разгорещи спора ще пропусна.Тя тази работа е като да си спориме кое БМВ е по добро 320 или 520 !!!!! Всеки си има свое мнение и преценка за всичко в този живот.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

323i Killer
Аватар

Мнение от simple_man » 01 Юни 2005, 15:58

Хм, момчета с тия спорове много ме обърквате бре!В крайна сметка няма ли да се изкаже някой който е направил нещо добро в Е30 купе!?
Нали за това я пуснах тая тема!Иначе най-лесно ще сложа друг суб в багажника, но се питам ще има ли ефект!??? :confused:
ИзображениеИзображение

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 01 Юни 2005, 16:22

simple_man, аз много от музика не разбирам, нито имам самочувствието на човек, който може да ти даде акъл в тая област, но едно е сигурно, че аз по-качествена и добре свиреща музика от тая в колата на aivanov не съм чувал, а аз не съм се качвал в малко коли..... ;) Нека да не може да се направи БМВ седан да свири както трябва........ :D :D :D

ПС: А aivanov наистина разбира от това, което прави, повярвай ми......само където е малко несериозен ама..... :D :D :D
Последна промяна gazzzar на 01 Юни 2005, 16:35, променена общо 1 път
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 01 Юни 2005, 16:27

Понеже съм имал Е-30 купе ще си позволя да опиша какво имаше монтирано в него (на мен си ми харесваше) а и на други също !!!!
Горе на кората 2бр. 8 инчови Благоевградски 60В басове отделно до тях 2бр пищялки Motorolla -не говоря за сегашните ментета от пазарите .Отзад на облегалката монтирани на 40мм кора (нямах ски сак ламарината я бях изрязал) 2 бр 12инчови Pioneer ТS-W303F всичко това захранвано от две стъпала съответно 2x75 за бас и високи и 4x60 вързано на бридж за двата пайнера.Е ако някой каже,че нямаше бас вътре само ще му кажа да се е**** майката.Това съм правил това съм чул как свири просто е жестоко-сигурно има хиляди по-добри варианти но за толкова пари толкова.На който не му харесва да си направи по-добро.Искате мнение ето ви го !!!!! Успех !!
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Потребител
Аватар

Мнение от aivanov » 01 Юни 2005, 17:11

gazzzar-e, нали с теб гоним все пак "правилният" бюджет :)
Има няколко приятни компонента, с които аудиото в твоята красавица ще го направим така, че няма да ти се иска да стъпиш дори в демо салоните за HIGH-END уреди :)

Просто изчакай малко, не бързай. Чакаме няколко клиента да "Ъпгрейд-нат" и ще си говорим тогава. Друго - Боби ми каза, че си бил при него. Бързаш :)
След това 46-цата ще я направим демо кола :winky:

Хубава вечер на всички и не влагайте толкова емоции. Важното е работата да е качествена и хората да си харесват резултата.

Следваща

Назад към Car аудио и видео